Reiselivet har store utfordringer, men er optimistisk.. og 40 andre utvalgte reiselivsnyheter fra helgen

Reiselivet har fortsatt store utfordringer, men er optimistisk
«NHO Reiselivs ferske medlemsundersøkelse viser at det er mange reiselivsbedrifter som fortsatt sliter. Samtidig er det stor fremtidsoptimisme å spore i reiselivet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Bli med å gjøre reiseindustrien mer bærekraftig
«12.-14. mai 2022, med temaet bærekraftig turisme. CASSINI Hackathon Norway holdes i Kristiansand. Arrangør er Bølgen Bærekraftsenter i samarbeid med Bærekraftfestivalen, Digin, Visit Sørlandet, Universitetet i Agder og Arena for Bærekraft.» Kilde: romsenter.no.

Er hytter samfunnsøkonomisk lønnsomt?
«Aldri før er så mange hytter blitt bygget samtidig. Men er det samfunnsøkonomisk lønnsomt? En ny analyse viser interessante funn.» Kilde: aftenposten.no. 

Infomøte om master naturbasert reiseliv
«Er du interessert i bærekraft og arbeid i skjæringsfeltet mellom friluftsliv, naturforvaltning og turisme. Da kan masterprogrammet naturbasert reiseliv ved NMBU være noe for deg! Bli med på vår infokveld 30.3..» Kilde: nmbu.no.

Vestlandsforsking søker forskar innan reiseliv
«Vi lyser ut ei stilling innan reiseliv og ei innan klimaomstilling. Vi er òg interesserte i kandidatar med kompetanse på begge fagområda. Arbeidsstad er Sogndal. Søknadsfrist: 20. april 2022.» Kilde: stilling.forskning.no.

Sosiale medier inspirerer unge til tur
«Én av to unge motiveres til turer i naturen av sosiale medier, viser nye Ipsos-tall. Stadig flere eldre finner også turinspirasjon på Facebook og Instagram.» Kilde: radionordkapp.no.

Kor mykje kostar ein RIB-tur?
«I prisingarbeidet er det nyttig å vite kva andre tek. Det er ikkje meininga å berre å kopiere andre sine prisar, men ein bør vite kor ein står samanlikna med andre som driv med det same.» Kilde: balestrandadventure.no.

Flere fylker opplever økning av søkere til Restaurant- og matfag
«Mange ungdommer har søkt skoleplass og læreplass innen restaurant- og matfagene på videregående skole. Flere fylker opplever også økning blant førstegangssøkerne til Vg1.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Drivstofftillegg? – Ikke uaktuelt
«Det kan bli dyrere å reise framover. Fjord Line varsler ekstraordinært drivstofftillegg for alle passasjerer – og flere flyselskaper sier høyere priser eller drivstofftillegg kan bli aktuelt.» Kilde: vi.no.

Nord-Norge:

Endelig så det lysere ut for reiselivet på Svalbard..
«..Så ble det krig i Europa. .. Reiselivet på Svalbard har vært hardest rammet av restriksjoner under to år med pandemi. I vinter begynte endelig bestillingene fra utlandet å tikke inn igjen. Men så starta krigen i Ukraina.» Kilde: nrk.no.

Splid om russisk-eid turisme i Barentsburg (Svalbard)
«Vil Putin legge merke til dette? Neppe, men dette er vår måte å vise støtte på, sier Hurtigruten Svalbard-sjef Per Brochmann.» Kilde: e24.no.

Den nye reiselivssjefen er på plass (Troms) +
«Nå er Visit Lyngenfjords nye reiselivssjef K. Richard Paulsen på plass .. tar over som reiselivssjef i regionen de neste to årene. – Fantastisk å være tilbake i Nord-Troms.» Kilde: framtidinord.no.

Innlegg: Hvining i fjellet (Troms)
Senja: «Jeg lurer på om de politikerne som presset på for denne skuterløypa var totalt intetanende om at det ville føre til ukontrollert kjøring langt utenfor den merkede traséen.» Kilde: folkebladet.no.

Nye dispensasjoner forlenger behandlingstiden for Arctic Center (Troms) +
«Justeringer i planene for nytt skianlegg i Håkøybotn gjør at utbyggerne må belage seg på å vente enda lenger på godkjenning av byggesøknad.» Kilde: nordlys.no.

Var imot Arctic Center, men tror på Lyngsalpan i Tromsø (Troms) +
«Frikjører og filmskaper Nikolai Schirmer mener fjellene rundt Lakselvbukt kan tiltrekke seg langt flere skiturister enn tilfellet er i dag.» Kilde: itromso.no.

Store ambisjoner for Narvik som skidestinasjon (Nordland) +
«Daglig leder Jim Ove Johansen sier at deres mål er å utvikle anlegget til å bli et av landets mest foretrukne skidestinasjon og med det inne på den eksklusive lista til World Ski Awards.» Kilde: fremover.no.

Innlegg: Lofoten må ikke bare bli fornøyelsespark for velstående (Nordland)
«.., et sted glasert i grønne visjoner for de som har god råd. Konturene av et Nord-Norges Monaco og Las Vegas kan skimtes flere steder. Vågan greier ikke håndheve boplikten, helårsboliger blir til fritidsboliger – og det bygges for flere gjester som har god råd..» Kilde: lofotposten.no.

Utforsker unikt grottesystem (Nordland) +
Hamarøy: «Grottedykkerne som er med på ekspedisjonen til Nordic Explorers beveger seg i områder der det aldri før har vært mennesker.» Kilde: an.no.

Vi lyser ut en av Helgelands mest spennende stillinger (Nordland)
«Visit Helgeland søker Regionsansvarlig for Sandnessjøen med omegn.» Frist: 03.04.2022. Kilde: finn.no.

Tjøtta er selve portalen til Helgeland (Nordland) +
«Kirsten Skaare investerer millioner av kroner og egen tid i kjempeprosjektet på Tjøtta.» Kilde: hblad.no.

Trixiesjefen med gigantsatsing i Grane (Nordland) +
«Nå skal det skje store ting i Grane – nemlig en millionsatsing på over 20 millioner kroner. Og bak den står Rahim Delal, kroverten på Trixie. .. et helt nytt Trixie med restaurant og overnatting. Det blir mye større enn det vi har nå.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Verdens beste er hentet inn for å utvikle Bjørgan +
«De har designet og planlagt OL-fasiliteter i Beijing og står bak flere hundre store og verdensberømte skidestinasjoner over hele verden. Nå har canadiske Ecosign kastet blikket på Bjørgan og Grong skisenter. – Det ligger til rette for etappevis utbygging.» Kilde: namdalsavisa.no.

Nå åpnes Fosens nyeste turistattraksjon +
«Jeg håper at folk vil minnes dette resten av livet. Den lange tretrappa med 1900 trinn opp til fjelltoppen Vettan i Bessaker skal endelig åpnes. – 9. april blir det åpning på overtid.» Kilde: fosna-folket.no.

Fjord-Norge:

Uroa for dekninga på turistdestinasjonen (Vestland) +
Fjærland: «Ein skal vera tolmodig om ein skal dela bilete frå Bøyabreen medan ein er på staden. No håpar sjefen på Brævasshytta å få kommunen med seg på å forbetra situasjonen før turistsesongen. – Handlar først og fremst om tryggleik.» Kilde: sognavis.no. 

Hotellansatte Tamara tar imot sine egne landsmenn (Vestland) +
«Ukraineren som er ansatt hos De Bergenske er i en uvirkelig situasjon. – Jeg er glad de får komme til Bergen. .. Flere hoteller i Bergen har innlosjert flyktningene på «hotell-mottakene», som driftes av den private aktøren Hero.» Kilde: ba.no.

Innlegg: Før solgte hotellrommene seg selv.. (Rogaland)
«I et verdiskapingsperspektiv er reiselivet for en mygg å regne sammenlignet med petroleumsindustrien. Reiselivet har derimot andre viktige økonomiske bidrag, slik som høy sysselsetting.» Kilde: aftenbladet.no.

Klare for cruisesesongen: – Vi er spente på mottagelsen (Rogaland)
«De er 22 personer med hver sin hobby. Nå gjør Dalane Kunst & Håndverk seg klare for cruiseturistene.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Solgte 100 fjelleiendommer i fjor: – Et veldig bra marked nå (Buskerud)
Norefjell: «Fjellhytter hadde en kraftig prisvekst på ti prosent i fjor. Eiendomsmegler Bendik Blumenthal ser en ny kundegruppe etter pandemien.» Kilde: e24.no. 

Økt reiselyst – opptil 15 avganger til London hver dag (Akershus)
«Nå er forholdene i ferd med å vende tilbake slik de var før krisen. Til London er det for tiden opptil 15 avganger fra Oslo til London om dagen.» Kilde: flysmart.no.

Middelalderparken får ny drakt (Oslo)
«Kulturmiljøet i Middelalderbyen i Oslo er unikt. I forbindelse med utbyggingen av Follobanen har Riksantikvaren, Oslo kommune og Bane NOR samarbeidet om en plan som vil gjøre Middelalderparken til et viktig formidlingssted for kulturminner både over og under bakken.» Kilde: riksantikvaren.no. 

Oslo Taxi øker prisene: – Nødvendig for å ha et drosjetilbud (Oslo)
«Fra og med fredag blir det dyrere å sitte på med Oslo Taxi. – Vi ønsker jo ikke at kundene skal måtte betale mer, men det er nødvendig, sier selskapet.» Kilde: e24.no.

Plass til både ulv og syklister i Norges urbane nasjonalpark (Oslo) +
«Både stisyklister og bille-fantaster skal få sitt i Østmarka nasjonalpark. Statsforvalteren har laget et kompromissforslag.» Kilde: aftenposten.no.

Den Gamle Kommandant: – Bare fantasien som setter grenser (Østfold) +
«Tracy Aryal, Sara og Monica Robinsson ønsker å inkludere hele festningsområdet i sin virksomhet. – Det er så mye uutnyttet potensial på festningsområdet, sier de.» Kilde: ha-halden.no.

Oppgraderer Scandic City i Fredrikstad (Østfold) +
«Brødr. Bøckmann AS har bestemt seg for å oppgradere 100 bad på Scandic City. Prislapp: 26 millioner. Hotellet skal holde åpent mens håndverkerne jobber.» Kilde: f-b.no.

Fikk ikke nok penger til årets storsatsing på Slottsfjellet (Vestfold) +
Tønsberg: «Regissør og prosjektleder Gard B. Eidsvold mener det spøker for årets oppsetning av Kristinaspelet på Slottsfjellet. Fylket og kommunen har i år innvilget totalt 500.000 kroner i støttemidler, men Eidsvold hadde håpet på det dobbelte.» Kilde: tb.no.

Dette bygget skal øke turismen i Hjartdal: – Historisk (Telemark) +
«Konstruksjonen av det moderne kornmagasinet er i full sving. Det blir en perle midt i kulturlandskapet, og en interaktiv opplevelse for både turister og lokale.» Kilde: telen.no.

14 vil jobbe turisme i Tokke (Telemark) +
«14 vil ta over jobben til Synne.. Synne Aasland har vore reiselivskonsulent i Tokke kommune i seks år, men har nå fått ny jobb.» Kilde: vtb.no.

Vil bygge skitrekk, hytter og golfbane her (Telemark) +
Fyresdal: «I flere tiår har planen for et hyttefelt og skitrekk i Hauggrend vært i familien til Bjørn Veum Seljevold. Nå holder Seljevold på med å sende inn planene for hyttefeltet for å også kunne realisere skitrekk og golfbane.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Anbefalingen var å si ja, men slik gikk det ikke +
«Kommunedirektøren mente Tvedestrand kommune burde legge til rette slik at Lyngørporten Hotell på Gjeving kan øke romkapasiteten og videreutvikle driften, men tirsdag valgte politikerne å utsette saken.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Over 2000 besøkte sjømatfest
Kristiansand: «2–3000 mennesker besøkte «Barnas aller beste sjømatfest» på Geitmyra matkultursenter søndag.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Nytt sykkelturisme-prosjekt i Danmark
«Nyt projekt lover bedre vilkår for dansk cykelturisme. Danmark skal have et “cykelknudepunktsnetværk,” så cykelturister kan opdage danske seværdigheder og naturskønne områder i kommuner, der deltager i det nye tohjulede projekt.» Kilde: standby.dk.

Del gjerne!