Reiselivet trenger ikke flere klimaplaner.. og 23 andre reiselivssaker

Nasjonalt:

Reiselivet trenger ikke flere klimaplaner
«Og da kan det ikke være slik at enkelte destinasjoner sitter som en øde bærekraft-øy, mens de andre destinasjonene durer frem som om ingenting har skjedd.» Kilde: thetravelinspector.no.

Ny undersøkelse: Ladetilbudet er viktig for ferierende elbilister
«Dersom tilbudet var der, ville åtte av ti elbilister ladet på turistdestinasjoner i sommer. Dette kom fram i Norsk elbilforenings undersøkelse blant elbilister som ferierte med elbilen sin.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

NBTA | Reisetrendseminar 2021
«NBTA inviterer til Reisetrendseminar 22. september. Dette finner sted på Grand Hotel, Oslo fra kl. 10:00 – 15:00. Les videre for å se hva NBTA har å si om sitt første fysiske møte i 2021.» Kilde: hsmai.no.

Viktig å støtte reiselivet i overgangen til mer normale tider
«NHO Reiselivs ferske medlemsundersøkelse viser at reiselivet preges av en treg gjenåpning, fraværet av utenlandske gjester og strenge smitteverntiltak. Deler av næringen og enkeltregioner påvirkes fortsatt svært negativt av korona.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Formuesskatt truer hotellmangfoldet
«Debatten om formuesskatt handler også om lokaleide bedrifter. I dag straffes norske reiselivsbedrifter med sterkest lokal tilknytning, og resultatet kan bli at noen av de mest unike reiselivsbedriftene våre går tapt.» Kilde: helg.no.

Scandic Norge ansetter tre nye distriktsdirektører
«Endrer distriktsstruktur og ansetter nye direktører. – Vi ruster oss for fremtiden, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.» Kilde: hsmai.no.

Flere avganger på SJ Norge sine togstrekninger
«Fra 12. desember øker antallet togavganger på Dovrebanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen, Rørosbanen og Meråkerbanen.» Kilde: abcnyheter.no.

Nye Flyr skaper priskrig i luften
«Flytilbudene florerer for dem reiser mellom flere av de norske byene denne høsten. Det skyldes i stor grad nykommeren Flyrs inntreden i markedet.» Kilde: way-2-go.no.

SAS må endre seg – og det må skje raskt
«Markedet for flyreiser endrer seg etter pandemien, og setter SAS på hard prøve. En av de som kjenner SAS best, er den danske analytikeren Jacob Pedersen.» Kilde: flysmart24.no.

Kjempegevinst i Norwegian
«Folketrygdfondet har på tre måneder hatt kjempegevinst i Norwegian, solgt seg kraftig ned under bonusbråket – og er nå større eier enn i mai, skriver DN.» Kilde: reiseliv1.no.

Flest dansker og svensker reiste utenlands i sommerferien
«Færre enn forventet reiste til utlandet sommeren 2021, og dansker og svensker reiste betydelig mer enn nordmenn og finner.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Skal komme 20 cruiseskip til neste år (Finnmark)
Alta: «Koronapandemien har virkelig strupet turistnæringen her i Alta, men nå begynner leder for North Adventure, Henriette Bismo Eilertsen og bli litt optimist igjen.» Kilde: altaposten.no.

Roni Horns kunstinstallasjon åpner i Havøysund (Finnmark)
«Torsdag 30. september åpner Statens vegvesen sin nye turistveginstallasjon i fiskeværet Havøysund. Roni Horns kunst består av to glassobjekter i en arkitekttegnet trehytte. Kunstneren deltar selv på åpningen.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Omgjøring til nasjonalpark kan få stor betydning for reiselivet (Troms) +
«Tirsdag foreslo regjeringen at Lyngsalpan landskapsvernområde kan bli nasjonalpark. – Nå må vi virkelig følge med.» Kilde: framtidinord.no.

Innlegg: Vågan Næringsforening om VM i skreifiske (Nordland)
«I forbindelse med verserende sak i media omhandlende organisering og gjennomføring av arrangementet VM i Skreifiske har Vågan Næringsforening blitt forespurt av media og enkelte næringsaktører i kommunen om hva vårt syn i saken er.» Kilde: lofotposten.no.

Widerøe-fly fikk beskjed om at flyplassen ble stengt (Nordland)
«På vei til Svolvær fikk besetningen om bord i Widerøe-flyet beskjed om at flyplassen ble stengt. Dermed måtte flyet finne en annen flyplass å lande på.» Kilde: nrk.no.

Rådmannen om hotellet på fjellet: – Positive signaler (Nordland) +
Bodø: «Rådmann Rolf Kåre Jensen i Bodø kommune opplyser at han onsdag 8. september hadde et møte med den potensielle utbyggeren (Arthur Buchardt) av et nytt hotell på Rønvikfjellet og dagens eiere av Turisthytta. – Positive signaler, jeg tørr si det, oppsummerte rådmannen møtet.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Stor koronasmell for suvenirselgere: 45 millioner ble bare borte + 
«Svenn Tyrone Wiseth og kona Eva Holan Wiseth startet Nord Suvenir AS for 40 år siden. Bedriften fikk et brutalt møte med pandemien, og opplevde et fall i omsetningen på 80 prosent i 2020.» Kilde: nt24.no.

Innlegg: De kan skilte med ski, vandring og sykkel. Men de har ikke moskus
«Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren, kaster seg inn i debatten om slagordet Oppdal så klart og er meget kritisk til signalene som har kommet om revideringen av masterplanen.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Reiseliv og regiontilhørighet – 10 gode grunner (Møre og Romsdal)
«Det er utvilsomt store fordeler i et reiselivsperspektiv at Nordmøre forblir i Møre og Romsdal, og at vi fortsatt er en del av Fjord Norge som markedsfører Vestlandet mot det norske og utenlandske markedet.» Kilde: driva.no.

Foreslår 1 million kroner til Geitbåtmuseet (Møre og Romsdal)
«Regjeringspartiene Venstre, KrF og Høyre foreslår å gi 1 million kroner til Geitbåtmuseet i neste års statsbudsjett. Kystkultur er et prioritert område i den nye museumsmeldingen. Geitbåtmuseet i Halsa er en avdeling under Nordmøre museum.» Kilde: tk.no.

Innlegg: Store planer for nytt hotell i Selje (Vestland)
«Denne veka handsamar Stad kommunestyre nye hotellplanar for Selje sentrum. Investorane legg opp til eit gigantinngrep i strandsona.» Kilde: fjordabladet.no.

Turismen tok seg opp i slutten av sesongen med potensial (Vestland) +
«Det har vore ein noko utradisjonell sesong for reiselivsnæringa i Sogn. Sommarsesongen har blitt noko utvida, det har reiselivsbedriftene lagt merke til. – Denne marknaden var nesten ikkje-eksisterande på denne tida i fjor.» Kilde: porten.no.

Tar grep etter at Danskebåten glemte 60 passasjerer (Vestland)
«Det ble kaos i havnen onsdag, da 60 reisende ble forlatt i ventehallen av danskebåten MS «Bergensfjord». – Det er jo flaut og pinlig dette, sier Fjord Lines kommunikasjonssjef Flemming Hofmann Tveitan.» Kilde: ba.no.

Sidereventyret i Hardanger (Vestland)
«Eplene er i ferd med å modne på epletrærne som står i sirlige bratte rekker nesten ned til fjordkanten. Lenger opp i dalsiden, der epletrærne tar slutt, tar først bartrærne og så fjellene fatt. Dette er synet fra hybridbåten på Sidersafari på Hardangerfjorden.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vi trenger en godt belyst sak med gode analyser og utredninger (Vestland) +
Odda: «En rekke profilerte fordragsholdere står på scenen i kinosalen i Odda torsdag for å diskutere natur, miljø og reiseliv. Bakteppet er det omdiskuterte pendelbaneprosjektet til Rossnos.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Verdens første hydrogenferge ble Ship of the year (Rogaland)
«Norled -ferga MF Hydra, som går på riksvegfergesambandet Hjelmeland-Nesvik, gikk til topps i årets utgave av Skipsrevyens kåring Ship of the year.» Kilde: abcnyheter.no.

Øst-Norge:

Fra First Hotels til Classic Norway Hotels (Innlandet) +
«Hun omtaler seg selv som hotell- og reiselivsavhengig. Nå blir Hanna Stenberg hotelldirektør for et hotell med en unik historie i veggene, og overtar som direktørjobben ved Mølla Hotel i Lillehammer sentrum.» Kilde: horecanytt.no.

Prisdumping og løsarbeid i drosjenæringen (Oslo)
«Det lysner for næringen i det meste av landet. Frislippet har så langt gitt begrenset effekt de fleste steder, men i Oslo-markedet er det vill vest og ingen kontroller.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Oslo kan bli full av elsparkesykler som ikke kan brukes (Oslo)
«Antallet tilgjengelige elsparkesykler skal i Oslo fredag reduseres fra 23.000 til 8.000, men det er uklart når sparkesyklene som tas ut, fjernes fra gaten.» Kilde: e24.no.

Skal være like mye direktør på Tjøme som i Sandefjord (Vestfold) +
«Det er litt travelt i oppstartsfasen med mye nytt å sette seg inn i. Nå har Thomas Ødegård, som er direktør på Scandic Park hotell i Sandefjord, overtatt stafettpinnen etter Ingrid Stokka Sagen på Scandic Havna Tjøme.» Kilde: sb.no.

Sørlandet:

Techpoint Travel 2021 nærmer seg..
Kristiansand: «Etter 8 år med Norwegian Digital Travel Conference er det tid for fornyelse, og den nasjonale reiselivskonferansen slår seg nå sammen med suksessen Sørveiv Tech og etablerer en helt ny konferanse og et nytt partnerskap – og blir Techpoint. 22.september.» Kilde: usus.no.

Annet:

Tourism and Climate: What Can Destinations Do?
«World Tourism Day Forum: Tourism in a Climate Crisis: Sept 27-28.» Kilde: destinationcenter.org.

How have Europe’s hotels fared during the pandemic?
«In August 2021, Tranio joined forces with the International Hotel Investment Forum (IHIF) to conduct a joint survey on the impact the global COVID-19 pandemic has had on the hospitality sector..» Kilde: traveldailymedia.com.

Del gjerne!