Reiselivet tror på en god sesong.. og 24 andre reiselivsnyheter denne torsdagen

Dette mener nordmenn om turismen i Norge
«Undersøkelsen har til formål å måle nordmenns holdninger til turismen, på godt og vondt. Både holdninger til dagens turisme, og ønsket utvikling. Resultatene viser nordmenns syn på turisme generelt, og i definerte pressområder spesielt.» Kilde: business.visitnorway.com.

Reiselivet trur på ein god sesong
«Dei siste åra har vore harde for dei som lev av turistar. Med gjenopning og enklare innreise til Noreg, trur næringa på ein god sesong. Likevel er ikkje alt som normalt enno.– Vi ser ein betydeleg trafikk av utanlandske turistar.» Kilde: nrk.no.

Reiselysten rett til værs straks smitte-lettelsene kom
«Regjeringens smittevern-lettelser fra tirsdag kveld har allerede utløst økt salg av feriereiser. – Vi selger flere reiser nå enn vi har gjort i løpet av to år med pandemi, sier sjefen for Norges største reisearrangør.» Kilde: flysmart24.no.

Støre: – Ikke aktuelt med koronapass nå
«Selv om regjeringen vil komme med et lovforslag som omhandler mer omfattende bruk av koronapass innenlands i Norge, vil regjeringen ikke gå inn for å bruke det.» Kilde: e24.no.

Lettelser i enmeteren gjelder også for konferanser
«Flere enn kulturbransjen kan se bort fra enmeteresregelen. Det er gode nyheter for konferansehotellene og eventbransjen.» Kilde: e24.no.

Tror på kraftig bobiløkning
«Nordens største bobil- og caravan-kjede Tellus og den Europeiske utleiegiganten Touring Cars, har inngått et langsiktig samarbeid i Norge.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge / Midt-Norge:

Lettelser i reglene om test før avreise til Svalbard
«..fastboende, personer som er fullvaksinerte, og personer som har gjennomgått covid-19, ikke lenger må teste seg før avreise til Svalbard. Endringen vil gjøre reise mellom fastlandet og Svalbard enklere både for fastboende og turister.» Kilde: regjeringen.no.

Reiselivet om testregimet: – Kom i grevens tid (Svalbard) +
«For vår bransje kom disse lettelsene i grevens tid, og nå har aktørene sjans til å berge solvinteren, sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.  

Milliardhotellet står på stedet hvil (Finnmark) +
«Varanger Hotell AS startet i 2017 med store hotellplaner for Vadsø. Nå er opsjon på Ørtangen gått ut, og prosjektet er foreløpig på stedet hvil. .. men han avkrefter at prosjektet er lagt dødt.» Kilde: ifinnmark.no.

Vil bygge 12 etasjer i Tromsø (Troms) +
«Amalie Hotells planer om utvidelse er vegg i vegg med Nordnorsk Kunstmuseum på Prostneset. Foreslår hotell i 12 etasjer med visningsrom for kunst og offentlig takpaviljong. Sjekk de spektakulære planene.» Kilde: nordlys.no.

Fra sand i Sanai til ski i Narvik (Nordland)
«Syden-spesialisten Amisol selger ikke bare sol og sand i Sinai. Nå står norsk skiferie «helt utenom det vanlige» på menyen.» Kilde: w2g.no.

Arctic Race of Norway fra Mo i Rana til Trondheim i 2022 (Nordland/Trøndelag)
«Daglig leder Knut-Eirik Dybdal tror den 9. utgaven av sykkelfesten som i år starter i Mo i Rana 11. august og avsluttes i Trondheim 14. august, kan bli et høydepunkt, både sportslig og opplevelsesmessig.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Torsdag åpner hotell-Terje dørene igjen (Trøndelag) +
«Ikke alle permitterte hentes inn igjen med en gang på Røros Hotell. For Rønningslemmen kan de nå doble antall gjester, men fortsatt er det krevende å holde arrangementer.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Delte ut over fire koronamillioner i Kristiansund (Møre og Romsdal) +
«Onsdag 26. januar fordelte Hovedutvalg for næring og omstilling i Kristiansund det som kan bli den siste runden med korona-støtte til lokale foretak som er rammet økonomisk av pandemien. Virksomheter innen servering, reiseliv og overnatting ble prioritert.» Kilde: tk.no.

I gang med reiselivsplan for Bondhus (Møre og Romsdal) +
Sunndal: «Turismen i Mauranger og Bondhusdalen har eksplodert dei siste åra. No er arbeidet med ein ny reguleringsplan starta opp.» Kilde: grenda.no. 

Fleirbruksområde for reiseliv ved tunnelopninga (Møre og Romsdal) +
«Når det gjeld nytt reiselivs- og næringsområde ved tunnelopninga i Moldefjorden tilrår kommunedirektøren at Stad Eigedomsutvikling KF..» Kilde: fjordabladet.no.

Skal drøfte innføring av turistskatt (Vestland) +
«Nordfjord-kommunane vil starte prøveprosjekt med innføring av turistskatt. No skal Bremanger-politikarane bestemme om dei skal vere med.» Kilde: firdaposten.no.

No kan Erling starta opp att arbeidet med hotellet (Vestland) +
«Erling Eggum har grunn til å smila etter at klagen frå fylkeskommunen blei trekt. No kan arbeidet med Klingenberg hotell 2 starta opp att.» Kilde: sognavis.no.

Bygger rasteplass til 41 millioner kroner (Vestland) +
«Kjører du forbi Odda langs riksveg 13, kan du fra sommeren av ta deg en pause på den nye rasteplassen på Espenes. – Det er et spennende prosjekt. Ingenting av det vi bygger i Nasjonale turistveger er likt.» Kilde: h-avis.no.

Nå blir det ny ferje på Lysefjorden (Rogaland) +
«Samferdselsutvalget i Rogaland går enstemmig inn for et nytt og moderne ferjetilbud på Lysefjorden. Det kan bli dobbel pris for turistene.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Går nye vegar for å setje bygda på kartet (Buskerud) +
«Visit Gol tek i bruk friluftsglade fotografar og «influensarar» når dei skal marknadsføre bygda. Dei ferske ambassadørane fekk ein skreddarsydd tur på fjellet og i bygda sist veke.» Kilde: hallingdolen.no.

Ustedalen Hotell AS saksøker Hol kommune (Buskerud) +
«Selskapet krev i overkant av 300.000 kroner i erstatning.» Kilde: 

Color Line gjenopptar seiling til Kiel og Strømstad (Oslo/Vestfold)
«Rederiets 950 permitterte ansatte skal gradvis tilbake på jobb når fire nye båter settes inn på ulike ruter i løpet av februar.» Kilde: e24.no. 

Vant anbud om reiselivssatsning på 27 millioner (Vestfold/Telemark) +
«Det nyetablerte reiselivsselskapet Vestfold Telemark Reiseliv AS er blitt til gjennom et kompaniskap mellom Visit Vestfold og Visit Telemark som eier 50 prosent av selskapet hver.  – Vi har høye ambisjoner, sier reiselivsdirektør Anne-Hege Svartdal.»  Kilde: ta.no.

Annet:

Hon tar över som vd för Visit Sweden
«Susanne Andersson har under ett år varit tillförordnad vd för det nu statliga bolaget Visit Sweden – men den första februari övergår hon till att vara permanent i sin position. – Att marknadsföra ett land är nog det roligaste man kan jobba med.» Kilde: besoksliv.se.

Google Sees Travel Searches Jump Sixfold Over Covid Rules Confusion
«As travel demand picks up helter skelter, depending on the destination and trip mode, travel advertising has returned as a strong piece of Google’s business.» Kilde: skift.com.

Del gjerne!