Reiselivets verdiskaping i Norge.. og 28 øvrige reiselivsnyheter denne fredagen!

Reiselivets verdiskaping i Norge
«Verdiskapningen for reiseliv ligger på 64,9 milliarder i 2020 og viser en betydelig nedgang fra 2019. Asplan Viak har estimert en samlet nedgang på 27 prosent, som tilsvarer 24 milliarder kroner på ett år.» Kilde: business.visitnorway.com.

Fritidsboligkonferansen 2022 – Hytte-Norge inn i fremtiden
«Årets fritidsboligkonferanse blir den viktigste møteplassen for alle i og rundt næringen! Vi har åpnet for påmelding inntil 150 deltakere. Meld deg på for å sikre deg en plass på årets konferanse!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hytteboom i Norge
«Aldri før er det blitt gitt så mange byggetillatelser for norske fritidsboliger.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Hytteprisene steg 7,3 prosent i 2021
«Den sterke prisveksten under coronapandemien fortsatte i fjor, og ble sterkere enn i 2020.» Kilde: e24.no.

Populære vinterferieuker hos fjelldestinasjonene i Norge
«Når vi i tillegg nå har fått snø over store deler av landet ligger forholdene godt til rette for en god gammeldags, etterlengtet skiferie med alt det innebærer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Fra susende tretopper til forblåste fyr
«Hun har bodd i L.A. og reist verden rundt, men akkurat nå finner Merete Gamst lykken på et supbrett i Engelsvikens skjærgård. Her er hennes tips til en uforglemmelig norgesferie.» Kilde: dagsavisen.no.

Usikkerhet rundt vinterferien: – Dette må norske reisende vite
«Myndighetene har «avblåst» pandemien her hjemme. Det får telefonene til å gå varmt hos Norges største reiseforsikringsselskap.» Kilde: abcnyheter.no.

Ingen skattekontroll med Uber og frikjørere?
«Uber, kommer ikke til å levere omsetningstall for 2021 til skatteetaten, slik «formidlere av drosjetransport» er pliktig til å gjøre. Skattedirektoratet vil ikke si om – eller hvordan – de kontrollerer de utenlandske selskapene og deres løyvehavere i Norge.» Kilde: Norges Taxiforbund

Color Line søker digital markeds­ansvarlig
«Ønsker du å være med og videreutvikle en av Norges sterkeste merkevarer? Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier, med rundt 2000 ansatte i fire land.» Søknadsfrist: 5. mars. Kilde: kom24.no. 

Flyr med nye reisemål – tross kvartals-tap
«Flyr melder om tap på 187 millioner kroner i fjerde kvartal. Samtidig åpner nykommeren for flere nye direkte-flyvninger.» Kilde: w2g.no.

Norske SAS-piloter saksøker flyselskapet – krever jobbene tilbake
«Korona-oppsagte SAS-piloter mener flyselskapet har gått bak deres rygg og «trikset og mikset med jussen» for å komme seg unna gjenansettelsesretten. SAS mener det forholder seg til alle inngåtte avtaler.» Kilde: dn.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Guidesertifisering på villspor (Svalbard)
«Det brukes store overflatiske ord som skal fremstille en Svalbard Guide som løsningen på de fleste ikke eksisterende «turistproblemene» på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Igjen sertifisert som bærekraftig (Svalbard)
«Today, Longyearbyen has received Innovation Norway’s Sustainable Destination label once more.» Kilde: facebook.com/svalbard.norway

«Trollfjord» tilbake i kystruten (Finnmark)
«Igjen får befolkningen se hurtigruteskipet «Trollfjord». Lørdag kommer hurtigruteskipet «Trollfjord» til Honningsvåg i kystruten for første gang på over to år.»  Kilde: radionordkapp.no.

Nytt hotell er ei formidabel satsing (Nordland) +
«Formannskapet i Bø er imponert over satsingen til Ulrix hotelldrift AS på Straume, og vedtok å bevilge 150.000 kroner i tilskudd til et profilprosjekt for.» Kilde: vol.no.

Midt-Norge:

Domedag i Trøndelag?
«Trøndelag byr på flere nye og spenstige overnattinger. Tenk deg å våkne i frisk luft og til en øredøvende stillhet.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Milliardær planlegger 15-etasjes hotell midt i sentrum
Stjørdal: «I flere år har mange vært nysgjerrige på «hotelltomta». Nå er det klart at det er et gigantisk hotellbygg som skal reise seg, og det er ikke hvem som helst som står bak prosjektet.» Kilde: s-n.no.

Fjord-Norge:

Vil satsa på cruisetrafikk i Osterfjorden (Vestfold) +
«Selskap ynskjer å ta i bruk fjordane i Nordhordland til cruisetrafikk. – Kan gje betre tilbod i lokalsamfunna rundt.» Kilde: nordhordland.no. 

Bergens første cruiseskip på landstrøm (Vestland) +
«Nå skal cruiseskip kobles på landstrøm for å verne miljøet. – Det er en kjempegevinst for Bergen! .. I dag lager cruiseskipet Viking Venus historie, det er nemlig det første cruiseskipet som får landstrøm i Bergen.» Kilde: ba.no.

Uakseptabel forurensing ved Bergen lufthavn (Vestland)
«Flere husstander på Flesland i Bergen har giftige stoffer i drikkevannet sitt. Nå krever MDG at Samferdselsdepartementet og Avinor griper inn.» Kilde: nrk.no.

Flyr med storsatsing på flyruter (Vestland)
«Flyr øker satsingen både på utenlandsruter og starter med nye direkteflyvninger fra Bergen og Stavanger til flere populære reisemål. Og billetter kan bestilles allerede nå.» Kilde: thetravelinspector.no.

Øst-Norge:

Landets største sykkelfestival feirer 20-årsjubileum (Innlandet)
«Etter to uvanlige år med pandemi, planlegges det for den største festivalen for terrengsyklister i Norge. Og i år markeres det at det er 20 år siden den først ble arrangert. Nå åpner billettsalget til Utflukt i Trysil i 2022.» Kilde: terrengsykkel.no.

To skred på to år i Trysil – er ikke en del av skredvarselet (Innlandet)
«Selv etter to mye omtalte snøskred på to år er ikke Trysil prioritert som varslingsområde av NVE. – Men vi ser behovet, sier seksjonsleder for snøskredvarslingen, Rune Engeset.» Kilde: friflyt.no.

Skriver bacheloroppgave om Hamar Vandrerhjem (Innlandet)
«Markus Holthe Lund og Marius Rudberg begynte å bli i beit for et gangbart emne til sine bacheloroppgaver da praktikanttilværelsen på Hamar Vandrerhjem satte dem på en god ide. Nå skal gutta skrive en oppgave om kundereisen på vandrerhjemmet før og etter korona.» Kilde: hamar-dagblad.no.

Hotel 1624 nærmer seg åpning (Buskerud)
«Rett før jul ble hotelldirektør ansatt. Nå er søknad om skjenkebevilling sendt. .. Hotell 1624, også kjent som Clarion Collection Hotel Kongsberg, blir et spektakulært overnattingssted og signalbygg i sentrum av Kongsberg.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Ønsker stort lekeland eller opplevelsespark på Gardermoen (Akershus)
«Småbarnspappa Frank Jensen mener Ullensaker trenger sitt Legoland eller Dyreparken. «Når man bygger ut Jessheim-området og ikke minst Gardermoen, så tenker jeg – hvorfor ikke bygge noe stort for ungene?» Ordføreren er helt enig og frir til investorer.» Kilde: mittjessheim.no.

Jeg har aldri før vært med på noe lignende (Telemark)
«Håvard Kleven mener Gausta-området og Gausta som destinasjon aldri har vært bedre rigga enn de er nå. Forespørsler hver eneste dag og en enorm pågang interesserte gjør at Kleven ser lyset i tunnelen sterkere enn noensinne.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Caledonien investerer i 76 «nye» hotellrom +
Kristiansand: «Hotel Caledonien gjør seg enda mer attraktivt for konferansegjester.» Kilde: fvn.no.

Sa ja til nytt hyttefelt på Sandnes – tross sterke protester +
Risør: «Lørdagsheia på Sandnes skal bli områdets siste skudd på boligstammen. Mads Henrik Sandnes har planlagt å lage både et boligfelt og et hyttefelt i området over Spirekleiv. I alt er planen å lage 26 boligtomter og 45 nye hyttetomter.» Kilde: austagderblad.no.

Del gjerne!