Reiselivsbransjen jubler – utlendingene er tilbake.. og 44 øvrige nyheter fra helgen

Reiselivsbransjen jubler- utlendingene er tilbake
«Etter to magre år strømmer utenlandske turister nå tilbake til Norge.  – Det er fantastisk å være her i Norge på skiferie. Jeg elsker det.» Kilde: nrk.no.

Snart konkurs etter pandemitid: − Vondt i magen
«Mens Kurt Nilsen fikk betalt for hvert tomme sete på avlyste julekonserter, har turbuss-sjåførene fått lite støtte for tomme seter og tapte turer. De mener kompensasjonsordningen fremstår som «et rent lotteri».» Kilde: vg.no.

Kysten vår kan ikke selges på billigsalg
«Hurtigruten krever at internasjonale cruiseskip som er innom mer enn en norsk havn, må ha norske lønnsbetingelser til mannskapet. – Det må være rettferdig for alle, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge.» Kilde: tv2.no.

Nasjonal kampanje for restaurant- og matfag
«En bredt anlagt kampanje skal få ungdom til å velge restaurant- og matfag, håper blant andre NHO Reiseliv. Nå setter de trykket inn på at både foreldre og avgangselever «smaker seg fram» til matyrkene.» Kilde: utdanningsnytt.no.

Færre kjøpte seg fritidsbolig
«Antall omsetninger av fritidsboliger i fritt salg var 18 prosent lavere i 4. kvartal 2021 enn i tilsvarende kvartal i 2020. Hyttesalget ser nå ut til å normalisere seg noe etter den voldsomme omsetningsveksten det første året i pandemien.» Kilde: ssb.no.

Nå skal Airbnb skjule navnet på gjestene
«For å unngå diskriminering vil Airbnb fremover skjule navnet på gjester. .. Verter vil kun kunne se en gjests fulle navn etter at en bestilling er bekreftet.» Kilde: w2g.no.

Kraftig økning i flybillettsalget etter koronalettelsene
«Bestilling av flyreiser med Norwegian økte med 50 prosent da regjeringen fjernet de fleste koronarestriksjonene tirsdag kveld. Også SAS merket økt salg.» Kilde: travelnews.no.

Stor økning i salget av pakkereiser
«Turoperatørene Apollo, TUI og Ving melder om stor vekst i salget av pakkereiser etter at de fleste Corona-restriksjonene ble fjernet denne uken.» Kilde: w2g.no.

Norse starter billettsalget i mars
«Den første kommersielle flyvningen fra Oslo til en amerikansk destinasjon planlagt i andre kvartal.» Kilde: travelnews.no.

Ryanair trekker seg fra planlagt Norge-satsing
«Foran årets sommersesong hadde irske Ryanair lagt opp til en storstilt satsing i Norge. Nå trekker selskapet seg. – Ryanair må forbedre resultatet sitt. Da var ikke en satsing i Norge måten å gjøre det på, mener analytiker.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Dagens regler allerede er mer enn dekkende (Svalbard)
«Svalbard Adventures gir sitt høringssvar til midlertidig endring i forskrift om motorferdsel på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no. 

En guidet tur til en billig penge (Svalbard) +
«Konseptet med fastboendeturer har nærmest eksplodert i popularitet. Det er kanskje ikke så rart når det gir deg en tur til en brøkdel av den originale prisen.» Kilde: svalbardposten.no.

Visit Nordkapp er Miljøfyrtårn (Finnmark)
«Fredag overrasket ordføreren Visit Nordkapp og overrakte sertifiseringen Miljøfyrtårn til bedriften.» Kilde: radionordkapp.no.

Et hotell og byens nye kulturbygg kan sette milliarder på spill (Troms) +
«I Mack Øst er det planlagt både kulturbygg, boliger og næringslokaler. .. Spørsmålet er om kommunen kan si nei til hotellet, men ja til museet og Mack Øst. Eller om et nei til hotellet betyr at hele reguleringsplanen avvises.» Kilde: nordlys.no.

Her vil de bygge hotell, spa og restaurant på påler (Troms) +
«Buvik Sea Lodge skal bygge ut for vel 100 millioner kroner. Buvik Sea Lodge skal bygge ut eiendommen i Straumsbukta. – Vi gleder oss til alt er ferdig og vi står igjen med det ferdige resultatet, sier medeier Ole Mortensen.» Kilde: itromso.no.

De nye hyttene til Narvikfjellet får snart gjester (Nordland) +
«Nå er vi veldig stolte, sier markedsansvarlig Helle Holt og daglig leder i Narvikfjellet AS, Jim Ove Johansen.. En hyttelandsby bestående av ni hytter som er designet av arkitektkontoret Snøhetta, og overnattingsplassene kompletterer Narvikfjellet som feriested – resort, påpeker de.» Kilde: fremover.no. 

Fra charterdronninga til å bli rorbukjerringa? (Nordland)
«Eva Myrvold hadde aldri vært på Kjerringøy. Det stoppet henne ikke fra å takke ja til jobben som daglig leder (Kjerringøy Rorbusenter).» Kilde: an.no.

Innfrir folkekravet om å få festivalen tilbake (Nordland) +
«Fredag slapp kulturleder Grete Stenersen og festivalkoordinator Miriam Iversen nyheten om at Meløy igjen skal settes på festivalkartet, seks år etter at Sommerdagan i Meløy ble lagt ned av politikerne. Denne gangen som Høyspentfestivalen..» Kilde: an.no.

Ida Elise donerer 16.000 «russepenger» til ny flyplass (Nordland)
«..for å komme seg lettere hjem. Byggingen av Avinor sin storflyplass i Rana er vedtatt i Stortinget. Nå foregår en voldsom dugnad for å skaffe nok penger.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Målet må være å bidra til en markedsføring (Nordland)
«Sykkelsirkuset Arctic Race of Norway (ARN) legger en og en halv av fire etapper til Vefsn. ..et meget godt grunnlag for en folkefest med flotte tv-bilder spredt til 190 land i verden. Det gir en unik mulighet for markedsføring av lokalsamfunnet.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Arctic Race til Levanger: Hvor blir det av hotellet?
«Folkefest blir det sikkert. Men hvor skal alle menneskene som kommer hit overnatte, kom jeg til å tenke på, skriver Kai Lennert Johansen (Ap).» Kilde: tronderdebatt.no. 

Fjord-Norge:

No skal austlendingar og utlendingar få augo opp for Vinter-Sogn (Vestland) +
«Heidi Hauge og Visit Sognefjord vil lokka austlendingar forbi Hemsedal og til Sogn. – Magiske tilbod, breitt samarbeid, hubar og sognevertar står sentralt i den nye store vintersatsinga som no blir rulla ut.» Kilde: sognavis.no.

Ho er den mest trufaste tilsette vi har hatt (Vestland) +
«Anita har berre ein halv sjukedag på dei 31 åra ho har jobba på Gloppen Hotell, no har ho fått medalje for arbeidet ho har gjort.» Kilde: firda.no.

Startar ny festival: – Sender eit sterkt signal (Vestland) +
«Hardanger Vinterfestival byr ikkje berre på poker, det vert mellom anna moglegheiter for RIB-båt, pysj-frukost og nattklubb på Hotel Ullensvang.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Vi er klare for turistsesongen! (Rogaland) +
«Det sier Margaret Hystad, som står bak Viking Adventure AS, Utne hotell, mikrohyttene i Åkrafjorden og Karmsund Cruisservice, som i disse dager organiseres i opplevelses og reiselivskonsernet Karmsund Adventure Group AS.» Kilde: h-avis.no.

Stiftelsen Preikestolen og Reisemål Ryfylke satser i 2022 (Rogaland) +
«Reiselivssjef i Reisemål Ryfylke AS, Liv Jorunn Tjelmeland, ser positivt på tiden framover. Det gjør også Helge Kjellevold, daglig leder i Stiftelsen Preikestolen. .. håper på en kombinasjon av norske og utenlandske turister i 2022.» Kilde: strandbuen.no. 

Fem bedrifter ved Lysefjorden får koronastøtte (Rogaland) +
«Sandnes kommune har fordelt 17.352 .000 kroner på 61 lokale bedrifter. Blant disse er Explore Lysefjorden, Lysefjord-Helleren, Lysefjorden Utvikling, Landa Park og Kjerag Lysebotn Camping Resort.» Kilde: strandbuen.no.

Her ser de for seg Norges minste nasjonalpark (Rogaland) +
«Eigersund bør søke om at Auglend, helt sør på Eigerøy, får status som nasjonalpark, foreslår Kjetil Bentsen og Cathrine Johannessen. – Et spektakulært område som fortjener statusen.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Jublar over snø i vinter-Noreg
«Vinterferien kan vere redda for mange av dei store skidestinasjonane.  – Et ullsokkane mine om det ikkje blir godt føre.» Kilde: nrk.no. 

Gjenåpningen skaper rush i reiselivet (Innlandet) +
«I fjor var det knapt en eneste dansk turist på vinterferie på Beitostølen eller i Valdres alpinsenter. I år kommer danskene tilbake for fullt. .. Forbereder seg på økt sykefravær.» Kilde: oa.no.

Næringsministeren møtte reiselivstopper i Trysil (Innlandet)
«Næringslivsaktører og politikere i Trysil fortsetter jobben med å synliggjøre behovet for koronastøtte til sårbare turistkommuner – og har nå fått en ny, klar bekreftelse på at jobben bærer frukter.» Kilde: ostlendingen.no.

Måtte selge livsverket: – En sorg (Innlandet)
«Bjarte Wigdel er daglig leder ved Knettsetra, som driver både restaurant, vaffelstue og pub i Trysil. Coronapandemiens mange prøvelser førte til at han og kona til slutt så seg nødt å selge sine eierandeler i bedriften. Selskapet er nå heleid av SkiStar.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Har fullbooket hver dag: – Jeg skjønner ingenting jeg (Innlandet) +
«Fjorårets friskeste reiselivssatsing i distriktet, viser seg å være en dundrende suksess. «Ørneredet» på Sershaugen ved Otta, åpnet i fjor høst. Nå er det fullbooket hver dag fram til september i år – og allerede 205 på venteliste..» Kilde: oa.no.

Restauranteier Benjamin som kokk, bartender og i oppvasken (Oslo) +
«13.000 lønnsmottakere forsvant fra serverings- og overnattingsbransjen i løpet av fjoråret, viser tall fra NHO. Restauranteier Benjamin Mottram prøver febrilsk å rekruttere flere ansatte til dineren BFF på Frogner.» Kilde: ao.no.

Soul out of Oslo
«Har dere fått med dere Oslo-musikeren Numa Edema? Han lager soulmusikk med røtter og historier fra Oslo – what’s not to like?» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje.

Ønsker å gjøre kasernen i Gamlebyen til et hotell (Østfold) +
«Politikere fra både rød og blå side applauderer Fredriksborgs drømmer om destinasjonshotell i kasernen i Gamlebyen.» Kilde: f-b.no.

Eiendomsgiganten kaster seg inn i kampen om kasernen (Østfold) +
«Morten Fredriksen og Fredriksborg drømmer om å gjøre infanterikasernen i Gamlebyen om til et destinasjonshotell. Prislappen på prosjektet er 200-250 millioner kroner.» Kilde: f-b.no.

Fjord Line tilbake i ordinær drift (Vestfold)
«Fra og med fredag 11. februar gjenopptar MS Oslofjord ordinær rutetrafikk mellom Sandefjord og Strømstad.» Kilde: travelnews.no.

Larviks «nye» hotell har 20 ledige stillinger (Vestfold) +
«Det har ikke vært overnattingsgjester på Grand Hotell siden mars 2020, og i slutten av april åpner et både nytt og renovert hotell. Nå er det 20 ledige jobber her.» Kilde: op.no.

15 millioner er delt ut – se hvem som har fått penger (Telemark) +
«Fredag kveld var pengene delt ut fra det som kan være landets rikeste stiftelse. Totalt 15,2 millioner gikk til 38 allmennyttige formål fra Sparebank-stiftelsen Telemark – Holla og Lunde. .. Mest penger gikk til Telemarkskanalen FKF..» Kilde: ta.no.

Nå må det jobbes steinhardt for å få til «the missing link»! (Telemark) +
«Avtroppende verdensarvkoordinator Øystein Haugan gleder seg over at det jobbes godt med Tinnosbanen, men mener det er viktig det skjer nå med den sittende regjering. – Det kan legges opp til en ukes reise i verdensarven dersom Tinnosbenen kommer på plass.» Kilde: rablad.no. 

Krokan Turisthytte oppgraderes (Telemark)
Tinn: «Hvorfor det graves på Krokan? Nå blir det langt bedre avløp rundt den 150 år gamle turisthytta. Etter at NIA overtok kulturminnet er det investert nærmere to millioner kroner i bygget.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Populær bobilplass kan bli større – eller reduseres
«Skal 20 av de 50 plassene forsvinne – eller skal bobilplassen utvides? Det avhenger av utleierne og deres planer. I 2021 ble det besøksrekord på bobilplassen.» Kilde: bobilverden.no.

Annet:

Dansker vil fremskynde grønt flydrivstoff
«Ørsted, SAS og de andre partnerne i «Green Fuels for Denmark» vil fremskynde planene om å produsere grønt drivstoff til tungtransport og luftfart. Danmark har et mål om grønn innenriks luftfart innen 2030, og ønsker å være i gang i 2025.» Kilde: e24.no.

Gratis tilgang til nasjonalparker på blå resept (Canada)
«Leger i en rekke kanadiske provinser kan nå forskrive et nasjonalparkpass til pasienter som trenger tid i naturen, skriver Global news.» Kilde: dinside.no.

Del gjerne!