Rekordmange cruiseskip ventes til Norge.. og 42 andre reiselivsnyheter denne mandagen

Rekordmange cruiseskip ventes til Norge
«Cruiseskipene er på vei tilbake til norske havner. Miljøvernere fortviler, mens flere byer er på desperat jakt etter guider som kan flere språk.» Kilde: nrk.no.

Lanserer enklere inngang til virkemiddelapparatet
«Tilbudet i virkemiddelapparatet er så stort at det kan være vanskelig å finne frem. Næringsministeren rydder nå opp i den digitale jungelen av virkemidler og aktører.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Vi må slippe å ramme enkeltnæringer i fremtiden
«På høy tid at regjeringen fjernet kravet om kravet om en-meters avstand. Endelig blir det mulig med normal drift. Nå må vi legge en bedre beredskapsplan for fremtiden.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Dette har ikke vært noen dugnad
«Hotell- og reiselivsbransjen har nå i snart to år vært inne i en kamp for å berge arbeidsplasser og bedrifter. Mange livsverk og karriereplaner ligger i grus.» Kilde: reiseliv1.no.

Hyttegründere bygger mindre og grønnere – mener dette er framtiden
«Grønne hytter vil vi se mer av – enten frivillig eller ved tvang, sier hytteforsker.» Kilde: nrk.no.

Stipendiat i by- og regionalplanlegging
«Vi søker deg som er interessert i å fremme planlegging for bærekraftig fritidsboligutbygging!» Kilde: jobbnorge.no.

Dette vil gjøre camping-Norge bedre
«Norske Top Camp ønsker den svenske nykommeren First Camp velkommen i det norske camping-markedet. – Vinneren blir gjestene, mener Top Camp-topp.» Kilde: w2g.no.

Det blir vinterferie i Norge for mange nordmenn
«Flesteparten av oss nordmenn velger vinterferie i Norge i år. Mange kommer til å feriere mer i eget land fremover fordi det føles tryggere enn å reise til utlandet.» Kilde: radionordkapp.no.

Utsolgt for vinterferier til utlandet: − Reiselysten er tilbake
«Nordmenn har allerede begynt å bestille sommerferie, og reisene i vinterferien er fullbooket, ifølge flere reiseselskap. Men forsikringsselskap kommer med en klar anbefaling.» Kilde: vg.no.

Advarer mot prishopp etter sydenboom: – Dyrere å reise i sommer
«Det kommer til å være dyrere å reise i sommer enn før pandemien, fordi kapasiteten er mye mindre. Er det lite å selge, blir det trangt om plassene og prisene går opp, sier Terje Berge.» Kilde: nettavisen.no.

Fortsatt er tiltak i mange land
«Man må gjøre egne vurderinger av bestilling av utenlandstur til sommeren, sier helseministeren, som minner om at det ennå er strenge tiltak i mange land.» Kilde: nettavisen.no.

Miljødirektoratet slår tilbake mot Norwegian-klage
«Norwegian har klaget på at Miljødirektoratet har ilagt dem et gebyr på 400 millioner kroner. Direktoratet ser ingen grunn til å gi seg, og nå skal saken avgjøres av Klima- og miljødepartementet.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Svalbard Reiselivsråd med medlemsrekord (Svalbard) +
«Mye tyder på at reiselivsnæringen går mot bedre tider når antall bedrifter øker kraftig.» Kilde: svalbardposten.no.

Et lite stykke Norge samlet på Svalbard +
«Lokale råvarer, samarbeid med lokalsamfunnet og åtte forskjellige konsepter. Slik har Popup Svalbard sånn helt plutselig blitt til.» Kilde: svalbardposten.no. 

Fortsatt utfordringer i reiselivet: – Må bedre flytilbudet +
«Målfrid Baik i NHO Arktis er glad for at myndighetene nå har fjernet meteren, men mener at det fortsatt gjenstår en del arbeid før reiselivsnæringen kan friskmeldes.» Kilde: ifinnmark.no.

Monika er opptatt av å skape aktivitet i Kirkenes (Finnmark) +
«Det står to sparker og ei bålpanne i Dr. Wessels gate. Sparkene er dekt med hvert sitt reinskinn. To turister mener «turistattraksjonen» er så interessant at de fotograferer den. Mer skal det ikke til for å skape litt atmosfære i Kirkenes.» Kilde: sva.no.

Tromsø – først og fremst en vinterdestinasjon (Troms)
«Det er definitivt bedre besøkstall så langt i vintersesongen 2021/2022 enn i 2020/2021, men det er fortsatt langt unna de tallene vi hadde før pandemien, sier Tromsøs reiselivssjef, Lone Helle. Foto: Nina Helland.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil gjenreise Tennes som et samlingsted i Balsfjord (Troms) +
«Med ønske om bærekraftig utvikling ønsker Balsfjord kommune å gjenreise Tennes som et knutepunkt i Balsfjords reiselivssatsing. Planene er spenstige og drømmene vel våte, vil nok mange hevde.» Kilde: nye-troms.no.

Rosta-turisme til departementet (Troms) +
«Assisterende statsforvalter Bård M. Pedersen vil oversende reguleringsplanen for et turistanlegg i Rostadalen til vurdering og avgjørelse på departementsnivå.» Kilde: folkebladet.no.

Satser på reiselivet i Narvik med ny opplevelse (Nordland) +
«Best Arctic har etablert seg i Narvik .. En av de nye turistattraksjonene de har lansert kalles «Howl with the wolves», hvor man nettopp får gjøre det – hyle til ulvene på kveldstid i Polar Park. Det er også en sjanse til å se nordlys på turen.» Kilde: fremover.no.

Nye drivere er på plass og nå blir det ny drift (Nordland) +
Gildeskål: «Ove Mats Pettersen har lenge vært på jakt, men han hadde et håp om at plassen kunne åpnes til sesongen 2022. Nå går håpet over til å bli en realitet. – Det er nå klarlagt at det blir ny drift av Skaugvoll Camping i Gildeskål med planlagt åpning i løpet av mars..» Kilde: an.no.

Pusser opp hotell for andre gang (Nordland) +
Rognan: «Vi er absolutt i full drift. Det blir ti og ti rom som blir pusset opp, sier Henry Hansen. Allerede i mai kan han friste med ny look på huset. .. For omtrent ett år siden overtok ekteparet Christine Løksti og Henry Hansen driften av Rognan hotell.» Kilde: ranablad.no.

Gunn Johansen gir seg som regionsansvarlig (Nordland) +
«Gunn Johansen (63) har vært et kjent ansikt for både turister og reiselivsnæringa i nesten 30 år. Nå trekker hun seg tilbake og gir ansvaret videre.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Det kommer til å bli smekkfullt +
Trondheim: «Etter to tøffe år med restriksjoner og nedstenginger, vil årets valentinsdag komme godt med for næringslivet i Trondheim. – Gjestene våre har bestilt bord for lenge siden.» Kilde: adressa.no.

Stor prisvariasjon på hytter i Gauldalen +
«Gjennomsnittprisen på hytter steg med 7,5 prosent fra 2020 til 2021, og ligger nå tett oppunder 2,5 millioner kroner. Kvadratmeterprisen har et gjennomsnitt på 33.445 kroner. Hytteområder ved alpinanlegg har opplevd kraftigst prisøkning, med en vekst på omtrent 11,1 prosent.» Kilde: tronderbladet.no.

Kirsti Sæter slutter i Vinterfestspill og har fått ny jobb +
Røros: «1. mai begynner Kirsti Sæter i ny stilling (avdelingsleder for verdensarv og formidling ved Rørosmuseet), men først skal hun være med på å gjennomføre Vinterfestspill i Bergstaden i sin jobb som produsent og administrasjonssekretær.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Turistar som desse valfartar til Sogndal (Vestland) +
«At pudderalarmen ljomar utover landet er godt nytt for hotell, overnattingsstader og serveringsbransjen i Sogn. .. Denne helga har kring 200 gjester booka rom på hotellet, og i alle fall seksti prosent av dei er skigjester.» Kilde: sognavis.no.

Nå skal cruiseskipene komme til Skudeneshavn (Rogaland) +
«Den gamle ferjekaien i Skudeneshavn får i vår en millionoppgradering som vil legge til rette for mindre cruiseskip til sommerbyen.» Kilde: h-avis.no.

Betalingssterke tyskarar kjøper Ombo-hytter (Rogaland) +
Stavanger: «Tyskarar har kjøpt seg inn i  hyttefeltet til Kjell Nes i Jørstadvåg på Ombo. – Norge har ganske liberale reglar når det gjeld salg til utlendingar, mykje meir liberalt samanlikna med til dømes Danmark.» Kilde: oyposten.no.

Turen til Preikestolen – hva synes de? (Rogaland) +
«Etter en tur til toppen av Preikestolen er det flere som velger å legge ut et innlegg eller en historie på Instagram for å dokumentere turen. Vi har snakket med lokale turgåere og turister som har delt bilder og videoer fra en litt kjøligere tur til Preikestolen.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

SAS: Ikke grunnlag for ny direkterute fra Oslo
«SAS overrasket mange da selskapet onsdag lanserte en ny langdistanserute. Valget falt på Toronto, men med avganger kun fra Stockholm og København.» Kilde: flysmart24.no.

Eksperter kaller dommen mot Petter Olsen en katastrofe (Akershus) +
«Etter at Petter Olsen og Ramme gikk på et tøft nederlag mot staten i retten, har flere momseksperter reagert på dommen. Det var i 2019 at Skatteetaten fast at Ramme gård med hotell- og museumsvirksomhet ikke var egnet til å gå med overskudd, og dermed heller ikke kunne regnes som næringsvirksomhet.» Kilde: moss-avis.no.

Rune Solberg om gjenåpningen: – Det er en gledens dag! (Østfold) +
«Det er en sten som faller fra brystet, sier Rune Solberg som representerer serverings- og overnattingsbransjen i næringsforeningen om at alle avstandskrav og restriksjoner nå er borte.» Kilde: f-b.no.

Stor uenighet om skiltet «Velkommen til Notodden» (Telemark) +
«Med én stemme i overtall bestemte Notodden kommunestyre seg for at det er det grønne skiltet som skal ønske folk velkommen til Notodden. .. Cecilie Lerstang mener at det grønne skiltet ikke vil imponere eller friste turister og forbipasserende til å utforske Notodden.» Kilde: rablad.no.

Har slått sammen selskaper og satser på nye aktiviteter (Telemark) +
«Henriette Storaas i selskapet Brave mener at turister vel så gjerne kan velge Kongsberg og Rjukan, som Lofoten, Kirkenes og Oslo. Bare de møter et skikkelig opplegg når de kommer. Nå ser Storaas-familien i Jondalen for seg at de endelig er inne i et normalt forretningsår igjen.» Kilde: ta.no.

Open hyttestrid på Raulandshuset (Telemark) +
«Ein skulle tru ein gjæv artist hadde konsert i bygda, men nei, det var berre kommunen som hadde invitert til ope møte som del av høyringsrunden til den nye kommunedelplanen for Rukkemo–Torvetjønn.» Kilde: vtb.no.

Satsar på fulle dansegolv (Telemark)
«Vi er gode på å lage fest på Rauland, og no får vi endeleg høve igjen, seier «festivalsjef» Stian Roland, i forkant av årets vinterfestival. Rauland internasjonale vinterfestival finn stad frå 14.-20. februar.» Kilde: usn.no.

Sørlandet:

Investerer fem millioner i flytende hyttedrøm +
Gjerstad: «Vannspeilet skal den hete, og den er ikke lett å finne. Det er en del av konseptet. Se video her.» Kilde: austagderblad.no.

Dette er Risørs verdensarv +
«Risør har blitt plassert på verdenskartet etter at tradisjonen og kunnskapen om klinkbygde båter kom på UNESCOs verdensarvliste.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Kanadiske fagforeninger boikotter SAS
«Canadas «LO» og landets største pilotforening gjør felles front til støtte for permitterte og oppsagte SAS-piloter. Parallelt åpner SAS nye direkteruter til Toronto.» Kilde: e24.no.

Jaget turistene – nå ber de besøkende komme tilbake
«Før pandemien var det store protester og dirkete aksjoner mot turister til det som var et av Europas aller mest populære storbyreisemål. Nå, etter to år med kraftig reisekutt som følge av korona-viruset, er det krise i Barcelona.» Kilde: flysmart24.no.

Kjenner du hotellenes skitne hemmelighet?
«Mange hotell – både i Norge og utlandet – vasker ikke pynteputene og sengeteppene mer enn én gang i året. Samtidig erkjenner de at det er vanlig at gjestene kaster både pynteputene og sengeteppet på gulvet.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

What is ‘greenwashing’ and how can we avoid it while travelling?
«Don’t be hoodwinked by hotels and travel companies that speak in eco-friendly platitudes. Transparency and honesty are critical.» Kilde: travindy.com.

Del gjerne!