Ringvirkninger av havfisketurisme i Norge.. og 40 andre utvalgte, inkl. mange ledige stillinger!

Ringvirkninger av havfisketurisme i Norge
«Havfisketurismen bidrar til verdiskaping, aktivitet og arbeidsplasser langs hele norskekysten. Les høydepunktene og last ned rapporten Ringvirkninger av havfisketurisme i Norge her.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Dette jobber NHO Reiseliv med fremover
«NHO Reiseliv jobber etter de vedtatte strategier og årlige handlingsplaner, men det er flere saker som er relevante for medlemmene som vi arbeider med over tid. Dette er en oversikt over de viktigste standpunktene våre.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Digitale studenthistorier og framtidens naturbaserte reiseliv
«Digital historiefortelling er en mulighet for alle til å dele sin historie eller budskap. Det er et stadig viktigere formidlings- og markedsføringsverktøy som studentene på naturbasert reiseliv har fått prøve seg på. Resultatene fra studentenes historiefortellinger ser du her..» Kilde: nmbu.no. 

Innovasjon Norge søker Frontend Utviklere
«Vil du kode Visit Norway til nye høyder og samtidig være med å bidra til at norsk reiseliv lykkes?» Frist: 29.04.2022. Kilde: finn.no.

Snøskutertur kom på 74.000 kr: – Dommen skal virke avskrekkende
«Straffen for ulovlig kjøring i utmark kan nå bli mye strengere. En fersk dom gir politiet rett til å inndra kjøretøyet som har blitt brukt.» Kilde: nrk.no.  

Salget gikk til værs – men nå har trenden snudd
«Under koronaen steg bobilsalget til nye høyder. Men nå gjør politisk uro, rentefrykt og høye bensinpriser at kjøperne er mer skeptiske.» Kilde: tv2.no. 

Nordic Choice Hotels lanserer klimafond
«Fondet skal finansiere utviklingen av klimavennlige løsninger for hotellindustrien. Målet er å skape en grønnere fremtid.» Kilde: reiseliv1.no.

Sanksjonar råkar Hurtigrute-konkurrent
«Havila Kystruten skal drive fire av dei daglege rutene mellom Bergen og Kirkenes. No er selskapet som skulle eige dei fire skipa omfatta EU sine sanksjonar mot Russland.» Kilde: nrk.no.

Aksjonær om Havila Kystruten: – Kan glemme inntjeningen i 2022
«Nordea-forvalter Robert Næss venter nye forsinkelser for Havila Kystruten etter at de russiske milliardene ser ut til å glippe. – Men hvis vi ser fra 2023 og utover, så ser det fortsatt bra ut.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Svalbard-bedrift med ekte arktiske opplevelser (Svalbard)
«Ifølge daglig leder Renate Pedersen i Basecamp Explorer kan påskegjestene forvente seg et “fullpakket påskeegg” med mange aktiviteter og nære opplevelser i mektig natur.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Søker hotellsjef Svalbard Hotell (Svalbard)
«Under ledelse av hotelldirektøren vil hotellsjefen ha ansvar for den daglige driften ved Svalbard Hotell | Polfareren og Svalbard Hotell | The Vault.» Frist: 24.04.2022. Kilde: finn.no.

Reiselivsbedrifter i Nordkapp er med (Finnmark)
«Destinasjon 71° Nord og Visit Nordkapp er bedrifter som er med på kampanjen «1000 jobber». Totalt kan hver arbeidsgiver få inntil 21 000 kroner fra Samfunnsløftet ved å lyse ut jobbene for sommeren.» Kilde: radionordkapp.no.

Kirkenes er blitt en løsning for russere som vil til utlandet (Finnmark)
«Stadig flere russere bruker Kirkenes for å ta seg inn eller ut av landet nå som sanksjoner gjør at flyrutene mellom Russland og Vesten er stanset.» Kilde: abcnyheter.no.

Endelig Arctic Haute Route (Troms/Nordland)
«Med tre år og en pandemi bak oss kan vi endelig samle opplevelser igjen.  De siste ukene har tålmodige toppturgjester igjen fått oppleve å dra til sjøs med Arctic Haute Route fra Lofoten til Tromsø.» Kilde: norwegianadventurecompany.com.

Skal bygge 30 leiligheter i Fagernesfjellet (Nordland) +
«Prosjektet er skalert opp, og 10 hytter blir nå til 30 leiligheter. Byggestart er planlagt til like etter fellesferien. Før jul neste år skal hytteleilighetene være innflyttingsklare.» Kilde: fremover.no.

Bransjen roser Glimt for markedsføringen av Bodø (Nordland) +
«Flere av byens hoteller merker helt klart at Bodø/Glimt bidrar positivt inn i reiselivsnæringen. Kine Willumsen, hotelldirektør på Quality Hotel Ramsalt, sier det er en uvurderlig markedsføring Bodø/Glimt har gjort av Bodø.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Hele Trøndelag på én billett
«Nyt Trøndelag på én billett i syv dager til ende. I sommer blir det mulig igjen. Fra 27.juni – 14 august 2022 kan våre gjester igjen reise med AtB sommerpass i store deler av Trøndelag.» Kilde: bransje.trondelag.com.

På et halvt år har Jørgen doblet besøket +
Namsos: «Så langt har Jørgen Brobakken (22) brukt en million på renovering, og har doblet belegget på Namsen hotell. – men ambisjonene er større enn det.» Kilde: namdalsavisa.no.  

Fjord-Norge:

Vil du bli med å utvikle FjordKysten og Sunnfjord? (Vestland)
«Reiselivsnæringa i området FjordKysten og Sunnfjord har saman med kommunane i regionen etablert destinasjonsselskapet Visit FjordKysten og Sunnfjord AS. .. og no søker vi ein engasjert og målretta person med gjennomføringskraft til stillinga som Produktsjef. Søknadsfrist: 9. mai 2022.» Kilde: visitfjordkysten.wordpress.com.

Nordens lengste Zipline søker Zipline-operatørar! (Vestland)
«Flåm Zipline AS .. søker no etter «Ziplinere» til årets sesong! Me kan garantere deg ein sommar i fantastiske naturomgivelsar og ein jobb langt utanom det vanlege.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Innlegg: Raumabanen (Vestland)
«Tida er for lengst komen for at både kommunen og heile Raumasamfunnet bør ta eit valg mellom ny og moderne veg, eller eitt ustabilt togtilbud på sparebluss, ofte gjennomført med buss!» Kilde: andalsnes-avis.no.

Innlegg: Cruise er gammeldags! (Vestland) +
«Tenk dere at det ble bygget en flytende bydel utenfor Bergen.. Her skulle innbyggerne være størstedelen av tiden.. De svære cruiseskipene er gårsdagens form for turisme, skriver MDGs Mona Høgli. Hun mener det er uakseptalet å legge opp til 3-4 cruiseskip og 8.000 passasjerer daglig.» Kilde: ba.no.

Ikke mulig å gå ned på selve «tunga» nå (Vestland)
«I år er det veldig mye blåis på Trolltunga til å være så seint på året. – Det er ikke mulig å gå ned på selve Trolltunga nå, opplyser daglig leder i Trolltunga AS, Åse Marie Evjen..» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Cruise­turisme som før pande­mien – nesten (Rogaland) +  
«Da cruiseskipet «Iona» la til på Strandkaien mandag, var det første gang Stavanger fikk besøk av et cruiseskip som går på naturgass.» Kilde: aftenbladet.no.

Mandag åpnet Tone dørene til hotellet: – Vi har heist flagget (Rogaland) +
Kvitsøy: «Mandag ettermiddag kunne Tone Hegre og gjengen ved Slogen Hotell senke skuldrene. Etter utallige timer med arbeid og utfordringer på veien, var åpningsdagen et faktum.» Kilde: bygdebladet.no.

Sola kommune søker Nærings- og reiselivssjef (Rogaland)
«Sola kommune har opprettet en ny stilling som nærings- og reiselivssjef. Her ligger alt til rette for at Sola kommune skal ha en sentral rolle i utviklingen av en helhetlig næringsstrategi for kommunen..» Frist: 01.05.2022. Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

Må grave fram skiheisen til påske (Innlandet)
«Mens mange vinterdestinasjoner har lite snø i år, må skiheisen på Bjorli graves fram til påske.» Kilde: nrk.no.

Trysilfjell Utmarkslag søker Daglig leder (Innlandet)
«Ønsker du å lede og videreutvikle Trysilfjell Utmarkslag og legge til rette for at Trysil styrker sin posisjon som helårs reiselivsdestinasjon?» Frist: 01.05.2022. Kilde: finn.no.

Innlegg: Etterlengtet normalpåske (Innlandet)
«Reiseliv er blitt den store næringa i Trysil. Det er flere hytter enn innbyggere og det nærmer seg en million gjestedøgn i året. Det er nærmere 30.000 senger bare rundt Trysilfjellet.» Kilde: ostlendingen.no.

Milliardprosjektet Mosetertoppen: – Vi vil bygge 600 leiligheter til (Innlandet)
Hafjell: «Stein Plukkerud har bygget hytter, leiligheter og tomter for over 1,5 milliarder kroner på Hafjell. Nå er han utsolgt for hyttetomter. Neste prosjekt er en gigantisk leilighetsutbygging.» Kilde: abcnyheter.no.

Hunderfossen Eventyrpark søker Innholdsprodusent (Innlandet)
«Kongen på Hunderfossen lyser nå ut etter landets beste hoffnarr og historieforteller – og omsatt til dagens tale; selveste innholdsprodusenten!» Frist: snarest. Kilde: finn.no. 

Geilo får taubane – Tørrskodd fra Oslo S til høyfjellet (Buskerud)
«Det stod stille i 15 år, så kjøpte vi skisenteret i 2017. Til nå har det blitt investert 200 millioner og vi merker at Geilo er på kartet igjen, sier daglig leder for SkiGeilo Kevin Eikrehagen.» Kilde: friflyt.no. 

Forberedt på fullt hus (Buskerud) +
«Olympique Norefjell åpnet dørene for publikum i vinterferien. Nå forbereder «storstua» i skisenteret seg på fullt hus i påsken.» Kilde: bygdeposten.no.

Søstrene Storaas Hotell satser på klima og bærekraft (Buskerud)
«Mange reiselivsbedrifter har benyttet pandemien til å omstille seg og satse mer på bærekraft, blant annet ved å bli mer selvforsynte og ved å tiltrekke seg nye målgrupper i nærmarkedet. Søstrene Storaas Hotell i Jondalen mener reiselivet er en del av klimaløsningen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Serveringsstedene sliter med å få tak i folk (Oslo) +
«Nordre Skøyen Hovedgård og Svingen på Sletta på Ekeberg merker at det er mangel på arbeidskraft i bransjen.» Kilde: noblad.no.

Nå kommer denne til Drøbak: – Blir garantert en hit (Akershus) +
«Frogn: Fra den 12.april vil den helelektrisk katamaranen «Legacy of The Fjords» være klar til å ta med passasjerer på miljøvennlige cruise i Oslofjorden. Med flere daglige avganger er det mulig å kombinere cruiset med et besøk på Oscarsborg og/eller seile videre til Drøbak.» Kilde: amta.no.

Hankø Hotell og Spa AS søker Driftsdirektør (Østfold)
«Vi søker nå en Driftsdirektør som deler våre ambisjoner og ønsker om å ta del i utviklingen av dette fantastiske hotellet.» Snarest: snarest. Kilde: finn.no. 

Innlegg: Kåring for alt det er verdt (Vestfold)
«Prisen for Årets Båtkommune 2022 er en lissepasning i oppmerksomhet og synlighet som bør utnyttes til fulle.» Kilde: jarlsbergavis.no.

Turoperatører testet Sandefjord: – Jeg har ikke sett nok (Vestfold) +
«Monika Koenig skulle i utgangspunktet «bare» gjeste Brygga 11 sammen med andre utenlandske turoperatører på sitt Sandefjord-besøk fredag, men de rakk også Midtåsen. Det stopper neppe der.» Kilde: sb.no.

Næringsselskap i attraktiv region søker ambisiøs daglig leder (Telemark)
«Leder av næringsselskapet i Midt-Telemark og Nome går av med pensjon til høsten, og nå søker vi nye krefter til å få det til å koke i næringslivet i regionen.» Frist: 15.05.2022. Kilde: finn.no.

Annet:

UNWTO explores agritourism opportunities
«High-level speakers from across UNWTO and the United Nations Food and Agriculture Organization (FAO) came together for a virtual talk on how best to harness the enormous potential that tourism has for the development of rural areas and communities.» Kilde: breakingtravelnews.com.

Del gjerne!