Rogaland søker reiselivsrådgiver.. og 43 andre aktuelle saker

Nasjonalt: 

Reiselivets store bransjedag 8. november 2021
«Mandag 8. november samler vi eksperter fra inn- og utland for faglig påfyll om aktuelle temaer for hele bransjen, før vi deler opp i bransjevise sesjoner for servering og uteliv, overnatting, opplevelsesbedrifter og camping:..» Kilde: nhoreiseliv.no.

Regjeringen åpner for turistskatt. Lofoten kan bli først ut
«Den nye Ap/Sp-regjeringen vil gi turistkommuner anledning til å innføre turistskatt og vil raskt sette i gang pilotprosjekter. – Ingen god idé, mener hotellkjededirektør.» Kilde: dn.no.

Tajik åpner for særregler mot innleie
«Egne regler mot innleie i bestemte bransjer eller regioner kan bli resultatet når arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) nå skal følge opp egne løfter fra valgkampen. Bemanningsbransjen er urolig.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Plass eller ikke plass? Det er spørsmålet, Vy
«Jeg vil gjerne reise masse med tog, men er litt usikker på om Vy ønsker meg om bord.» Kilde: bt.no.

Cruisekongen Torstein Hagen vurderer å flytte hjem til Norge
«Viking-reder Torstein Hagen sier at han vurderer å flytte tilbake til Norge.» Kilde: e24.no.  

Portrett: Cruisekongens nye kurs
«Han er blitt beskyldt for å være skatteflyktning, blitt æreskjelt av en partileder – og tjent og tapt store formuer. Torstein Hagen rister på hodet.» Kilde: e24.no.

Nå forsvinner munnbindkravet hos alle norske flyselskap
«Både SAS, Norwegian, Widerøe og Flyr varsler at dagene med munnbind om bord i flyene er over.» Kilde: nrk.no.

En rekke nye flyruter trigger nordmenns reisebehov
«Korona-krisen er sakte i ferd med å slippe taket innen reiselivet, og flere flyselskap har derfor gjenopprettet pandemi-stansede ruter. I tillegg kommer det en rekke nye flyruter foran vintersesongen.» Kilde: flysmart24.no.

Reisende har utpekt Europas 10 beste flyselskap
«Det er alltid forbundet med prestisje å bli kåret til best i klassen blant flyselskaper. Denne hederen kan det franske nasjonale flyselskapet nå smykke seg med etter årets kåring – utført av analyseselskapet Skytrax.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Velkommen til Svalbard minister Mehl! (Svalbard)
«Visit Svalbard ønsker reguleringer som understøtter seriøse bedrifter, som følger lover og regler, som er organisert og som tar felles ansvar for en helhetlig utvikling.» Kilde: svalbardposten.no. 

Fauskejente blir storyteller i NordNorsk Reiseliv +
«Nå skal de beste historiene fra Nord-Norge dokumenteres. For å fortelle verden hvordan det egentlig er i landsdelen vår har NordNorsk Reiseliv ansatt Marie Nystad Helgesen, 26år som Digital Storyteller.» Kilde: saltenposten.no.

Kirkenes får merket for bærekraftig reisemål (Finnmark)
«Med sterk vekst fra asiatiske nordlysturister hadde Kirkenes behov for å styre utviklingen til gode for lokalbeboere og næringslivet. – Merkeordningen ble et effektivt verktøy for attraktiv vekst, sier Dag Norum, prosjektleder i Visit Kirkenes.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Camping- og reiselivskonferansen i Alta arrangeres 19. oktober (F/T)
«19. oktober arrangeres camping- og reiselivskonferanse i Alta; en viktig møteplass for campingnæringen, reiselivet og offentlig forvaltning i Troms og Finnmark.» Kilde: tffk.no.

Innlegg: Disse gjenåpningstiltakene trenger reiselivet (Finnmark/Troms)
«Til tross for full gjenåpning og jubel, vil det ta lang tid før reiselivet i Troms og Finnmark kommer tilbake. Derfor har reiselivsbedrifter behov for kompensasjonstiltak, som lavmoms og omstillingsmidler, så lenge pandemien fortsatt påvirker næringen.» Kilde: itromso.no.

Boligfeltet solgt til reiselivsgründer. Pris: Fem millioner (Nordland)
Evenes: «Liland er en perle. Jeg ønsker å utvikle for turisme på deler av området, forklarer Idar Gabrielsen. For det er gjennom næringsutvikling at han ser muligheter for å kunne utvikle området, også for boliger.» Kilde: nordlys.no.

Lofoten kan bli først ut med turistskatt (Nordland)
«Den nye Ap/Sp-regjeringen vil gi turistkommuner anledning til å innføre turistskatt og vil raskt sette i gang pilotprosjekter. – Ingen god idé, mener hotellkjededirektør.» Kilde: dn.no.

Mer bæsj i Lofotodden nasjonalpark i sommer (Nordland)
«Turister etterlater seg «hotspots» med mye avføring i naturen. Nå har forskerne også funnet E.coli i bekker hvor turistene fyller drikkeflaskene sine i forbindelse med et innledende avfallsstudie i Kvalvika i Lofotodden nasjonalpark.» Kilde: nina.no.

Golf World kårer Lofoten Links (Nordland)
«Golf World kårer Lofoten Links til Nordens beste golfbane og den 6. beste i fastlands-Europa! Denne kåringen blir gjennomført av et ekspertgruppe fra hele Europa.» Kilde: lofotenlinks.no.

Visste om problemer, men valgte å seile – smalt i kaia (Nordland)
Rødøy: «Bare tilfeldigheter gjorde at det ikke ble en langt mer alvorlig ulykke, sier passasjer. Sjøfartsdirektoratet ser alvorlig på hendelsen, og skal granske risikovurderingen Torghatten Nord gjorde i forkant av seilasen.» Kilde: nrk.no.

Vil bygge et stort vikingeskip i Saltdal (Nordland)
«Brage Wårheim Johansen kommer opprinnelig fra Saltdal, og tror en modell av Ormen Stutte på Rognan vil være et svært tilskudd til det å få flere besøkende til stedet.» Kilde: saltenposten.no.

Turistattraksjonen Torghatten åpen igjen (Nordland)
«Den nasjonale turistattraksjonen Torghatten i Brønnøy kommune i Nordland er åpnet for publikum etter en stengt periode under høsten med fjellsikring.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Fantastisk Helgeland-sesong (Nordland) +
«Før feriestart i år åpnet Syv Søstre Apartments, som også er driftet av hovedhotellet i Sandnessjøen, Scandic Syv Søstre. Hotelldirektør Per-Kristian Nystad melder om en fantastisk sommersesong.» Kilde: horecanytt.no.

Midt-Norge:

Opptur for reiselivet i høst: – Vi er svært optimistiske +
«Etter en rekordsommer får reiselivet ekstra fart inn mot høsten og vinteren. Erik Sæther møter OPP utenfor hotellet i en hverdag som har blitt travel igjen. Bak han går en av de stadig tilstrømmende gjestene ut fra hotellet.» Kilde: opp.no. 

Fjord-Norge:

Hamnesjef «utan» skip: – Det ser mørkt ut (Møre og Romsdal) +
«Pandemien har nærast reinska hamna for skipsanløp. Framover er det nye og strengare miljøkrav som er utfordringa. – Det blir tøft, seier hamnesjef Tor Mikkel Tokvam. – Frå å vera ein av dei store cruisehamnene kjem me neste år til å hamna utfor topp ti-lista.» Kilde: sognavis.no.

Dei ønskjer å byggje Via Ferata i Vadheim. Men.. (Vestland) +
«..først må dei finne ut om det er mogleg. Fire eldsjeler drøymer om Via Ferata i Vadheim. Men då treng dei nokon som er villige til å satse med risiko.» Kilde: porten.no.

Rosar norske frivillige etter 18 timar i fjellet (Vestland)
«Det som skulle vere ein etterlengta tur i Stølsheimen for det tyske ekteparet, enda med ein dramatisk redningsaksjon i norsk vintervêr.» Kilde: nrk.no.

United Airlines starter direkterute til Bergen: – En gledens dag (Vestland)
«Ingen amerikanske flyselskap har flydd direkte til Norge siden United la ned Oslo-ruten i 2015. – Dette betyr mye for flyplassen, sier Flesland-sjef.» Kilde: abcnyheter.no.

Hotel Park Pension trekker De Historiske for retten (Vestland)
«Hotel Park Pension krever nærmere 800.000 kroner i erstatning av De Historiske Hotel- & Spisesteder DA. Bakgrunnen er at hotellet mener det foreligger mislighold i medlemsforholdet.» Kilde: estatevest.no.

Det er bra trøkk i Odda nå (Vestland) +
«Hardanger hotell er tilbake i full drift. Etter en tøff koronatid, er alle ansatte nå tilbake. Hotelldirektør Ole Melkeraaen er glad for å være tilbake i normalen.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Er du vår nye rådgiver for reiseliv? (Rogaland)
«Rogaland fylkeskommune .. har ledig en 100 % stilling som rådgiver for reiseliv. .. Rådgiveren vil ha en viktig rolle i å følge opp og videreutvikle vår nye nærings- og innovasjonsstrategi som har reiseliv som satsingsområde..» Frist: 31.10.2021. Kilde: finn.no.

Kan gulrotplukking bli ein draumeferie? Ja, meiner desse (Rogaland)
«Over 500 norske gardar har noko å tilby turistar. No går jærske bønder saman for å styrka Jæren som turistdestinasjon.» Kilde: e24.no.

Øst-Norge:

Gålå alpinsenter konkurs – men drift også i vinter (Innlandet) +
«To sesonger med koronapandemi tok til slutt knekken på økonomien til Gålå alpinsenter i Gudbrandsdalen. Men eierne har ingen planer om å gi seg.» Kilde: friflyt.no.

Nå er dette frivillig på Oslo Lufthavn (Akershus)
«Kort tid etter at flyselskapene Widerøe, SAS, Norwegian og Flyr offentliggjorde at de fjerner kravet om å bruke munnbind, så skjer det samme på landets hovedflyplass Oslo Lufthavn.» Kilde: thetravelinspector.no. 

Hvordan kan hoteller bidra til mer byliv? (Oslo)
«Gjester i denne podkast-episoden av Bysnakk er Jarle Moen, hotelldirektør på nabolagshotellet Sommerro som åpner neste år på Solli plass, og Frode Rønne Malmo, konseptsjef for bygulv i Aspelin Ramm.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Oslopris til Deichman (Oslo)
«Deichman Bjørvika er vinneren av Oslo bys arkitekturpris 2021. Prisen ble offentliggjort i Oslo rådhus i ettermiddag (torsdag), hvor den ble delt ut av ordfører Marianne Borgen (SV).» Kilde: arkitektnytt.no.

Innlegg: Gjenåpningstiltakene som skal styrke reiselivet i Fredrikstad (Østfold)
«Til tross for full jubel etter gjenåpning, har reiselivsbedrifter i Fredrikstad behov for flere kompensasjonstiltak så lenge pandemien fortsatt påvirker næringen.» Kilde: f-b.no.

Sørlandet:

Tidenes rekordsommer på sørlandet
«Fra 2020 til 2021 var det en nasjonal reiselivsoppgang nasjonalt på hele 15 prosent. Og sørlandsfylket Agder har reiselivet og overnattingsbedriftene en ekstra god grunn til å smile bredt etter årets sommermåneder.» Kilde: thetravelinspector.no.

Nå satser de på Tvedestrand +
«Hovedaktørene bak det omstridte hyttefeltet på Åstø i Tvedestrand har all grunn til å gi tommel opp etter salget til Simen og Olav Gjelstad. .. de punget ut 21,5 millioner kroner for området som er regulert til hele 86 hytter.» Kilde: austagderblad.no.

Nå er det gitt grønt lys for oppstart av dette hyttefeltet +
«Risør kommune har gitt Østebøneset Utvikling AS rammetillatelse til å begynne arbeidet på det nye hyttefeltet Breibuktlia. Det skal bygges til sammen 17 enheter. Hver enhet er på 90 kvadratmeter og har fire soverom.» Kilde: austagderblad.no.

Hvordan skal Risør feire sine 300 år? Disse to vil ha dine innspill +
«I 2023 feirer Risør 300 år som by. Det skal bli en feiring gjennom hele året. Hva som skal skje, vil kultursjef Anna Stina Næss og ordfører Per Kristian Lunden ha deg med på å bestemme.» Kilde: austagderblad.no.

Stadig flere bruker høstferien på å bli skremt
«Det kom sterke reaksjoner på skrekkfilm-tema i Dyreparken. Likevel ble det besøksrekord. – Det var nesten 10.000 flere som besøkte oss i høstferien i år enn i fjor.» Kilde: nrk.no.

Annet:

Top 10 trending travel destinations on TikTok
«New research has revealed the top trending travel destinations on TikTok, including the most-watched countries, cities and tourist attractions.» Kilde: traveldailymedia.com.

Does Google Hijack Travelers in Gmail?
«Google’s Gmail itinerary feature can be helpful to travelers — up to a point. But Google’s execution of it is deceptive, and a disservice to its travel partners.» Kilde: skift.com.

Del gjerne!