Satser friskt og tilbyr både studium, kurs og jobb! .. og 37 andre utvalgte fra helgen

Satser friskt og tilbyr både studium, kurs og jobb!
«Nordland fagskole avd. Opplevelsesbasert reiseliv satser friskt fremover og tilbyr både studium innen Reiseliv og opplevelser (60 studiepoeng) fra høsten av, et bredt digitalt kurstilbud frem til september og ansetter ny faglærer. Les mer om tilbudene her!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Webinar: Motorferdsel i norsk natur
«Hvordan kan motorferdsel sameksistere med friluftslivet? Torsdag 24. mars inviterer Norsk Friluftsliv og Den Norske Turistforening til webinar om motorferdsel i norsk natur.» Kilde: dnt.no. 

Innlegg: En restart av reiselivet
«Regjeringen er godt i gang med arbeidet.. Arbeiderpartiet og Senterpartiet følger opp REIS21-strategien, vi stimulerer til grønn flytransport og har pilotprogram for bærekraftig reiseliv. Vi jobber også med å få på plass en forsøksordning med lokalt besøksbidrag..» Kilde: ringsaker-blad.no.

Hilde Nordlund vender tilbake til NHO Reiseliv
«Tiltrer som senior kommunikasjonsrådgiver sju år etter at hun begynte i organisasjonenes første gang.» Kilde: kom24.no.

Salgsdirektøren i Team Hotels har kun ansatt kvinnelige selgere
«Heidi Frafjord er salgsdirektør i Team Hotels, som forvalter seks ulike hoteller rundt omkring i Norge. Mener det er viktig å fjerne myter om salgsbransjen for å rekrutterer kvinnelige selgere. – Girlpower vil ta oss til nye høyder. Kilde: salg24.no. 

Bobilfolk er fortsatt godt voksne
«Det er ingen tvil. Bobil er for voksne par med forholdsvis god økonomi. Andelen pensjonister har økt vesentlig, men det er mange nye bobileiere i de yngre aldersgruppene.» Kilde: bobilverden.no.

Bobilsesongen starter stadig tidligere
«For de som ikke kjører bobil om vinteren starter sesongen stadig tidligere. De yngre bobilistene bruker oftere bobilen om vinteren.» Kilde: bobilverden.no.

Norske flyselskaper gikk glipp av billigavtale
«Økningen i oljeprisen har ført til kraftig hopp i flyselskapenes utgifter til drivstoff. Prisene på flybilletter vil gå opp i løpet av få uker, mener flyekspert.» Kilde: tv2.no.

Vil fjerne alle reiserestriksjoner straks innen Europa
«Etter to år med strenge og ulike reiserestriksjoner innen EU og Schengen, mener flyselskapene og flyplassene i Europa at nok er nok. Nå vil de la folk innen EU reise fritt, som før pandemien.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Mener reiselivet på Svalbard er på ville veier (Svalbard)
«Redaktør i Svalbardposten mener oppfordring fra Svalbard Reiselivsråd er total skivebom. – Veldig mange støtter vår beslutning, sier styreleder.» Kilde: nrk.no.

Klare til å ta imot passasjerene fra Mein Schiff (Finnmark)
«Besøk av mange cruisepassasjerer i Honningsvåg på lørdag, et besøk der ulike aktører i Nordkapp har gått sammen om aktiviteter i havna.» Kilde: radionordkapp.no. 

Russiske gjester er uønsket ved hotell i Tromsø (Troms)
«Hotellkjede i Tromsø gjør det klart at de ikke ønsker russiske gjester. Likestillings- og diskrimineringsombudet mener bedrifter må være varsomme med å innføre private sanksjoner.» Kilde: nrk.no. 

Satser videre med skoletilbud i Narvik (Nordland) +
«Fagskoletilbudet innen opplevelsesbasert reiseliv satser videre i Narvik. Nå vil de ha søkere.» Kilde: fremover.no.

Reiselivet må utvikles i balanse med lokalsamfunn (Nordland) +
«Lokalsamfunn må inkluderes tettere i reiselivsplanleggingen, mener daglig leder i Destination Lofoten, Line Renate Samuelsen. .. I slutten av mars planlegger Lofotens reiselivsselskap å invitere innbyggerne i Henningsvær og Reine til verksted..» Kilde: lofotposten.no. 

Derfor setter Avinor opp 26 et meter høyt tårn (Nordland) +
«Kontrolltårntjenesten ved Leknes lufthavn skal i løpet av 2022 fjernstyres, og nå får flyplassen et 26 meter høyt kameratårn.» Kilde: an.no.

Innlegg: Storflyplass (Nordland)
«En stor flyplass i Rana, vil aldri bli til fordel til Vefsnregionen. Snarere tvert i mot. .. At en stor flyplass på Mo (eller Vefsn). Skal føre til masseturisme, er så tullete som det går an å bli.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

SJ planlegger direktetog mellom Trondheim og Stockholm
«Når elektrifiseringen av Meråkerbanen er ferdig i 2025 planlegger det svenske togselskapet SJ å kjøre direktetog fra Trondheim til Stockholm.» Kilde: opp.no.

Gjør klart for glamping på Sula
«Frøy utvikling forbereder eksklusiv glamping på Sula. .. Hun snakker om de nye hyttene som Frøy utvikling bygger på Skjøttholmen på Sula.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Smekkfulle hotell og restauranter i helga: – Veldig kjekt! (Møre og Romsdal) +
Molde: «Stor idrettshelg i Molde gir ringvirkninger for hele byen. Hotelldirektør Vanja Langsåvold Braute har to fulle hotell i helga – og skal selv på jobb.» Kilde: rbnett.no.

Fin økning for hotellene i Kristiansund (Møre og Romsdal) +
«I februar var to av tre hotellrom i Kristiansund belagt. Det er høyere enn i februar 2020 før pandemien slo til.» Kilde: tk.no.

Vurderer plassbestilling på utasundsferja frå 2022 (Møre og Romsdal)
«Bakgrunnen for saka er stor pågang i sommarhalvåret på to av ferjesambanda i fylket; Eidsdal-Linge og Småge-Orta-Finnøya-Sandøya-Ona. ..Stor pågang av hyttefolk som vil ha med bilen heilt fram om sommaren. Dei siste åra har det og vore auka pågang av dagsturistar..» Kilde: mrfylke.no.

Renoveringa av Hotell Mundal er godt i gang (Vestland)+
«Hotell eigar Ola Moe fortel at sogningane kan glede seg til mindre arrangement ved det historiske hotellet i løpet av sommaren.» Kilde: porten.no.

Hotellene i Hardanger frykter for framtida (Vestland) +
«Visit Hardangerfjord frykter priskrisen på strøm kan føre til kroken på døra for flere bedrifter. Nå ber de regjeringen komme til unnsetning.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Rekordhøyt februarbelegg i Haugesund (Rogaland) +
«Aibels store prosjekter på Risøy har gitt hotellbransjen i Haugesund en periode med høyt belegg og god inntjening. Selv om modulene til «Johan Sverdrup P2» har forlatt byen, er Scandic Haugesunds nye direktør fortsatt positiv.» Kilde: h-avis.no.

Gigant legger til kai i Sandnes neste uke (Rogaland) +
«Når cruiseskipet MS Armera legger til kai på Somaneset førstkommende onsdag skrives det historie i Sandnes. Ankomsten blir den første av i alt 16 besøk av cruiseskip til Sandnes og Forsand i år.» Kilde: sandnesposten.no. 

En sommer-vannbuss kan gjøre kystkul­tursen­teret til utfarts­sted (Rogaland) +
«På to små holmer i Stavangers havnebasseng har Engøyholmen kystkultursenter holdt til i over 30 år. Nå vil de dele historien og sjøidyllen med turister og fastboende. En vannbuss kan være løsningen.» Kilde: aftenbladet.no.

Innlegg: Drømmer blir knust og spektakulær utsikt ødelagt (Rogaland)
Bjerkreim: «Viss Faurefjell blir bygt ut med vindmøller, vil det ikke lenger være mulig verken for turister eller fastboende å «drømme seg bort i muligheter» i Bjerkreim, mener innsenderen.» Kilde: dalane-tidende.no.  

Eigersund kommune søker Næringsutvikler reiseliv (Rogaland)
«Stillingen har et overordnet ansvar å samle, koordinere og være et operativt bindeledd for reiselivsnæringen i Eigersund kommune og sørge for gjennomføring av strategier og planer.» Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

Ble spyttet i ansiktet da han sa ifra om ulovlig kjøring  (Innlandet)
«I Hafjell og Kvitfjell vurderer de nå å sette inn egne vakter for å hindre livsfarlig kjøring etter stengetid.» Kilde: nrk.no.

Sommersatsning gir arbeidsplasser hos SkiStar (Innlandet/Buskerud)
«Som del av SkiStars satsning på en aktiv ferie året rundt, står en ny sommersesong for døren. Satsningen utvides, og med det blir også jobbmulighetene i fjellet på sommertid flere. ..en rekke stillinger skal fylles.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Miniekspedisjon over Hedmarksvidda (Innlandet)
«Her kan du stake deg hytte til hytte. Her er det bare å lange ut. Nettverket av oppkjørte løyper er et av de største i verden, selvfølgelig er det plass og glede til alle, sier Kari.» Kilde: inspirasjon.ut.no.

Bjørn mener hytteutbygging er umoralsk (Buskerud)
«I Flå kommune ofres areal for nye hyttefelt. Det skaper optimisme og arbeidsplasser i bygda. Men det går på bekostning av naturen. – Fjerner livsmuligheter for dyr for at vi skal ha et sted å henge noen helger i året.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Minidokumentar fra Høgevarde med stibygger Glen Jacobs (Buskerud)
«På Høgevarde satser de hardt på stisykling, og det er stibyggerselskapet World Trail, ledet av MTB-legende Glen Jacobs, som står for byggingen.» Kilde: terrengsykkel.no.

Hadde nesten ikke gjester på to år – så sa det pang (Innlandet) +
Biri: «Honne Hotell og konferansesenter må nå si nei til nye gjester på grunn av stor pågang etter pandemien. Kurs, konferansesenteret og hotellet har vært igjennom tre nedstengninger siden Norge stengte i mars 2020.» Kilde: oa.no.

CIC event congress søker Prosjekt Koordinator (Oslo)
«CIC har siden 1995 vært en totalleverandør av tjenester innen corporate/private eventer, firmareiser og konferanse/PCO-tjenester i Norge og internasjonalt.» Kilde: travelnews.no.

Våren har kommet til kaikanten (Oslo) 
«I helgen arrangerer SALT art & music tidenes første utgave av musikkfestivalen Havstrøm.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Satser stort i Drøbak: – Uutnyttet potensial (Akershus) +
«Nå satser firmaet The Fjords på nytt turisttilbud .. den splitter nye båten «Legacy of The Fjords» skal frakte turister fra Oslo, til Oscarsborg og Drøbak.» Kilde: amta.no.

Har vært på inspirasjonstur – sikter mot mer aktivitet på Tjøme (Vestfold) +
«I Bohuslän har de fått til noe flere bedrifter på Tjøme ønsker seg hit – nemlig reiselivsaktivitet i vinterhalvåret. En gjeng fra Tjøme har reist for å hente tips, og nå skal de prøve ut noe av det her.» Kilde: oyene.no.

Do-trøbbel for hotellplanene (Telemark) +
Bamle: «Det jobbes med å utvide kapasiteten, men kommunen slår fast at de per i dag ikke har kapasitet til å håndtere vann og avløp til et hotell med over 100 rom på Langrønningen. – Dette løser seg, sier Vidar Tellefsen.» Kilde: ta.no.

Merethe hadde en god idé – nå er de konkurs (Telemark) +
«Merethe Falkum Lien og mannen Ken Erik Lien hadde en god idé. De ville ta med næringslivet på unike turer i fjellet (Tracks of Telemark). Så kom to år med korona. – Det har vært beintøft.» Kilde: rablad.no. 

Sørlandet:

Sommerferie i Dyreparken: Rekordmange har bestilt
«Til tross for at det meste oppleves dyrt for tiden, selger fornøyelsesparker billetter som aldri før. Rekordmange har bestilt sommerferie i Dyreparken.» Kilde: nrk.no.

Vant pris for lekende nettside +
«Jens Handell er stolt over resultatet og glad for å vinne pris for den nye nettsiden til Barnas By Kristiansand.» Kilde: lister24.no.

Annet:

Høringssvar om tiltakspakker som gjelder innreise
«NHO Reiseliv forutsetter at det gjennomføres en ny høringsrunde med lengre frist og også mer omfattende detaljnivå for både denne og andre beredskapsplaner som skal som skal brukes ved fremtidige virusutbrudd, pandemier og lignende kriser.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Del gjerne!