Se 33 utvalgte reiselivsnyheter i dagens brev

Frykter konsekvenser av nye tiltak: – I praksis en nedstenging
«Permitteringer, stengte dører og fortvilelse. Dette er konsekvensene av regjeringens nye koronatiltak, skal vi tro næringslivet selv.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Riktig med strenge tiltak
«Det er særdeles alvorlige meldinger som må tas på alvor, og der en felles innsats for å begrense smittetrykket er eneste løsningen. Nå er det viktigere enn noen gang at folk flest er lojale og etterlever de tiltakene regjeringen har kommet med.» Kilde: helg.no.

Hotellansatte frykter å bli ledige rett før jul
«Ledelse og ansatte i Thon-gruppen er enige om en ting: I løpet av uka må det komme på plass en lønnskompensasjon. Hvis ikke, blir det permitteringer.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Regjeringen vil ikke komme med en lønnsstøtteordning nå
«Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har onsdag hatt møte med partene i arbeidslivet, som de siste dagene har krevd en form for lønnsstøtte til bedrifter som rammes av de nye tiltakene.» Kilde: e24.no.

SV skeptisk til gjeninnføringen av kompensasjonsordningen
«Høyre og SV ber regjeringen sikre en form for lønnsstøtte til deler av arbeidslivet som rammes hardt av de nye coronatiltakene.» Kilde: e24.no. 

Helsedirektoratet snur om koronapass
«Omikron ser ikke ut til å bry seg om du er vaksinert eller tidligere smittet. Da bør ikke koronapass brukes, mener Helsedirektoratet.» Kilde: aftenposten.no.

UiS podkast: The mindset of a receptionist
«This episode covers a conversation with Jørgen Tande-Petersen (Front Office Manager at Hotel Victoria Stavanger). What are, for instance, the essential aspects for today’s front office employees?» Kilde: NHS Jobbsenter – UiS / Spotify

Innlegg: Utmark i endring
«Lokalsamfunn som har stelt arealet sitt i årtusener invaderes av nostalgikere og storkapital. Ny bok viser endringene på den bygda vi trodde var statisk.» Kilde: nationen.no.

Slik var nordmenns friluftsliv i 2021: Nærområdene viktigere
«Levekårsundersøkelsen fra SSB viser at flere har gått tur i nærområdet. – Vi skal likevel være klar over de sosiale forskjellene, sier Norsk Friluftsliv.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Up Norway oppnår B Corp-sertifisering
«Første reiseselskap i Norge, nummer to i Norden og blant totalt 40 til å få utmerkelsen.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Foreslår kutt i populær linje: – Urovekkende (Finnmark) +
«Ordfører Lena Norum Bergeng og representanter fra skole og hotellene i Sør-Varanger reagerer sterkt på forslaget om å legge ned og flytte restaurant- og matfag VG1 og kokk- og servitørfag VG2 fra Kirkenes til Vardø.» Kilde: ifinnmark.no.

Reiselivssjefen frykter færre norske gjester til Nord-Troms
«Utenlandske turister fortsetter å strømme til Nord-Troms, men reiselivssjefen frykter at regjeringens siste koronainnstramminger vil gi færre norske turister i regionen.» Kilde: framtidinord.no.

Fortviler etter ny nedstenging: Mistet 250.000 kr over natta (Troms) +
«Regjeringas nye korona-begrensninger rammer turistbedriftene til Reidun Traasdahl Nilsen hardt. Hennes bedrifter kan se langt etter en kvart million i inntekter kommende helg.» Kilde: nye-troms.no.

Avbestillingene renner inn, men ingen er permittert – enda (Nordland) +
Narvik: «Nye koronarestriksjoner vil ramme blant annet hotell- og utelivsbransjen hardt. Avbestillingene har begynt, men bransjen vil foreløpig ikke gå ut med permitteringsvarsler.» Kilde: fremover.no.

Lange dager og krevende periode for reiselivet (Nordland) +
«Mariann Benonisen ved Lofoten rorbuhotell forteller om tøffe tak, lange dager og dårlig timesbetaling.» Kilde: lofotposten.no.

Anbudskonkurranse for bygging av ny flyplass i Mo i Rana (Nordland)
«Avinor lyser nå ut en entreprisekonkurranse for å bygge ny lufthavn Mo i Rana, Fagerlia. Utbyggingen vil skje i samarbeid med Rana kommune og Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU).» Kilde: Avinor

Anslår milliontap etter avbestillinger – bare denne helgen (Nordland) +
«Quality Hotel Ramsalt får virkelig kjenne på de siste koronarestriksjonene.. Kine Willumsen, hotellsjef for Quality Hotel Ramsalt, varslet krisemøte onsdag.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Hotellsjef om nye restriksjoner: – Vi blir litt slått i bakken +
Quality Skifer Hotel, Oppdal: «Bordserveringen er tilbake, alkoholserveringen må slutte ved midnatt.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Åndalsnes blir vertskap for workshopen Ski Touring 2022 (M&R)
«Nylig søkte Innovasjon Norge etter en lokal arrangør og vertskap for workshop om toppturer på ski for norsk næring. Valget falt på Åndalsnes – også kjent som Norges Tindehovedstad. Nå ser Visit Nordvest og Romsdal Reiseliv fram til å ønske deltagere velkommen 9.-10. mai 2022.» Kilde: business.visitnorway.com.

Geiranger får ferge hele året (Møre og Romsdal)
«Geiranger får fra nyåret ferge hele året på strekningen til Hellesylt. Håpet er at det kan bidra til økt vinterturisme.» Kilde: nettavisen.no.

Gjere tunnelen til eit internasjonalt reiselivsikon (M&R/Vestland) +
«Ordførarane Gunnar Silden, Ola Teigen og Lena Landsverk Sande blei onsdag valde til å vere overordna styringsgruppe for utviklingsarbeid rundt Stad skipstunnel.» Kilde: fjt.no.

En hotell-leders innsigelser (Vestland)
«Preben Moen er «husfar» og driver Gloppen Hotell i Sandane. Les hans opplevelse etter nok en nedstengning av horeca-samfunnet.» Kilde: horecanytt.no.

Vil ha full fart på sykkelturisme med Norway Bike Experience (Rogaland) +
«Tour des Fjords-sjefen Roy Hegreberg ber solapolitikerne om penger til å komme i gang med satsingen på sykkelturisme i regionen. Tirsdag fortalte han engasjert politikerne om hva som er mulig. – Ingen andre steder i landet har det vi kan vise turistene.» Kilde: solabladet.no. 

Øst-Norge:

Milliongave til nybrottsprosjekt (Innlandet)
«Norsk Smaksskule har drevet med kurs og aktiviteter knyttet til sensorikk, smak og mat- og måltidskultur i en årrekke. Nå tas smaksskulen inn i museenes verden, etter milliongave fra Sparebankstiftelsen DNB.» Kilde: kulturarv.no.

Inngripende tiltak: – Den tredje smellen (Buskerud)
«Mens sommernæringene har hatt friere retningslinjer, går det mot nok en nedtur for vinterdestinasjonene i Norge. – Kjempekrevende, sier ordfører i Hemsedal.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Hotellutbruddet vokser – smitte i over ti kommuner (Buskerud)
«Over 700 gjester var til stede på hotellet. Nå har smitten dukket opp i en rekke kommuner.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Sjokkert etter ankomst: – Kaotisk (Akershus)
«Da Solveig Gulling (68) og samboeren kom hjem fra Sør-Afrika, ble de overrasket over den manglende kontrollen og informasjonen på Norges hovedflyplass.» Kilde: dagbladet.no.

Kulturlandskap som levebrød – Inspirasjonskurs for bønder (Oslo/Viken)
«I høst har Statsforvalteren og kommuner med Utvalgte kulturlandskap (UKL) i jordbruket gått sammen om å arrangere et kurs i næringsutvikling. Målet med kurset er å få kunnskap og inspirasjon til økt næringsutvikling basert på gårdens kulturlandskap og ressurser.» Kilde: regjeringen.no.

Reiselivsmessen Oslo 2022 kanselleres (Oslo)
«Med tungt hjerte må arrangørene som følge av myndighetenes restriksjoner dessverre kansellere Reiselivsmessen Oslo 2022.» Kilde: travelnews.no.

Åtte av ti gjester avbestilte hotellopphold (Oslo) +
«Få timer etter at regjeringen annonserte nye nasjonale koronatiltak tirsdag kveld, hadde 500 gjester avbestilt oppholdet natt til torsdag på storhotellet Clarion The Hub i Oslo.» Kilde: dn.no.

Restaurant frastjålet Michelin-skilt – for andre gang (Oslo)
«Utrolig!!! Andre gang noen stjeler Michelin-skiltet vårt. Virker som at noen bygger opp en kolleksjon av våre stjerner. Det skriver den velrenommerte Oslo-restauranten Kontrast..» Kilde: aftenposten.no.

Guide: Oslo-opplevelsene du kan kjøpe i julegave (Oslo)
«Vi kjenner alle en som sier det hvert år: «Jeg ønsker meg bare opplevelser.» Her får du julegavetips som ikke støver ned i boden eller tar opp plass hjemme.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Hvaler Ap har ikke tatt stilling til hotellet på Sand (Østfold)
«For Arbeiderpartiet, klok av skade, er det dessuten særdeles viktig å gardere seg mot at hotell og hytter ender opp som privat eiendom, slik det har skjedd med andre tidligere utleieprosjekter.» Kilde: f-b.no.

Sørlandet:

Mandal Hotel må stenge dørene igjen +
«De nye nasjonale koronarestriksjonene gjør at Mandal Hotel velger å stenge dørene til februar.» Kilde: l-a.no.

Milliontap for hotella i dalen +
Setesdal: «Torfinn Rysstad ved Sølvgarden hotell i Hylestad fortvilar over avlyste jolebord og milliontap i desember.» Kilde: setesdolen.no. 

Annet:

Dette sier alpereise-selskapene etter nye koronatiltak
«Vi planlegger å gjennomføre alle våre alpereiser, sier Linda Brorström i Nordens største reisebyrå til Alpene – mens konkurrenten Lion velger å legge ned hele den norske virksomheten for sesongen.» Kilde: friflyt.no.

Ten trends set to shape hospitality industry in 2022
«..the world’s best hospitality management university Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) announces their forecast for the up-and-coming trends expected to shape hospitality in 2022. EHL has predicted the following hospitality trends for 2022:..» Kilde: traveldailymedia.com.

Del gjerne!