Se hvem som vil bli ny reiselivsdirektør i Norge..

Disse vil bli ny reiselivsdirektør i Norge
«Innovasjon Norge er på jakt etter ny reiselivsdirektør etter at Bente Bratland Holm tidlig i år sa opp stillingen etter fem år. 22 personer har søkt på jobben, og Thetravelinspector.no kan som fortelle hvem som står på søkerlista.» Kilde: thetravelinspector.no.

Knut blir ny utviklingsleder i IN Reiseliv
«Knut Perander er ansatt som ny leder for utviklingsavdelingen i Innovasjon Norge Reiseliv. Han etterfølger Audun Pettersen som forlot jobben da den ble besluttet flyttet fra Oslo til Bodø. » Kilde: thetravelinspector.no.

Ingrid Langerud blir ny kommunikasjonsdirektør i Innovasjon Norge
«Ingrid Langerud tiltrer stillingen som kommunikasjonsdirektør i Innovasjon Norge 8. august 2022. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet.» Kilde: kom24.no.

Reiselivet kommer ikke tilbake til «normalen»
«Ting kommer ikke til å bli som før. Og det skal vi være svært glade for. Fordi tingenes tilstand kunne ikke fortsette i det sporet det var frem til mars 2022. Hjulene gikk fortere og fortere, men skapte ikke bærekraftig verdiskaping.» Kilde: thetravelinspector.no.

Vi vil til Syden i sommer
«Solfylte dager og varme kvelder lokker oss igjen ut i verden etter to år med pandemi. Men reisebonanzaen fra 2019 kan være tapt for godt, mener reiselivsekspert.» Kilde: nrk.no.

Partene enige i lønnsoppgjøret
«Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, kom i mål med meklingen for hotell- og restaurantnæringen, etter over 14 timers mekling på overtid.  Dette innebærer at den varslede streiken fra søndag morgen 24. april ikke blir iverksatt.» Kilde: nhoreiseliv.no. 

Etter 25 år som hotellarbeider har Carolina fått nok av bransjen
«Under pandemi-permitteringen benyttet hun muligheten til å videreutdanne seg til ny jobb med mye bedre lønn.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Restaurantbransjen slår alarm om bemanningskrise: – Det er katastrofe
«Nedbemanninger og usikkerhet under pandemien har sørget for bemanningskrise i restaurantbransjen denne våren. Nå krever Virke en større satsing på yrkesfag.» Kilde: nrk.no.

EU anbefaler strengere regler for store internasjonale bookingselskaper
«EU-lovgivere er enige om en avtale som begrenser markedsmakten til store internasjonale aktører som Booking.com. Det blir forbud mot såkalte smale prisparitetsklausuler som hindrer hotellene i å tilby en bedre pris i sine egne kanaler enn på booking-plattformen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Neste vinter kommer el-snøscooterne 
«Taiga Motors Corporation, en ledende produsent av elektriske terrengkjøretøy, lanserer nå sine snøscootere i Europa. Dette skjer i Sälen i et samarbeid med SkiStar, den ledende aktøren innen alpin fjellturisme i Skandinavia.» Kilde: abcnyheter.no.

Togselskapene vant anbud – nå krever de bedre betingelser
«I Hurdalsplattformen sa regjeringen nei til konkurranseutsetting av jernbanen. Nå åpner regjeringen for å gi bedre betingelser til de private selskapene de har sagt de ikke ønsker skal kjøre tog i Norge. – Virker dumsnilt, sier SV.» Kilde: nrk.no.

Havila Kystruten har overtatt nytt skip
«Skipet skal nå seile fra Tyrkia til Bergen, og Havila kystruten skriver at de skal «sette alle tilgjengelige ressurser inn for at Havila Castor skal komme i rute som planlagt.» Planen er å starte å seile ruten Bergen – Kirkenes 10. mai.» Kilde: aksjelive.e24.no.

Ber om krisetiltak i flybransjen etter Ukraina-krigen
«Ukraina-krigen skaper ny usikkerhet og milliardøkning i drivstoffkostnadene for flybransjen, som fortsatt sliter etter pandemien.» Kilde: e24.no. 

Nord-Norge:

Russland raser mot norsk turismeboikott på Svalbard
«Norske turistbedrifter på Svalbard boikotter de russiske aktørene på grunn av krigen i Ukraina. Russland mener praksisen kan være ulovlig.» Kilde: reiseliv1.no. 

Er du vår nye reiselivslærling i Visit Hammerfest? (Finnmark)
«Vår eminente reiselivslærling skal ta fagbrevet sitt i mai, derfor er vi på utkikk etter en etterfølger. Visit Hammerfest er et av tre destinasjonselskaper i Vest-Finnmark og vi dekker hele Hammerfest og Måsøy kommune.» Kilde: finn.no.

Turistene kommer seg ikke til sentrum (Finnmark) +
«400 våryre passasjerer strømmer ned landgangen til hurtigruteskipet Kong Harald. – Bussen som venter har bare plass til 50 av dem. Hva med de andre? spør skipets kaptein, hammerfestingen Svein Erik Jacobsen (69).» Kilde: ifinnmark.no.

Gøril blir ny hotelldirektør i Vadsø (Finnmark) +
«Gøril Berntsdatter (47) blir ny hotelldirektør for Scandic Vadsø. Hun er Vadsøværing, og gleder seg til å flytte hjem. – Jeg er kjempeglad for tilliten, og så er jeg veldig glad for å komme hjem etter mange år i utlandet.» Kilde: ifinnmark.no.

Betaler fra egen lomme for å passe på andre i fjellet (Troms)
«Det er langt fra mange nok sertifiserte fjellførere i Lyngen, mener ordfører Dan Håvard Johnsen. Han etterlyser en raskere og mer lokal utdanning.» Kilde: nrk.no.

Ønsket ikke russiske gjester – hotell frikjent for diskriminering (Troms)
«Tromsø-hotellet som ikke ønsket russiske gjester, ble anmeldt av flere privatpersoner. Nå har politiet henlagt saken.» Kilde: nrk.no.

Har snudd katastrofetallene: Nå er hotellene i Harstad på norgestoppen (Troms) +
«Det har nok vært mange kurs, konferanser og årsmøter som har ligget på vent, sier Odd Kåre Sivertz-Pettersen. Tallenes tale for mars måned gir hotellbransjen all grunn til å juble.» Kilde: iharstad.no.

Kirsti og kollegene åpner stort kontor midt på kaia (Nordland) +
«Destinasjonsleder Kirsti Liland og resten av Pukka Travels satser stort i Svolvær og Lofoten i første sommer etter gjenåpninga. Nå skal de åpne nytt kontor i et sentralt lokale på havnepromenaden.» Kilde: lofotposten.no.

Snowboard-proffen falt for Lofoten og renoverte fiskebruk (Nordland) +
«Erik Botner vil satse enda mer på reiseliv i Vågan fremover. Nå vil den tidligere snowboard-proffen bygge ut og utvide i Hopen.» Kilde: lofotposten.no.

Samler inn til sykkeleldorado på Stokmarknes (Nordland) +
«En sykkelpark som ligger ved Stokmarknes idrettspark, Grønnåsen og Gledalen område vil være i startgropa opp til Storheia og et godt bidrag i utviklingen, sier Vesterålen avdeling av Norsk organisasjon for terrengsykling. – Det vil bidra til å gjøre Hadsel og regionen til et reisemål for aktivitetsturismen, sier Ebeltoft og Strand.» Kilde: vol.no.

Hotellet skal hete Six Senses Svart (Nordland) +
«Svart-hotellet i Meløy skal stå ferdig i 2024, og drives av den internasjonale hotellkjeden Six Senses. – Med denne avtalen har vi fått den nødvendige bekreftelsen på at Svart-hotellet vil bli realisert. – Driften vil skape 250 jobber.» Kilde: an.no.

Ziplinen og via ferrataen i Mosjøen kan snart få selskap (Nordland) +
«Kåre Bergsnev og Via Ferrata Arctic har planer om å etablere en klatresti opp Storfjellet i Mosjøen. Norconsult leverte i begynnelsen av april en søknad på vegne av Via Ferrata Arctic AS til Vefsn kommune.» Kilde: helg.no.

Åpner nytt konsept i samarbeid med stjernekokkelag (Nordland) +
«Innen kort tid fjernes resten av inventaret til Diner’n på Topcamp Mosjøen. Foran høysesongen vil et nytt konsept utgjøre spisetilbudet på campingplassen. .. en type bistro med familievennlige retter. .. i samarbeid med kokkene i Flying Culinary Circus.» Kilde: helg.no.

Kjerringøy Bryggehotell er årets vinner (Nordland) +
«Hvert år har DNB en kåring av årets ringvirkningsbedrift i Norge, og for første gang skulle en vinner fra hvert fylke i Norge kåres. .. til slutt kom juryen fram til at Kjerringøy Bryggehotell er årets vinner.» Kilde: an.no. 

Tar grep for å bli en attraktiv helårsdestinasjon (Nordland) +
«De fire hyttene som nå er i ferd med å pusses opp, er blant flere oppgraderinger som skal realiseres ved Yttervik Camping til sommeren. Rune Devig Andreassen er daglig leder i Haaland-selskapet Northern Hospitality Group (NHG), som driver Yttervik Camping.» Kilde: ranablad.no.

Tidligere Panorama hotell lagt ut for salg (Nordland) +
» Rett ved riksveien, med utsikt til de Syv Søstre, ligger det som tidligere har vært hotell. Det er den driftige gjengen bak Syv Søstre Holding som eier bygget.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Trøndersk Reiseliv med ny drakt og stemme 
«Kan vi lokke gjester til Trøndelag med regn? Kan vi bruke trøndersk, syrlig humor når vi frister med et besøk til regionen vår? Hvorfor ikke!» Kilde: bransje.trondelag.com.

Dette vil Maren, Terje og Tove du skal gjøre +
Røros: «Det har vært av og på, brems og gass. Nå er det full gass, forklarer Tove Martens om reiselivssituasjonen gjennom koronaen. Onsdag skal ringvirkningene av reiselivet i regionen presenteres og de vil ha flest mulig til å komme på møtet.» Kilde: retten.no. 

Trapper opp satsingen på ny attraksjon, men.. +
«..justerer ned besøkstall. Oppdalstrappas venner gjør klar byggesøknaden for politisk sluttbehandling og håper å komme i gang med å bygge oppdalstrappa i sommer.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Nordvestsamlingen 11. mai 2022 (Møre og Romsdal)
«Nordvestsamlingen arrangeres på Hustadvika Gjestegård på Farstad. Vi inviterer alle våre medlemmer, aksjonærer, eierkommuner og andre reiselivsinteresserte til en spennende dag med faglig påfyll og sosialt samvær med andre reiselivskolleger.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Turistfiskemøte om fangstrapportering (Møre og Romsdal)
«Turistfiskebedrifter i Nordmøre og Romsdal samlet seg til et diskusjonsmøte på Teams om fangstrapportering onsdag 20. april. Bakgrunnen for møte er at det er kommet nytt reglement fra fiskeridirektoratet på rapportering av fangst..» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Vi er klare for vår andre høysesong (Møre og Romsdal) +
«Etter en fantastisk påske, er gjengen i Romsdalen AS klar for å ta i mot både norske og utenlandske turister. Romsdalsgondolen og Eggen restaurant har vært gjennom sin første påske. – Det har vært veldig spennende og vi var usikre på hvordan trykket kom til å være gjennom påskeuka.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Turistikonet knust av snøskred (Møre og Romsdal)
«Den nasjonale turistvegen over Trollstigen i Møre og Romsdal skulle etter planen åpne om kort tid. Men nå er det klart at starten på turistsesongen ikke blir helt som planlagt.» Kilde: thetravelinspector.no.

Koronaen tok knekken på bedrifta til Anne (Vestland) +
«Anne Kvellestad Klakegg har drive Klakegg Tour Guiding i snart 20 år. Gjennom bedrifta har ho arrangert turar for nordmenn til USA, hovudsakleg til Midtvesten, med fokus på å treffe slektningar. No er det heilt slutt.» Kilde: nordhordland.no.

Skjolden tok mot nær 1000 cruisepassasjerar i sola (Vestland) +
«Bygda i enden av Lustrafjorden viste seg frå si beste side då Spirit of Discovery la til kai laurdag morgon.» Kilde: sognavis.no.

Båtfolket samlet i sommerlig Bergen (Vestland)
«Båtene ligger side om side i Vågen denne helgen, og stemningen er høy blant båtfolket, mens Kongelig Norsk Båtforbund samles til Båttinget 22.» Kilde: batmagasinet.no.

Strålande nøgde med opninga av Jelsa hotell (Rogaland) +
«Bjørn Moe og Cecilie Jelsa under opninga palmelaurdag. Fullt hus, gode tilbakemeldingar og strålande nøgde gjestar sette spiss på opninga.» Kilde: suldalsposten.no.

Suksesspåske for Kenneth og Merethe på Steinsnes camping (Rogaland) +
«I påsken var det så mange bobiler og turister på Steinsnes camping, at Kenneth Andersen nesten ikke kunne tro det. Paret har bare drevet Steinsnes NAF Camping siden januar. Dette ble deres første smakebit på ferieinnrykk.» Kilde: dalane-tidende.no.

Eigersund næring og havn styrker staben (Rogaland) +
«Daglig leder Anne Vigdis Ellingsen håper å ha på plass ny næringsutvikler innen kort tid. Digital markedsfører for egersundregionen.no ble tilsatt tidligere denne uka.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Drømmepåske for høyfjells­hotellene: – Omsetningsrekord
«I fjor avbestilte halvparten av gjestene ved høyfjellshotellet Dr. Holms på Geilo uken før påske. Nå har situasjonen vært en helt annen.» Kilde: e24.no.

Hemsedal skisenter trekker seg fra sesongkort-samarbeid (Buskerud) +
«Vinterland-sesongkortet har gitt skifolket i Hallingdal enkel tilgang til alle skianlegg, inkludert Hemsedal og Geilo. Nå trekker førstnevnte seg, og de resterende vurderer nå å droppe hele samarbeidet. Skistar selv sier etterspørselen er for lav.» Kilde: friflyt.no.

Arbeidstilsynet: Sjokkert over forholdene i hyttekommunene (Buskerud) +
«Da Arbeidstilsynet kontrollerte hyttebyggingen i Geilo og Uvdal, stanset de alle prosjektene de inspiserte. Ved fem av fem byggeplasser var det livsfarlige arbeidsforhold.» Kilde: aftenposten.no.

Skal sette opp 100 nye hytter i Nesbyen (Buskerud) +
«På Søre Buhovd mellom Bromma og Haglebu er Endre Storhaug koordinator for det som kan bli opp mot 100 nye hytter i Nesbyen. – Det er ingenting i vegen med eit større felt, men her får ein idyll utan for tett bygging.» Kilde: hallingdolen.no.

De to beste månedene i historien: – Det skjedde veldig fort (Buskerud) +
«Påsketrafikken var «veldig god» men det er de to siste månedene i sin helhet som får det tradisjonsrike hotellet til å juble. ..hotellmedarbeider Morten Andreassen og de andre på Lampeland hotell kan glede seg over en god vinter.» Kilde: laagendalsposten.no.

Nå gir de seg for sesongen (Innlandet) +
«Årets skisesong har båret preg av uvanlig lite snø i fjellet. Nå har løypekjørerne parkert maskinene.» Kilde: ringsaker-blad.no.

Mottok pris under «fornøyelsesparkenes Oscar» i Los Angeles (Innlandet)
«I fjor høst ble det kjent at attraksjonen Hyperakseleratoren i Hunderfossen Eventyrpark vant prisen for verdens beste fornøyelsespark-attraksjon i 2021. I helgen mottok Høstmælingen prisen på THEA Award, som betegnes som «fornøyelsesparkenes Oscar».  Kilde: gd.no.
https://www.gd.no/hunderfossen-fikk-prestisjefylt-pris-i-usa/s/5-18-1543459

Slik kan nye Oslo skisenter bli (Oslo) +
«Den planlagte utbyggingen av Oslo Skisenter har vært diskutert i flere år. I et nytt forslag kuttes utbyggingen av skianlegget med drøyt 30 prosent – langt unna det skianlegget først så for seg.» Kilde: friflyt.no.

Ibsenmuseet ved Slottsparken har gjenåpnet med scene og nytt navn (Oslo)
«I sommer venter museet at mange turister vil ta turen innom og se oppføringen av Ibsens hemmelige ungdomsverk. Men selv om det nye Ibsenmuseet skinner, mangler det foreløpig penger til drift.» Kilde: vartoslo.no.

Curt Rice vil bygge hotell ved NMBU (Akershus)
«NMBU-rektoren utfordrer Ås kommune til å sørge for at kommunen får et hotell. — Av og til bør vi være vertskap for konferanser, men det kan vi ikke uten hotell, sier Curt Rice.» Kilde: khrono.no.

Vil se hva Drøbak har gjort (Akershus) +
«Fungerende riksantikvar i Estland, Mrs Linda Lainvoo lyttet interessert til kunnskap om Drøbak. .. Drøbak viste seg fra sin vakreste side da et stort følge skulle se og lære hvordan Drøbak sjonglerer næring og turisme.» Kilde: amta.no.

Nå låser Liv døra, og Halden står uten turistkontor (Østfold) +
«For Turistsjef i Halden, Liv Lindskog, er en epoke over. Halden Turist er lagt ned, og turistkontoret stenges. Det er 25 år siden hun ble ansatt i Halden Turist, og nå er det slutt. Både for turistkontoret og for hennes tid som hele byens turistsjef. Kilde: ha-halden.no.

Skal selges: – Vi vil bygge Norges fineste hotell (Østfold) +
Halden: «Knut Johansen har ambisjoner for hotellet på festningen, hvis han får kjøpe det av Forsvarsbygg.» Kilde: ha-halden.no. 

Vil skape et internasjonalt attraktivt reisemål her (Østfold) +
«Det er lenge siden områdene rundt den gamle Svinesundsbrua hadde sine glansdager. Nå satses det for fullt for å vinne tilbake folk på «gamlebrua».» Kilde: sa.no.

Endelig blir det båtmesse i mai (Vestfold) +
«De store båtmessene ble alle avlyst i vinter, men nå er det klart for båtutstilling på brygga i Tønsberg i begynnelsen av mai.» Kilde: batmagasinet.no.

Søker Daglig leder Besøkssenter Færder nasjonalpark (Vestfold)
«Færder Nasjonalparksenter IKS er et interkommunalt selskap, eiet av Færder kommune og Tønsberg kommune. Besøkssenteret ligger på Verdens Ende på Tjøme.» Frist: 09.05.2022. Kilde: finn.no.

Mesternes mester drar til Sandefjord (Vestfold)
«For tredje gang skal NRKs flaggskip Mesternes mester spilles inn på norsk jord. Nå går turen til Sandefjord og omegn.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Populære Inger Kristine mister jobben i Stavern gjestehavn (Vestfold)
«Den alltid blide og serviceinnstilte Inger Kristine Grønvold har drevet den populære gjestehavnen i Stavern de siste ni årene. Men så er det plutselig stopp. Larvik Havn – med sitt havnestyre – har valgt å overta driften i egen regi.» Kilde: batmagasinet.no.

Reiselivssjefen ser mot utlandet – og har tro på et rekordår (Telemark) +
«2022 kan bli et år bedre enn noensinne for reiselivsbransjen i Telemark. Og fram mot 2030 skal verdiskapningen økes med 30 prosent. Det forteller Christer L. Sørensen, som er styreleder i Visit Telemark AS. Han er også direktør for Thon Hotel Høyers.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Vil satse på turistfiske +
«Tregde feriesenter og Visit Lindesnes ønsker å satse på mer turistfiske av sjøørret. Det håper de kan bidra til å utvide turistsesongen i fremtiden. Kenneth Bringsdal og Rådmund Steinsvåg holdt foredrag om Sjøørreten på Tregde feriesenter lørdag.» Kilde: l-a.no.

Populær bobilplass drives videre med utløpt avtale
«Den svært populære og sentrumsnære bobilplassen i Flekkefjord har en uviss framtid. Skal den bestå eller bli mindre?» Kilde: bobilverden.no.

Annet:

Kan arbeidsgiver bestemme når jeg skal ha sommerferie?
«Vårsola varmer og reisemulighetene er flere enn på lenge. Arbeidstilsynet får nå mange spørsmål om regelverket for avvikling av ferie.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Reisebløffen
«Ferieturene våre er ikke så lystige som vi skal ha det til.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!