Selger pakketur til Svalbard.. og 37 andre reiselivsnyheter

Innlegg: Stengt for sesongen
«Det er igjen den tiden av året da en mengde campingplasser har stengt portene for vinteren. Stadig flere av oss i bobil er på tur om vinteren. Hvor skal vi da overnatte?» Kilde: bobilverden.no.

Økt konkurranse på ferjerutene til kontinentet
«Like før påske innvies en nye ferjestrekning til det sentrale Europa. Den blir en sterk konkurrent til Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Her blir det penger å spare med bobil.» Kilde: bobilverden.no.

SAS topper verstingliste: – Man kan ikke stole på dem
«SAS er verstingen i antall kundehenvendelser til Forbrukerrådet om avlyste og endrede flyvninger.» Kilde: tv2.no.

Korona-kontrollen er forenklet ved retur fra utlandet
«Reglene for innreise til Norge har blitt endret flere ganger gjennom koronapandemien. De som vender hjem etter utenlandsopphold nå, møter imidlertid et langt enklere regelverk enn tidligere.» Kilde: flysmart24.no.

WTM London: MSC presented with World Travel Leader Award
«MSC Cruises has been named a World Travel Leader at WTM London – one of several companies recognised across the world for their positive impact on a specific region or sector.» Kilde: ttgmedia.com.

Nord-Norge:

Ving lanserer pakketur til Svalbard
«Du trodde kanskje Ving solgte bare sydenturer? Da må du tro om igjen! Nå utvider reisearrangøren programmet med eventyrlige pakkereiser til et av verdens mest unike reisemål – Svalbard.» Kilde: abcnyheter.no.

Krever at regjeringen trekker tilbake nye miljøregler (Svalbard)
«Reiselivet frykter alvorlige konsekvenser for sysselsettingen i Longyearbyen om forslagene blir vedtatt.» Kilde: nrk.no.

Krever ikke pass før i april (Svalbard) +
«Fra 1. januar 2022 skulle man også som norsk statsborger reise med pass eller nasjonalt ID-kort, som borgere fra andre land. Nå forlenger man overgangsordningen.» Kilde: svalbardposten.no.

Vest-Finnmark rådet har arrangert Forum for reiseliv
Alta: «Pandemien har vist at vi har fleksibilitet og omstillingsevne i reiselivet, sa direktøren i NordNorsk Reiseliv under Forum for reiseliv.» Kilde: radionordkapp.no.

Cruisenæringen skaper enorm aktivitet
«Cruisenæringen er utpekt som verstingen. Nå må alle de som ikke har greie på cruisenæringen slutte og uttale seg om cruise. Det sa leder for Boreal Adventure i Alta under Forum for reiseliv på mandag.» Kilde: radionordkapp.no.

Asiatiske turister får komme til Näätämö, men ikke til Neiden (Finnmark) +
«Turister fra Singapore kan reise til Finland. Grensen til Norge får de ikke krysse. – Det er forunderlig at hele EU aksepterer gjester fra Østen som er vaksinert, mens Norge nekter de adgang, sier daglig leder i Barentssafari, Nicole Merten.» Kilde: sva.no.

Visit Lyngenfjord går inn i samarbeid med Enontekiö Lapland (Troms)
«Reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, Georg Sichelschmidt, forteller at et samarbeid mellom Visit Lyngenfjord og Enontekiö Lapland vil tiltrekke flere besøkende.» Kilde: framtidinord.no.

Fredet historisk maktsenter på Trondenes (Troms)
«Riksantikvaren fredar krigshistoria på Trondenes fort og den særeigne kulturarven i området rundt.» Kilde: abcnyheter.no.

Nordlandsmuseet søker prosjektleder (Nordland)
«Vil du utvikle museums- og reiselivstilbudet i Gildeskål kommune? Gildeskål kommune skal bygge et nytt formidlings- og besøkssenter lokalisert til Gildeskål kirkested. Prosjektleder i 100% stilling ut 2024. Søknadsfrist: 1. desember 2021.» Kilde: jobbnorge.no.

Fjord-Norge:

Kick-off 2022 for Reiselivsnæringen i Vestland
«Hva skal vi gjøre i 2022 for å restarte reiselivet i regionen? Tirsdag 09. november arrangerer vi Kick-off 2022 for Reiselivsnæringen i Vestland på Thon Hotel på Skei i Jølster.» Kilde: fjordnorway.com.

Sunnfjord Hotell har planar om 45 nye hotellrom (Vestland) +
«Planen er å auke frå 205 til 250 rom, opplyser Jonny Tjønn, dagleg leiar i Sunnfjord Hotell AS. – Vi gjer dette for å henge med – syte for at vi greier å utvikle oss og møte behovet som er.» Kilde: firda.no.

Ser auka interesse for julebord: – Det byrjar å fylla seg opp (Vestland) +
«Julebordsesongen nærmar seg. Ved Fretheim hotell merkar dei større interesse enn i åra før pandemien slo til. – Det verkar som at folk er klare til å møtast att. Det seier Ingvild Åsvang, som har ansvar for å styra omsetninga ved Fretheim hotell i Flåm.» Kilde: sognavis.no.

Bygger syvetasjes hotell i sentrum (Vestland) +
«.. planlegger spa, pub og restaurant. I minst 30 år har tomten ligget der som et gapende sår i bylandskapet. Gruslagt og midlertidig brukt som parkeringsplass. Nå reiser det seg et nytt, syvetasjes hotell der.» Kilde: bt.no.

Hotell mot strømmen. Bedrer resultatet i 2020 (Vestland) +
«Ingen i denne bransjen hadde høyere inntjening enn Hotel Bergen Airport AS i fjor.» Kilde: bt.no.

Betalte 11,2 millioner for 299 år gammelt hotell (Vestland) +
«Karmøy-investoren Margaret Hystad har overtatt nøklene til det 299 år gamle hotellet i Utne. Hun åpner hotellet for julebord, og fra 1. april skal jubileumsåret markeres hele sesongen.» Kilde: h-avis.no.

Paradis og Hillevåg i badeland-finale (Rogaland) +
«Kommunedirektør Per Kristian Vareide vil fortsette samtalene med Bane Nor og Felleskjøpet for om mulig å realisere et privateid badeanlegg i Stavanger.» Kilde: aftenbladet.no.

De mest spesielle hotellene har funnet hverandre (Rogaland) +
«Fire av de mest spesielle hotellene på Sør Vestlandet har funnet hverandre. Gamlaværket, Sogndalstrand Kulturhotell, Kronen Gaard og Grand Hotell har slått sine pjalter sammen og ansatt Linn Michelle Scott som salgsdirektør.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Innlegg: Framtidig fjellpolitikk
«Hytter og turistnæring har overtatt. En del områder er utviklet til hyttebyer. Vi snakker mange steder om en villabebyggelse i fjellet, og ikke en bebyggelse som kan forbindes med hytter.» Kilde: nationen.no.

42 km med nye sykkelstier i Hallingdal i 2021 (Buskerud)
«Stisykkelsesongen går mot slutten og i Hallingdal ble det definitivt en sesong av den spektakulære sorten. Med hele 42 km ferdigstilt sti satte regionen en solid norgesrekord i stiutvikling. Det er imidlertid ikke bare på stifronten hvor høydepunktene har stått i kø.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå stikker Trysil hodet frem og kommuniserer bærekraft (Innlandet)
«Trysil har jobbet med bærekraft reiseliv siden 2010, men har aldri klart å kommunisere dette godt nok ut til gjester. Med sitt nye konsept «Alltid i bevegelse» har Trysil endelig en kommunikasjonsparaply å sette alt bærekraftsarbeidet under.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Endelig festival igjen på Fagernes (Innlandet) 
«Hytteeierne i Valdres gleder seg! Kommende helg er det igjen rakfiskfestival på Fagernes. I fjor ble den ble avlyst på grunn av pandemien. 80-90 prosent av gjestene på Norsk Rakfiskfestival er hyttefolk.» Kilde: hytteavisen.no.

Hevder Tollefsen og Fredensborg vil kjøpe Tyin/Filefjell (Innlandet)
«Ifølge lokalavisen Oppland Arbeiderblad vil Ivar Tollefsen kjøpe Tyin/Filefjell og nærliggende områder. Selskapet vil ikke kommentere det mulige oppkjøpet.» Kilde: friflyt.no.

To av Norges mest kjente arkitektoniske bygg får ny nabo (Innlandet)
Hamar: «Onsdag 3. november blir det klart hvem som vinner den prestisjefylte konkurransen om å tegne den nye naboen til Sverre Fehns Storhamarlåven og Kjell Lunds vernebygg over domkirkeruinen på Domkirkeodden i Hamar.» Kilde: abcnyheter.no.

Sa nei til bruksendring: – Hotelldrift dømt til å mislykkes (Innlandet) +
Våler: «Politikerne sa nei til bruksendring.. Heia Hotell har hatt gode tradisjoner siden 1905. Men på 115 år er det ennå ingen som har klart å livnære seg på driften. Beklagelig, men det er en realitet vi må forholde oss til. Daglig leder Svein Terje Kynbråten , er oppgitt» Kilde: glomdalen.no.

Verdens første flyvaskemaskin bygges på Gardermoen (Akershus)
«Skal redusere både utslipp og kostnader. MSG Aviation har inngått intensjonsavtaler med Norwegian, Widerøe og Flyr om vasking, avising og inspeksjon av fly. Widerøe Ground Handling skal etter planen være operatør av anlegget.» Kilde: tu.no.

Solgte med rask gevinst – nå kjøper Aker hotellet tilbake (Akershus) +
«I 2014 solgte Aker Solutions et hotell på Fornebu med 100 millioner i gevinst. Nå har Aker kjøpt hotellet tilbake av et DNB-fond.» Kilde: e24.no.

Kraftig smell for badstuselskap (Oslo / Viken)
«Månedene med nedstenging og strenge restriksjoner gikk hardt utover Kok, som lever av arrangementer i flytende badstuer. Selskapet har badstu-båter med kapasitet opp til 24 personer, og holder til i Oslo, Hamar, Drammen, Sandvika og Holmsbu.» Kilde: e24.no.

Hytteeier saksøker Oslo kommune for platting (Oslo) +
«Oslo kommune og en enslig hytteeier på Nakholmen møtes i retten onsdag. Flere hundre andre hytteeiere på øyene i Oslofjorden følger spent med.»  Kilde: aftenposten.no.

New Museums Make Oslo a 2022 Art Destination (Oslo)
«Boasting large, carefully curated collections of work, the newly unveiled Munch museum and the hotly anticipated National Museum should be on any art lover’s itinerary.» Kilde: afar.no. 

Forsvaret søker Direktør for Forsvarets museer (Oslo)
«Vil du ta på deg den spennende utfordringen med å forvalte og formidle nasjonens krigs- og militærhistorie, militære kulturarv og tradisjoner? Søknadsfrist: 07.11.21.» Kilde: stilling.forsvaretsforum.no.

Innlegg: 1150 år er knapt synlig (Vestfold)
«Utviklingen i Tønsberg skyldes vel til dels en total mangel på viten og kultur. Bern er hovedstaden i Sveits og bør være et forbilde for hvordan gamle Tønsberg kan ivaretas og utvikles, skriver Per R. Brun.» kilde: tb.no.

Annet:

Smitte-stigning kan gi alpin-utfordringer (Østerike)
«Med over 300 Corona-smittede på intensiven sliter Østerrike med å få kontroll. Det kan få konsekvenser for den kommende alpinsesongen.» Kilde: way-2-go.no.

Tusener innesperret på Disneyland
«Besøkende og ansatte i Shanghai Disneyland måtte søndag stå mange timer i kø for å teste seg for coronaviruset. Ingen fikk forlate parken før testene var gjennomført.» Kilde: dagbladet.no.

Del gjerne!