Sitter og ser ski- og vinterturismen går i oppløsning? .. og 30 andre utvalgte

Håper nordmenn velger norgesferie
«Hver tredje reiselivsbedrift sliter med å betale regningene sine. Nå håper NHO at mange også i år tar i bruk Norge som sitt ferieland.» Kilde: nrk.no. 

Sitter og ser på at ski- og vinterturismen går i oppløsning?
«Mener regjeringen «sitter og ser på at ski- og vinterturismen går i oppløsning.» Kommunalministeren sier at regjeringen vil se på behovet for om vintersportsstedene kan sikres ytterligere økonomisk.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

NHO om endringene i kontantstøtten: – Helt urimelig
«NHO Reiseliv kaller regjeringens foreslåtte endringer i kompensasjonsordningen «helt urimelig». LO støtter regjeringens endringer, og vil ha enda flere begrensninger.» Kilde: e24.no.

MDG ber om betalingsutsettelse for utelivsbransjen
«Miljøpartiet De Grønne vil hindre konkursras i utelivsbransjen ved å la serveringssteder som trenger det, få utsette innbetalingen av skatter og avgifter.» Kilde: e24.no.

Karantenehotellgjester har kostet nesten to milliarder
«Staten har tatt størstedelen av regningen for reisende som har havnet på karantenehotell i Norge. .. Av prislappen på over 1,95 milliarder kroner har gjestene selv betalt 252 millioner kroner gjennom egenandelen på 500 kroner per døgn.» Kilde: reiseliv1.no.

Hotellkjede byttet operativsystem etter angrep
«I desember ble Nordic Choice Hotels utsatt for et virusangrep. Da tok hotellkjeden en rask beslutning om å gå over til Chrome OS.» Kilde: cw.no.

Fortsatt langt færre flypassasjerer: – Svært krevende tider
«22,4 millioner passasjerer reiste gjennom Avinors lufthavner i fjor. Men fortsatt var trafikken 59 prosent under 2019.» Kilde: e24.no.

Ny dragkamp om den norske passasjer-avgiften på fly
«Spørsmålet om passasjeravgiften på fly skal innføres for hele 2022 er ennå ikke avklart. Saken har blitt en del av den politiske dragkampen mellom regjeringen og støttepartiet SV.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Turistbedrift konkurs: – Vi hadde ingen gjester (Troms) +
«Det har ikke vært lett for turistbedriftene i Troms de siste to årene. Kompensasjonsordninger til tross, de fleste bedriftene har hatt svært få gjester og lite inntjening. Flere har måtte ta gå til skifteretten, og sist ut er selskapet Arctic Circle Expedition.» Kilde: nord24.no.

Siden 2016 har problemene bare hopet seg opp for Arild (Troms) +
«Problemet er et lovverk som ikke er tilpasset virkeligheten. Det er bortimot umulig å etablere en reiselivsbedrift ute i distriktet uten å bli lovbryter, sier Arild Sørensen, som driver selskapet Nesset Gårdsdrift på Breivikeidet.» Kilde: nordlys.no.

Ny turistaktør i Storgata (Troms) +
«Det var bokhandler i hele 14 år i dette bygget. Nå skal reiselivsgiganten The Norwegian Travel Company lokke flere turister til å booke aktiviteter, fra de tidligere butikklokalene.. – Uansett hva man driver med er det viktig at det er liv i sentrum.» Kilde: itromso.no.

Søker Daglig Leder Camp Tamok (Troms)
«Norwegian Travel Company er et av de ledende turistselskapene i landet. Vår ambisjon er å sette standarden for opplevelsesbasert turisme i Norge, og vi er nå på jakt etter en person som kan være med oss på den reisen.» Frist: 24.01.2022. Kilde: finn.no.  

Bookingene går til himmels etter TV 2-suksess (Nordland) +
Kjerringøy Rorbusenter på Kjerringøy: «Stig Hjerkinn Haug booket 150 gjestedøgn på 24 timer etter lørdagens «Hver gang vi møtes». – Dette samarbeidet bør komme hele regionen til gode, og det krever at man fortsetter å satse og finner kreative idéer.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Hotellet i Midtbyen skal gjenoppstå +
Trondheim: «Prosjektleder Lisa Johansen ved E.C. Dahls Eiendom gleder seg stor til det nye hotellet neste år står ferdig. Spesielt mye betyr det for å henne å bevare byggets historie. De gamle hybelhusene skal nå bli til et nytt lite byhotell, opplyser administrerende direktør Svein Erik Nordbotten.» Kilde: nidaros.no.

Fjord-Norge:

Er du initiativrik, serviceinnstilt og brenner for turisme? (Vestland)
«Rødne & Sønner AS søker markedsassistent. Rødne er Norges største familieeide hurtigbåtrederi. Arbeidssted er i våre flotte lokaler midt i hjertet av Bergen.» Frist: 23.01.2022. Kilde: finn.no.

Kjøpte Rosendal Fjordhotell (Vestland)
«West Coast Invest blar opp for et hotellet som har klart seg bra, men som likevel er avhengig av utenlandske turister for å nå gamle høyder. – Har klart seg relativt bra gjennom pandemien.» Kilde: estatevest.no.

Rosendal Fjordhotel søker ny hotelldirektør (Vestland)
«Heilårshotellet Rosendal fjordhotel er det naturlige stoppestedet for å oppleve Rosendal og Hardanger for både store og små.» ..og ny markedssjef/resepsjonsansvarlig. Frist: 31.01.2022. Kilde: finn.no.

Nå er enda en direkterute til Bergen annonsert (Vestland)
«Nyoppstartede Lübeck Air starter opp en rute fra Lübeck i Nord-Tyskland til Bergen i perioden 23. mai til 24. oktober 2022.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Nå kan du snart ta shuttlebuss fra fjord til fjell (Vestland) +
«Et samarbeidsprosjekt mellom flere aktører i Røldal, Odda og langs Sørfjorden har nå resultert i oppstart av et helt nytt tilbud. .. – Det blir oppstart 22. januar, bekrefter Jostein Soldal, daglig leder i Trolltunga Active.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Sveio vil forbli en del av Vestland +
«Sveio kommune blir tilhørende Vestland. Stemmene er talt opp og flertallet vil bli i Vestland – til tross for Rogaland-positiv rapport.» Kilde: 

Ironman kommer tilbake til Norge i 2022 (Rogaland)
«Stavanger Triathlonklubb har over lengre tid jobbet sammen med Region Stavanger og Sandnes kommune for å få arrangementet tilbake til Norge, og kan i dag gledelig bekreftet nyheten om at Ironman 70.3 legges til Sandnes til et spent triatlon-miljø.» Kilde: blogg-regionstavanger.com. 

Rir medgangsbølgen i sin nye bedrift (Rogaland) +
«Da Bjarte Espevik og Frode Ydstebø startet Kvitsøy Event AS sommeren 2021, var det først på sensommeren de hadde båten klar til å tas i bruk..» Kilde: bygdebladet.no.

Øst-Norge:

Skistars nyöppnade kronjuvel följer trenden (over grensen)
«Öppningen av nya SkiStar Lodge Hundfjället laddades med såväl testpiloter som enkäter för utvärdering av hotellet.» Kilde: besoksliv.se.

Rezowan (32) og Christoffer (35) starter nytt selskap (Buskerud) +
Drammen: «I samarbeid med flere andre utvikler nå 32-åringen (Rezowan Hossain) et reiseselskap, Nordic Journeys, som skal tilby utenlandske turister opplevelser i Norge og andre nordiske land.» Kilde: dt.no.

Egge gård begjært konkurs av staten (Buskerud)
«Det dreier seg om betaling av skatter og avgifter på over en halv millioner kroner. Men daglig leder føler seg trygg på å lande på beina.» Kilde: e24.no.

Ansattmangel i utelivsbransjen: – Greier ikke fulle åpningstider (Oslo)
«Utelivstopp opplever hard kamp om arbeidskraften. Ved neste gjenåpning er det mulig at noen av REN-gruppens steder må holde dørene stengt.» Kilde: e24.no.

Nå skal reiseliv- servering- og overnattingsbedrifter sertifiseres (Vestfold) +
«I samarbeid med Visit Vestfold arbeider kommunen med å gjøre Holmestrandsregionen til en enda mer attraktiv destinasjon med et bærekraftig reiseliv. Derfor inviterer næringssjefen til informasjonsmøte 26. januar.» Kilde: jarlsbergavis.no.

Ruller ut ny kompensasjonsordning (Vestfold)
«Holmestrand kommune har fått 1.024.000 kroner til lokal kompensasjonsordning for næringsliv som er rammet av korona-restriksjonene. Det er servering, overnatting og reiseliv som skal prioriteres i denne runden, opplyser kommunen.» Kilde: jarlsbergavis.no.

Sørlandet:

NTW skolen: Hvordan jobbe med turoperatører
«Visit Sørlandet kommer til å delta sammen med bedrifter fra regionen. Er du interessert i å nå et internasjonalt marked og nysgjerrig på hva en turoperatør er og hvordan jobbe med dem? Vi inviterer til infokurs 19. januar 2022 kl. 09:00 – 11:30.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Annet:

Åtta av 10 svenskar vill se mer av Sverige
«Fler svenskar semestrade i Sverige i somras och 8 av 10 uppger att de vill se mer av Sverige framöver. Det visar en ny undersökning från destinationsnätverket SNDMO. Klimatsmart resande – viktigt för yngre, enligt Helena Bovin, ordförande i SNDMO.» Kilde: besoksliv.se.

Del gjerne!