Sjømat + Reiseliv = Sant, og 33 andre utvalgte reiselivsnyheter denne onsdagen

Sjømat + Reiseliv = Sant
«Her finner du presentasjonene fra samlingen «Norge, et mekka for sjømatelskere» i Lofoten 19. – 21. april.» Kilde: innovativeopplevelser.no.

Ny ordning for fellesgodefinansiering?
«Store norske destinasjoner sliter med fellesgodekostnader i mange- millionersklassen. .. Nå har Fjellandsbyen svart på regjeringens beskjed i Hurdalsplattformen, om å gjøre noe med disse utfordringene. Beitostølen vurderes nå som mulig nasjonal pilot, med et nytt og innovativt konsept.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Opplevelser gir ringvirkninger
«Opplevelsesbransjen har hatt en kraftig vekst de siste årene, og flere prognoser viser at opplevelsesbasert reiseliv kommer til å fortsette den gode veksten vi så før pandemien.» Kilde: reiseliv1.no. 

Booking, det nye satsningsområdet?
«Nok en aktør kaster seg over det norske markedet for forhåndsbestilling av campingplasser og bobilplasser. To svenske aktører har på kort tid hentet inn mange millioner kroner fra investorer til sine satsninger.» Kilde: bobilverden.no.

Piloter stevner SAS for Arbeidsretten
«LO og SAS-pilotene stevner SAS for Arbeidsretten. Årsaken er flere forhold som de mener er ulovlige brudd på arbeidslivets bestemmelser.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Billigere å fly enn å ta hurtigbåten (Nordland)
«Snart får flere kystperler gratis fergetransport. Samtidig skyter prisene i været på hurtigbåt. – mener prisen kan ta livet av turistperler.» Kilde: nrk.no.

Eksplosiv økning i antall skiturister i Narvik (Nordland)
«Aldri før har så mange tilreisende skiturister gjestet Narvik, og det er spesielt en ting som fanger deres oppmerksomhet.» Kilde: fremover.no.

Regjeringen har funnet løsning for milliardprosjektet i Bodø (Nordland)
«Alarmen gikk i Bodø da Avinor valgte å utsette det omdiskuterte flyplassprosjektet i byen med ett år. Men nå forteller kilder til NRK at regjeringen har funnet en løsning på knipen.» Kilde: nrk.no.

Rangert på topp i Norge: – Ellevilt bra! (Nordland) +
Bodø: «Tirsdag lå Quality Hotel Ramsalt på topp i Norge hos Tripadvisor. Blant 3008 andre steder i Norge hadde gjestene rangert bodøhotellet på topp.» Kilde: an.no.

Torbjørn gir seg som reiselivssjef på Helgeland (Nordland) +
«Torbjørn Tråslett var med å etablere selskapet Visit Helgeland i 2012. Siden har utviklingen i regionen, skutt i været. Nå har han sagt opp stillingen som reiselivssjef.» Kilde: helg.no.

Fortsetter som styreleder for samarbeidsprosjekt på Helgeland +
«Potensialet for reiselivet på Helgeland er veldig gode framover, sier styreleder Svein Arne Brygfjeld i Visit Helgeland. Han ble nylig gjenvalgt for to nye år under generalforsamlingen på Fru Haugans Hotel.» Kilde: ra.nablad.no

Satte Hattfjelldal på kartet: – tre ekstremt hektiske dager (Nordland) +
«150 hunder, 28 partier, 200 deltakere fra Oslo i sør til Narvik i nord, 85 premieringer, et hotell som strålte og værguder som spilte på lag. ..fornøyde deltakere og flinke hunder preget årets utgave av Hattfjelldalsprøven.» Kilde: helg.no.

Ingrid og Tore Nilsen skal drive bankpaa, og bo på Tranøy (Nordland) +
Hamarøy: «I fjor sommer kjøpte de seg et lite hotell som de har omskapt til pensjonat. ..tidligere Edvardas Hus på Tranøy i Hamarøy, der blant annet dronning Sonja flere ganger har vært på besøk. Nå håper de at flest mulig vil banke på.» Kilde: an.no.

Fjord-Norge:

Nordvestsamlingen 11. mai 2022 (Møre og Romsdal)
«Nordvestsamlingen arrangeres på Hustadvika Gjestegård på Farstad. Vi inviterer alle våre medlemmer, aksjonærer, eierkommuner og andre reiselivsinteresserte til en spennende dag med faglig påfyll og sosialt samvær med andre reiselivskolleger.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Basecamp Hotel Hellesylt kjøper aktivitets- og guidefirma (M&R) +
«Aktivitetshotellet har inngått avtale med eieren av Fjord Nature om kjøp av alle aksjene i selskapet.» Kilde: smp.no.

Slik kan det nye hotellet ved sanden bli sjåande ut (Vestland) +
Selje: «Arbeidet med det nye hotellet i Selje held fram, og slik ser investorgruppa føre seg at Seljesanden hotell kan bli sjåande ut.» Kilde: fjt.no.

Mange cruiseturistar i sentrum: – handla meir enn eg hadde trudd (Vestland) +
«Det var stort folkeliv i sentrum då cruiseskipet MSC Magnifica med 3.000 turistar om bord la til kai i Måløy måndag. På butikkane i sentrum vart dei positivt overraska av kor mange av turistane som handla.» Kilde: fjt.no.

Fjord og fjell i helt ny kombinasjon (Vestland)
«Reiselivsnæringen må selv ta grep for å gjøre reiselivet «grønnere» og skape mindre press på enkelte overfylte steder. .. Etter et godt pilotprosjekt, starter nå den ordinære driftssesong for Cruise & Hike i Modalen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.  

Visit Bergen on TikTok (Vestland)
«Vi vet at mange av medlemmer våre er nysgjerrige på TikTok som kanal for tiden. Etter vår oppstart for 1 måned siden står vi nå med 1.465 følgere og er godt fornøyd med det på så kort tid..» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Over 15.000 besøkte Preikestolen i april – Vi forventer mye folk (Rogaland) +
«I 2019 opplevde turistforeningen en opptur med besøkende på Preikestolen. Over 300.000 hadde besøkt turistmålet det året. I april i år er det flere som har besøkt Preikestolen enn i samme måned i 2019.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Innlegg: Hyttefelt er de nye campingplassene til fjells
«Det ser ut som om hyttefelt har blitt en forlengelse av campingplasser. Hvor mange hytter trenger vi, spør innsenderen.» Kilde: avisa-valdres.no.

Kunnskapsstatus fritidsboliger i Innlandet
«Hva vet vi om fritidsboliger i Innlandet? Kunnskapsstatus fra 2021 er nå oppdatert! Last ned temaheftet Fritidsboligen og innlandssamfunnet –  en kunnskapsstatus her.» Kilde: reiselivsforskning.org.

Ikke en taxi å se på Gardermoen. Det er helt etter planen (Akershus)
«Tiden da det sto parkert taxier utenfor ankomsthallen på Gardermoen, er slutt. Etter massive klager på dårlig service og ville priser, har Oslo Lufthavn innført en helt ny praksis for taxi-bestilling.» Kilde: flysmart.no.

Mener dette har satt kommunen på verdenskartet (Akershus)
«Enda et opplevelsessenter har åpnet langs E6 langs Oslogrensa, og den nye bydelen har blitt en destinasjon for både lokale og turister. På drøye seks år har tre store opplevelsessentre blitt etablert på ett lite område i Lørenskog. ..Megafun, Snø og Jumpyard.» Kilde: mittloerenskog.no.

The best new museums in the world.. (Oslo)
«Condé Nast Traveller UK har publisert sin Hot List 2022. Nye MUNCH er på lista «The best new museums in the world». Gratulerer, Munchmuseet!» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje 

Indre Østfold kan bli Norges svar på Hollywood (Østfold) +
«Dag Hvaring og Adolfsengruppen vil bygge en hel filmby bak hotellet på Brennemoen. De har jobbet med planene siden i fjor sommer og Saxe Frøshaug har fulgt prosjektet tett. Han mener dette kan bli den største etableringen i Indre Østfold på mange tiår.» Kilde: smaalenene.no.

Nå har Karin takket ja til et nytt oppdrag (Telemark) +
«Karin Rø har lang erfaring fra reiselivet i Tinn. Nå blir hun konstituert daglig leder på Krossobanen. – Bakgrunnen er at daglig leder Geir Grumheden har bedt om fritak.» Kilde: rablad.no. 

Gausta skisenter avsluttet vintersesongen (Telemark)
«Det var glimrende vær hele avslutningshelga som ble offisielt avsluttet søndag 1. mai. Men det var lørdagens pool-ski som ble den store seongavslutningen.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Tour of Norway kommer til Kristiansand!
«I 2019 bød Tour of Norway på en fantastisk sykkelfest i Kristiansand, og fredag 27. mai kommer sykkelrittet tilbake til byen!» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Innlegg: Cruisetrafikk og søndagsåpning
«Svar til Lene Simonsen. Jeg skrev at det var en lokal lov som holdt butikkene stengt på søndagene i Kristiansand. Dette er selvfølgelig feil. Et ganske omfattende lovverk gjelder for hele landet.» Kilde: fvn.no.

Venter rekordmange cruiseanløp til Farsund denne sommeren +
«Fra midten av mai til midten av august ventes det åtte cruisebåt-besøk til Farsund, som er rekord. Dessuten får Lyngdal to besøk av den 238 meter lange «Bolette». .. – Det har aldri vært så mange cruiseanløp til Farsund noen gang, som i år.» Kilde: lister24.no.

Annet:

Bygget luksusskip for luselønn
«Arbeidere forteller om 30 kroner timen. Jobbing uke etter uke uten fri. Timelister og kontrakter som ikke stemmer. Velkommen til kaoset bak byggingen av cruiseskip på Sunnmøre.» Kilde: nrk.no.

Sådan vil danskerne helst holde ferie
«Pakkerejse, rundrejse, kør-selv-ferie, krydstogt og sommerhus er ifølge ny undersøgelse fra krydstogtrederi danskerne foretrukne ferieformer. Og ønskerejsemålet er Australien.» Kilde: standby.dk.

Del gjerne!