Skaper fremtidens fjellandsby.. og 40 andre utvalgte reiselivsnyheter denne onsdagen

Internasjonal pris til Visit Norways nordlysvarsler
«Visit Norway har vunnet den aller gjeveste prisen i Academy of Interactive & Visual Arts for sin digitale nordlysvarsler.» Kilde: business.visitnorway.com

Fire av ti velger norgesferie i sommer
«Fire av ti vil tilbringe ferien i Norge, og bare én av ti vil kun feriere i utlandet, ifølge en ny undersøkelse. To av ti velger å kombinere.» Kilde: reiseliv1.no.

Stor etterspørsel etter sommerferievikarer i år
«Flere virksomheter trenger ferievikarer i år, sammenlignet med i fjor. En av tre sier de trenger hjelp i sommer. Endringen er størst innen reiseliv, som tar seg opp etter to år med pandemi.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Matfestivaler i Norge – en oversikt
«Vi har oppdatert oversikten over matfestivaler i Norge og har inkludert over 110 store og små matfestivaler. Kjenner du til flere? Tips meg gjerne så legges de til fortløpende.» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum

En av fire vil forby elsparkesykler
«23 prosent mener at det bør innføres forbud mot all bruk av elsparkesykkel i Norge, ifølge en fersk undersøkelse gjort av Tryg Forsikring og Trygg Trafikk.» Kilde: e24.no.

Enormt søksmål mellom Hurtigruten og gass-selskap
«Selskapet Gasnor skulle levera gass til fleire av Hurtigruten sine skip. Men no har samarbeidet havarert. – krev over 300 millionar tilbake.» Kilde: nrk.no.

Varsler dyrere flybilletter
«Høye oljepriser øker prisen på flyfuel til rekordhøyder. Det kan koste nordmenn dyrt denne sommeren. Norwegian melder at flyprisene ventelig vil stige fremover.» Kilde: w2g.no. 

Mange klager på flyreiser: – Fraråder flybookingportaler
«Hos Forbrukerrådet renner det inn klager knyttet til kansellerte fly, forsinkede fly eller informasjon knyttet til flyreiser booket gjennom flybookingselskaper.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

NNR deltok i går på B2B Workshop i Paris
«..i regi av Innovasjon Norge Reiseliv, samt bedriftsbesøk dagen før. Det ble gjennomført over 15 møter med b.la mange ny turoperatører som viser stor interesser for Nord-Norge med fokus på outdoorsegmentet og ikke minst off the beaten track.» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv.

Med nytt hotell og flere rom, trenger næringen nye kunder (Troms) +
Harstad: «Starten på året med pandemi i Harstad ga hotellåret en dårlig start, forteller Trond Dahle. Han tror ikke Harstad vi vil se tall på normalnivå som før pandemien ved utgangen av 2022.» Kilde: ht.no.

Dødsulykken i Steigen: − Har vært store krefter i sving (Nordland) 
«Lokalsamfunnet er i sorg etter at fire tsjekkiske turister mistet livet i Steigentunellen. – Det er egentlig en oversiktlig tunnel, sier politistasjonssjef Ronny Borge.» Kilde: vg.no.

De fire omkomne fisketuristene bodde hos Ove (Nordland) 
«Hvert eneste år de siste ti årene har tsjekkerne overnatta hos Ove Strand i Steigen. Søndag ettermiddag omkom fire i reisefølget i ei bilulykke på vei hjem fra ferieparadiset. – Det er forferdelig.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Fikk utleie-nekt i over fire måneder + 
«Gerda Husby gleder seg over at hun nå kan ta imot gjester i glassigloen hun har oppført i Sørfjorden i Indre Fosen. – Nå må jeg begynne litt fra «scratch».» Kilde: fosna-folket.no.

Britannia lanserer egen podcast
«Femstjerners er en podcast som tar deg med bak kulissene i driften av Britannia Hotel, der du blir bedre kjent med livet på hotellet og alt som skjer gjennom året på et femstjerners hotell.» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Alle seks skiløypetraseene må utredes 
Oppdal: «I forbindelse med planprogrammet for områdereguleringsplan for skiløyper i Gjevilvassdalen har vi i Oppdal SV valgt å sende inn en felles uttalelse som er vedtatt i styret i partiet. Her er noe av det vi bemerker i saken:..» Kilde: op.no.

Fjord-Norge:

30-års jubileum for Norsk Bremuseum (Vestland)
«Velkomen til feiringa av vårt 30-årsjubileum i Fjærland kl. 16.00 den 22. mai. Markeringa er open for alle. ..H.M. Dronning Sonja har takka ja til vera med på feiringa vår.» Kilde: bre.museum.no.

Ingen ting kan måle seg med Bergen på 17. mai! (Vestland)
«Drøssevis av turister reiser til Bergen for å få med seg den unike 17. mai-stemningen. Odd Lauvli (65) kom med sykkel fra Porsgrunn.» Kilde: ba.no.

Ber om stans i utbygging av hensyn til villreinen (Vestland) 
«NJFF mener at utbyggingen av Eidfjord Resort innerst i Hardanger bør stanses av hensyn til villreinen.» Kilde: njff.no.

Herman Friele inn i styret i Citybox (Vestland)
«Jeg har veldig stor tro på konseptet til Citybox. Dette er en del av moderne og fremtidsrettet reiseform, sier Herman Friele.» Kilde: estatevest.no.

I love Bergen and I think you would too (Vestland)
«For å prøve ut konseptet for årets sommerkampanje, «I love Bergen and I think you would too», har vi laget en «testfilm» med vår egen Cedric Beguin i hovedrolle.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

«Fresher» opp flyplassen: – Mye kjekkere å ta imot folk nå (Rogaland) +
«Den siste tiden har avgangshallen på Haugesund Lufthavn Karmøy fått seg et ansiktsløft.  Målet er at reisende fra Helganes skal bruke mer tid og penger på den lokale flyplassen framover.» Kilde: h-avis.no.

Laura på Verkshotellet: – Nå er det godt trykk (Rogaland) +
Jørpeland: «Verkshotellet har i år fått flere bestillinger enn de hadde trodd. Alt ligger til rette for at belegget ved hotellet på Jørpeland skal bli stort i sommer.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Nye hyttetomter i Javnlie får hyttenaboane til å reagere (Innlandet) +
«Fortetting med fleire hytter i Midtre Javnlie får dei andre hytteeigarane til å reagere. – Vi må ikkje få Beitostølen-tilstandar i lia vår, uttalar leiar i Javnlie Vel, Frantz Leonard Nilsen.» Kilde: avisa-valdres.no.

Skaper fremtidens fjellandsby (Innlandet)
«Budor tar form. Etter flere år med utbygging av hytteområdet, satsing på løypenett og utvidet aktivitetspark begynner man å ane potensialet i dette snørike og naturskjønne området i Innlandet.» Kilde: hamarregionen.net.

Hadeland Glassverk søker bookingmedarbeider (Innlandet)
«Hadeland Glassverk med historie tilbake til 1762 har sin beliggenhet i naturskjønne omgivelser ved Randsfjordens sydlige bredder,  og er en av Norges eldste industribedrifter med kontinuerlig drift.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Nå er det én måned til Scandic Holmenkollen Park åpner dørene (Oslo)
«16. juni åpner Scandic Holmenkollen Park etter et drøyt år med omfattende renovering. – Vi har gledet oss lenge til å vise frem dette unike hotellet, sier direktør Claus Petersen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Unødvendig å rive Y-blokka (Oslo)
«Byantikvaren i Oslo mener nedskalering av Regjeringskvartalet og forslag om å skrote veitunnel viser at Y-blokka kunne vært reddet.» Kilde: arkitektnytt.no. 

Nå blir det servering i Oslo ladegård (Oslo)
«I Oslos gamle middelalderby ligger Oslo ladegård. En staselig lystgård fra barokktiden bygget i 1725. Nå er serveringslokalet nyoppusset og det skal igjen bli kafé eller restaurant med tilhørende uteservering.» Kilde: abcnyheter.no.

Hotel Riviera i Moss blir en del av Petter Stordalens (Østfold)
«Med spa, takbasseng, restaurant, bar, beach club, takterrasse, 172 rom og suiter, og et unikt møte- og konferansekonsept, blir Hotel Riviera et spennende tilskudd til hotellsamlingen Nordic Hotels & Resorts.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Ny drivkraft i Gamlebyen (Østfold)
«Den som vil forandre noe i Fredrikstads ubestridte juvel, Gamlebyen, må trå forsiktig. Det vet alle som har prøvd seg.» Kilde: dagsavisen.no.

Frivilligheten holder dampen oppe (Østfold)
«Fylkesråd Tonje Kristensen besøkte i forrige uke frivillige som jobber med restaurering av verneverdige båter i Haldenkanalen.» Kilde: indre24.no.

Vil du ha ansvar for å markedsføre en alpindestinasjon? (Telemark)
«Gausta søker en faglig dyktig, engasjert og nysgjerrig Kommersiell leder til strategisk og operativt ansvar for markeds- og kommunikasjonsarbeidet for Gausta og alle destinasjonens forretningsenheter og merkevarer.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Vil du skape et bærekraftig og moderne hotell? (Telemark)
«Gaustablikk Høyfjellshotell AS søker Hotellsjef. Ved foten av majestetiske Gaustatoppen, finner du Gausta, en perle i hjertet av Telemark, på 1000 moh med utsikt over Rjukan og Vestfjorddalen. Frist: 19.06.2022. Kilde: e24.no.

Skal vi lykkes med å vokse må vi lage en fjellby (Telemark) +
«Vätterledens Invest AB satser videre i Gaustaområdet. – Det er viktig å få til en by-følelse i mindre skala her oppe på fjellet, selv om det er en by kort vei unna, sier konserndirektør Mikael Jönsson, som her forteller litt om de nærmeste planene og visjonene.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Møtebyen Kristiansand på ICCA Scandinavian Chapter samling
«25.-26. april var Møtebyen Kristiansand på ICCA-samling i Reykjavik. Her deler vi erfaringer på hvordan kan vi samarbeide for å få flere og bedre kongresser til Norden generelt.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Annet:

Videoguide til svenskekysten
«Nå kan vi endelig legge båtturene utenlands igjen, og her får du en videoguide med tips til havner og opplevelser i Bohuslän.» Kilde: batmagasinet.no.

Presset øker mot USA: – Skroter snart test-kravet
«Munnbindpåbudet i USA er allerede borte. USAs krav om fersk korona-test for å slippe inn i landet må også vekk, krever flyselskapene i USA.» Kilde: flysmart24.no.

Japan åpner døra på gløtt for turister
«For første gang på to år slipper Japan noen få turister inn i landet. En prøveordning skal samle informasjon om hvordan man kan åpne for vanlig turisme igjen.» Kilde: e24.no.

A new Airbnb for a new world of travel
«With a new way to search designed around Airbnb Categories, the innovative Split Stays feature, and AirCover for guests, this launch represents the biggest change to Airbnb in a decade.» Kilde: traveldailymedia.com.

Mastering the New Hidden Travel Networks
«Emerging digital nomad «trading routes» was just one revelation at Skift’s Future of Lodging Forum this week, and traditional hotel companies have plenty else to learn from hospitality startups embracing new future of work trends.» Kilde: skift.com.

Why blockchain is not going to wipe out OTAs
«Vinod Kelwani, chief executive of Technoheaven, says online travel retailers have nothing to fear from decentralised marketplaces and, in fact, have the scale and technological knowhow to profit from them.» Kilde: travolution.com.

Del gjerne!