Slik jobber vi med incoming-operatører.. og 23 andre reiselivsnyheter denne onsdagen

Slik jobber vi med incoming-operatører
«I 2012 begynte Innovasjon Norge en bearbeidelse av nasjonale incoming-operatører lokalisert i Norge. Disse leverandørene er en viktig del av B2B salgsleddet, like viktige som de utenlandske turoperatørene som Innovasjon Norge bearbeider aktivt via sine utekontor.» Kilde: business.visitnorway.com.

Tours and activities – from hardest hit to in hot demand
«Should operators of tours, activities, attractions, and experiences be raising their prices? Yes, says new data. What’s more, this sector may sparkle the most among travel verticals in the industry’s recovery.» Kilde: skift.com.

Storby-hotellstatistikk: Enorm økning fra i fjor, men langt bak normalen
«Samtlige storbyer på oversikten til Benchmarking Alliance hadde høyere rombelegg i februar iår enn i februar ifjor. Til tross for til dels svært kraftig vekst, havnet de fleste langt bak tilsvarende for 2020.» Kilde: reiseliv1.no.

Ber om utsettelse av skatter og avgifter
«NHO Reiseliv og Fellesforbundet ber regjeringen utsette fristen for innbetaling av skatter og avgifter med tre måneder, inkludert forlengelse av lav rentesats. – Det er fortsatt mange reiselivsbedrifter som sliter med å betale regningene sine.» Kilde: nhoreiseliv.no.

En av Norges fremste kvinner i techbransjen
«Nordic Choice Hotels’ teknologidirektør kåret til en av Norges fremste kvinner i techbransjen. Med mer enn 20 års ledererfaring innen teknologi, forretningsutvikling og logistikk, er Kari Anna Fiskvik en av Norges 50 fremste kvinner i techbransjen.» Kilde: reiselivskunnskap.no

Dramatisk prisoppgang på drivstoff for norske flyselskaper
«Ingen av de norske flyselskapene har sikret seg mot økte drivstoffpriser. Spesielt SAS kan komme i en vanskelig situasjon.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Viser Svalbard til verden (Svalbard) +
«Flere av Thea Marie Selvens (18) videoer fra Svalbard har nesten en halv million visninger. – Hadde ingen forhåpning om å få noen likes eller følgere.» Kilde: svalbardposten.no.

48 festivaler mottar støtte i Troms og Finnmark
«Fylkesrådet har fordelt 3 626 000,- til 48 festivaler i Troms og Finnmark. Nå ser fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp) frem til full aktivitet på festivalfronten fremover.» Kilde: tffk.no.

Innlegg: Tror Vefsn-ordføreren virkelig på det hun sier? (Nordland)
«I et intervju i Rana Blad den 3. mars tar vefsn-ordfører Berit Hundåla avstand fra alt som har å gjøre med stor flyplass for Helgeland i Fagerlia i Rana. Hun avviser blankt at flyplassen kan ha noen positiv betydning for Helgeland.» Kilde: ranablad.no.

Verdensarv på utstilling (Nordland)
«I år åpner en stor basisutstilling om den norske verdensarven. I arbeidet med den har vi erfart at verdensarven er tett forbundet med ideer og kunnskap vi trenger for å skape et bærekraftig samfunn. Vi må begynne med en tur til Vegaøyan.» Kilde: museumsnytt.no.

Midt-Norge:

Det handler om å lage en opplevelse for gjestene +
Røros: «Det er artigst å jobbe på kveld, det er da det skjer, smiler Kim Waldahl Hasund, hovmester og sommelier (vinkelner) på Vertshuset Røros.» Kilde: retten.no. 

Skiløyper i Gjevilvassdalen skal utredes +
Oppdal: «Seks aktuelle traseer, inkludert veien, utredes når det skal utarbeides reguleringsplan for skiløyper i Gjevilvassdalen, går det frem av kommunedirektørens forslag til planprogram.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Grip-båten til Arendal (Møre og Romsdal) +
««Hagbart Waage» som har trafikkert Gripruta siden 2016, er solgt til en gruppering i Arendal. Det bekrefter Ole Tønder etter at det i dag ble kjent at Kristiansund Kommunale Sundbåtvesen (KKS) overtar driftsansvaret for Gripruta fra og med inneværende sesong.» Kilde: tk.no.

Vurderer hurtigbåtruter gjennom Stad skipstunnel (M&R / Vestland)
«Møre og Romsdal fylkeskommune skal saman med Vestland fylkeskommune vurdere hurtigbåtruter gjennom Stad skipstunnel, når tunnelen står ferdig i 2026/2027.» Kilde: mrfylke.no.

Voss investerer 60 millioner kroner i ny heis (Vestland) +
«Drøyt tre år etter åpningen av den nye gondolen gjør Voss en ny storinvestering. 60 millioner kroner skal brukes på å erstatte den gamle Tråstølsheisen med en ny.» Kilde: friflyt.no.

På tur for å snakke om Bergen og mobilitet (Vestland)
«Vi i reiselivet ønsker et enda triveligere bysentrum med mindre trafikk og mer plass til gående og syklende. Samtidig er det helt nødvendig å sikre gode mobilitetsløsninger i Bergen sentrum,..» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Vinterferiekampanje – erfaringer (Rogaland)
«I forkant av årets vinterferie ønsket vi å kjøre en kampanje i Sosiale Medier og på Google for å skape trafikk til våre medlemmer. I den forbindelse ble det skrevet en artikkel..» Kilde: info-visithaugesund.no.

Øst-Norge:

Visit Innlandet vokser – vi søker: Digital markedsfører (Innlandet)
«Liker du å skape innhold som engasjerer? Er du god til å skrive tekster, er strukturert, tar initiativ og brenner for markedsføring og merkevarebygging? Da vil du passe godt som digital markedsfører i vårt team.» Frist: 28. mars. Kilde: visit-innlandet.no.

Norges beste konditor skal kåres på UMAMI ARENA (Oslo)
«Det er nå klart at UMAMI ARENA blir vertskap for det store mesterskapet og kåringen av landets beste konditorer. Dette er bransjens eget norgesmesterskap – og den som vinner kan kalle seg «Norges beste konditor».» Kilde: reiseliv1.no.

Sommerperlen Stavern – stedet for de mørke opplevelsene (Vestfold)
«Jørn Lier Horst har via sitt forfatterskap vist oss at sommerperlen Stavern kan romme en mørk, skummel og kriminell bakside. I alle fall i fiksjonens verden. Med ny Wistingserie på Viaplay inntar serien tusenvis av hjem. Dette har Visit Vestfold tatt tak i.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Annet:

Mallorca vil bli ledende innen bærekraftig turisme. Hvordan?
«En delegasjon fra Mallorca turistråd avla Oslo nylig et besøk for å fortelle mer om planene. De er omfattende og inkludere mange felt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

New Research: 5 Signs of Travel’s Continued Recovery
«Expedia Group Media Solutions’ Q4 2021 Travel Recovery Trend Report features custom research and key data on how travel is returning, with actionable insights to help the industry respond to shifting traveler behaviors and attitudes.» Kilde: skift.com.

Guest Post: We need a payments system that works for everyone in travel
«Agustin Fiori, European sales director at Modulr , says the pandemic has shown how last-minute cancellations and changes require processes that protect suppliers, OTAs and customers.» Kilde: travolution.com.

Del gjerne!