Stordalen om konkurrenten Thon: – Bøyer meg i støvet..

Visual Boost – nettsider for reiselivsbedrifter
«Visual Boost designer nye nettsider for reiselivsbedrifter. I en travel hverdag sikrer de en solid leveranse som inkluderer både webdesign, innhold og foto.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hovedfunn fra Klimarapport for norsk reiseliv
«Rapporten «Klimarapport norsk reiseliv» gir en oversikt over reiselivsnæringens klimaregnskap, og viser hvordan EUs klimatiltak vil påvirke utslipp knyttet til reiselivet i årene som kommer.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Stordalen om konkurrenten Thon: – Bøyer meg i støvet
«Både konkurrenten Petter Stordalen og Thons forlover Erling Kagge hyller 98-åringen som nå går av som konsernsjef.» Kilde: e24.no.

Påtroppende Olav Thon-etterfølger Kjetil Nilsen: – blir «business as usual»
«Etter at Olav Thon har ledet virksomheten siden 1942, er det nå klart for en ny sjef i Olav Thon Gruppen.» Kilde: e24.no.

Scandic kåret til reiselivsbedriften folk flest vil jobbe for
«Det kommer frem av HR-selskapet Randstad sin omfattende kåring av landets mest attraktive arbeidsgivere, som ble presentert under Randstad Employer Brand Award 2022 torsdag.» Kilde: reiseliv1.no.

Full stans i minibank-tilbud på landets største flyplasser
«Skal du på flyreise og har behov for å ta ut kontanter, må du gjøre det før du kommer til flyplassene på Oslo Lufthavn og Bergen Lufthavn. Der vil ikke være mulig å ta ut utenlandsk valuta fra automatene fra i dag av.» Kilde: flysmart24.no.

Til New York for under tusenlappen – kan utløse priskrig
«Det nye norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways har nå åpnet for billettsalg på fire ruter fra Norge til USA. Selskapet sørger for å leve opp til lavprisforventningene og tilbyr bl.a. flyvinger til New York for under tusenlappen.» Kilde: flysmart24.no.

Innlegg: Ikke-eksisterende kundeservice hos SAS
«Kan et norsk selskap som selger en vare i Norge gjøre seg fullstendig utilgjengelig for sine kunder?» Kilde: dn.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Questions or uncomfortable truth? (Svalbard)
«For more than 1,5 years we have been trying to take an active role in forming this certification – sadly without success so far. And it is heartbreaking to see this development.» Kilde: svalbardposten.no.

Vil bygge visningssenter for villfisk her: – Det første i Norge (Finnmark) +
«Norfra as har søkt om byggetillatelse for et nytt visningssenter for Villfisk i Nordvågen. – Vi kjenner ikke til at det finnes noe lignende i Norge, sier daglig leder ved Nordvågen as, Leif Roger Nylund.» Kilde: ifinnmark.no.

Ikke siden 1995 har hotellet vært pusset opp: – En gjensidig takk (Finnmark) +
«Oppdraget til amerikanerne som har gjestet hotellet i Vardø i over to år er over og hotellet åpner opp for «vanlige» besøkende mandag. Og det attpåtil i helt ny prakt. – Vi er kanskje det eneste hotellet som har kunnet være i drift under koronapandemien, sier Tove-Mette.» Kilde: ifinnmark.no.

Må dekke tap på ti millioner kroner (Troms) +
Tromsø: «Et av fire næringslokaler står tomme, færre besøkende og stort økonomisk tap. Havneterminalen i Tromsø sliter. – Vi har ikke lykkes.» Kilde: nord24.no. 

Innlegg: Neppe like attraktivt uten fiskebåter (Nordland)
«Svar til Børge Larsen: Det blir neppe like attraktivt for turister å besøke oss hvis havna er tømt for fiskebåter.» Kilde: lofotposten.no.

Turistkommunen Andøy blir uten turistinformasjon i sommer (Nordand) +
«Camilla Ilmoni rydder ut av de gamle lokalene på Andenes.. Leiekontrakten var allerede sagt opp før hennes oppsigelse, men fra 1. september har reiselivsforeningen verken lokaler eller noen fysisk representant.» Kilde: vol.no.

Knallresultater for utleietjenesten – Øker 200 prosent (Nordland) +
Lofoten: «I Lofoten har prisen økt med 17 prosent i år sammenlignet med samme periode i fjor. I den samme perioden har antall reservasjoner økt med 130 prosent.» Kilde: lofotposten.no.

Statsforvalter klager på skuterløyper, men kommunen bøyer ikke av (Nordland) +
«Statsforvalteren mener Grane kommune ikke har tilfredsstilt gjeldende krav, ikke sikret at hensynet til kunnskap og informasjon om konsekvenser er ivaretatt og ikke sikret lokal medvirkning. Det er kommunen uenig i.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

5000 besøkende i året var målet. Så tok det helt av +
Bessaker: «Knut Johan Monkan i det lokale firmaet Virtual Adventures, som står bak tiltaket i felleskap med idrettslaget U. I. F. Bjørgan,..» Kilde: fosna-folket.no.

Fra falleferdig skole til topp moderne hotell +
«Har brukt 15 millioner på å totalrenovere gammelt skolebygg til hotell. – Nå er vi klare for å ta imot gjester.» Kilde: namdalsavisa.no.

Britannia til topps
«Britannia Hotel gikk til topps i Norgescup. Lærlingene fra trondheimshotellet vant både kokk- og servitørkonkurransen.» Kilde: horecanytt.no.

Endrer mening etter årsmøtet: Grete Karin fornyer medlemskapet +
Røros: «Flere medlemmer synes de får for lite igjen for medlemskapet i Destinasjon Røros. Grete Karin Inderberg som driver Langodden Gård i Alvdal var kritisk før årsmøtet, men etter endringene som ble foreslått er hun og mannen Leif med videre.» Kilde: retten.no.

Toril falt for Nordpå for mange år siden +
Holtålen: «Toril Langmo Skjetne startet i jobben som salgssjef ved Nordpå Fjellhotell etter påske. I starten bor hun en del på hotellet for å bli godt kjent med produktet hun skal selge.» Kilde: retten.no.

Foreslår å fjerne turiststier på Dovrefjell (Innlandet) +
«Dersom nasjonalparkstyret følger NINAs tilrådning, vil de som arrangerer moskussafari trolig heretter måtte se etter moskusen fra nordsiden av Stopla..» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Forventer enda en bra sesong: – Trenden vil fortsette  (Møre og Romsdal) +
«Reiselivssjef for Visit Nordvest, Torunn Dyrkorn, forteller at det allerede er godt med bookinger som kommer inn hos reiselivsaktørene i Nordmøre og Romsdal.» Kilde: tk.no.

Ønsker å skape «The golden cycle route» (Møre og Romsdal) +
«Denne gjengen satser på sykkel-suksess i Rauma til høsten..» Kilde: andalsnes-avis.no.

Vil meir satse på meir turisme (Møre og Romsdal) +
Gjøra, Sunndal: «Skal vi tru det nyetablerte styret i Gjøra Bygdeutvikling (GBU), har det vore «daudt» i bygda ei stund, men no er dei på tur å vakne til live igjen. Samtidig vekker dei og Gjærra Gjøra opp att – om enn i litt avgrensa skala i starten.» Kilde: auraavis.no.

No er innvendingane mot hotellplanane trekt (Vestland) +
«No har Statsforvaltaren i Vestland trekt innvendingane dei hadde mot planane for Seljesanden hotell.» Kilde: fjordabladet.no.

Mandag kommer det første cruiseskipet (Vestland) +
«Mandag klapper det 294 meter lange cruiseskipet MSC Magnifica til kai i Måløy. Anløpet er det første av 26 planlagte cruisebesøk til kystbyen mellom mai og september.» Kilde: fjt.no.

Her er Florø sitt nye landemerke (Vestland) +
«12 etasjar, skybar og restaurant på toppen og spa-avdeling og park over heile taket.. Eigarane av Comfort Victoria Hotell har store vyar for Florø. Skal ein ha vekst og utvikling på reiselivsområdet treng ein meir X-faktor og ein turistmagnet..» Kilde: firdaposten.no.

Her kjem Via Ferrata Sognefjord (Vestfold) +
«Raaum er ikkje i tvil om at Via Ferrata Sognefjord vil bli ein realitet. – Me satsar på byggjestart i juni, seier Ketil Raaum. – Me ventar på svar frå kommunen. Det er signalisert at det blir i orden, men at det tek tid.» Kilde: sognavis.no.

Kjartan Lauritzen om det mystiske hotellkjøpet (Vestland)
«I februar ble det kjent at artisten gjorde et overraskende karriereskifte da han gikk til innkjøp av Balestrand Hotell, og dermed ble hotelleier.» Kilde: nettavisen.no.

Krever svar om landstrøm i Flåm (Vestland) +
«Aurland Høgre krever svar fra Klima- og Miljøministeren om landstrøm i Flåm. Aurland Høgre mener at den «ørkenvandring» saken nå er inne i, setter fremtidig cruisetrafikk og reiselivsnæring på spill.» Kilde: sognavis.no.

No er cruise tilbake nesten for fullt (Vestland) +
«I Sogn blir det 168 anløp av cruiseskip i sommar. Eitt av skipa er det første på naturgass. No er cruise tilbake, nesten på nivået me hadde før pandemien, seier Tokvam, og kan lova at cruiseglade sogningar vil få sjå mange store cruiseskip på fjorden framover.» Kilde: sognavis.no.

Spanske smil på Rullestad (Rogaland) +
«Dei har reist langt heimanfrå, ekteparet Nuria og Salvador ( «Salva» til dagleg) Malonda, som jobbar og bur på den nyopna campingplassen på Rullestad.» Kilde: h-avis.no.

Spår kraftig rekyl for Preikestolen (Rogaland) +
«Etter to år preget av koronapandemien, tror sjefen for Preikestolen at turistene kommer tilbake i 2022 og at turistattraksjonen om få år har 500.000 besøkende.» Kilde: aftenbladet.no.

Reiselivsguru hyller Jæren: – Folka her går all in! (Rogaland) +
«Reise-eksperten Gunnar Garfors kommer med saftige lovord om Jæren. Fredag var han på Bryne for å snakke om reiselivet i området. ..da det var toppmøte for reiseliv på Jæren – på toppen av Bryne.» Kilde: jbl.no.s

Øst-Norge:

Naturbasert reiseliv på agendaen (Innlandet) +
«Gudmund Nygaard i Inatur og Fishspot var en av tre aktører som fortalte om sin naturbaserte virksomhet. Inatur har sitt største kontor på Tynset, som selger overnatting, fiske og jakt på nett.» Kilde: alvdalmiv.no.

Dronningen åpnet Anno bevaringssenter på Glomdalsmuseet (Innlandet)
«Det er en gledens dag for kulturarven. I fremtiden tror jeg mange vil takke dere for innsatsen dere har gjort i vår samtid, sa dronning Sonja da hun åpnet Anno museums nye bevaringssenter på Glomdalsmuseet.» Kilde: elverum.kommune.no.

Grand Hotel Oslo by Scandic søker Hotel Manager (Oslo)
«Grand Hotel Oslo er Norges mest ærverdige, ikoniske og prestisjefulle hotell – en legende takket være sin unike historie og sentrale beliggenhet på Karl Johans gate..» Vikariat. Frist: 11.05.2022. Kilde: finn.no. 

Hun velger nå å satse fullt på Destinasjon Vollen (Akershus) +
«Destinasjon Vollen er et privateid selskap som skal tilrettelegge lokalt for ulike arrangement. Fredag arrangerte de elbåtkonferanse, og lørdag arrangeres elbåtmessen som er åpen for alle.» Kilde: rha.no.

Prinsesse Märtha Louise og Birgit Skarstein leder «Sommerfest fra Telemark»
«Prinsesse Märtha Louise og paralympisk mester Birgit Skarstein leder TV 2s «Sommerfest fra Telemark», direkte fra Lunde sluser langs Telemarkskanalen, fredag 24. juni. » Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Digitalt frokostmøte: Vil du være med å utvikle fremtidens bærekraftige reiseliv?
«Den 12.-14. mai er Visit Sørlandet medarrangør på CASSINI Hackathon (meld deg på til selve Hackaton’en via denne lenken), et EU-støttet prosjekt som arrangeres i 10 byer i Europa samtidig!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Det holder ikke å si: «Det er fint hos oss» +
«Agders kulturkonferanse gikk av stabelen fredag, og det var rekordmange påmeldte. Hilde Charlotte Solheim sier det er mange likheter mellom Røros og Risør, men at kulturturisme og helårsdestnasjoner ikke blir til av seg selv.» Kilde: austagderblad.no.

Del gjerne!