Svalbard likevel ikke en del av Norge? .. og 28 andre utvalgte saker fra reiselivet

Dette blir reiselivsvinnerne i 2022
«Nordmenn leter etter reisemålene de ikke finner på egen hånd. Reiselivsnæringen har fortsatt en stor jobb med å fortelle dem hvor de bør lete.» Kilde: thetravelinspector.no.

Regjeringen og SV avvikler kompensasjonsordningen for næringslivet
«Etter 28. februar vil kompensasjonsordningen for næringslivet bli avviklet. Det opplyser SVs Kari Elisabeth Kaski til E24. De begrenser også muligheten til å øke lederlønningene for selskaper som mottar støtte.» Kilde: e24.no.

Avslutter kompensasjonen – nå haster det med å få avviklet alle restriksjoner
«Regjeringspartiene og SV har blitt enige om å sette en sluttdato for den nasjonale kompensasjonsordningen 28. februar. – Når man har bestemt å avslutte støtten understreker det behovet for at alle restriksjoner nå avvikles raskt, sier Kristin Krohn Devold.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Reagerer sterkt på sluttdato for kompensasjons­ordningen
«Regjeringen og SV avvikler kompensasjonsordningen for næringslivet etter 28. februar. NHO er skuffet og krever at alle coronatiltak som hindrer normal drift droppes.» Kilde: e24.no.

Nå skal vi rydde opp i drosjenæringen
«Denne regjeringen skal sikre en drosjenæring med ordnede forhold, der kundene er trygge, og sjåførene har en jobb de kan leve av. Vi skal stanse det frislippet vi nå ser i drosjemarkedet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Jakter investorer til nytt, norsk cruiserederi +
«Etter å ha lykkes med mindre turistbåter, skal Rolf Sandvik bygge et nytt, norsk cruiserederi med 14 hydrogen- og batteridrevne skip.» Kilde: finansavisen.no.

Nord-Norge:

Arctic Race of Norway skaper millionverdier
«En publikumsundersøkelse og analyse gjort av Sponsor Insight, viser at Arctic Race of Norway skapte økonomiske ringvirkninger for litt over 50 millioner kroner i Nord-Norge i 2021.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Svalbard likevel ikke en del av Norge? (Svalbard)
«Det særskilte testregimet for Covid-19 for tilreisende til Svalbard forverrer og forlenger krisen for næringslivet, og gjør hverdagen i lokalsamfunnet vanskeligere.» Kilde: svalbardposten.no.

Skal lage «Voice of the Arctic Coast» (Finnmark) +
Hammerfest: «Det er egentlig så mye, men kort fortalt en digital historieforteller i en applikasjon. Den er populær flere steder, forklarer reiselivssjef..» Kilde: hammerfestingen.no.

Frivillige stopper millioninvasjon av uønsket pukkellaks (Finnmark/Troms)
«Frivillige brukte ferie og fritid på å stanse den ødeleggende invasjonen av pukkellaks i norske elver. Det har ført til at neste års invasjon er redusert med millioner av fisk, konkluderer en ny rapport.» Kilde: nrk.no.

Stengte veier skaper store problemer for reiselivet (Troms) +
«Miriam Johansen og Laila-Anita Westby i XLyngen satser på vinterturisme – men stengte vinterveier skaper store utfordringer for reiselivsbedriften i Nord-Lenangen.» Kilde: framtidinord.no.

Mener DNT har ansvaret for at Kari mistet livet på fjelltur (Nordland)
«Kari Rødsand falt, skled ned ei snørenne, slo hodet i en stein og døde på en fjelltur i Lofoten. Bistandsadvokaten til de etterlatte mener Den Norske Turistforening må få foretaksstraff fordi sikkerheten ikke var god nok.» Kilde: nrk.no.

NAC stiller seg bak Grønnvaskingsplakaten (Nordland)
«Norwegian Adventure Company (NAC) stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten.. Vi oppfordrer andre aktører i reiselivsbransjen å gjøre tilsvarende, samt sette dette viktige arbeidet i system.» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum

Saltstraumen Hotel Drift vil bygge nytt bygg (Nordland) +
«Vil kjøpe areal hos Bodø kommuneKommune. Av saksopplysningene går det fram at bygget vil komme på 1000 kvadratmeter og skal være til praktisk og teoretisk læring, samt behandling av fisk. 27. januar skal saken opp i formannskapet i Bodø.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Børge sikret lederjobben i Frosta bobil og caravan
«Sist mandag startet Børge Nilsen som daglig leder for Frosta bobil og caravan, etter flere års arbeid innen reiselivs og transportbransjen.» Kilde: s-n.no.

Fjord-Norge:

Haugesund og Kristiansund mot strømmen igjen
«Tallene fra Benchmarking Alliance viser at losjiomsetning per tilgjengelige rom for byhotellene er tilbake godt under 2019-nivå. Med to unntak.» Kilde: reiseliv1.no.

Fekk tommel opp for spennande prosjekt (Møre og Romsdal) +
«Stranda Feriesenter, ved Helge Ibrahim, fekk 90.000 kroner frå kommunalt næringsfond i 2020 til prosjektet minigolfbane. Formannskapet i Stranda vedtok onsdag ettermiddag at han kan få omdisponere midlane til eit spennande lavvoprosjekt.» Kilde: nyss.no. 

Får 53 cruiseanløp i år: – Dette blir ein draumesesong (Vestland) +
«Cruiselista for 2022 viser at Nordfjordeid får 53 cruiseanløp i år, spreidd utover året frå mars til oktober. – Dei fleste anløpa er på vekedagane måndag til onsdag, dei dagane det elles er minst handelsaktivitet og besøk i Nordfjordeid sentrum.» Kilde: fjt.no. 

Øystein skal opne besøksbryggeri på Vadheim (Vestland) +
«Vi vil ta i mot besøk inne på sjølve bryggeriet. Vi satsar aller mest på turisme og på lokale bedrifter som skal ha firmafest, blåtur eller liknande.» Kilde: firda.no.

Ny sommar med avgrensa tilbod (Vestland) +
«Sommarbåten mellom Bergen og Flåm vil også i år bli køyrt med redusert tilbod. – Det ligg an til det, men kor mykje veit me ikkje enno, seier hurtigbåtsjef i Norled, Bjørn Egil Søndenå.» Kilde: sognavis.no.

Gode markedsføringstips fra Visit Bergen (Vestland)
«Ca 60% av alle besøkende på visitBergen.com kommer fra google søk. .. Her er noen gode tips og tricks om hvordan vi jobber kontinuerlig for å gi våre brukere best mulig innhold – og for rangere best mulig.» Kilde: visitbergen.com.

Hotellsjef: – Ap og LO bryr seg ikke om oss! (Vestland) +
«Fjordhotelleieren kritiserer arbeidsministeren i et følelsesladd innlegg på Facebook (lenke her). Nå får han klart svar fra Hadia Tajik.» Kilde: ba.no.

Skitrekk produserte snø for 356.000 kronet. Nå er den borte (Rogaland)
«Stavtjørn skisenter i Rogaland produserte snø som bare juling i en kald desember. Så kom mildværet. Nå er nesten 70 prosent av snøen borte, og skisenteret sitter igjen med en strømregning på 356.000 kroner.» Kilde: nrk.no.

Øst-Norge:

Grønt lys til nytt vikingmuseum – men forutsetter sykkelvei (Oslo) +
«Oslo kommune sier ja til bygging av nytt hjem for vikingskipene. Men de krever også at det tas hensyn til andre farkoster.» Kilde: aftenposten.no.

Torsdag kan bli en skjebnedag for flere skjenkesteder i Oslo
«Seks av ti skjenkesteder i Oslo har søkt om krisestøtte. Bystyret skal i hastemøte for å bestemme hvem som får.» Kilde: aftenposten.no.

Liten effekt etter lettelser: 19.783 arbeidsledige i Oslo
«Selv om skjenking nå er lov, og flere serveringssteder har åpnet igjen, er tallet bare 56 færre personer som er helt eller delvis ledige i Oslo, sammenlignet med tirsdag 11. januar.» Kilde: ao.no.

Sørlandet:

Vil droppe seilskutefest +
Kristiansand: «Bystyret stemte onsdag nei til å sende en søknad om et nytt Tall Ships Races nå. Mens ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) var positiv, mente varaordfører Erik Rostoft (Folkelista) at risikoen var for stor.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Turistchef: Grønland kan stå stærkere efter krisen
«I 2024 forventer Grønland at være klar med to nye internationale lufthavne i hovedstaden Nuuk og Ilulissat. Med de nye lufthavne håber Grønland at tiltrække flere passagerruter fra Europa og USA.» Kilde: standby.dk.

Variants Dash Travel’s Hopes in 2021
New Skift Recovery Index: «Last year wasn’t the runaway success the travel industry anticipated — or needed.» Kilde: skift.com.

Del gjerne!