Svalbard med en sterk og tydelig bærekraftsambisjon.. og flere utvalgte..

#safefestivals for trygge festivaler
«Norske Kulturarrangører (NKA) har sikkerhet høyt i fokus før årets festivalsommer og står bak kampanjen #safefestivals sammen med Tons Of Rock, Kadetten, NEON, Findings, Vinjerock, PiPfest, Ticketmaster og Live Nation.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kamp for strømstøtte til hytteeiere
«Norges Hytteforbund og Norsk Hyttelag slår alarm i spørsmålet om strømstrøtte til hytteeiere. – Strømsjokket blir ikke mindre av at folk har hytte, snarere tvert imot, sier styreleder Trond Hagen i Norges Hytteforbund.» Kilde: hytteavisen.no.

Nå lander Simen flyet uten folk i tårnet
«Ved fire norske flyplasser er det nå kun høyteknologisk kamera som følger med når piloter går inn for landing. Avinor sier det er trygt, men ekspert advarer mot å ta for lett på sikkerheten.» Kilde: nrk.no.

Norwegian øker rutetilbudet med sommerruter innenlands
«Norwegian åpner populære sommerruter som en del av årets sommerprogram.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Trur SAS-aksjen blir nærmast verdilaus
«Nordeas analysesjef meiner SAS-sjefen sin redningsplan er umogleg å gjennomføra. – oppmodar til å selja.» Kilde: nrk.no. 

Nord-Norge:

Ny plan for fremtidens reiseliv på Svalbard
«Svalbard Reiselivsråd vedtok i dag «Revidert masterplan for Svalbard mot 2030». Den rykende ferske strategien, som er utarbeidet av Visit Svalbard og Mimir på oppdrag fra Svalbard Reiselivsråd, har en sterk og tydelig bærekraftsambisjon.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Mer tilgjengelig for personer med nedsatt funksjonsevne
«Gjennom programmet «Adapt2Explore – Nord- Norge for alle» vil Sunnaasstiftelsen og Arktis 2030 bidra til å hente ut potensialet i å gjøre Nord-Norge bedre tilgjengelig for personer med nedsatt funksjonsevne.» Kilde: reiseliv1.no.

Lyst å lære litt mer om «How to sell ethical tourism»?
«Klikk deg inn til ETRAC (Ethical Tourism Recovery in Arctic Communities) og deres webinar (YouTube-opptak) på https://etrac.interreg-npa.eu/resources..» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv

Vil ikke ha «partybåt» ved nasjonalparken (Nordland) +
«Formannskapet legger ikke om kursen, og sier fortsatt nei til skjenkeløyve for charterbåten til Aurora Explorer på Reinefjorden.» Kilde: lofotposten.no. 

Går med redusert kapasitet. – Katastrofe for reiselivet (Nordland)
«Reiselivsaktører fortviler over at begge hurtigbåtene i Nordlandsekspressen går med redusert kapasitet ved inngangen til turistsesongen. – Vi mister masse gjester på grunn av redusert kapasitet på hurtigbåtene, sier Arild Aasjord som driver Helnessund Brygger AS i Steigen.» Kilde: an.no.

Leke Jesus? – Hvem har ikke lyst til å gå på vannet? (Nordland)
«Ordføreren i Brønnøy kommune mener tidevannsprosjektet kan vekke oppmerksomhet både i Norge og i utlandet.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Laksesesongen er i gang +
«Fangstrapportene strømmer inn etter åpningen av årets laksesesong. Fornøyde fiskere viser gjerne frem fangsten. – Det var en fantastisk følelse, sier Kent Erik Skjerpen til OPP onsdag formiddag.» Kilde: opp.no. 

Vil bli Norges svar på Toscana +
«Trøndelag er utnevnt til Europeisk mathovedstad 2022, og Oppdal Smak av Fjell håper flere blir med for å vise fram lokalmat.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Åpner Trollstigen langt tidligere enn fryktet (Møre og Romsdal) +
«Det så lenge mørkt ut for Trollstigen-åpning etter et massivt snøskred fra Bispen. Men nå går det mot åpning allerede etter pinsehelga.» Kilde: friflyt.no.

Oversikta over cruiseanløpa i Måløy denne sesongen (Vestland) +
«Totalt ventar vi 27 anløp med maks kapasitet på i overkant av 67.000 passasjerar. Sjå heile lista her.» Kilde: fjt.no.

No kjem kraftturismen også til Bremanger (Vestland) +
«Bremanger vert med i prosjekt om kraftturisme og opplevingar i det vestnorske landskap. Ordførar i Bremanger, Anne Kristin Førde (Ap), orienterte om både kraftturisme og utdanningshub i eit informasjonsmøte arrangert av Svelgen Opp og Fram måndag.» Kilde: fjt.no. 

Lufta frustrasjon over via ferrata-satsing og turist-profilering (Vestland) +
«Frode Vik frå Ålfoten Utviklingslag er kritisk til kommunal investering i via ferrata og meiner profileringa av kommunen viser stort sett berre til attraksjonane i ytre delar av kommunen.» Kilde: firdaposten.no.

Hemmelig kjøper vil åpne hotell og drive turisme på fangeøy (Vestland) +
«Vestlandets svar på fangeøya Alcatraz skal få nytt liv som turistmål. Alt ligger, ifølge dagens eiere, an til at Ulvsnesøy nå skal bli turistmål med hotell og restaurant.» Kilde: e24.no.

Frescohallen – Bergen’s new seafood cathedral (Vestland)
«Etter en større oppussing er nå Frescohallen endelig åpnet igjen.After a major renovation, the Fresco Hall has now finally reopened.» Kilde: visitbergen.com.

En gågate uten øl: – Forstår ikke logikken (Rogaland) +
Haugesund: «Lederen i Handelsstanden, en rutinert restauratør og reiselivssjefen mener uteservering i gågata vil være en berikelse for byen, turister, handelen og restaurantnæringen. Kommunen sier nei til alkoholservering i gågata.» Kilde: h-avis.no.

Visit Stavanger regionen søker forretningsutvikler (Rogaland) 
«For å utvikle Visit Stavanger regionen til Norges ledende og største destinasjonsselskap søker vi nå ny forretningsutvikler reiseliv. Søknadsfrist: 03.06.2022.» Kilde: finn.no.

Foreslår nytt hotell i Lysefjorden: – Spennende skisser (Rogaland) +
«Den gamle kraftstasjonen i Flørli kan bli utbygd som hotell, for å stanse forfallet i den helt unike industribygda. Dette er visjonen i en ny masterplan som vil koste over 100 millioner kroner å realisere.» Kilde: aftenbladet.no.

Ved dette hotellet har dei ein rekordtravel vår (Rogaland) +
«Me har hatt eit belegg me ikkje har vore i nærleiken av før, og me ligg cirka 20 prosent over ein normalt, travel vår, seier Einar Otto, dagleg leiar ved Bryne Kro og Hotell. Også ved Hotell Jæren ser dei lyst på situasjonen fram mot sommaren.» Kilde: jbl.no.

Nå er det mer bobilparkering på gang i Egersund sentrum (Rogaland) +
«Eigersund parkering ønsker å tilrettelegge for flere bobiler i Egersund sentrum. ..har inngått en leieavtale med Perrongen og vil etablere 12 ekstra bobilplasser i forlengelsen av Gruset.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Fjellnettverket støttar seterdrift inn på UNESCO
«Fjellnettverket meiner seterdrift bør inn på Unesco si liste over levende kulturarv . Seterdrift er viktig for fjellbygdene og ein sentral del av kulturarven i fjellbygdene som det er verdt å ta vare på.» Kilde: fjellnettverket.no.

Snart kan du ta inn her: – Kult å bo på en gammel stasjon (Buskerud) +
Numedal: «Norefjord stasjon bygges i disse dager om til overnattingssted. Også for dresinfarende på Numedalsbanen. Torsdag og fredag denne uka er det nyåpning av Nore kro, som nå skal drives av vertshuset. Og 1. juli åpnes bookingen..» Kilde: laagendalsposten.no.

Kommer fra «kaosflyplassene» – lander før rutetiden (Akershus)
«Det skal herske det totale kaoset på flere av Europas flyplasser, med endeløse køer og kansellerte fly. Så langt ser ikke problemene å innvirke på fly til og fra Oslo Lufthavn de siste dagene.» Kilde: flysmart24.no.

Oslo Outlook – juni 2022 (Oslo)
«På oppdrag for Oslo Business Region har Menon utarbeidet Oslo Outlook – Juni 2022. Rapporten gir et oppdatert overblikk på utviklingen i Oslo det siste kvartalet, på tvers av temaene arbeidsmarked, næringsliv og attraktivitet.» Kilde: menon.no.

Oslo-institusjon er slått konkurs – kun ett år etter nyåpning (Oslo) +
«Restauranten Olympen på Grønland er konkurs. Pandemien skal være hovedårsaken, ifølge eierne.» Kilde: aftenposten.no.

Smaksopplevelser i Vestfold
«Vestfold sies å være «Norges grønnsakshage og spiskammers», og har et bredt utvalg tradisjonsbedrifter som produserer ferske, lokale råvarer. Uansett om du ønsker å nyte et måltid ute, eller lage maten selv.. har Vestfold mye å by på.» Kilde: visitvestfold.com.

Rocket løs på Notodden i fire timer (Telemark) +
Notodden: «Brattrein Hotell ble som kjent kåret til Norges mest rocka arbeidsplass. Radio Rock avholdt sitt program «Stå opp» på hotellet, og byen bød på mange opplevelser.» Kilde: telen.no.

Statsstøtte til Sykkelrunden på Nakksjø (Telemark) +
«Høidalen, Sætre og Åsland kulturhistoriske forening har mottatt hele 250 000 kroner for å etablere ei kulturrunde på sykkel på kommunegrensa mellom Drangedal og Nome. Runden er på 15 kilometer .. hvor en kombinerer kulturmiljø, natur og folkehelse.» Kilde: drangedalsposten.no. 

Sørlandet:

Hvordan er det å sykle i Kristiansand?
«Nå skal Norges beste sykkelkommune kåres. Blir det Kristiansand? Svar på undersøkelsen fra Syklistenes Landsforening og si hva du synes om våre sykkelveier.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Aller første natt i Juliusskogen +
«Familien fra Lørenskog falt for mulighetene for klatring, både inne og ute, og skogens ro. Dyreparken investerer over 60 millioner.» Kilde: fvn.no.

Fikk 235.000 til Knaben-tiltak +
«Agder Fylkeskommune lanserte en ordning hvor fjell- og heiedestinasjoner på Agder kunne søke om tilskudd til reiselivsutvikling. Kvinesdal fikk 235.000 kroner til Knaben-tiltak. Næringssjef Liv Øyulvstad i Kvinesdal er godt fornøyd med tildelingen..» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Verdens lengste bru med glassbunn åpnet i Vietnam
«152 meter over regnskogen henger Vietnams nyeste turistattraksjon. Gangbrua med glassbunn kan trygd kalles en attraksjon – bare man ikke lider av høydeskrekk.» Kilde: veier24.no.

Del gjerne!