Togturen fra helvete.. og 46 andre reiselivsnyheter

Ny rekord i bookinger via Visit Norway
«Visit Norway sine inspirerende historier og resultatbaserte markedsføring ga nye månedsrekorder i bookinger for både september og oktober.» Kilde: business.visitnorway.com.

Arne Hjeltnes gleder seg
«Mat- og reiseentusiast Arne Hjeltnes gleder seg til TravelXpo, Norges største reiselivsmesse på Telenor Arena 14.-16. januar 2022. Arne er en viktig del av teamet som jobber med å skape inspirerende innhold for både utstillere og publikum.» Kilde: horecanytt.no.

NHO Reiseliv: Glad for at regjeringen har lyttet til våre krav
«Regjeringen gir adgang til bruk av koronapass lokalt for å unngå nedstengning, avstandskrav og antallsbegrensninger. – NHO Reiseliv er glad for at regjeringen har lyttet til våre krav om å bruke koronapass lokalt, sier Kristin Krohn Devold.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Puster lettet ut etter nye coronatiltak
«Næringslivet har fryktet at én-meteren og strenge coronarestriksjoner skal ødelegge julebordsesongen. Nå jubler de etter regjeringens pressekonferanse.» Kilde: e24.no.

Reisende fra flere områder får karanteneplikt
«Reisende fra en rekke områder – blant annet ferieøygruppen Balearene og flere områder i Sverige og Danmark – må belage seg på å gå i karantene fra mandag.» Kilde: abcnyheter.no.

Korona-sertifikat et krav i flere ferie-favoritter
«Det høres nesten ut som en fjellvettregel, men er det nye reiserådet for de som skal ut i Europa: Uten et gyldig korona-sertifikat på reisen, kan det bli en kjip opplevelse.» Kilde: flysmart24.no.

Togturen fra helvete
«Gunhild Stordalen (42) ville ta tog til Glasgow for å skåne klimaet. Nå krever hun systemendring.» Kilde: dagbladet.no.

Cruiseskipene letter anker igjen. Nå er dette verdens største
«Verdens cruiseskip er i ferd med å forlate opplagsbøyene. Samtidig får flåten flere nye skip. Mange av de eldste – miljøverstingene – har havnet på skraphaugen under koronaen.» Kilde: e24.no.

Munnbind-påbud kan være på vei tilbake på fly i Norge
«Den senere tids kraftige økning av smittenivået i Norge gjør at Folkehelseinstituttet (FHI) nå åpner for å skjerpe smittevern-kravene for luftfarten» Kilde: flysmart24.no.

Stor mangel på kvinnelige piloter 
«Pilotstudentene Mina og Emilie er sjelden vare bak spakene. Nå vil flybransjen gjøre noe med det.» Kilde: nrk.no.

Flyr optimistisk: – Flere reisende og mye skryt for service
«Til tross for en tøff start med korona-restriksjoner og lavere etterspørsel enn forventet, mener ledelsen i det nye norske flyselskapet Flyr at de nå har en god trafikkutvikling.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Grønn luftfart i nord
«Satsing på grønn luftfart i nord må bli forankret i landsdelens kunnskapsmiljøer. UiT Norges arktiske universitet er i samtaler med en fransk flyprodusent om testing av «grønne fly» i Tromsø og Bardufoss.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Ingen umiddelbar krise for reiselivsnæringen (Svalbard) +
«Daglig leder i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll, frykter at smitten skal skape trøbbel i den videre normaliseringen. Men foreløpig har avbestillinger uteblitt.» Kilde: svalbardposten.no.

ABBA har besøkt Lofotens skjulte perle – turistene glemmer den (Nordland)
«Lofoten har mange steder som lokker med ferie. Men Værøy, som huser unik natur og et hemmelig trekkplaster, blir ofte glemt. .. I tillegg er Værøy lutfiskens mekka, sier daglig leder i Destination Lofoten, Line Renate Samuelsen.» Kilde: nrk.no.

Dette er også Lofoten: – baksiden av postkortet (Nordland)
«Naturskjønne Lofoten har også en bakside. I Vågan flyter søppel og skrot rett ut i fjorden. Lederen i Natur og Ungdom tror turistene vil være løsninga.» Kilde: nrk.no.

Hjertebarnet hans kan bli kåret til Norges styggeste nybygg (Nordland)
«For første gang vil Arkitekturopprøret i Norge kåre Norges styggeste nybygg. Blant kandidatene er Munchmuseet i Oslo og et hotell på øya Lovund på Helgelandskysten.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Jakten på fremtidens hurtigbåt er i gang
«5. november 2021 signerte fylkesdirektør for samferdsel i Trøndelag, Erlend Solem, utviklingskontrakter med seks leverandører i prosjektet Fremtidens hurtigbåt ll.» Kilde: trondelagfylke.no.

Rockehavariet +
«Rock City skulle bli tidenes næringslivssatsing i Namsos. 10 år senere koster det avviklede storprosjektet Namsos kommune over 26.000 kroner hver eneste dag.» Kilde: nt24.no.

Neste uker åpner K-U-K
Trondheim: «Den 19.november 2021 vil H.M Dronning Sonja foreta den offisielle åpningen av K-U-K. Det nye kunsthuset er initiert og finansiert av den norske billedkunstneren Kjell Erik Killi-Olsen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Glad for å få gratis ferge
«Snart kan du reise gratis med ferge til og fra øyrekka. .. Jeg kan tro flere turister og besøkende kommer utover, så det kanskje blir litt fullt på sikt. Også parkeringsforholdene på Dyrøya kan bli mer kaotisk. Men vi får se, dette blir kanskje mest positivt..» Kilde: froya.no.

Hvor i alle dager får man informasjon? +
Reagerer på manglende skilting: «Berit Leinum Prytz Hanssen fra Hessdalen mener Holtålen kommune må bli enda bedre til å synliggjøre kommunens tilbud, aktiviteter og severdigheter for forbipasserende turister.» Kilde: fjell-ljom.no.

MiST søker avdelingsleder for verdensarv og formidling
Røros: «Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST) er en av landets største kulturinstitusjoner, og består av 12 museer og 25 besøkssteder.» Søknadsfrist: 05.12.2021. Kilde: finn.no.

Fjord-Norge:

Næringsprisen til Ørsta camping (Møre og Romsdal)
«I formannskapet 9. november vart det offisielt at Ørsta camping er vinnaren av Næringsprisen 2021. Prisen vert utdelt i kommunestyremøte 9. desember.» Kilde: morenytt.no.

Innlegg: Geiranger – cruisedestinasjon også i framtida? (Møre og Romsdal)
«Ordføraren i Stranda med fleire uttalar ofte: Alle vil til Geiranger!» Kilde: smp.no.

Julebordsesongen leverer over forventingane (Vestland) +
«I fjor forsvann julebordsesongen for i Flåmsbrygga Hotell. I år er dei allereie nesten fullbooka, og dei er ikkje åleine. – Eg har aldri sett så mange førespurnadar før.» Kilde: porten.no.

Ny hotelldirektør Park Hotel Vossevangen (Vestland)
«Thomas Stene (53) blir ny hotelldirektør for Park Hotel Vossevangen. Stene flytter hjem til Norge etter flere år i utlandet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ville bruke 100 millioner kroner på golfbanen (Vestland) +
«..nå er alt satt på vent. Wing Wah Hui hadde planer om å gå inn med mellom 50 og 100 millioner kroner i «golfresort»-prosjektet. .. Skulle gjøre plassen til et attraktivt turistmål.» Kilde: ba.no.

Region Stavanger har utpekt 10 nye Ambassadører (Rogaland)
«Michelle Milas og Anette Larsen Bognø, delte ut prisene som går til regionens fremste representanter innen næringslivet, fag- og idrettsmiljø for innsatsen som bidrar til at flere kongresser, messer, idrettsmesterskap og kulturarrangementer kommer til Stavanger-regionen.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Søker professor/førsteamanuensis i reiselivsledelse (Rogaland)
«Universitetet i Stavanger har ledig stilling som professor/førsteamanuensis i reiselivsledelse ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Norsk hotellhøgskole. Stillingen er ledig fra mars 2022. Søknadsfrist: 14.11.2021.» Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

John Fredriksen blir storeier i Skistar (Innlandet/Buskerud)
«Aeternum, med John Fredriksen som hovedeier, har kjøpt nesten 20 prosent av aksjene i Skistar for nærmere tre milliarder kroner.» Kilde: friflyt.no.

Dette forbinder folk med Gjøvik – slik skal de tiltrekke seg turister (Innlandet) +
«Feil side, potit og sprit, Vazelina og Fjellhallen. .. Under paraplyen «Hvordan øke ambisjonen for Gjøvik som destinasjon?» pratet turistsjef i Innovasjon Norge, Audun Pettersen, om hva som skal til for å lykkes med turisme.» Kilde: oa.no.

Snøgaranti hele året (Akershus)
«Bor du i Osloregionen er du kanskje ikke klar over at din nærmeste helårs skidestinasjon ligger et steinkast unna – på Lørenskog. SNØ kan by på både langrenn, park og slalom – og ikke minst, afterski.» Kilde: nho.no.

Norges første Radisson og Radisson RED kommer til Oslo
«Radisson Hotel Group, det ledende internasjonale hotellselskapet i Norden, introduserer nå de første Radisson og Radisson RED hotellene i Norge.» Kilde: reiseliv1.no.

Utelivsaktører ønsker coronapass: – Bransjen tåler ikke meteren (Oslo)
«Økende smitte åpner opp for innføring av restriksjoner. Meteren eller antallsbegrensning er det verste som kan skje, mener utelivsaktører i hovedstaden.» Kilde: e24.no. 

Munch passerer 100 000 besøkende (Oslo)
«Kun tre uker etter åpningen passerer Munch i Oslo 100 000 besøkende kommende helg.» Kilde: way-2-go.no.

Langer ut etter at Munchmuseet kastet ut folk (Oslo)
«Da det nederlandske kongeparet skulle besøke Munchmuseet fikk alle andre beskjed om å dra. Det synes Jan Arild Snoen lite om.» Kilde: nettavisen.no.

Nå skal Bystyret avgjøre skjebnen til Oslo Spektrum (Oslo)
«Nå har arkitektelskapet, på vegne av Stiftelsen Norges Varemesse, sendt inn planforslag til politisk behandling. I forslaget påpekes det at stiftelsen «ønsker å fullføre eksisterende Oslo Spektrum med det fullverdige kongressenteret Oslo trenger».» Kilde: estatenyheter.no.

Ny restaurant og takbar på toppen av Plaza (Oslo) +
«På toppen av Oslo by har nå den helt nye restauranten og baren «The Top» åpnet dørene. Med glassvinduer fra gulv til tak, får gjestene panoramautsikt over fjorden, åsene rundt og hele byen.» Kilde: horecanytt.no.

Nytt tilbud til gründere – nå er avtalen signert
«Etter nyttår får Indre Østfold kommune et nytt tilbud til gründere som skal etablere seg i Indre Østfold.» Kilde: indre24.no.

Valgt til leder av hovedutvalg for næring og reiseliv (Vestfold/Telemark)
«Fylkestinget har valgt Tone Berge Hansen (Ap) fra Brevik til ny leder av hovedutvalg for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.» Kilde: pd.no.

Hotelldirektør går av etter ett år i jobben (Telemark) +
«Det ble bare med det ene året som direktør på Gaustablikk Høyfjellshotell AS for John Kristian Stubban. I dag, fredag, gikk han av.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Vi trenger gode Sørlands-ambassadører som frivillige på NTW
«Under NTW 4.-7. april 2022 trenger vi mange frivillige som kan være gode ambassadører for Kristiansand og resten av Sørlandet – og vi trenger deg som representerer en reise-, kultur eller opplevelsesbedrift. Har DU lyst til å bidra .. da ønsker vi kontakt med deg allerede nå.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Margit Dale får pris for arbeid med lokal matkultur i Agder
«Margit Dale skaper oppmerksomhet rundt lokale mattradisjoner og råvarer gjennom oppbygging av merkevare og arbeid på gården Systog Dale. For dette vinner hun Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Agder.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Hei Dyreparken, hvor ble det av verdiene? +
«Jeg har vanskelig for å skjønne hvilken rådgiver dyreparken har snakket med som mener industrien (lakseoppdrett) underbygger parkens viktigste formål, skriver innsenderen.» Kilde: fvn.no.

Annet:

25 miljoner kronor till förbättrade vandrings- och cykelleder (Sverige)
» Tillväxtverket och Jordbruksverket har uppmärksammat naturturismen och vill höja standarden på landets vandringsleder. Nu kan aktörer inom området söka stöd för sådant arbete.» Kilde: besoksliv.se.

Ny målgrupp väljer vintercamping (Sverige)
«Bokningsläget för vintercamping har ökat i jämförelse med både fjolåret och året innan. Den stora efterfrågan kräver att anläggningarna jobbar med praktiska förbättringar.» Kilde: besoksliv.se.

Del gjerne!