Togturen kostet seks ganger så mye som flyturen.. og flere utvalgte reiselivsnyheter

Et kinderegg for opplevelsestørste utlendinger
«De norske fjordene, nordlyset og midnattssolen er utvilsomt Norges aller største turistattraksjoner. Etter en lang koronapandemi skal de to landsdelene nå samarbeide enda tettere for å markedsføre opplevelsene til reiselystne utlendinger.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norge har mange verdier som har blitt enda viktigere
«Reiselivet skaper bedrifter, arbeidsplasser og opplevelser, vi bygger samfunn, bolyst og destinasjoner og vi begeistrer gjester, ansatte og innbyggere.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Den første sommeren etter pandemien gir nye utfordringer
«Passmangel, rekordlang skoleferie, dyrere flybilletter og hotellrom og «Carpocalypse» i leiebilbransjen: Den etterlengtede 2022-sommeren trenger ikke å bli bare enkel.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Tusenfryd har gjort seg selv til skurken
«Det er egentlig imponerende at en merkevare får til å grave sin egen grav med slik kraft og hurtighet som fornøyelsesparken Tusenfryd nå har gjort.» Kilde: nrk.no.

Togturen kostet seks ganger så mye som flyturen
«Hvor mye skal det koste å reise miljøvennlig fra Oslo til Bergen? – Det virker som Vy har mistet bakkekontakten.» Kilde: oblad.no.

4,1 millioner flypassasjerer i april
«Antall passasjerer ved norske flyplasser gikk opp med 328 prosent i april 2022 sammenlignet med april 2021. Sammenlignet med april 2020 økte passasjertallet med 818 prosent. Antall passasjerer var 10 prosent lavere sammenlignet med april 2019.» Kilde: ssb.no. 

Avinor og Indra inngår kontrakt om digitalisering av norsk luftrom
«Avinor og teknologiselskapet Indra signerer en avtale om leveranse av nytt system som vil digitalisere lufttrafikktjenesten i norsk luftrom. .. gir Avinor tilgang til en moderne felles-europeisk teknologi-plattform.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nytt milliardtap for kriserammede SAS
«SAS vil gjøre om 20 milliarder svenske kroner fra gjeld til aksjer i den varslede kriseplanen. Samtidig vil selskapet hente minst 9,5 milliarder svenske kroner.» Kilde: e24.no.

SAS har bestemt seg for hvilke reiser som skal kanselleres
«Frykter du å få flyet kansellert, kan du trolig puste ut – hvis du ikke har fått beskjed ennå.» Kilde: nettavisen.no.

Nord-Norge:

Nå tas bygget endelig i bruk (Svalbard) +
«Havnevert Tereza Svecova, havnesjef Kjetil Bråten og Sara Borchgrevink Madsen og bærekraftskoordinator i Visit Svalbard var glade for å endelig kunne si at publikumsbygget er åpnet for cruiseturistene.» Kilde: svalbardposten.no.

Håper på rekordsommer for reiseliv i Nord-Troms +
«Så langt i år har Nord-Troms hatt et rekordhøyt antall overnattingsgjester. Reiselivssjef for Lyngenfjord, Richard Paulsen, forteller at det er usikkert om den høye overnattingsraten vil fortsette utover sommeren.» Kilde: framtidinord.no.

Ringvirkninger og samfunnseffekter av ny flystasjon (Nordland)
«På oppdrag for Nordland fylkeskommune, Troms og Finnmark fylkeskommune og Evenes kommune har Menon Economics analysert betydningen av etableringen av den nye flystasjonen ved flyplassen i Evenes..» Kilde: menon.no.

Innlegg: 30 næringsaktører med felles høringsinnspill i Henningsvær (Nordland)
«Vi mener det fremstår uklart i hvilken grad havna i Heimsundet skal bidra til å sikre helårsboliger, eller om planarbeidet er begrunnet i at det ikke er ønskelig med ytterligere arealer til fritids- og turistformål.» Kilde: lofotposten.no.

Helt uforståelig at Svolvær ikke er «typisk turiststed» (Nordland) +
«Butikksjefene ved Kiwi Osan og Kiwi Svolvær Sentrum går nå sammen og oppfordrer Vågan kommune om å søke Statsforvalteren om å gi byen statusen «typisk turiststed».» Kilde: lofotposten.no.

Brunstranda rasteplass i Lofoten stengt ut året (Nordland)
«..grunnet byggearbeider. Statens vegvesen, Nasjonale turistveger, oppgraderer eksisterende rasteplass på Brunstranda med nytt servicebygg og oppgradert utomhusanlegg.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Slakter hotellplanene i Bodø: – Ser ut som et sykehusbygg (Nordland)
«Etter reaksjoner og oppfordringer fra flere i Bodø og omegn, har gruppen Arkitekturopprøret (AO) delt sine og følgernes tanker om flere av Arthur Buchardts prosjekter rundt om i Norge. Blant dem er Wood Hotel i Bodø.» Kilde: an.no.

Satte omsetningsrekord i et år preget av mye korona (Nordland) +
«Hotellsjef Dag Busch ved Clarion Collection Hotel Helma smiler om kapp med sola. Trafikken i mai måned i år har vært bedre enn forventet og snart setter sommerrushet inn. – Vi forventer at det blir overskudd på driften igjen i år.» Kilde: ranablad.no.

Fjord-Norge:

KNT-lederen er ikke i tvil: – Innerdalen er framtida (Møre og Romsdal) +
«Daglig leder i KNT, Roar Halten og styreleder Eirik Gudmundsen er klare på at som turistforeningas største anlegg på Nordmøre, er Innerdalen også i framtida det viktigste satsingsområdet.» Kilde: tk.no.

Stryn Sommerskisenter åpner: – Et drømmescenario (Vestland) +
«Stryn sommerskisenter åpner onsdag 1. juni, med sjeldent mye snø, ypperlige frikjøringsforhold og det som sannsynligvis blir landets beste sommerpark.» Kilde: friflyt.no.

Høgtliggande turisthytte har sesongopna (Vestland) +
«Den sjølvbetente hytta Skålabu ved Loen i Stryn har opna for sesongen.» Kilde: smp.no.

Vidar legg til rette for campingturistar heile sommaren (Vestland) 
«Men med så mange turistar innom i løpet av eit år er det naturlegvis også nokre uheldige episodar, der folk ikkje er like flinke til å rydde etter seg. No ønsker Sandal seg ei betre løysing for å unngå forsøpling. .. Håpar kommunen vil hjelpe til.» Kilde: firda.no.

Ordfører vil ha tilbake flyrute mellom Førde og Bergen (Vestland)
«Ordfører Jenny Følling (Sp) i Sunnfjord vil at staten igjen sponser ruten mellom Førde og Bergen som FOT-rute og at det må tas i bruk elfly på strekningen.» Kilde: reiseliv1.no. 

Attraksjonene i Bergen lar seg ikke rive med (Vestland) +
«Som første fornøyelsespark i Norge selger nå Tusenfryd dyrere ekspresspass, melder NRK. – Ikke aktuelt for oss, fastslår Fløibanen-sjefen.» Kilde: ba.no.

Innlegg: Fleire cruiseskip er ikkje bra for Bergen
«Dette er ikkje berekraftig turisme. Politikarane burde heller ha stramma inn.» Kilde: bt.no.

Bergen vil bremse vannscooter-trafikken (Vestland)
«Et forslag til revidert forskrift om regulering av ferdsel med fritidsfartøyer i Bergen kommune innebærer blant annet at hele Nordåsvannet blir permanent stengt for vannscootere.» Kilde: batmagasinet.no.

Optimisme i reiselivsbransjen (Rogaland) +
«Utenlandske turister begynner å vende tilbake til Norge igjen og det merkes optimisme i reiselivsbransjen. – Gledelig å få løypemeldinger om glede og optimisme igjen, sier regiondirektør for NHO i Rogaland, Tone Grindland.» Kilde: h-avis.no.

Rikssamlingsjubileet fra 9. – 19. juni (Rogaland)
«Gled dere til et spennende program under Rikssamlingsjubileet Hafrsfjord-Nordvegen 2022! Feiringen varer i hele 11 dager, og det er på tide å stryke ringbrynja og slipe sverdet. Kjøp billetter nå!» Kilde: haugesund.kommune.no.

Øst-Norge:

Innlegg: Skal ikkje allemannsretten lenger gjelde for alle?
«Me må ta ein debatt om allemannsretten. Det meiner Sp-ordførar i Øyer, Jon Halvor Midtmageli. Uttalen fall på konferansen «Fjellets verdi», som føregjekk på Valdresmusea tidlegare i mai.» Kilde: avisa-valdres.no.

Her skal det bygges hytter for én milliard (Innlandet) +
«På dette området sentralt på Beitostølen skal Tinde Hytter bygge 170 hytter og leiligheter de kommende årene. – Dette er vår hittil desidert største enkeltsatsing hittil, sier prosjektlederen.» Kilde: oa.no.

Ser ingen tegn til brems i sjøhyttemarkedet (Osloregionen)
«Etter rekordsterke pandemiår for hyttemarkedet, spår Eiendom Norge normalisering. Ingen tegn til det så langt, melder eiendomsmegler.» Kilde: e24.no.

Henter sommerfavoritter til Fornebu-festival (Akershus)
«Norske sommerfavoritter som Highasakite, Morten Abel, Big Bang og OnklP & De Fjerne Slektningene hentes til FoMA-festivalen på Fornebu i sommer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tusenfryd ekspresspass – kulturbyråd reagerer kraftig (Akershus)
«Som første fornøyelsespark i Norge selger nå Tusenfryd dyrere ekspresspass. – Med på å tydeliggjøre forskjeller i samfunnet, sier Oslos kulturbyråd.» Kilde: nrk.no.

Hankø Hotell og Spa AS søker Driftsdirektør (Østfold)
«Vi søker nå en Driftsdirektør som deler våre ambisjoner og ønsker om å ta del i utviklingen av dette fantastiske hotellet.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Radio Rock inntar Notodden (Telemark) +
«Onsdag 1. juni skjer det – Radio Rock sender live fra Brattrein Hotell, Norges mest rocka arbeidsplass. De håper at alle på Notodden vil skru på radioen på morgenkvisten!» Kilde: telen.no.

Sørlandet:

NRK TV kommer til sommer-Risør og kammermusikken
«NRK radio er alltid til stede under kammermusikkfesten, men i år kommer også NRK TV og skal lage «Festivalsommer»-program fra Risør. Da kan byen vise smørsiden i beste sendetid.» Kilde: austagderblad.no.

Derfor tror Bodil på rekordsommer +
«Strand hotel på Fevik hadde tidenes sommer i fjor, og hotelldirektør Bodil Langerak ser lyst også på årets høysesong.» Kilde: gat.no.

Fortsatt på jakt etter Tall Ships Races-sponsorer
«Kommunen mangler fortsatt sponsorer nok til å kunne søke om Tall Ships Races i 2025. Siste frist for å skaffe nok sponsorer er innen 1. juni.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Dyreparken utelukker ikke «fast track» en gang i fremtiden +
«Tusenfryd lar folk betale seg forbi køen på de mest populære attraksjonene. Dyreparken i Kristiansand utelukker ikke at de vil vurdere det samme i fremtiden..» Kilde: agderposten.no.

Annet:

Turister forventes at tænke bæredygtigt i fremtiden
«Dansk Erhverv forudser, at bæredygtighed i stigende grad bliver vigtigere for turisterne, når de vælger, hvordan de vil holde ferie i de kommende år.» Kilde: standby.dk.

Del gjerne!