Tragisk slutt for Halden Turist.. og flere utvalgte reiselivsnyheter denne tirsdagen

Heiskort kan bli dyrt for familien
«DinSide har sjekket prisene på dagskort og ukeskort. Det kan bli dyrt for en liten familie.»  Kilde: dinside.dagbladet.no.

Reiselivet jubler over lettelsene – likevel frykter NHO konkurser
«Skianleggene gleder seg til fulle skiheiser, restauranter og afterski i vinterferien, men NHO frykter likevel at mange bedrifter kan gå konkurs helt på tampen av pandemien.» Kilde: tv2.no.

Klart flertall for elsykler i nasjonalparkene
«Elsykler er ikke tillatt i norske nasjonalparker, men i en undersøkelse sier to tredeler at de er uenige i det forbudet.» Kilde: abcnyheter.no.

GTA 2022: Stephen kåret til Årets Leder
«Stephen Meinich-Bache, administrerende direktør i Classic Norway Hotels, er kåret til Årets Leder i norsk reiseliv.» Kilde: travelnews.no.

Norges Hytteforbund vil ha strømstøtte også til hyttefolket
«I en undersøkelse blant 1000 medlemmer, krever 835 av dem at strømstøtte blir gitt også til hytteeiere. Forbundet har sendt en «betenkning» til tre departementer om de følger dagens strømpriser og framtidig nettleiestruktur kan ha for hytteeiere.» Kilde: 

Hurtigruten Norge med miljøoppgraderinger
«Med moderne miljøteknologi om bord vil de ombygde skipene kutte CO2-utslipp med 25 prosent og NOx utslipp med hele 80 prosent.» Kilde: travelnews.no.

2 millioner flypassasjerer i januar
«Antall passasjerer ved norske flyplasser gikk opp med 120 prosent i januar 2022 sammenlignet med januar 2021. .. Sammenlignet med januar 2020 sank passasjertallet med 50 prosent.» Kilde: ssb.no.

SAS skal kutte milliarder og hente penger
«Vinteren har vært brutal for SAS så langt. Nå lanserer selskapet et spareprogram på 7,5 milliarder svenske kroner og vil hente et ukjent pengebeløp.» Kilde: e24.no.

Widerøe måtte snu på grunn av utagerende passasjer
«Widerøe-flyet fra Bergen til Bodø måtte søndag snu i lufta på grunn av en utagerende passasjer. Nå kan han vente seg anmeldelse og et saftig erstatningskrav.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Vil Vest-Finnmark-rådet ha fri naturrasering? (Finnmark)
«I denne situasjonen trenger vi politikere som vet å sette foten ned. Naturvernforbundet svarer Vest-Finnmark Rådet i dette innlegget.» Kilde: altaposten.no.

Elise (28) tar over driften av hotellet (Finnmark) +
«Elise Kristine Israelsen Pedersen begynte å jobbe ved Verdde hotell i Lakselv i desember. Nå tar hun over driften av hele sjappa. Det gleder hun seg til.» Kilde: ifinnmark.no.

Kommunen delte ut 2,5 millioner i koronastøtte (Finnmark) +
«Bedrifter tilknyttet reiselivsbransjen fikk tildelt 2,5 millioner av Vadsø kommune i den siste kompensasjonsrunden. Ordningen berget bedriften til Charles Wara.» Kilde: ifinnmark.no.

Storsatsing i Tromsø – sender båt til 75 millioner nordover (Troms) +
«Etter å ha testet en sesong i nord har det vestlandske turistselskapet (Rødne) bestemt for å satse i Tromsø. Det betyr at en ny stor aktør inntar byens turistbransje.» Kilde: nordlys.no.

Nå kan Marlene smile igjen (Nordland) +
«Etter to utfordrende år med koronarestriksjoner har situasjonen virkelig snudd for hotellene i Narvik. Hotelldirektør Marlene Storeng Pedersen kan melde om at belegget for februar i år er på nivå med samme måned før nedstengningen..» Kilde: fremover.no.

Går videre med hotellplanene i Nyksund (Nordland) +
«Svein Erik Tøien mener at den planlagte bygningsmassen for det nye hotellet i Nyksund er for stor.» Kilde: blv.no. 

Dette synet møtte naboene ved det populære utfartsstedet (Nordland) +
«Beboere nær kirka på Gimsøya er oppgitte over at turister og andre besøkende gjør sitt fornødne i området. – Trodde folk var mer siviliserte.» Kilde: lofotposten.no.

Fjord-Norge:

Offshoreteknologi til Hotel Alexandra Loen (Vestland)
«Hotel Alexandra Loen i Stryn skal fremover bruke offshoreteknologi for å varme opp både badebasseng og hotellrom.» Kilde: travelnews.no.

Millionsmell for svært etterlengta turveg (Vestland) +
«I kring ti år har turveg heile vegen frå Aurlandsvangen til Flåm vore omsnakka. No har det vore framdrift i arbeidet, men kommunen fekk seg ei overrasking då prisane kom inn.» Kilde: sognavis.no.

Reiselivet jubler over lettelsene – likevel frykter NHO konkurser (Vestland)
«Skianleggene gleder seg til fulle skiheiser, restauranter og afterski i vinterferien, men NHO frykter likevel at mange bedrifter kan gå konkurs helt på tampen av pandemien.» Kilde: tv2.no.

Innlegg: På dette feltet baner Bergen vei (Vestland)
«Bergen Havn har sammen med Eviny, tidligere BKK, lagt til rette for klarere og renere luft i Bergen. Nå handler det om at cruiserederiene følger opp.» Kilde: ba.no.

Touchless skjermer på Flesland (Bergen)
«Teknologien i skjermen er oppgradert til versjon 2.0 slik at den skal være enda mer brukervennlig, og gi brukerne mulighet til å kikke nærmere på aktiviteter og attraksjoner i Bergensregionen.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Her er de fire beste stedene å besøke på Jæren (Rogaland) +
«Annette Munkejord fra Klepp startet reisebloggen The Nordic Escape i 2012. De to siste årene har hun frontet Jæren som turmål.» Kilde: jbl.n.

Øst-Norge:

«Bakke-hytta» til salgs igjen. Økt med 10 mill. på fem år (Innlandet)
«Prisantydningen for hytta var i 2018 nede i 19 millioner kroner. Nå ligger hytteeiendommen ute til svimlende 29 millioner kroner.» Kilde: ostlendingen.no.

Astrid (43) valgt ut blant over 200 søkere (Buskerud) +
«Astrid Elisabeth Kihle Jordan (43) fra Hole er en av tre gründere som startet ProHemsedal AS for ett år siden. Nå har hun og bedriften fått en kjempemulighet.» Kilde: ringblad.no.

Mats Alexander vil hjelpe lokalt reiseliv med å vokse (Buskerud) +
««Noe virkelig spennende er på gang i Modum. Følg med!» Slik promoteres det foreløpig for Visit Modum – et etterlengtet tilbud for reiseliv og turistvirksomheter i kommunen.» Kilde: bygdeposten.no. 

Karantenehoteller: 70.000 hotellnetter aldri brukt (Akershus)
«Grunnet høyt press på Gardermoen fikk Asker, Bærum og Lillestrøm beskjed om å opprette karantenehotell sommeren 2021. Det kostet staten 112 millioner kroner.» Kilde: travelnews.no.

«Verdens verste menneske» brukes i markedsføring av Oslo
«Du kan gå i hovedperson Julies fotspor. Via et interaktivt digitalt kart kan du lete opp viktige steder for Renate Reinsves filmkarakter Julie i Oscar-nominerte «Verdens verste menneske». Filmen brukes nå i internasjonal markedsføring av Oslo.» Kilde: vartoslo.no.

Turistinformasjonen i Oslo søker sesongmedarbeidere (Oslo)
«VisitOSLO søker imøtekommende, positive, språkmektige og serviceinnstilte Oslo-entusiaster til å jobbe som sesongmedarbeidere i Oslos turistinformasjon. Søknadsfrist: 6. mars 2022.» Kilde: VisitOSLO

Kulturlivet åpner: – Håper årets festival vil bli en stor feiring (Oslo)
«Alt ligger til rette for en normal festivalsommer med stort publikum. En av de som allerede er i gang med å planleggingen for et stort publikum i hovedstaden er Øyafestivalen, forklarer PR-sjef hos Øyafestivalen Jonas Prangerød.» Kilde: nettavisen.no.

Ny vegetarfest i Oslo +
«Etter to års pandemipause, er både arrangører og publikum overmodne for vegetarfest i Oslo. 21. og 22. mai 2022 fylles Kubaparken igjen opp med besøkende fra hele landet, som vil smake god vegetarmat på matfestivalen Oslo vegetarfestival.» Kilde: horecanytt.no.

Lunsjklubben’s Oslo Top 10 (Oslo)
«Our Lunsjklubben series has lots of great suggestions for good food at reasonable prices in Oslo. Find the rest of their episodes, and many different types of food, here..» Kilde: facebook.com/VisitOslo

Blir ny sjef på Holmenkollen Park (Oslo)
«Hotelldirektør Clas Petersen ved Scandic Fornebu skifter jobb. Nå er det klart at han overtar som direktør ved Scandic Holmenkollen Park når hotellet gjenåpner 16. juni i år.» Kilde: thetravelinspector.no. 

Innlegg: Tragisk slutt for Halden Turist (Østfold)
«Er det virkelig mulig, spør folk meg? I et stykke tid har jeg nå mottatt hoderistinger fra folk på by’n.» Kilde: ha-halden.no.

Reiselivselever med praksis i Lofoten og på Hurtigruten (Telemark)
«Sju elever på salg, service og reiselivslinja på Skien videregående skole drar snart nordover – tre blir med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes, fire skal til Lofoten.» Kilde: ta.no. 

Sørlandet:

Vi gratulerer partner Strand Hotel Fevik
«..med «Årets hotell» og «Årets ledere» i Classic Norway Hotels award 2021! Det er superinspirerende å se hva dere har fått til med konseptet Badehotellet..» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Jublet for sammenkopling av Trysfjordbrua
«Ny milepæl for trafikksikker E39 da den 537 meter lange Trysfjordbrua i Kristiansand ble koblet sammen,64 meter over fjorden.» Kilde: abcnyheter.no. 

Widerøe dropper utenlandsrute fra Kristiansand +
«Nyheten kommer kun dager etter at SAS annonserte at de fra 1. mai starter med to daglige flyvninger mellom Kristiansand og den danske hovedstaden.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Pass-skandalen i politiet ruller videre – ferien din kan ryke
«Å bestille pass skulle bli enklere og raskere med omlegging til digitale bestillinger via politiets nettside. I stedet har det aldri vært vanskeligere enn nå.» Kilde: thetravelinspector.no.

Dyrevennlig turisme
«NOAH driver et kontinuerlig informasjonsarbeid for å få norske turister til å styre unna utnytting av dyr på ferie. Per i dag kvier de fleste norske reisebyråer seg for å reklamere med tyrefekting, delfinarier eller annen dyrelidelse.» Kilde: underholdningsdyr.no.

Del gjerne!