Tre destinasjoner med tre matopplevelser.. og 31 andre reiselivssaker denne onsdagen

Hotellansatte vant tipssak i lagmannsretten
«Hotellansatte får nå beholde all tips uten at arbeidsgiver har rett til å foreta trekk for å dekke egne kostnader til arbeidsgiveravgift og administrasjon, ifølge en fersk dom fra lagmannsretten.» Kilde: dn.no.

Bobilsalget ned, men opp i første kvartal
«Bobilsalget gikk i årets første kvartal ned sammenlignet med året før, men opp i forhold til 2020. Påsken forstyrrer. Det har også skjedd noen overraskende endringer mellom merkene.» Kilde: bobilverden.no.

I år blir mange koronasyke på påskeferie
«Påsken nærmer seg og mange skal reise i løpet av denne uka. Koronaviruset vil likevel sette en stopper for påskeplanene til mange nordmenn enda et år.» Kilde: ostlendingen.no.

Discover why the Hurtigruten Ciastal Express is ideal for foodies
«The Hurtigruten Coastal Express, which has been the original Norwegian coastal voyage since 1893, ensures clients get a true taste of Norway.» Kilde: ttgmedia.com.

Nord-Norge:

Destinasjon 3.0 – forretningsmodeller for fremtidens destinasjonsselskap
«Destinasjonsforum Nord er oppdragsgiver der 2469 Reiselivsutvikling i samarbeid med Menon Economics skal utforme forretningsmodell(er) for «Destinasjon 3.0 – fremtidens destinasjonsselskap».» Kilde: 2469reiseliv.no.

Vil innfører SMS-varsling til skiturister (Troms)
«Ordføreren i skiparadiset Lyngen i Troms frykter nye skredulykker når turistene nå kommer. Nå tar de grep for å kunne varsle om farene i fjellet.» Kilde: tv2.no.

Bygda er giret på cruiseanløp av «Maud» (Troms) +
«Ingar Lorentsen er kaptein på ekspedisjonsskipet «Maud». Han er født og oppvokst i Kårvikhamn og legger ikke skjul på at han brenner for idéen om å få til anløp av heimbygda i ruteplanen for ekspedisjonsskipet.» Kilde: folkebladet.no.

Kan bli kroken på døra for ny skuterløype (Troms) +
«Rekreasjonsløypa for snøskuter som er under utredning i Bardu kommune kan bli skrinlagt før utredninga er ferdig. Grunnen er kommunens økonomiske situasjon og merkostnader til befaring fra Sametinget.» Kilde: nye-troms.no.

Vil (gjen)skape Hålogalandsleden (Troms/Nordland)
«Visste du at en gjeng fra Sør-Troms og Nordland jobber med å (gjen)skape Hålogalandsleden? Det er en pilegrimsled til lands og til vanns fra Trondenes til Nidaros..» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv

Kritisk til evakueringssystemet på flunkende nye hurtigbåter (Nordate
«Redningsflåte-systemet er ikke testet i bølgehøyden båtene er godkjent for. Nå går de nye hurtigbåtene i Nordland med kraftig redusert kapasitet.» Kilde: nrk.no. 

Vil parkering i veibanen ved populær strand til livs (Nordland) +
«Vågan kommune ber fylkeskommunen vurdere grep som kan hindre parkering langs veien ved Rørvikstranda ved Henningsvær. .. – Et av tiltakene vi ønsker å gjennomføre, om mulig allerede inneværende år, er etablering av en offentlig parkeringsplass..» Kilde: lofotposten.no.

Ble kalt kommunist i opphetet debatt om Henningsvær (Nordland) +
«Holger Pedersen (Ap) og Børge Larsen (H) er begge fra Henningsvær – og endte opp en hard debatt med hverandre om veien videre for det berømte fiskeværet i mandagens kommunestyremøte.» Kilde: lofotposten.no.

Skapte historie da Scandic Kiruna åpnet tirsdag (over grensen)
«Scandic Kiruna er den første kommersielle virksomheten som åpner i den nye og internasjonalt omtalte  bykjernen i Kiruna. Hotellet har 231 rom fordelt på 13 etasjer, og bygget er inspirert av Kebnekaises sørtopp og Lapportens karakteristiske u-dal.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Midt-Norge:

Tre trønderske destinasjoner med tre matopplevelser av det grønne slaget
«For at trøndersk opplevelsesnæring skal kunne fortsette i konkurransen om den riktige gjesten må vi ta grønne valg i opplevelsesproduksjonen.  Det vil si at vi må gjøre faktiske tiltak i leveransen og ikke bare kommunisere ord som bærekraft og grønne opplevelser.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Spektakulært hotell vant landbrukspris
«Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøya i Trøndelag har vunnet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Det er andre året på rad at en bedrift fra Trøndelag vinner.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kommunen vil kjøpe aksjer i hotellselskap, i en annen kommune +
«Levanger kommune vil kjøpe fem prosent av aksjene i Stiklestad Nasjonale Kultursenter, og blir dermed også deleier i hotellselskapet på Stiklestad.» Kilde: innherred.no.

Fjord-Norge:

Hyttefolket legg att millionar (Møre og Romsdal) +
Stranda: «Hyttefolket på Strandafjellet legg att millionar i Stranda kvart år.» Kilde: nyss.no.

Masterplan for reisemålet Sognefjorden – «fra ord til handling» (Vestland)
«2460 Reiselivsutvikling AS v/Ståle Brandshaug er leid inn som rådgiver for fase 3 Handlingsprogram – «fra ord til handling» i masterplanen for reisemålet Sognefjorden fra januar 2022.» Kilde: 2469reiseliv.no.

Fleire vil bli forskarar i Vestlandsforsking (Vestland) +
«Reiselivet har slite hardt sidan pandemien starta, og dei treng eit løft no. Der er det behov for å jobba med omstilling, utvikling av nye produkt og målgrupper. Me jobbar tett saman med reiselivsnæringa for å utvikla nye prosjekt, fortel Hamre.» Kilde: sognavis.no.

Travel innspurt til cruisesesongen (Vestland) +
«Sjøfronten får eit løft og skal vera klart til 14. april, då kjem første av 39 cruisebåtar til Vik. Det nye denne sesongen er at 32 av skipa ankrar opp på Vikjabukta og blir liggjande heile dagen. Det er ikkje vanleg, seier ordførar Roy Egil Stadheim.» Kilde: sognavis.no.

Tek nytt grep for å gjera Fitjar til turistmagnet (Vestland) +
«Reiselivsnæringa i Fitjar lanserer denne veka ny nettportal for å visa bygda frå si beste side. Med sju aktørar i ryggen håpar Bodil Haga at fleire får opp augo for vene Fitjar.» Kilde: sunnhordland.no.

Ungdommene laget påskekampanje (Rogaland) +
«Ungdommene i første klasse på salg, service og reiseliv-linja på Dalane videregående skole har dratt i gang en egen påskekampanje. – Vi retter fokus på hva ungdommen kan gjøre i påskeferien i stedet for å sitte hjemme og kjede seg, sier elev Celina Samslått.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Hytteferie: Det er ikke for sent
«Påska nærmer seg med stormskritt. Dersom du ikke har planlagt påskeferien, men likevel drømmer om herlige hytteopplevelser i fjellet, da begynner det virkelig å haste. .. Slik skaffer du deg topp påskeferie til lavest mulig pris.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Går mot en normalpåske i Trysil (Innlandet)
«Påskeferien står for døren, og i Trysil er optimismen stor. Konserter og andre påskearrangement er tilbake, sengene fylles opp og snøen er fortsatt god.» Kilde: abcnyheter.no.

Buchardt kuttet fire etasjer på Sjusjøen (Innlandet) +
«Drømmen var fritidsleiligheter fordelt på åtte etasjer i sentrum, nå er det snakk om fire etasjer.» Kilde: estatenyheter.no.

Nyrenovert Best Western Plus Oslo Airport åpner igjen (Akershus)
«Etter en omfattende renovering, har Best Western Plus Oslo Airport fått et skikkelig ansiktsløft. Endelig er det på tide å ønske hotellgjestene velkommen igjen – nå med fokus på helhetsopplevelsen med skreddersydde løsninger, i kontrast til et vanlig flyplasshotell.» Kilde: reiseliv1.no.

Ringnes kjøper Stordalen-hotell (Oslo)
«Eiendomsspar kjøper Hotel Christiania Teater i Oslo og planlegger samtidig oppussing.» Kilde: finansavisen.no.

Nei, vi vil ikke ha cruiseskipterminal på Kongshavn (Oslo)
«Det er forståelig at naboene i vest ønsker den eksisterende fergeterminalen vekk. Dette vil frigjøre store områder og få vekk store cruiseskip. Likevel blir det feil at dette går på bekostning av befolkningen i øst, og da særlig vi som bor i Gamle Oslo.» Kilde: vartoslo.no.

Vil utvikle Svinesund (Østfold)
«Offentlige aktører på svensk og norsk side av Svinesund ønsker at områdene rundt den gamle Svinesundsbroen igjen skal bli et attraktivt sted å besøke. Nå tas første skritt i det som er et langsiktig arbeid for et nytt Svinesund.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Er du vår neste verdensarvskoordinator? (Telemark) 
«Rjukan Notodden Industriarv kom inn på UNESCOs verdensarvliste i 2015. Vår nye verdensarvkoordinator vil ha en sentral rolle når det gjelder utviklingsarbeid, planarbeid, saksutredninger, prosjekter, oppfølging, rapportering og formidling..» Frist: 08.05.2022. Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Bra for byen, regionen og alt som har med mat og drikke +
«650 reiselivsmennesker fra en rekke land, 9000 forhåndsavtalte møter. Det er reiselivsbransjens hovedtreff Norwegian Travel Workshop, som foregår i Kristiansand for første gang siden 2007.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Stor økning i nordmenn som drar til USA
«Etter to år med nedstengning og tiltak er nordmenn på reisefot igjen. USA er et av stedene hvor det nå bestilles mange reiser, skriver Finansavisen.» Kilde: reiseliv1.no.

Del gjerne!