Trender som vil prege reiselivet fremover..

Tolv trender som vil prege reiselivet fremover
«Reisemål med mening, bærekraftige reisemål og sosiale felleskap er fremtidens reiselivstrender. Derfor kommer reiselivet til å redde verden, mener fremtidsforsker.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Voldsom konkursøkning i serveringsbransjen
«24 serveringssteder måtte stenge dørene for godt i juli. ­Konkurstrenden fra andre kvartal fortsetter i juli, med en moderat oppgang i antall konkurser. Serveringsbransjen og detaljhandelen er spesielt utsatt.» Kilde: reiseliv1.no.

Barn løser campingtyverier over hele Norge
«Denne sommeren er det ikke lett å være kriminell på norske campingplasser. I samarbeid med Norsk Turistutvikling og krimforfatteren Jørn Lier Horst, har NHO Reiseliv hyret verdens beste etterforskerne: Barn.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Regjeringen vil rydde opp i luftfarten
«Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) lover tiltak mot sosial dumping i luftfarten og vil tvinge selskaper som flyr i Norge, til å følge norsk arbeidsmiljølov.» Kilde: e24.no.

Prisene på flyreiser blir dyrere
«Synes du at årets ferie med fly ble en kostbar fornøyelse? Da kommer vi dessverre med dårlig nytt. For mye tyder på at prisene kommer til å stige fremover. Årsaken er enkel: etterspørselen er større enn kapasiteten. Og vondt går til verre neste år.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Klagestorm mot SAS: – Virker som de håper at folk vil gi opp
«Kunder sliter med feil på SAS sine nettsider, og klarer ikke å oppnå kontakt med flyselskapet på telefon. Forbrukerrådet sier de vil følge opp de mange hundre sakene mot selskapet.» Kilde: nrk.no. 

SAS: – Ajour med tilbakebetaling i løpet av et par uker
«I SAS jobber man nå på høygir for å sikre at de som har penger til gode hos selskapet, skal få oppgjøret så raskt som mulig.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Frykter cruiseturismens fremtid i Nord-Norge
«Linda Hofstad Helleland har stilt et skriftlig spørsmål til kommunal- og distriktsministeren.» Kilde: radionordkapp.no.

Flere turister enn forventet i Nordkapp (Finnmark)
«De mange cruiseanløpene gir økt turisme i Nordkapp, større økning enn forventet.» Kilde: radionordkapp.no.

Nå kan Kristian Hyllestad endelig satse skikkelig (Troms) +
«Hobbyen ble til en jobb for Kristian Hyllestad. Derfor kan du leie kajakker og få kurs i både kajakk og sup-brett nede i Breivika. .. Han møter mange som velger å dra på ferie til Harstad, istedenfor andre plasser som Lofoten og Tromsø.» Kilde: iharstad.no.

Reiselivsgründer med suksess-selskap innen bærekraft (Nordland) +
«Vesterålen er ei perle. Pukka Travels er etablert i Tromsø, Svolvær og Hamnøy.» Kilde: vol.no. 

Finner mer og mer menneskelig avføring i nasjonalpark (Nordland)
«Forskere har funnet 33 prosent mer menneskelig avføring i Lofotodden nasjonalpark i år enn i fjor.» Kilde: nrk.no.

Reiselivsanlegget investerte i moderne hytter (Nordland) +
«Sandvika Camping har investert i helt nye, moderne hytter ved anlegget i Kabelvåg. Daglig leder Kim Kjosnes håper det skal trekke til seg flere og nye typer gjester.» Kilde: lofotposten.no.

Grunneiere fikk nok, og stenger skuterløypa (Nordland) +
«Flere grunneiere i Vefsn vurderer å si opp løypeavtalene med oss, sier fagleder for landbruk i Vefsn kommune, Hans Gunnar Otervik. ..varslet kommunen om kjøring utenfor løypa. – Det er trasig at noen alltid må ødelegge.» Kilde: ranablad.no.

Om turistene på Bechs Hotel & Camping (Nordland) + 
«I utgangspunktet bruker det å være mer fullbooket på campingen, men i år er det mange ledige plasser, sier Tanya Bech. Der det de to siste årene har vært mange flere nordmenn og færre utenlandske turister innom campingen, har situasjonen i år snudd.» Kilde: ranablad.no.

Fin sommersesong til tross for færre turister (Nordland) +
«Kristine Bamberg, regionsansvarlig i Visit Helgeland, forteller at turistsesongen har vært veldig fin, der de både har hatt gjester fra inn- og utlandet. – Det har vært litt roligere enn det vi hadde forventet.» Kilde: isandnessjoen.no.

I full gang med å fullføre verdens lengste steintrapp (Nordland) +
«I sommer er det mye aktivitet i Helgelandstrappa. Sherpaer er kommet til Mosjøen for å bygge flere trappetrinn. Og mange turister tar seg turen opp trappa.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Rørosvidda trenger 197 gjester til for å nå 2019-tallene +
«Et avviksår, mener hotelldrivere på Røros om årets sommertrafikk. Sommeren i fjellregionen har vært preget av dårlig vær, lave temperaturer og åpne grenser. Det tror hotellene på Røros er årsaken til at færre turister har tatt seg turen..» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Populær telting på Renndølsetras europakjente teltplass (Møre og Romsdal) +
«I 2019 vart Renndølsetras teltplass kåra til ein av Europas vakraste teltplassar av The Guardians lesarar. Aura Avis har tatt pulsen på campinglivet ved den populære teltplassen ved Fluos elvebreidd. – Vi gler oss til å vere her, er gjennomgangstona frå dei vi har snakka med.» Kilde: auraavis.no.

Været skremmer bort norske turister (Møre og Romsdal) +
«Det er klart at været i år har spilt en rolle. Det har vært mye regn og kaldt. Nordmenn sitter og følger med på yr..» Kilde: andalsnes-avis.no.

Turistperle uten mobildekning: – Svært uheldig (Møre og Romsdal) +
«I sommer har det ikke vært dekning på veien fra Trollstigen og ned mot Valldal. Det skaper problemer for den kjente veistrekningen mellom Valldal og Åndalsnes.» Kilde: tk.no.

Viss skepsis til nye hytteplanar (Vestland) +
«På eit område nordaust for Turtagrø hotell blir det jobba med ein reguleringsplan for hytteutbygging. Denne planen for prosjektet, Turtagrø Panorama, har vore ute på høyring, og det er kome inn merknad frå mellom andre Turtagrø Hotell AS..» Kilde: sognavis.no.

No opnar Haldis og Katrina dørene: – Treng fleire varme senger (Vestland) +
«Eg har alltid drøymt om å driva med overnatting og bevertning. Det seier Halldis Kollbotn, som saman med dottera Katrina opna for overnatting på Kyrkjestølen att denne veka.» Kilde: sognavis.no. 

Ville skapa luksus på Hille (Vestland) +
«Planane berre balla på seg med bad, boblebad og vinekspert. – Skal det vera luksusturisme kan dei ikkje skita i ein pose! – Må vera så bra at folk dånar.» Kilde: nordhordland.no.

Bra for breen, men verre for turismen: – Overraskande (Vestland) +
«Det som har vert overraskande i år er turismen. Der har me sett ein nedgang. Det seier dagleg leiar i VisitFonna, Stig Otte Mjelde. Han kan bekrefte at sesongen har vore overraskande, både frå turismen si side, men også med tanke på været.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Slik skal de lokke flere pengesterke turister til øyen (Vestland) +
«Korona-midler skal få fart på turiststrømmen til Osterøy. – Dette initiativet heier vi på, sier reiselivsdirektøren i Bergen. – Ambisjonen er å bygge sterke gåsehudopplevelser, skape aktivitet, eventer, arrangementer og tiltak som kan forlenge turistsesongen.» Kilde: ba.no. 

Innlegg: Tid for cruisekontroll! (Rogaland)
«Det er alvorlig å skulle tillate at cruisetrafikken får holde på og vokse videre, samtidig som vi vet hvor alvorlige klimaendringene er.» Kilde: dagsavisen.no.

Ber folk komme tilbake om noen timer (Rogaland) +
«Fellesferien er slutt, men det er ikke turisttilstrømmingen til Preikestolen. Mandag formiddag ble mange turister stoppet på Jøssang, da det var fullt på parkeringsplassene ved Preikestolhytta.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Bunåva har halvert omsetninga, Huset Aukrust følger budsjett (Innlandet) +
«Sommeren 2022 har så langt gitt bare halve omsetninga sammenliknet med fjoråret, sier Trond Peder Carlsen, ved Bunåva i Vingelen. Og rundt i regionen sier rapportene at juni var bra, mens juli-tallene ikke er så gode.» Kilde: retten.no.

Tsjekkisk elvepadler omkom ved Ridderspranget i Sjoa (Innlandet)
«En elvepadler fra Tsjekkia omkom mandag ettermiddag i Sjoa. Personen ble funnet etter en redningsaksjon.» Kilde: friflyt.no.

Skibladner fikk bare to uker på Mjøsa: – Veldig trist (Innlandet)
«Først ble sesongen utsatt. Deretter måtte skipet repareres. Nå ryker resten av sesongen for Mjøsas hvite svane.» Kilde: nrk.no.

Jubler over 96 prosent belegg på hotellet i juli (Innlandet) +
Kongsvinger: «Sommeren har vært strålende for Kongsvinger Budget Hotel. Hele 96 prosent av romkapasiteten ble solgt i juli, og det er ny rekord for hotellet!» Kilde: glomdalen.no.

Har mye å by på, og langt unna makspotensialet (Innlandet) +
Solør: «Nå har næringshagen og kommunen tatt et skritt videre og laget et kart som forteller mye om de mange mulighetene det er for turistene både i sentrum og ute i bygdene i Åsnes.» Kilde: ostlendingen.no.

Går så det suser for hotellet (Innlandet) +
Biri: «Sommeren ble svært mye mer travel enn Torbjørn Auflem og de andre på Honne hadde sett for seg. Derfor gikk de blant annet ut på sosiale medier for å rekruttere nye medarbeidere. – Vi hadde ikke sett for oss at det skulle bli så travelt.» Kilde: oa.no.

Første hotell i Norge med vinproduksjon med vinproduksjon (Innlandet)
«Thorbjørnrud Hotell har nettopp plantet ferdig 3.500 vinranker på Hadeland. – Dette forsterker vår posisjon som smaksdestinasjon ytterligere, sier hotelldirektør Kristoffer Skovli Karlsen.» Kilde: reiseliv1.no.

Prisskvis for servicenæringen (Oslo) +
«Etter to år med pandemi og nedstengning, rammes servicenæringene nå av skyhøye strømpriser og dyrere råvarer. – Situasjonen er ikke håndterbar, sier restauranteier Tony Andre Pedersen. – Alle i bransjen henger etter med å justere prisene ut mot gjestene.» Kilde: dn.no.

Overrasket over hvor mange nasjonaliteter som kommer hit (Akershus) +
«Denne sommeren har det vært stort trykk i Drøbaks gater og i år er de besøkende fra alle verdens kriker og kroker. Turistsjefen i Drøbak, Mari Bareksten, kan fortelle at de har hatt besøk av mange hyggelige turister fra fjern og nær..» Kilde: amta.no.

Uenighet kan koste Torp titalls millioner (Vestfold) +
«Regnskapet for Sandefjord Lufthavn Torp for 2021 endte med over 40 millioner i minus. Årsaken er en uenighet med EØS-kontrollorganet ESA som har ført til at titalls millioner kroner i koronakompensasjon har blitt holdt tilbake.» Kilde: op.no.

Juli-jubel i hotellbransjen: – Våre utenlandske gjester er tilbake (Telemark) +
«Besøket i juli er jeg svært godt fornøyd med. Belegget var på 93 prosent. Og vi hadde en rekordomsetning. Det uttaler Paul Wegar Ekelund Dørdal, hotelldirektør på Quality Hotel Skjærgården i Langesund.» Kilde: ta.no.

Derfor har det eksplodert med gule skilter på veiene (Telemark) +
«Du har sikkert lagt merke til at det i år er ekstra mange gule skilter på bilene som farer langs veiene våre. .. Det er tydelig at det er mange nederlendere på veiene nå.» Kilde: rablad.no. 

Sørlandet:

Rekordresultater for flere campingplasser
«Koronarestriksjoner og nordmenn som ferierte i hjemlandet var god butikk for de største campingplassene i regionen. 2021-regnskapene viser rekordomsetning og rekordresultat for de største aktørene i regionen.» Kilde: fvn.no.

Nå ruller Sirdalsbussen igjen etter koronastopp
«Sirdalsbussen har kommet seg på hjulene igjen etter å ha vært nede under koronapandemien. – Nå slår regjeringen til med skyhøye drivstoffpriser. – Fikk drivstoffprisene i fleisen.» Kilde: avisenagder.no.

Valgte norgesferie også i år: – Nye fint å se langs veiene +
«I år har koronabegrensningene spilt en langt mindre rolle.., men likevel foretrekker noen biltur i Norge fremfor strand og paraplydrinker i Syden. .. Blant dem er Siv og Arild Jacobsen fra Fredrikstad. Onsdag formiddag parkerte de i Flekkefjord sentrum..» Kilde: avisenagder.no.

Del gjerne!