Trøndersk reiseliv kler seg nå i ny drakt..

7 smarte måter å tjene penger på cruiseturister på
«Cruiseskipene er tilbake i Norge etter to års fravær. Og med det første anløpene dukker diskusjonen om cruisepassasjerenes verdi for lokalsamfunnet opp igjen. Dét er en debatt vi skal tåle..» Kilde: thetravelinspector.no.

Nå blir det gratis ferje – for noen
«Før fellesferien blir det gratis å reise med de minst trafikkerte ferjesambandene her til lands. Men mange løfter gjenstår.» Kilde: nrk.no.

Sammen for en grønnere luftfart
«Parats nestleder Anneli Nyberg var denne uken på European Transport Workers’ Federations (ETF) konferanse om klima og grønn omstilling i luftfartsindustrien.» Kilde: parat.no.

SAS brukte ikke-bygget hotell i reklame-mail
«I april sendte SAS ut et nyhetsbrev til sine kunder der de blant annet promoterte det konkursslåtte selskapet Miris’ luksushotell Svart. – Her har det gått for fort i svingene, sier SAS.» Kilde: e24.no.

Flyr tar av – setter ny rekord i antall passasjerer
«Det nye norske flyselskapet Flyr er nå i ferd med å ta av for alvor. April måned ble en eneste stor opptur for selskapet, som fyller flyene og mottar en strøm av nye medlemmer i det nye bonusprogrammet.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Elefanten i rommet (Svalbard)
«Om endringer i lov og forskrifter for turisme og miljø.. – Behov for tak på deler av reiselivsutviklingen på Svalbard, skriver Ulf Prytz.» Kilde: svalbardposten.no. 

Innlegg: Hyttedrømmen utenfor rekkevidde (Svalbard)
«Nå ble det ikke så mange hyttetomter tilgjengelig – inntil videre.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivet håper på 9.000 flere arbeidsplasser innen 2030 (Finnmark) +
«Alta skal ta i mot cruiseskip hver måned i 2022, men næringa mister også mange anløp på grunn av kaias plassering og størrelse. -Skal vi jobbe med cruise, eller skal vi avta og leve med 20-30 cruise i året, spør Henriette Bismo Eilertsen i Boreal Adventure.» Kilde: altaposten.no.

Vedtok flere dasser på Senja i sommer (Troms) +
«I tillegg til gulldassen i Ersfjorden vil det komme opp åtte midlertidige toaletter denne sesongen i Senja vedtok politikerne i kommunestyret. Om lag 400.000 disponeres av rådmannen til formålet samt håndtering av søppelkontainere.» Kilde: folkebladet.no.

Redningsaksjon ved Tromsdalstinden (Troms)
«Tre utenlandske turister er hentet ned av redningsmannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps etter å ha blitt værfast på Skarvassbu.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Ja til turistskatt (Nordland)
«Turistskatt i Lofoten og andre populære turistmål i Norge er en god ide.» Kilde: dagsavisen.no.

Sissel slutter i reiselivsselskap – blir faglærer (Nordland) +
«Etter åtte år i Destination Lofoten skifter Sissel Hansen beite til høsten. Da går hun inn i stillingen som faglærer på Nordland fagskole avd. Opplevelsesbasert reiseliv (tidligere Lofoten reiselivfagskole).» Kilde: lofotposten.no.

Ønsker ikke utenlandske fisketurister som fyller fryseren (Nordland)
«Før satset de på fisketurister fra inn- og utland. Men nå vil bedriften heller ha opplevelsesturister og norske familier.» Kilde: nrk.no.

Går med overskudd – Naturen er vårt gull  (Nordland)
«Etter to år med overskudd i driftsregnskapet, kan Håvard Lund tilby eksklusiv jobb for Fordypningsrommet Fleinvær.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Ny visuell identitet og kommunikasjonsstrategi
«Trøndersk reiseliv kler seg nå i ny drakt og med en ny stemme. For å møte den nye normalen i reiselivet. Men hva er egentlig den nye normalen? Bli med på et møte med oss i Explore Trøndelag 10.mai.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Velkommen til årets store møteplass for kulturarv i Trøndelag
«Fredag 20.mai arrangeres Trøndelag kulturarvkonferanse på Erkebispegården i Trondheim hvor vi har fokus på temaer som frivillighet, bærekraft og opplevelser.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Scandic Nidelven skal i gang med storstilt oppgradering
Trondheim: «­I slutten av juni starter oppussingen av 3500 kvadratmeter kurs- og konferansefasiliteter på Scandic Nidelven.» Kilde: reiseliv1.no.

Blir med i europeisk matregion +
«Rindal hadde onsdag besøk av representanter for Matregion Trøndelag Sørøst, som er del av European Region og Gastronomy(ERG)… Matregionen skal bidra til å skape gode matopplevelser og også inspirere til en mer helsebringende livsstil gjennom produksjon av rein lokalmat.» Kilde: driva.no.

Destinasjon Røros 3.0 – En restart på reiselivet +
«Med nytt navn, ny medlemskapsmodell, økt fokus på synlighet og skreddersydde tilbud skal Destinasjon Røros revitalisere reiselivsmodellen. Rett og slett restarte reiselivet i regionen.» Kilde: fjell-ljom.no.

Koronastøtte skal sikre julemarked og Rørosmartnan +
«Visit Røros får nesten 600.000 kroner i koronakompensasjon. Det skal komme flere i næringslivet til gode.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Cruise-stopp på Smøla: – Siste ord er ikke sagt (Møre og Romsdal) +
«Bare en uke før det første av tre cruisebåtanløp skulle skje, ble de alle kansellert. Nå jobbes det med å legge en plan for å få bryggene på Dyrnes godkjent for framtidige anløp.» Kilde: tk.no.

Satser på å doble med helårsturisme (Møre og Romsdal) +
«Ålesund Cruise Service ansetter åtte nye og satser på å doble omsetningen fra 2021. Ett av grepene er å satse på vinterturisme. – Et tilbud på sommeren forutsetter at det også skjer noe på vinteren.» Kilde: smp.no.

Hit strøymer cruiseturistane til (Møre og Romsdal) +
«Cruisesesongen på Strandafjellet er allereie i full gong og sesongen lovar godt.» Kilde: nyss.no.

Synnøve og Gunnar er del av kvivsvegeffekten (Møre og Romsdal) +
«Ekteparet Synnøve og Gunnar Hide valde Hydla i Stryn då dei investerte i familiehytte. Ifølgje utviklar Otto Vik er om lag 80 prosent av hytteeigarane i feltet sunnmøringar.» Kilde: fjordingen.no.

Ny direktør på Sunde Fjord Hotel (Møre og Romsdal) +
«Anita Johansen Sætremyr begynte i jobben som hotelldirektør på Sunde Fjord hotell forrige uke.» Kilde: smp.no.

Turistar etterlyser meir norsk mat  i Sogndal (Vestland) +
«– Dei blir veldig skuffa.. Toril Partenyi ser gjerne at det satsast meir på moderne norsk mat i Sogndal. Ho får støtte av Visit Sognefjord.» Kilde: porten.no.

Lanserte storsatsing på fjorden: – i gang med forprosjekt (Vestland) +
«Sigurd Kvikne har saman med fire andre lokale aktørar store planar på fjorden utanfor sentrum i Balestrand. – Me må få litt meir oversikt over den økonomiske biten.» Kilde:sognavis.no.

Brørne vil gje gjestene luftige opplevingar, heilt på kanten (Vestland) +
«Brørne Hallvard og Thomas Sørheim Evjestad har nytta mange timar for å få hytta på plass. No skal ho innreiast for at gjestene kan ta ho i bruk frå sommaren av.» Kilde: sognavis.no.

Europeisk pris til Universitetsmuseet i Bergen (Vestland)
«Universitetsmuseet i Bergen vant høythengende europeisk museumspris for måten de tar i mot publikum på.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Syv grunner til at Hardanger Lift er bra for Odda og Ullensvang (Vestland) +
«Hardanger Lift skal bli et løft for hele Ullensvang kommune, skriver Inger Synnøve Vestrheim.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Nå er staben komplett hos Eigersund næring og havn (Rogaland) +
«Hun var i flere år Sandnes sentrum AS sitt ansikt utad og sto blant annet bak «100-ugå». Nå skal Sigrun Gabrielsen lede reiselivssatsingen til Eigersund næring og havn KF.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Restart for reiselivet i Gudbransdalen (Innlandet)
«Gudbrandsdalen har en fremtredende posisjon i Norges reiseliv, og gjennom prosessen «Gudbrandsdalen 2030» ønsker vi nå å stake ut en felles retning for bærekraftig utvikling og foredling av reiselivsproduktet.» Kilde: gd.no.

Nicolay startet Booking Service i 1997: – Du må være litt diplomat.. (Innlandet) +
«Den illsinte hyttegjesten kom brasende inn på kontoret til Beitostølen Booking Service. Nicolay Flaaten tok ham med på lunsjrommet. Da de kom ut igjen etter en halvtime, var de perlevenner.» Kilde: oa.no. 

Tipssaken ankes til Høyesterett (Oslo)
«Nå anker arbeidsgiverne i Hotel Bristol og Oslo Plaza saken til Høyesterett.» Kilde: reiseliv1.no.

Nye utstillinger om jordas historie (Oslo)
«Har åpnet Geologibygningen på Naturhistorisk museum, Oslo med seks nye permanente  utstillinger over fire etasjer. En gledens dag for både fastboende og tilreisende barnefamilier!» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje 

Stolt av hotellets high-tech skistall (Telemark) +
«Gaustablikk-eier Mikael Jönsson er svært fornøyd med at Gaustablikk Fjellresort har fått skihotell.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Å verne Hoveodden ville bety mere for Arendal by enn utbygging +
«Å plassere Hove Camping et sted her i Hove leir, ville gi bærekraftsbegrepet mening, og ville gi oss og våre etterkommere en bedre fremtid, skriver Finn Olav Andersen.» Kilde: agderposten.no.

Får ny sjanse til å få korona-kompensasjon +
«Nå skal politikerne i Flekkefjord dele ut 264.000 kroner i en femte runde med statlig korona-kompensasjon. Igjen er det et av hotellene som ligger an til å få mest.» Kilde: avisenagder.no.

Del gjerne!