Turisme som en del av løsningen.. og 28 øvrige reiselivsnyheter denne fredagen

Kronikk: Mulighetenes region for opplevelsesturisme, men for hvem?
«Masseturismens pris er en enorm gratispassasjerkostnad som overlates til de som må forvalte den unike naturen. Derfor må man sikte bedre på de betalingsvillige kundegruppene som ønsker det samme. Da blir turisme en del av løsningen – ikke et økende problem..» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Effektiviserer og flytter funksjoner til regionene
«Innovasjon Norge skal effektivisere driften og varsler samtidig flytting av flere funksjoner til regionkontorene. Effektiviseringen innebærer også en reduksjon i antallet ansatte. ..deler av reiselivsarbeidet flyttes til Bodø.» Kilde: innovasjonnorge.no.

Sterk økning av nordmenn som ønsker flere turister
«En kartlegging av nordmenns holdninger til turisme, gjennomført for Innovasjon Norge, viser at det er en økende opplevelse av underskudd på turister. Flertallet mener turisme har flere positive, enn negative sider.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil at fullvaksinerte skal få reise fritt i hele Europa
«Det er nå et stadig økende press på landene i Europa om å åpne opp for at fullvaksinerte skal kunne reise fritt innen Europa. Kravet er at det må bli slutt på alle restriksjoner før og etter reise fordi dette ikke har noen effekt.» Kilde: flysmart24.no.

Reagerer på kravet om registrering på grensa
«Innreisende slipper ikke unna registreringskravet for innreise. Samtidig avvikles krav til test på grensen. .. Folk med fritidseiendom i Sverige er frustrerte, og får støtte fra advokat.» Kilde: nrk.no.

Bartender raser etter Støres «meter-brudd»: – Latterlig
«Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) klarte ikke å overholde meteren til andre gjester da han besøkte en bar i Tromsø onsdag. Det får utelivsbransjen til å reagere.» Kilde: e24.no.

Konkursøkning på 40 prosent i januar – regner med fortsatt økning
«Tilsammen har 357 virksomheter gått overende i januar, en økning på hele 40 prosent sammenlignet med januar i fjor. Hotell- og restaurantbransjen har foreløpig en økning under gjennomsnittet.. 14,3 prosent for konkurser- og tvangsavviklinger samlet..» Kilde: reiseliv1.no.

365 millionar i tilskot til kulturmiljø i 2022
«..Samstundes bidreg dei til lokal verdiskaping og gjev ringverknader i form av arbeidsplassar og stoltheit over eigen kulturarv og tradisjon, seier klima- og miljøminister Espen Barth Eide…» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nord-Norge:

Landskonferanse 2022: FNs bærekraftsmål og friluftsliv (Nordland)
«30. mai – 1. juni blir arrangeres Landskonferanse Friluftsliv 2022 i Bodø. Konferansen er en viktig møteplass for alle som arbeider med friluftsliv. Tema for landskonferansen er: FNs bærekraftsmål og friluftsliv.» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Egga Utvikling søker prosjektleder med arbeidssted Andøy! (Nordland)
«Egga Utvikling AS er et konsulent- og utviklingsselskap med 20 ansatte fordelt på 6 kontorer i Vesterålen og Lofoten.» Frist: 23.02.2022. Kilde: finn.no.

Støre med løfte om ny flyplass i Bodø (Nordland) 
«Statsminister Jonas Gahr Støre kom med flere gode nyheter for landsdelen under sin nordområdetale i dag.» Kilde: nrk.no.

Visit Helgeland søker Prosjektsleder (Nordland)
«En av Helgelands mest spennende utviklingsstillinger innen reiseliv lyses nå ut.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Visit Helgeland søker Regionsansvarlig for Mosjøen og omegn (Nordland)
«Visit Helgeland jobber kontinuerlig med å markedsføre og utvikle reiselivet på Helgeland… et destinasjonsselskap med 10 ansatte som arbeider for 18 kommuner med ca. 140 samarbeidspartnere..» Frist: Snarest: Kilde: finn.no.

Midt-Norge:

Velkommen til Trøndelag, Arctic Race of Norway
«Arctic Race of Norway blir en gylden mulighet til å vise frem Trøndelag. .. en unik mulighet til å profilere trøndelagsregionen, både nasjonalt og internasjonalt, sier leder for hovedutvalg kultur Bente Estil.» Kilde: trondelagfylke.no.

Bekymret for oppslag om kaos i forbindelse med ny gjenåpning
«Trondheims kommunedirektør Morten Wolden har full tillit til utelivsbransjen når de nå åpner dørene for fullt, men frykter oppslag om kaos og lite kontroll.» Kilde: direkte.vg.no.

Mye snø i Oppdal: – Beste snøvinteren på mange år +
«Det er lenge siden Oppdal skisenter hadde så mye snø som denne vinteren. Likevel er størstedelen av skisenteret stengt på grunn av manglende gjester.» Kilde: friflyt.no.  

Fjord-Norge:

Har brukt millioner på nyrenovert restaurant – men får ikke åpne (Møre og Romsdal)
Ålesund: «Koronapandemien har gjort kokkemangelen i Norge enda større enn før. Ivar Breivik har en helt nyoppusset restaurant, men mangler folk til å drive den.» Kilde: nrk.no.

Intervju med Anders Nyland – Reiselivsdirektør/CEO i Visit Bergen (Vestland)
«..Skjevfordelingen i kulturbevilgninger mellom Oslo og resten av landet må utjevnes, og destinasjonsselskapene i de fem største byene må inn på statsbudsjettet…» Kilde: reiseliv1.no.

Er du fagleg dyktig, god på nettverksbygging og har leiarerfaring? (Vestland)
«Museum Vest søkjer ny leiar ved Kystmuseet i Øygarden. Vi er ute etter ein fagleg sterk person som brenn for kulturhistoria, er flink med folk og har evne til nytenking.» Frist: 24.02.2022. Kilde: finn.no.

Redde for at «Noregs vakraste strand» skal sluke bygda (Vestland)
Kinn: «Refviksanden lokkar til seg både turistar og lokalbefolkning i hopetal på fine solskinsdagar, men også på dagar der vinden uler og bølgene slår hardt mot land. Men bak strandidyllen kjempar bygdefolket ein hard kamp.» Kilde: nrk.no.

No kjem utlendingane på noregsferie (Rogaland)
«Dei siste åra har vore harde for dei som lev av turistar. Med gjenopning og enklare innreise til Noreg, trur næringa på ein god sesong. Likevel er ikkje alt som normalt enno.» Kilde: nrk.no.

Reiselyst mellom to permer (Rogaland)
«Ryfylke er et av de best tilrettelagte områdene i landet for båtfolk. Et helt ferskt praktverk som blir utgitt i disse dager bidrar til å gjøre dette landskapet enda mer tilgjengelig for fritidsbåtfolket.» Kilde: batmagasinet.no.

Ruten kan vinne stor arkitektur-pris (Rogaland)
«Sandnes’ egne «Central Park», Rutenparken, får nå internasjonal oppmerksomhet. Den er nemlig blitt nominert til prisen for årets bygg, av arkitekturnettstedet Arch Daily.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Korona restriksjoner: Dette gjelder hos SkiStar nå (Innlandet/Buskerud)
«Ikke minst blir reisen for alle utenlandske gjester som skal besøke de norske SkiStar destinasjonene enda lettere, da krav om test ved eller etter ankomst nå er fjernet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norges beste ski-reisemål (Innlandet/Buskerud)
«Geilo er Norges beste ski-reisemål, og det beste skihotellet ligger i Trysil. Men best i verden er sveitsiske Verbier, der også det høyest vurderte skihotellet ligger. .. Mer enn 25 land er vurdert i den internasjonale kåringen, som med årets utdeling er avholdt for niende gang.» Kilde: w2g.no.

Gledestårene trillet hos Color Line-ansatte Hanne (Oslo)
«..da hun fikk vite at 950 permitterte får komme tilbake på jobb. Jubelen sto i taket her og det ble feiring med barnebarna med kake og pølsefest. Er rart, men det kom gledestårer gitt, stråler Color Line-ansatt Hanne Larsen.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Prosjektleder for besøkssenter i Jomfruland Nasjonalpark (Telemark)
«I desember 2021 fikk Kragerø kommune godkjent sin søknad om autorisasjon for et besøkssenter som skal bygges på Jomfruland. De ønsker snarest å ansette en prosjektleder i 100% stilling. Søknadsfrist: 11.02.22.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Kjøpte ny elferge til millioner – passer ikke til kaia
«Flere nye elferger langs kysten kan ikke brukes fordi de ikke passer kaiene. Øyboere er bekymret for liv og helse.» Kilde: nrk.no. 

Satser på folkefest i byen nå: – Vi tror meteren forsvinner +
Tvedestrand: «Styret i Uke9 fortsetter sin planlegging av kulturfesten den 5.mars i Tvedestrand. Nå er de styrket i troa på at det blir noe av.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Dette ønsker besøksnæringen seg når restriksjonene oppheves (Sverige)
«Nu när restriktionerna slopas öppnas det upp fler möjligheter för företag i besöksnäringen att återstarta. Besöksliv har pratat med folk i branschen om deras utmaningar och förhoppningar.» Kilde: besoksliv.se.

Del gjerne!