Tydeligvis på Sørlandet at det skjer.. Se fredagens 27 utvalgte reiselivsnyheter her (+)

Nye tema og globale krav for bærekraftig reiseliv
«Alle sertifiseringer har en standard som danner grunnlag for kontroll og godkjenning av de som skal oppfylle standarden.  I 2013 ble den første globale listen laget for sertifiseringer innen reiselivet som ser på destinasjons- og samfunnsnivå.» Kilde: business.visitnorway.com.

Ny bærekraftstandard er internasjonalt godkjent
«En ny og forenklet standard for merkeordningen bærekraftig reisemål har blitt godkjent av det internasjonale godkjenningsorganet GSTC. Standarden tilfredsstiller globale krav og er tilpasset dagens miljø og klimautfordringer.» Kilde: business.visitnorway.com.

Minner på at Innovasjon Norge søker Direktør Reiseliv
«Stillingen som direktør reiseliv i Innovasjon Norge er en av de mest synlige og spennende stillingene i norsk reiseliv, og får en sentral rolle i å bidra til økt verdiskaping og en bærekraftig utvikling av reiselivet..» Søknadsfrist: 31.03.2022. Kilde: finn.no.

Dyrere fergebilletter – skylder på økte drivstoffpriser
«Økte drivstoffpriser betyr mindre penger for fergeselskapene. Fjord Line svarer med å øke billettprisen. Color Line holder igjen.» Kilde: nrk.no.

TV 2 blir aksjonær i Flyr
«Flyr selger aksjer med rabatt til TV 2 for å få rimelig markedsføring.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Alle er alltid velkomne til Barentsburg (Svalbard) +
«Konflikten i Ukraina har ført til lokale sanksjoner av Barentsburg. Livet har blitt vanskeligere for de fleste. Likevel ønsker generalkonsul Sergey Gushchin alle vedkommen til byen i vest.» Kilde: svalbardposten.no.

Stina fikset egenreklame: – Et adrenalinkick (Finnmark) +
«Stina Halvorsen fikk selv merke hvorfor turistene strømmer til Sandland brygge og andre fisketurismebedrifter for tiden.» Kilde: ifinnmark.no.

Innlegg: Viktig at Støre-regjeringen følger opp The Whale (Nordland)
«Denne uka startet Regjeringen budsjettkonferansen på Klækken Hotell. Vårt klare budskap er å gi The Whale støtte i revidert nasjonalbudsjett slik at investeringsbeslutning kan tas snarest.» Kilde: vol.no.

Verdenskjent forfatter skal skrive om Nordland
«Den verdenskjente forfatteren Stef Penney (53) er engasjert av Bodø2024 til å skrive bok om Nordland. Paradoksalt nok skal det skje fra London. Nå trenger hun hjelp fra folk som har helt spesielle historier.» Kilde: bodonu.no.

Her forlater kjempen Bodø – har booket 14 anløp i byen (Nordland) +
«AIDAsol med cirka 1.400 passasjerer besøkte Bodø onsdag morgen. Det er halv kapasitet på grunn av pandemien. Det er cruiseskip nummer to som klarer å legge til i Bodø i vinter. Det skulle ha lagt ti skip til nå, men åtte anløp er blitt avlyst på grunn av værforhold.» Kilde: an.no.

Fjord-Norge:

Norway’s best søker konsernleiar (Vestland)
«Norway’s best eig, utviklar og driv norske kvalitetsreisemål og reiselivsprodukt i verdsklasse. Vi søker ein samlande, energisk og nyskapande konsernleiar. .. Norway’s best AS er eigd av Aurland Ressursutvikling.» Sted: Flåm. Frist: Snarast. Kilde: finn.no.

Meiner vedtaka til Skatteetaten er urettferdige (Vestland) +
«Verksemder må søkje til Skatteetaten for å få dekka tapte lønsutgifter som følge av koronapandemien. Men med ein gong fjellstovene i Nordhordland skriv inn kor mykje dei har tent, får dei avslag. Frå ei maskin.» Kilde: nordhordland.no.  

Cruiseskip dropper Russland – drar til Bergen (Vestland) +
«10.000 ekstra turister til Bergen i sommer. .. Palassbroen i St. Petersburg byttes ut med Askøybrua, blant annet for passasjerer på MS «Queen Victoria».» Kilde: bt.no.

Heseblesande innspurt (Rogaland)
«Me skal vera heilt ferdige til niande april. Ja, me MÅ vera ferdige då. For gjestane dei har meldt at dei kjem, smiler Bjørn Moe litt smånervøs. Jelsa Hotell rustar seg for opning.» Kilde: ryfylke.no.

Thon Hotel Sandnes blir akuttmottak for ukrainske flyktninger (Rogaland) +
Lura: «Det er besluttet at hotellet skal huse de som ikke er blitt registrert ennå og ikke har noe sted å bo, sier seksjonsleder Bjørner Snilsberg for operativ utlendingskontroll.» Kilde: sandnesposten.no.

Øygardsstøl-eigarane stevnar Lysefjorden Utvikling (Rogaland) +
«Olav Haugan og Line Eriksen vil selja restauranten Øygardsstøl, som ligg ved parkeringsplassen til Kjerag, for minst 20 millionar kroner, men meiner Lysefjorden Utvikling (LU) stikk kjeppar i hjula for dette salet.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Skarsnuten Hotel inn i Classic Norway Hotels (Buskerud)
«For 20 år siden åpnet Skarsnuten Hotel i Hemsedal for gjester for første gang. Nå blir Skarsnuten partnerhotell i Classic Norway Hotels og starter en rekordstor ombygging.» Kilde: reiseliv1.no.

Per Øyvind var aldri i tvil da han fikk muligheten (Innlandet)
Hamar: «Midt i januar tiltrådte han som museumsdirektør på Domkirkeodden og han er tydelig på at det å belyse sammenhengen mellom kultur, identitet og historie bare blir viktigere.» Kilde: hamar-dagblad.no.

Nå vil Bjørn konkurrere med Vrådal og andre turistområde (Telemark) +
«Bjørn Veum Seljevold sitt prosjekt Via Ferrata kosta rundt éin million kroner. Nå har grunneigaren i Hauggrend sendt Fyresdal kommune planar om både skianlegg/alpintrekk og golfbane.» Kilde: vtb.no. 

Sørlandet:

Hackaton for et mer bærekraftig reiseliv
«12.-14. mai arrangeres Cassini Hackaton i Kristiansand! Arrangementet er støttet av EU og gjennomføres på 10 lokasjoner rundt i Europa samtidig.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Techpoint 2022 – høstens nasjonale møteplass på Sørlandet
«Det er med stolthet vi i nå lanserer Techpoint 2022, som på kort tid er blitt Norges ledende tech- og næringslivskonferanse. Dette blir tidenes næringslivsarrangement på Sørlandet!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Dette vokser og vokser
«Aldri før har så mange sentrale aktører stått sammen på tvers av bransjer for å skape en nasjonal møteplass på Sørlandet.» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Vi teller ned til NTW 2022
«4. april går startskuddet for Norwegian Travel Workshop (NTW) og Kristiansand er vertskap for Innovasjon Norges største B2B satsning.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com. 

Vil ha vurdert å flytte båtplasser for plass til flere turister +
Risør: «Det har lenge vært ønskelig å utvide gjestehavnkapasiteten i Risør – men prosjektet er svært kostbart. Stian Lund (V) sier han vil utrede å la gjestene bruke mer av havna.» Kilde: austagderblad.no

Kulturpasset «Utsolgt!» tar kulturlivet tilbake
Kristiansand: «Målet med «Utsolgt!» er få folk til å gå på kulturarrangementer igjen. Med kulturpasset til 150 kroner får du adgang til alle arrangementene som er med i ordningen i tidsrommet 30. mars til 3. april.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Ønsker seg elvepark med rafting og elvepadling +
Lyngdal: «Idrettslærer Andreas kjøndal på KVS Lyngdal har kontaktet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for å sjekke mulighetene for elvepark i Litleåna ved Sarons Dal.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Destinations Look to Drive Bookings Themselves
«Destination marketers are skilled at helping travelers plan trips, but they’re poor at encouraging transactions. Are they missing a trick by not driving more direct bookings and, thus, helping to level the playing field for the smallest travel suppliers?» Kilde: skift.com. 

European Hotel Performance Tumbles Since Ukraine War
«It’s still only one data point, but Europe’s softened hotel performance is a warning signal to major hotel company executives who previously tried to downplay the impact the Ukraine War would have on their European portfolios.» Kilde: skift.com.

Del gjerne!