Utstrakt lønnstyveri hotell og restaurantbransjen? Se dagens 45 reiselivsnyheter!

Lettelser i smitteverntiltakene – er det godt nok?
«Det er en omfattende liste med tiltak, men for reiselivet er det spesielt oppheving av den generelle skjenkeforbudet og økning i maks antall ved arrangementer som er viktigst. Spørsmålet blir imidlertid om dette er godt nok fra å redde reiselivsbedrifter fra konkurs?» Kilde: norsk-reiseliv.no.

Alle smittevern-krav ved innreise til Norge fortsetter
«De som hadde håpet på at kravet om å teste seg for covid-19 ved innreise til Norge skulle bli fjernet nå, blir skuffet. Plikten fortsetter, også etter at en god del andre smittevern-krav har blitt fjernet.» Kilde: flysmart24.no.

Den nasjonale skjenkestoppen oppheves
«Det blir tillatt å skjenke frem til kl. 23.00 – Dette betyr enormt mye for reiseliv og servering som endelig kan få tilbake gjestene sine, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ikke imponert over regjeringen: – Oppleves som favorisering av restauranter
«Etter flere uker med nedstengning kan servicebransjen gå tilbake til alkoholservering frem til klokken 23.» Kilde: nettavisen.no.

Krever flere tiltak for permitterte
«Regjeringen må gjøre mer for å stille opp for de som rammes av koronatiltakene, krever Fellesforbundet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

LO sier det fortsatt er tøft: – Norge er ikke friskmeldt før folk er tilbake i jobb
«Både Virke og NHO er fornøyde med at det nå blir noen lettelser i tiltakene, men er skuffet over manglende avklaring rundt coronasertifikat. LO understreker at det fortsatt er tøft for mange.» Kilde: e24.no.

Omsetningssvikten øker behovet for koronapass
«Den siste tiden har vi sett en markant forverring i omsetningssituasjonen for særlig luftfarten og reiselivsbedriftene, viser NHOs medlemsundersøkelse for januar. Nå haster det med å få på plass tiltak som gir mer forutsigbarhet for bedriftene, mener Helene Frihammer.» Kilde: nho.no.

Spekter håper på ytterligere fjerning av koronatiltak
«Tiltakene har gitt store konsekvenser.. og derfor er det viktig at de avvikles så snart det er forsvarlig av hensyn til helsetjenesten. Kan vaksinepass bidra, bør det innføres så snart det er praktisk mulig, sier adm. direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Får ikke betalt overtid i hotell og restaurantbransjen
«I hotell og restaurantbransjen jukses og trikses det, og de ansatte får ikke den lønnen de har krav på, hevder Ståle Botn, rådgiver i Parat. Han mener at det foregår utstrakt lønnstyveri i bransjen.» Kilde: parat.com.

Bare fem hoteller slapp gjennom nåløyet for hotellkjeden
«33 aktører banket på døra i fjor for å sikre seg en plass i kjeden. 28 av dem måtte snu.» Kilde: estatenyheter.no.

Avlyser halvparten av flyvningene etter ny korona-svikt
«Den nye korona-varianten har truffet flyselskapene knallhardt. Selskap etter selskap kutter nå i ruter og avganger for å unngå å fly med for mange tomme seter. Hos det nye norske flyselskapet Flyr forsvinner rundt halvparten av avgangene de nærmeste ukene.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Pessimisme blant reiselivsbedriftene i nord +
«Regiondirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik, sier at reiselivsnæringen må få på plass en bedre kompensasjonsordning for å overleve korona-restriksjonene.» Kilde: folkebladet.no.

Ole-Jonny krever koronapass: – Vi må åpne opp (Troms) +
«Harstadregionens næringsforening med Ole-Jonny Korsgaad i spissen sier nei til mer nedstenging. ..32 næringsforeninger fra hele landet nå har gått sammen om oppropet, som blant annet etterlyser en «offensiv strategi» for å håndtere koronapandemien.» Kilde: iharstad.no.

Flyselskap kutter avganger fra Evenes: – Mangel på etterspørsel (Nordland) +
«Først trappet flyselskapet Flyr ned avgangene fra Evenes, nå gjør de ytterligere tiltak.» Kilde: fremover.no.

Ordførerne i Vesterålen samler seg om The Whale (Nordland)
«Vesterålen vil få økt aktivitet og turisme med The Whale og Hurtigrutemuseet.» Kilde: blv.no. 

Reiselivet reagerer: Må ha underskudd for å få støtte (Nordland)
«Reiselivbedrifter som har overskudd i 2021 må betale tilbake den statlige koronastøtten de fikk for november og desember. – Urimelig, mener NHO Reiseliv.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Konkurs: – To knallharde år
«Bare timer før skjenkestoppen ble opphevet, gikk Staffan Karlsson til skifteretten med ett av sine tre utesteder i Trondheim.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Måtte evakueres fra campingvogna i robåt
«Hun var den eneste gjesten på Meråker Camping i Trøndelag. Men natt til torsdag hadde det kommet så mye vann rundt vogna hennes, at brannvesenet måtte hente henne i båt.» Kilde: nrk.no.

Direktør Terje Lysholm: Glad for full lading på hotellet
«Røros hotell har fått satt opp ti elbil-ladere på parkeringsplassen til hotellet i samarbeid med REN Røros.» Kilde: nearadio.no.

Ny rapport uroer: – Økonomisk katastrofe med full hyttestopp +
«Hytteveksten i Oppdal og Rennebu har vært enorm siden årtusenskiftet. .. Næringslivet i Oppdal og Rennebu skjelver før den politiske behandlingen..» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Med den nye bussen gjør Ståle seg klar til cruisetrafikken (Vestland) +
«Med sin nye store buss satser Ståle Åhjem i Selje blant annet på å frakte cruiseturister i Nordfjord rundt omkring til ulike severdigheter. Rett før jul gikk Ståle Åhjem i Selje til innkjøp av en moderne og stor buss med plass til 54 passasjerer.» Kilde: fjt.no.

Snart får vi fem nye historiske hotell: To i Sogn og Fjordane (Vestland) +
«Yngve Brakstad og Steinar Sørlie ved Villa Åmot har brukt koronapandemien til å styrke bedrifta og å etablere fleire bein å stå på. No blir dei også tekne inn blant landets historiske hotell.» Kilde: firdaposten.no.

Investerer millioner for å gjøre Biologen til et fullverdig hotell (Vestland) +
«Arbeidet med å utvide Biologen på Herdla har startet. Eierne håper å være ferdig med rehabiliteringen til sommeren.» Kilde: av-avis.no.

Nå er det slutt for suvenirbutikken i Kong Oscars gate (Vestland) +
«Fem og et halvt år etter oppstart, legger suvenirbutikken Porato Basko ned. .. Stupende salgstall kom som en direkte konsekvens av begrenset turisme under korona-pandemien.» Kilde: ba.no.

Vil du bidra til å styrke Stavangers posisjon som arrangørby? (Rogaland)
«Region Stavanger arbeider for at internasjonale events, arrangementer, konferanser, kongresser og messer legges til Stavanger-regionen og Siddis Center-området. Vi søker en person som kan skal drive frem nye arrangementer i samarbeid med aktørene på området.» Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

Markedsføre innlandets mest spennende reiselivsbedrifter? (Innlandet)
«Frich Managment AS søker Markedssjef. Som Markedssjef i Frich´s er du ansvarlig for all markedsføring og markedsaktiviteter i kjeden.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no. 

Lia Gård mistet 4.000 gjestedøgn: – Støtten har vært fantastisk (Innlandet) +
Koppang: «For to år siden var ledelsen ved Lia gård redde for hva som kunne skje med virksomheten om smitteverntiltakene vedvarte. Støtte fra private givere ble løsningen.» Kilde: vl.no.

Søker Leder Besøkssenteret Hadeland Glassverk (Innlandet)
«Er det du som skal sette hadeland glassverk som destinasjon på turistkartet? Din hovedoppgave vil være å sørge for at besøkssenteret .. driftes så optimalt som mulig samt at vi ønsker oss langt flere besøkende..» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Norges første innendørs skisenter har tapt 140 millioner på to år (Akershus)
«Norges første innendørs skisenter åpnet i januar 2020 med Selvaag Gruppen og Stein Erik Hagen som største eiere. De to første årene endte med kraftig underskudd.» Kilde: reiseliv1.no.

Restauranteier: – Det er ikke optimalt, men vi åpner for å overleve (Oslo)
«Regjeringen opphever den omstridte skjenkestoppen, men jubelen står likevel ikke i taket hos Nevzat Arikan. Noho-partner Morten Usterud frykter at kompetanseflukten fra bransjen vil komplisere gjenåpningen.» Kilde: dn.no.

Nasjonalmuseet har hentet inspirasjon fra Skam og Pinterest (Oslo)
«Kommunikasjonsdirektøren forteller at de har jobbet med målgrupper på en helt ny måte.» Kilde: kom24.no.

Slik blir plasseringen av Picasso i det nye regjeringskvartalet (Oslo) +
«Protestene var store da «Fiskerne» og «Måken» ble fjernet og Y-blokken revet. Nå er det bestemt hvor de to Picasso-verkene skal vises.» Kilde: aftenposten.no. 

Til våren vil det bli færre aktører i elsparkesykkelmarkedet i Oslo 
«Byrådet foreslår at kun tre aktører skal få tillatelse til å leie ut elsparkesykler i Oslo. Målet er å begrense antallet allerede til våren.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Mine begrunnelser for gjenåpning av Rygge (Østfold)
«Moss kan bli en helt annen by, og kvitt biltrafikken fra fergene. Frigjort vannkant. Østfold bør satse på industri og næringsliv. Utbedre havner og seilingsleder. Det er alt dette Rygge også handler om.» Kilde: moss-avis.no.

Møter, konferanser og overnattinger som var booket blir kansellert (Vestfold) +
«Møter, konferanser og overnattinger som var booket før jul blir kansellert da det enda er strenge restriksjoner. Det som tynger oss mest er meteren og at bedrifter og organisasjoner er forsiktige med å treffes, sier daglig leder ved Torp hotell Geir L. Alfheim.» Kilde: sb.no.

Elbåt-utleie gir gigant-strømregning (Telemark)
«Selskapet Canal Boats AS som leier ut helelektriske bobåter i Telemarkskanalen må vurderere aktiviteten neste vintersesong.» Kilde: batmagasinet.no. 

Satser nytt for rasteplasser på Hardangervidda (Telemark) 
«Statens vegvesen fortsetter arbeidet med å oppgradere rasteplasser langs Nasjonale turistveger. For første gang har de utlyst en designkonkurranse kun for landskapsarkitekter for å ta vare på den urørte naturen.» Kilde: bobilverden.no.

Nektet Pride-gjester overnatting. Nå vurderer TV-profilen anmeldelse (Telemark)
«Da Gisle A. Gjevestad Agledahl arrangerte Pride i Fyresdal, måtte lokalbefolkningen åpne hjemmene sine for gjestene. Nå vurderer TV-profilen anmeldelse.» Kilde: tv2.no.

Sørlandet:

Fornøyelsesparker får kritikk – rapporterer inn for få uønskede hendelser
«Fornøyelsesparker er for dårlige til å melde inn uønskede hendelser. Anne Lise (52) ble skada i en vannsklie i Dyreparken for halvannet år siden og er fortsatt preget.» Kilde: nrk.no.

Mener Risør kommune blåser en lang marsj i naturvern og dyreliv +
«Hytteeier Lars F. Norum fra Oslo mener Bjørnholet ved Fie bør vernes. Han har vært i kontakt med Risør kommune flere ganger for å gjennomslag for sine standpunkter, men til ingen nytte.» Kilde: austagderblad.no.

Hotell og utesteder spente og lettet: – Det er et stort fremskritt +
Flekkefjord: Hotellsjefene ser positivt på de nye korona-lettelsene, og er glad for at kranene nå kan åpnes for skjenking. – Dette er et skritt i riktig retning, sier hotellsjef Sigurd Bruhjell i Grand hotell til Agder.» Kilde: avisenagder.no.

En kraftsti med bro kan bli første del av den store energiparken +
Sirdal: «I en orientering til formannskapet i Sirdal torsdag kom det frem at planene for kraftvitensenter har tatt et langt steg videre, og at en gangbro kan bli første byggetrinn.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Denmark to make domestic flights fossil fuel free by 2030
«In her New Year’s address, Prime Minister Mette Frederiksen said she wanted to “make flying green”.» Kilde: travindy.com.

Ny besøksavgift for Venezia
«Planlegger du å besøke Venezia i sommer? Da trenger du en billett. Fra i år vil det bli belastet en avgift for å besøke det umåtelig populære turiststedet.» Kilde: travelnews.no.

Where to find myth and legend in Norway’s wildest landscapes
«Norway’s incredible landscapes have inspired travelers for generations. But long before that, they were the backbone of the country’s rich mythology and folklore.» Kilde: lonelyplanet.com.

Del gjerne!