Venter over en halv million besøkende.. og 30 andre reiselivsnyheter denne fredagen

Nye prosjekter langs Nasjonale turistveger i 2022
«Utsiktsplattformer på kanten av Vøringsfossen, stegasteiner i vannskorpa eller et servicebygg som lyser som en lanterne ut mot storhavet. Statens vegvesens turistvegarkitektur blir ikke mindre innovativ, brukervennlig eller opplevelsesrik i 2022.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Spørsmål knyttet til krisen i Ukraina, sanksjoner og besøkende til Norge
«Flere av våre medlemmer har spørsmål knyttet til problemstillinger som har oppstått som følge av Russlands invasjon av Ukraina. Her redegjør vi for hvilke lover og regler som gjelder.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Scandic Norge reddet mer enn 46.000 måltider i 2021
«Gjennom samarbeidet med matredder-appen Too Good To Go, selger Scandic-hoteller over hele Norge overskuddsmat til en billig penge.» Kilde: reiseliv1.no. 

Flyanalytiker advarer om kostnadssmell
«I starten av uken meldte EU at russiske fly utstenges fra europeisk luftrom, og kort tid etter meldte Russland til det tilsvarende for europeiske fly. Det betyr lengre ruter til Asia, større kostnader for flyselskapene og dyrere flybilletter for forbrukere..» Kilde: reiseliv1.no.

Flyr fløy 50.017 passasjerer i februar
«Trafikktallene går i riktig retning men bærer fortsatt preg av omikron-restriksjoner.» Kilde: e24.no.

Fem europeiske blant verdens sikreste lavprisselskap
«Det er ikke vanskelig å finne harde utfall fra både kunder og konkurrenter mot billigselskap som Ryanair og Wizz Air. Mobbet og utskjelt, men nå har disse to havnet på listen over meget få europeiske flyselskap som får toppkarakter for flysikkerhet.» Kilde: flysmart24.no. 

Nord-Norge:

Nyansettelser i Norwegian Adventure Company
«Magnus Gundrosen og Nina Kristine Madsen-Geelmuyden styrker teamet i Norwegian Adventure Company (NAC) i 2022. Dessuten er Mona Marie Sævareid Kjæmperud og Amund Rangøy er ansatt salg.» Kilde: horecanytt.no. 

Vi opplevde støtte fra flere, men ikke alle (Svalbard) +
«Det russiske reiselivsselskapet Arctic Travel Company Grumant tok turen til Longyearbyen for å snakke med sine samarbeidspartnere.» Kilde: svalbardposten.no.

Flere ønsker fastmerking av skuterløyper (Finnmark) +
«Bruk av plaststikker for å merke skuterløyper er for mange blitt et problem, og flere ønsker å gå over til fastmerking av traseene med bruk av trykkimpregnerte stolper. FeFo har fått søknader..» Kilde: sagat.no.

Visit Senja Region søker Reiselivssjef (Troms)
«Vil du være med og doble verdiskapingen i Senjaregionen de neste tre årene? Søknadsfrist 20.03.2022.» Kilde: Johnsen rekruttering

Reiselivssjefen vil ikke ha omstridt charterbåt (Nordland) +
«Også Destination Lofoten ber Nordland fylkeskommune om å revurdere tillatelsen til charterrute (Arctic Explorer) på Reinefjorden i Moskenes. – Vi vil kontrollere utviklingen av den sterke veksten.» Kilde: lofotposten.no.

Tross uro i Europa – bestillingene renner inn (Nordland) +
«Reiselivet skjelver etter pandemien – og nå skaper krigen i Ukraina usikkerhet i Europa. Likevel ser det ut til å bli et bra år for Eliassen Rorbuer, der to sunndalinger har investert millioner.» Kilde: auraavis.no.

Hytta ble pusset eventyrlig opp, men ingen kommer seg dit (Nordland) + 
«Alpinsenteret stolheis, som går opp til den eventyrlig oppussede skihytta på fjellet, er ute av drift på grunn av sikkerhetssjekk. Glomfjord Alpinsenter drives på dugnad..» Kilde: an.no.

Fjord-Norge:

Venter over en halv million besøkende (Møre og Romsdal)
«Cruisesesongen er allerede så smått i gang, men hovedtyngden av anløpene ventes i tiden fremover, forteller markedsansvarlig i Ålesundsregionens Havnevesen Synnøve Johnsen som teller opp totalt 233 cruisebåtanløp til havna i Ålesund i 2022.» Kilde: bypatrioten.com.

Strynefestivalen-billettene ryker i rekordfart (Vestland) +
«Strynefestivalen har blitt avlyst siden koronapandemien kom til Norge. Men til sommeren blir det festival, og billettene ryker i rekordfart.» Kilde: friflyt.no.

Verdsarvsenteret avduka: – Eit fantastisk løft for reiselivet (Vestland) +
Luster: «Ein heilt ny kvardag for verdsarven på Ornes, seier ordførar Ivar Kvalen, som no kan visa fram det nye Verdsarvsentret i Lustrafjorden.» Kilde: sognavis.no.

Touchless-skjermene på Flesland vekker internasjonal oppsikt (Vestland)
«I går hadde vi besøk av et filmteam som skal lage case-film for firmaet som produserer skjermene, for å illustrere hvordan vi utnytter dem mot våre målgrupper.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Matskattar i Suldal (Rogaland)
«I går var ein nydeleg dag for å spela inn påske-episodane i serien «Matskattar i Suldal» med TV Haugaland og Ryfylkekokken..» Kilde: facebook.com/visitsuldal

Midt-Norge / Øst-Norge:

Unn deg lek, luksus og trim i et av badeanleggene i Fjellregionen
«I Nord-Østerdal og Rørosregionen kan du svømme, hoppe og leke, ja, kort sagt boltre deg i godt temperert vann i seks kommunale svømmebassenger samt i bassenger og velværetilbud i tre av Fjellregionens hoteller.» Kilde: retten.no.

Vintersesongens events er endelig tilbake hos SkiStar (Innlandet/Buskerud)
«Endelig er det igjen klart for å invitere alle skientusiaster til fjells på både tradisjonsrike og nye arrangement. 12. mars braker det løs i Hemsedal, med det populære Hemsedal Up n’ Down.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hotell-utbyggerne om høyde-debatten (Buskerud) +
Hønefoss: «Debatten om høyden på det nye hotelltilbygget raser. Direktør i Scandic Hønefoss, Kåre Grønli, er veldig klar på at hotellet trenger den 8.-etasjen for å få til det konseptet de ønsker.» Kilde: ringblad.no.

Hos Ole er det fullt de neste tre ukene (Innlandet)
Hamar: «To år etter pandemiens start ser det ut til at gjestene strømmer tilbake til hotellene på Hamar. Helgens begivenhet er et stort pluss for bransjen. Hotellene åpner dørene og har redd opp sengene for tilreisende til skøyte-VM i helga.» Kilde: h-a.no.

Intervju med Christian Lunde – administrerende direktør i Visit Oslo
«Hva er den viktigste utfordringen du har i jobben for tiden?» Kilde: reiseliv1.no.

Den største oppgraderingen av utstillinger på Naturhistorisk museum (Oslo)
«Geologibygningen gjenåpner med seks nye permanente utstillinger over fire etasjer etter flere års totalrehabilitering. Åpner 5. mai.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kan Oslo Havn få til begge deler på Vippetangen? (Oslo) +
«Kanskje skal utenlandsfergene havne her. Oslo Havn har allerede planene klare for «nye» Vippetangen.» Kilde: aftenposten.no.

Støtvig Hotell og Refsnes Gods høyt rangert på toppliste (Østfold) +
«De aller beste hotellene i Norge er kåret for 2022. To lokale hoteller debuterer på årets kåring.» Kilde: moss-avis.no.

Her har det vært bygd for 3,6 milliarder på ti år (Vestfold) +
«Nå er Oslofjord-utbyggingen i mål. Byggekraner har preget landskapet på Brunstad siden 2013. Fram til nå er 3,6 milliarder kroner brukt til å fullføre én av Europas største hotell- og konferansedestinasjoner. Siste skudd på stammen er utvidelsen av konferansesenteret mot nord for inntil 1.000 gjester.» Kilde: sb.no.

Sørlandet:

Gratis fagbrevkurs i salgsfaget og reiselivsfaget
«HK-dir (Kompetanse Norge) bevilger midler til nye kurs med fagopplæring. Konsulentas på Sørlandet vil derfor tilby gratis fagbrevkurs i salg/reiseliv og kurset ledes av Christin Dahl og Rolf Øygarden som har holdt servicekurs for Visit Sørlandet i mange år.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Vi merker at vår satsing på bærekraftig drift øker kvaliteten for gjestene +
«Utsikten Hotell Kvinesdal har blitt miljøsertifisert gjennom Miljøfyrtårn: – Det er vi utrolig stolte av!» Kilde: avisenagder.no.

Har kjøpt opp campingplass: – Skal moderniseres +
«Joachim Berntsen og Nina Langøy i Torvets Kolonial AS ser et stort potensial på Helvik. Det gjør også ny hovedeier av campingplassen, Helge Mikalsen.» Kilde: lister24.no.

Annet:

Bra trykk på TravelMatch 2022
«Følelsen av frislipp fra pandemitåken preget torsdagens TravelMatch i Oslo.» Kilde: travelnews.no. 

Del gjerne!