Vil erobre turistperlene med flyttbare minibutikkar.. og 29 andre utvalgte reiselivsnyheter

Vil erobre turistperlene med flyttbare minibutikkar
«Døgnet rundt kan surfeturistar i Ervik få tak i varene dei treng. No vil fire unge gründerar ta minibutikk-konseptet til andre stader i landet.» Kilde: nrk.no.

Saken om «Den store norske bærekraft-bløffen» engasjerer
Dette innlegget til Odd Roar skapte litt forore, med flere gode poeng å merke seg. Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum

GTA 2022: Up Norway ble årets opplevelsesarrangør
«I sterk konkurranse med gode norske opplevelsesarrangører var det Up Norway som trakk det lengste strået i Grand Travel Awards 2022.» Kilde: travelnews.no.

EU til ny kamp mod bookingportaler
«Nye EU-reguleringer skal stække bookingportalerne. ”De har værdi som markedsføringsplatform, men OTA’erne sluger 25 procent af overnatningsstedernes omsætning,” siger HORESTA’s direktør.» Kilde: standby.dk.

Mange bruker turisthyttene 
«Det er vinterferie i landsdelen vår denne uka, og folk vil ut på ski. Og igjen er turistforeningens hytter åpne for folk som vil gå dagsturer. Under pandemien har besøket der vært strengt regulert.» Kilde: 

Unngå knokkelekspressen hjem fra skiferien i utlandet
«Nær 100 000 nordmenn planlegger skiferie i utlandet denne vinterferien. – Pass på at du ikke overvurderer skiferdighetene dine, sier skadeforebygger.» Kilde: abcnyheter.no.

SAS varsler endringer i både ruter og flyflåte
«Det skandinaviske flyselskapet SAS skal spare 7,5 milliarder svenske kroner.. Endringene kan bli omfattende, og gjelder selskapets nettverk – ruteoppsett – og flyflåte.» Kilde: 

Ansatte i SAS om nytt spareprogram: – Skaper uro
«SAS-ansatte er motvillige til å legge avtalene sine på bordet, når flyselskapet varsler spareprogram i milliardklassen. – Vi har allerede strukket oss langt, sier leder i SAS Norge kabinforening.» Kilde: e24.no.

Folk «klikker» oftere på norske fly
«Folk som ikke kan oppføre seg ordentlig har blitt mer og mer vanlig på fly. Munnbind-krav, alkohol og økning i passasjerer er grunnen.» Kilde: nrk.no.

Passasjerer spytter og kaster kaffe på flyplass-ansatte
«En fersk arbeidsmiljørapport avdekker at pandemien har skapt grove angrep på de som jobber med passasjer-behandlingen på flyplassene. I de verste tilfellene får ansatte kastet kaffe på seg, eller blir spyttet på.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Fikk hjelp på ferie (Svalbard) +
«For et fantastisk lokalsamfunn dere har, vi er virkelig overveldetEn ekstra innsats fra flere medmennesker i Longyearbyen ble til en hyggelig historie med en lykkelig slutt.» Kilde: svalbardposten.no.

Dette sier turistene om Kystruten (Finnmark) +
«Under en omvisning av Havila Kystrutens skip har iFinnmark møtt turister fra London og Trøndelag mens skipet sto til kai i Kirkenes. .. Paret er veldig fornøyde med opplevelsen om bord, og skryter av servicen og besetningen.» Kilde: ifinnmark.no.

Nå er det igjen kø i havna i Tromsø (Troms)
«For Brim Explorer er turistene tilbake for fullt, og de siste ukenes opptur har virkelig overrasket dem. – Vi var spente på resten av sesongen som i all hovedsak dreier seg om fjordcruise og middagscruise-delen av tilbudet vårt.» Kilde: nordlys.no.

Midt-Norge:

For meg er Oppdal Norges beste freeride-anlegg
«Ikke bare er Oppdal Norges største skisenter i areal. I følge norgescupvinner Stinius Skjøtskift har Oppdal Skisenter Norges beste offpist.» Kilde: friflyt.no.

Fjord-Norge:

Smitte rammar ferjetrafikken, kanselleringar påreknast (Møre og Romsdal)
«Talet på koronasmitta ferjemannskap er no så høgt, at ferjeavgangar over heile fylket kan bli kansellert på kort varsel.» Kilde: mrfylke.no.

Sunndalsøra Hotell med uteservering på taket (Møre og Romsdal) +
«Det skjer en stor oppussing, og en digitalisering av Sunndalsøra Hotell. Med færre ansatte og flere rom skal hotellet ta igjen noe av den tapte inntekten de har mistet gjennom pandemien. .. Det er en markert bedring i antallet gjester.» Kilde: tk.no.

Cruiselista er oppdatert for Loen/Olden (Vestland)
«Som ein ser er det ei fyldig liste for komande sesong. Første skip er AIDAsol kjem onsdag. Cruisesesongen varer heilt til 26. desember, då kjem hurtigruteskipet Otto Sverdrup til Olden.» Kilde: fjordingen.no.

Fantastisk å endelig kunne gå på konferanse igjen (Vestland) +
«Herman Friele er glad for at konferanse- og næringslivsbyen Bergen endelig er gjenåpnet. Pandemien har i to år satt en stopper for Bergenskonferansen. Tirsdag, etter 770 dagers pause, kunne næringslivet samles på Radisson Blu-hotellet på Bryggen.» Kilde: ba.no.

Innlegg: Satsing på reiseliv skaper spennende muligheter (Rogaland)
«Bransjen har hele tiden bedt oss avvente å sette en begrensing inntil tålegrenseanalysen er ferdig. Nå er den endelig her – og vi ser fram til å få på plass gode handlingsplaner for cruisetrafikken, i samarbeid med næringen og innbyggerne i Stavanger.» Kilde: dagsavisen.no.

Øst-Norge:

Søker digital markedsfører og innholdsprodusent (Innlandet)
«Jotunheimen Travel leter etter en digital markedsføringsentusiast for å øke synlighet, trafikk og konverteringer i relevante kanaler for Jotunheimen Travel/JVB med sans for naturopplevelser i Jotunheimen region.» Kilde: finn.no.

Nå blir Finnskogens Hus en realitet (Innlandet) +
«Nå er avtalen om samarbeid med Anno Museum klar, og statsråd Anette Trettebergstuen har derfor gitt klarsignal til at statstilskuddet til «Finnskogens Hus» i regi av Norsk Skogfinsk Museum (NSM) kan utbetales. – Blir en verdig og god formidlingsarena av skogfinsk kultur.» Kilde: glomdalen.no.

Deler ut 1,8 millioner korona-kroner (Buskerud) +
«23 bedrifter i Ringerike får et ekstra løft for å komme seg på beina etter koronakrisen. Men det er langt fra nok. Hoteller, restauranter/puber og reiselivsbedrifter er prioritert i denne runden.» Kilde: ringblad.no.

Etter 23 år stenger Anita det populære hotellet (Akershus) +
Gjerdrum: «Etter 23 år er hotellet slik vi kjenner det historie. Anita B. Aasland overlater stedet til WeCare. – Det har vært veldig mye jobb og mange forsakelser, men først og fremst 23 år som har gitt meg sann glede.» Kilde: rb.no.

The Thief henter ny hotelldirektør fra Bjørvika (Oslo)
«Robert Holan blir ny direktør ved The Thief på Tjuvholmen. Han kommer fra jobben som direktør ved Clarion Hotel Oslo i Bjørvika.» Kilde: ao.no.

Espen (36) har ansvar for å fylle et av Nordens største konferansehotell (Oslo) +
«Espen Lindeberg Berntsen fra Odda jobber som sales manager på Clarion Hotel The Hub i Oslo, hotellet som med sine 810 rom og 25 møterom er et av Nordens største konferansehotell over 13 etasjer. Nå gleder oddingen seg til gjenåpningen av landet.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Åpner «hemmelig rom» og byr på godsaker (Telemark) +
Gaustatoppen: «I helga åpnet et nytt tilbud på Gaustabanen for deg som tar turen opp med bane inne i Gaustatoppen.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Kunst, kultur og XR
«Spennende seminar (03. mars 09:00 – 14:30) i regi av nettverket Agder XR, med støtte fra Agder Fylkeskommune og Sørnorsk filmsenter – om kunstens og kulturens muligheter ved bruk av digital teknologi som VR, AR og MR.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Vil ikke bo i en død by +
Risør: «Innflytteren Tore Holmstrøm mener boplikten må beholdes, men at den må etterleves om den skal ha noen misjon.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Europe’s New Climate Policies Meet a Travel Reality
«The travel industry looks set to clash with the European Commission over proposals for its «Fit for 55″ climate change legislation. It’s going to be a pivotal year.» Kilde: skift.com.

Technology, Tourism, and New Zealand
«By Freya Watkinson, Founder of VEXPLORE and ATTA Ambassador for New Zealand.» Kilde: adventuretravelnews.com.

Del gjerne!