Vil gjøre urfjell til en turistattraksjon.. og 41 andre utvalgte nyheter

Kunnskap kan gi mer klimavennlig ferie
«Forskere har funnet ut hvor mye CO2 vi faktisk slipper ut når vi drar på ferie. Kanskje kan det bidra til et mer bærekraftig reiseliv. – Turistindustrien kan bruke utslippstallene til å markedsføre mer bærekraftige reisemål eller transportmidler, sier Henrik Grythe.» Kilde: forskning.no.

Velkommen til Travel Week 13.-16. januar 2022
«Vi gleder oss til å ønske bransjen velkommen til fire hele dager fullspekket med reiseliv!» Kilde: travelnews.no.

European travel won’t bounce back until 2024
«Travel within Europe is not expected to surpass pre-pandemic levels until 2024, according to the latest projection by the European Travel Commission (ETC).» Kilde: travindy.com.

Lovnaden om 30 prosent lågare ferjeprisar er i realiteten 11,7 prosent
«Støre-regjeringa har varsla at dei vil redusere ferjetakstane med 30 prosent frå nyttår. Med utgangspunkt i dagens takstnivå er det riktige talet 11,7 prosent.» Kilde: nrk.no.

Fred. Olsen Cruise Lines returns to Norway
«Fred. Olsen Cruise Lines is making a return to its homeland of Norway, as new ship Borealis sets sail in search of the Northern Lights, the natural phenomenon after which she is named.» Kilde: breakingtravelnews.com.

Har valgt hver sin strategi i vinter – en av dem bommer
«Foran denne vintersesongen har SAS og Norwegian valgt ulik strategi. Det skjer i et marked som er svært usikkert på grunn av smitteutviklingen. En av dem har valgt riktig satsing, men hvem blir det? Den fasiten får vi først til våren.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Vil ha landstrøm til de viktigste cruisehavnene (Finnmark)
«Hvis FrP-representanter på Stortinget får det som de vil, skal Honningsvåg havn få landstrøm.» Kilde: radionordkapp.no. 

Fikk 5.000 lokale gjester (Finnmark) +
«Flere skoleklasser fikk besøke Seiland House som en del av koronatiltakene for Altas reiselivsnæring.» Kilde: altaposten.no. 

Visit Lyngenfjord søker etter daglig leder (Troms)
«Vår daglige leder skal ut i permisjon og Visit Lyngenfjord søker derfor vikarierende daglig leder, i første omgang for en periode på 2 år med mulighet for fast tilsetting.» Søknadsfrist: 1. desember. Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Vil innføre coronapasset umiddelbart (Troms)
«Tromsø kommune har planlagt et ekstraordinært formannskapsmøte for å kunne innføre coronapasset i det samme det juridiske er på plass.» Kilde: dagbladet.no.

Vil gjøre urfjell til en turistattraksjon (Troms) +
«Prosjektet «The Rock» skal presenteres i neste kommunestyremøte i Senja kommune. Nyvalgt styreleder Trygve Tamburstuen i Senja Geologi- og Industrisenter AS forteller at prosjektet dreier seg om å bruke den særegne geologien på Senja til å skape et opplevelsessenter.» Kilde: nordlys.no.

Sjøfartsdirektoratet vurderer flere tilsyn i hvalsafarien (Troms/Nordland) +
«Sjøfartsdirektoratet vurderer sterkere lut når reiselivsnæringa melder om useriøse aktører som driver risikosport i hvalsafarien. – Det må ikke bli cowboytilstander.» Kilde: itromso.no.

Fiskeridirektoratet skal i møte med hvalsafariaktører (Troms/Nordland) +
«Det er opp til aktørene å følge loven, opptre sikkert og ta hensyn til dyrevelferd. Fiskeridirektoratet skal sørge for at forskriften blir fulgt.» Kilde: itromso.no.

Et steg nærmere sherpatrapp i Narvik (Troms) +
«Narvik kommune har fått 150 000 kroner fra Statskog for videre planlegging av sherpatrappa i Narvik som skal gi et løft både for reiselivet og for folkehelsen. – Har en kostnadsramme på sju millioner.» Kilde: fremover.no.

Nå har mesterkokken fått restauranten godkjent (Nordland)
Vesterålen: «Arbeidstilsynet mente taket var 20 centimeter for lavt og ville ikke gi driftstillatelse. Men mesterkokken Halvar Ellingsen (34) ga seg ikke, og nå har han fått medhold i klagen.» Kilde: nrk.no.

Over 50 søkere om å bli «rorbusjef» (Nordland)
«Flere reiselivsbedrifter sliter med rekrutteringen. Det gjør de ikke på rorbusenteret i Kjerringøy.» Kilde: reiseliv1.no.

Søker Senterleder til Polarsirkelsenteret 66º33’N (Nordland)
«Ny senterleder søkes til en av Norges mest populære turistdestinasjoner – Polarsirkelsenteret 66º33’N. Det er lokalisert på grensen til Saltfjellet-Svartisen Nasjonalpark og nærmeste store tettsted er Mo i Rana.» Søknadsfrist: 05.12.2021. Kilde: finn.no.

Midt-Norge:

Måtte repareres 32 ganger på kort tid – nå tas det grep +
Trondheim: «På sine 15 åpningsuker i år måtte Sykkelheisen Trampe repareres 32 ganger. Nå vil kommunen ta grep, og ha deg med på laget til nyåpning i 2023.» Kilde: adressa.no.

Innlegg: Snøskuterløyper på Røros?
«Visste du at det pågår arbeid for å få etablert regionale snøskuterløyper i Trøndelag? På Røros skal politikerne ta stilling til om de ønsker dette i kommunen. Er snøskuterløyper forenlig med det ansvaret Røros er pålagt; nemlig å «ivareta verdensarvverdiene»?» Kilde: tt.no.

Vil gi opp status som nasjonalparkkommune +
Oppdal: «Oppdal står seg bedre på å markedsføre Dovrefjell, Trollheimen og Nerskogen enn å profilere seg som «Nasjonalparkkommune».. Oppdal safari er blant bedriftene som driver virksomhet i nasjonalparken med guiding av turister for blant annet å se moskus.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Var ikkje budd på dei mange festglade sogningane (Vestland) +
«Tradisjonen tru vart det òg i år arrangert storstilt bankett laurdags kveld. .. Fikk kritikk. .. Me har ikkje hatt liknande køar på 30 år, seier eigar og direktør for Quality Sogndal hotell, Jørgen Christian Lindstrøm.» Kilde: sognavis.no.

Åpner familie- og vennekupeer på Bergensbanen (Vestland)
«Fra 12. desember kan du reise sammen med familie og venner i en egen kupé mellom Oslo og Bergen, både på dag- og nattestid.» Kilde: thetravelinspector.no.

Eg trur dette vil vere bra for reiselivet i Nordhordland (Vestland) +
«Austrheim-ordførar Per Lerøy (Ap) opplever at fleire politikarar i regionen er kritiske til samarbeidet med Visit Bergen. Som styremedlem i organisasjonen, har han trua på at det vil vere positivt for framtida.» Kilde: nordhordland.no.

Kommunal kompensasjonsordning for reiselivsvirksomheter (Vestland) 
«Bergen kommune har 27 millioner kroner til fordeling i en kompensasjonsordning for lokale virksomheter. Tilskuddsordningen er rettet mot reiselivsnæringen i Bergen rammet av koronatiltak. Søknadsfristen for ordningen er 1. desember 2021.» Kilde: bergen.kommune.no. 

«Hurtigruten» må bort. Neppe gjort i en håndvending (Vestland) +
«Det er to uker til starten. Og du kan før jo heller «glemme» Hurtigruten – og bli dus med den nye Kystruten. Skjønt, det blir vanskelig. Bybildet er fullt av påminnelser!» Kilde: ba.no.

Dette meiner norske turistar om Hardanger (Vestland) +
«Andreas Skogseth, dagleg leiar i Visit Hardangerfjord, fortel at Hardanger generelt sett har eit svært godt rykte som reisemål blant nordmenn. – Berre åtte prosent manglar interesse.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

HF har spurt fem ungdommer: – Hva mener du om gondolen? (Vestland) +
Odda: «Debatten går friskt om gondolen for tiden. Mange godt voksne har sterke meninger, men hva mener de unge? Hardanger Folkeblad tok en spørrerunde på Odda vidaregåande skule for å få svar.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge:

Storimponert over Nasjonalparkriket Reiseliv AS (Innlandet) +
«Skjåkordførar Edel Kveen hadde ingen problem med å løyve Nasjonalparkriket Reiseliv AS 300.000 kroner i driftsstøtte for 2022.» Kilde: fjuken.no.

SkiStar presenterer ny bærekraftstrategi (Innlandet/Buskerud)
«I dag slipper SkiStar sin års- og bærekraftrapport for forretningsåret 2020/21, der en videreutviklet bærekraftstrategi med ambisiøse klimamål som skal oppnås gjennom tre fokusområder; aktivering og rekreasjon, økosystem og påvirkning samt dialog og samspill..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Utbygginga av Dr. Holms hotell er utsett i minst eitt år (Buskerud) +
«Hol kommune ventar på lagmannsretten. Utbygginga av nye hotellrom og leilegheiter ved Dr. Holms er utsett i minst eitt år.» Kilde: hallingdolen.no.

Avviser alle protester mot via ferrata på Andersnatten (Buskerud) +
«Sigdal kommune avviser alle klagene på de omstridte planene om via ferrata på klatrefjellet Andersnatten i Sigdal. Fredag kommer lokalpolitikerne til å stemme ja til det omstridte anlegget.» Kilde: friflyt.no.

Oslos høyeste restaurant og takbar har åpnet dørene (Oslo)
«Den nye «The Top» restaurant og bar har nå åpnet dørene. Med uslåelig utsikt fra 34. etasje, med internasjonal inspirasjon og et helt nytt interiør og design, er restauranten og baren et av de mest spektakulære tilskuddene til hovedstadens restaurant- og uteliv.» Kilde: reiseliv1.no.

Julemarked på Grand Hotel (Oslo)
«Førstkommende søndag drar et knippe utstillere i gang The Grand Christmas Market og det de kaller et «førjulseventyr» i hjertet av Oslo.» Kilde: way-2-go.no.

Packrafting i Oslo +
«Packraften er et verktøy for natur og villmark. De urbane elvene i og rundt Oslo har mange muligheter for oppblåsbare padleeventyr.» Kilde: utemagasinet.no. 

Kommunedirektøren vil stoppe planene ved Slottsfjellet (Vestfold) +
Tønsberg: «Utbygger betegner prosjektet Slottsfjell Park som svært ambisiøst. ..beskrev det planlagte hotellet som et effektivt businesshotell med nærhet til E18, ikke et konferansehotell. Kommunedirektøren mener det tietasjes høye bygget blir for dominerende..» Kilde: oyene.no. 

Nye millioner rulles ut: – Helt avgjørende for oss, sier Ottar (Telemark) +
«For mange er regjeringens koronamidler bare noen tall – for andre er det et være eller ikke være. .. Hotelldirektør Ottar Langåsdalen sier de ulike kompensasjonsordningene har betydd alt for hotellet hans.» Kilde: ta.no.

Satsar stort på lokalmat (Telemark)
«Dyrsku’n Arrangement AS inngår samarbeid med næringsorganisasjonen HANEN for å ytterlegere utvikle satsinga på lokalmat i forbindelse med Dyrsku’n.» Kilde: dyrskun.no.  

Sørlandet:

Vinterkampanje i Scan Magazine SAS ombordmagasin
«Denne vinteren har Visit Sørlandet annonse i SAS sitt eget ombordmagasin, Scan Magazine. Scan Magazine er et engelskspråklig magasin med fokus på skandinavisk design, reise, utdanning og business og når et publikum i reisemodus.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Annet:

Sverige vurderer å innføre Cornonapass
«Den svenske Folkhälsomyndigheten vil innføre koronapass for offentlige sammenkomster og arrangementer med flere enn 100 deltakere innendørs.» Kilde: way-2-go.no.

Icelandic tourist board video goes viral
«The promotional video for the launch of the parent company of Facebook, Meta, has been parodied by the Icelandic tourist board, which has become a viral smash hit.» Kilde: icenews.is.

The travel industry has reached a turning point
«Travel industry takes crucial first step toward combating climate change. More than 300 global travel stakeholders, including tour operators, tourism boards and hotel chains, have signed the Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism,..» Kilde: travindy.com.

Del gjerne!