Visit Geilo søker daglig leder.. og 24 andre utvalgte reiselivsnyheter denne tirsdagen

Innlegg: Reiselivs-Norge selger seg alt for billig
«Hvordan skal reiselivet forvente at de besøkende skal sette pris på Norge, når reiselivet ikke setter rett pris på seg selv?» Kilde: thetravelinspector.no.

..og her diskuteres saken i Facebook-gruppen Reiselivsforum

DNT berømmer miljøvennlige valg
«DNT vil belønne arbeid som bidrar til å oppfylle målene i DNTs bærekraftsstrategi.  Nå kan det søkes om støtte eller nomineres kandidater til DNTs bærekraftstipend og bærekraftpris.» Kilde: dnt.no.

Nordic Choice Hotels mest innovative hotellselskap
«Til tross for snart to år med pandemihåndtering, blir Nordic Choice Hotels ansett som et av Norges mest innovative selskaper.» Kilde: reiseliv1.no.

Gjenåpningsfest for utelivet
«Barer og restauranter opplevde sterk vekst i helgen etter full gjenåpning, viser tall fra betalingstjenesten Vipps.» Kilde: e24.no.

Regjeringen stanser frislippet i drosjenæringen – og stille en rekke krav
«Vi har nå besluttet å sende på høring er forslag en rekke krav til, som sammen vil bidra til å stanse frislippet i drosjemarkedet som den forrige regjeringen la opp til, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nord-Norge:

Barske vintergleder med få hestekrefter (Finnmark) +
«Oliver Wagemann og Eric Loques fra Amsterdam er ikke helt som andre turister.. På reisens nordligste punkt, Isnestoften i Alta kommune, tok gjengen fra Nederland ekstra oppstilling.» Kilde: altaposten.no. 

Innlegg: Lofoten må ha veikart og tempo for grønn omstilling (Nordland)
«..Det må derfor arbeides målrettet for å holde tempo i oppfølging av den grønne vekststrategien, og komme i gang med konkrete tiltak for å bygge ny kunnskap og verdiskaping.» Kilde: lofotposten.no.

Får kritikk for guide-forslag i De Syv Søstre (Nordland) +
«Tirsdag skrev iSandnessjøen om at reiselivsbedriften Adventure Helgeland søker etter folk som kan tenke seg å være guider for turister i sommermånedene. Norsk Naturguideforbund (NNGF) reagerer på artikkelen, og mener guiding bør utføres av profesjonelle.» Kilde: isandnessjoen.no.

Midt-Norge:

Markedsplan 2022
«Ny visuell identitet, ny kommunikasjonsplattform og digital markedsføring er i kraftig endring. Det vil prege markedsarbeidet i 2022.» Kilde: bransje.trondelag.com. 

Speilsalen er Norges representant i The Nordic Prize – nok en gang
«Speilsalen er for andre året på rad Norges kandidat til «The Nordic Prize», der Nordens beste restaurant skal kåres.» Kilde: horecanytt.no.

Fjord-Norge:

Visit Bergen ønsker to nyansettelser velkommen (Vestland)
«Cedric Beguin er vår nye Project Manager Congress, og skal  jobbe med å gjøre Bergen til en enda mer relevant destinasjon for internasjonale kongresser og konferanser.. (og) Espen Bakketun er vår nye Senior Content Manager, for å videreutvikle vår satsing..» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Innlegg: Unik lokalhistorie og kulturarv kan gå tapt (Rogaland)
«Sandnes står i fare for å gjøre en gigantisk tabbe, og må sørge for at det siste gjenværende bygg fra leirvare­industriens storhetstid behandles med respekt. Tørkeloftet bør brukes til å bringe arven etter leirvare­industrien videre.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Visit Geilo søker daglig leder (Buskerud)
«Vil du lede videreutviklingen av Geilo, en av Norges fremste fjelldestinasjoner? Vi søker en engasjert, markedsorientert og relasjonsbyggende daglig leder som vil lede utviklingen av reiselivsatsingen og næringslivet på Geilo.» Frist: 13.03.2022. Kilde: finn.no.

Trysil Skimaraton med perfekte forhold – forventer 500 deltakere (Innlandet)
«19. februar går det tradisjonelle turrennet Trysil Skimaraton av stabelen. Etter to år med koronaproblematikk kan endelig Trysil Skimaraton kjøre et turrenn omtrent som normalt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

På høy tid å booke skiferien (Innladet/Buskerud)
«Det blir drømmeskiferie på fjellet, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef hos SkiStar Trysil.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vil løfte fram forfallen perle (Innlandet) +
Rendalen: «De har tatt imot kongen, handelsreisende, fiskere og turister fra inn- og utland. I flere generasjoner har Handelsstedet Aasheim i Rendalen vært et viktig og levende møtested i Norge. Det kan det bli igjen, mener John Fiskvik, Eva Stenersen Andrå og en lang rekke ildsjeler.» Kilde: ostlendingen.no.

Jubel i Drammen: Tollboden hotell skal renoveres (Buskerud)
«Gamle, ærverdige Clarion Hotel Tollboden skal pusses opp for 40 millioner kroner.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Gardermoen alene i Norden uten munnbind-regler (Akershus)
«Mens hovedstadsflyplassene både i Danmark, Sverige, Finland og på Island har påbud eller anbefaling om å bruke munnbind inne på terminalene, er Gardermoen den eneste som ikke har noen regler om bruk av slik beskyttelse.» Kilde: flysmart24.no.

Til helgen åpnes Barcode Street Food med 14 spisesteder (Oslo)
«Gründerne bak Oslo Street Food i gamle Torggata bad satser nå for fullt også i Bjørvika. Lørdag åpnes Barcode Street Food. — Her skal du få gode måltider for en 200-lapp, lover daglig leder Haakon Sand.» Kilde: vartoslo.no.

DNT stenger 16 turisthytter av hensyn til villreinen (Telemark)
«Den Norske Turistforening stenger 16 hytter på Hardangervidda denne våren. Generalsekretæren sier de vil jobbe for en mer bærekraftig villreinforvaltning.» Kilde: nationen.no.

Brave samarbeider med aktører i Tinn (Telemark) +
«Henriette Storaas i selskapet Brave mener at turister vel så gjerne kan velge Kongsberg og Rjukan, som Lofoten, Kirkenes og Oslo. Bare de møter et skikkelig opplegg når de kommer.» Kilde: rablad.no.

Har tilbakeført hotellet: .. veldig positivt framover (Telemark) +
«I sommer ble Camp Vierli solgt til SHI Holding som har tilbakeført hotellet til Austbø Hotell. Nå har de startet oppussingen og har store planer for hotellet framover. I tillegg til å drive Austbø Hotell driver familien også Raulandsfjell leilighetshotell og alpinsenter, Rauland Fjellkafe og Hagen Camping.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Magiske vinteropplevelser på Sørlandet
«Skiløyper på høyfjellet, hundekjøring med slede, vinterbad på sydspissen og overnatting mellom tretoppene – vinteren på Sørlandet har alt du trenger for en uforglemmelig ferie.» Annonsørinnhold. Kilde: finansavisen.no.

Har søkt om å bygge 12 fritidsboliger her – dette sier politikerne
Tvedestrand: «Eiendomsutvikleren fra Tvedestrand og Lars Tore Mesels firma Mesel Eiendom AS ønsker å oppføre 12 fritidsboliger på det fem dekar store området ved Lagelva. .. Men inntil videre må eiendomsutviklerne sette planene for den tidligere campingplassen på vent,..» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Planer om nyt dansk museum til 850 millioner kroner
«Holder planerne, så åbner Danmarks Tekniske Museum i 2026 i enorme, nye lokaler i Svanemølleværket i København. Museet håber på femdobling af besøgstallet i de nye omgivelser.» Kilde: standby.dk.

Del gjerne!