Visit Narvik søker Digital Markedsfører.. og 35 andre utvalgte reiselivsnyheter

Reisetrender 2022
«Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir spennende reisetrender i tiden etter Covid19.» Kilde: blog.expertreiser.no.

NHO-rapport: Tredobling av bedrifter med mer enn halvert omsetning
«Andelen bedrifter der omsetningen er mer enn halvert, ble tredoblet fra desember til januar, viser NHOs siste medlemsundersøkelse. Særlig reiselivet sliter.» Kilde: e24.no.

Regjeringen vet ikke skattekostnaden ved skjenkeforbudet
«Regjeringen vet ikke hvor mye skjenkestoppen koster staten i tapte skatteinntekter. Også andre samfunnsøkonomiske kostnader er usikre.» Kilde: mn24.no.

SMB-styret gir klarsignal til massesøksmål mot staten etter skjenkestopp
«Jusprofessor ønsker et søksmål velkommen. Han tror det er en reell mulighet for å vinne frem, i alle fall om saken går hele veien til menneskerettighetsdomstolen.» Kilde: e24.no.

Fire skip for Havila
«Nå er en ny milepæl nådd; alle de fire nye skipene til rederiet er kommet på sjøen, sier administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini. ..Havila Castor har planlagt avgang fra Bergen 7. april. Deretter følger skip tre og fire, Havila Polaris og Havila Pollux.» Kilde: travelbusiness.no. 

Lars Vågsdal ny konserndirektør for teknologi i Avinor
«Vi ser frem til å forsterke laget med Lars Vågsdal i førersetet for vår nye teknologidivisjon. Hans profil og hans mangfoldige og omfattende erfaring som teknologileder i komplekse organisasjoner, passer godt i Avinor.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kansellerte nær 60 000 avganger – SAS hardt rammet
«Har du reist med fly den siste måneden og opplevde at avgangen ble kansellert? Om det er noen trøst, så var du i så fall slett ikke alene. Årets siste måned ble den verste på over 10 år.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Emma Gunnarsson er ny formidler ved Nordkappmuseet (Finnmark) 
«Det var ti søkere til stillingen, mange er godt kvalifisert. Emma er godt kjent med både Nordkappmuseet og de andre avdelingene i Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark, har direktør Edelh Ingebrigtsen.» Kilde: radionordkapp.no.

Vil flytte bedriften nærmere sentrum, men får ikke lov? (Finnmark) +
«Det oppleves som om enkelte i kommunen motarbeider det man har lyst til å starte opp med, sier Sten Rune Pettersen. Han må gjerne søke om etablering av turisme der nede, men det har han ikke gjort kontrer kommunen.» Kilde: ifinnmark.no. 

Gikk konkurs i 2020, nå satser Øystein igjen (Troms) +
«Gründere er nok i hovedsak veldig positive. Jeg gikk fra trygg jobb i narkotikapolitiet til hundre prosent ukjent farvann med egen reiselivsbedrift, sier Øystein Storslett. Nå er han fast bestemt på å lykkes på andre forsøk.» Kilde: nord24.no.

Har utviklet nye rutiner for reiselivet (Troms) +
«Harstad er en pioner innen arbeidet med sikkerhet for turistnæringen. Det er nærmest som å banne i kirka når jeg selv er fra Tromsø, men det er sant, sier Magnus Storli, daglig leder i North Agency.» Kilde: iharstad.no.

Visit Narvik AS søker Digital Markedsfører (Nordland)
«Vi søker én initiativrik kollega som vil påvirke og utvikle, både egen rolle og teamet fremover. Ambisiøs og dedikert som brenner for digital markedsføring og de gode historiene.» Frist: 31.01.2022. Kilde: finn.no.

Prislappen kan passere 150 millioner kroner (Nordland) +
«Prisen på hotellet som skal bygge i Nyksund kan bli på 150 millioner og kanskje mer. Det er eierne forberedt på.» Kilde: blv.no.

Nytt servicebygg på Brunstranda, Nasjonal turistveg Lofoten (Nordland)
«Statens vegvesen, Nasjonale turistveger har utlyst en konkurranse om å bygge nytt servicebygg med utomhusanlegg på Brunstranda..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Bratten Via Ferrata søker CEO (Nordland)
«Do you want to develop Bratten Via Ferrata in Bodø, Norway? Adventurous and confident leader needed for one of Norway’s roughest via ferrata.» Frist: 31.01.2022. Kilde: finn.no.

Podcast: Bred mobilisering for utelivsbransjen! (Nordland)
Bodø: «I nyeste episode av «Utetime med Ringnes» får Hansi besøk av Ole Michael Bjørndal fra NHO Reiseliv og Mímir Kristjánsson fra partiet Rødt, som begge er sterke stemmer som taler utelivsbransjens sak..» Kilde: bodøposten.no.

Midt-Norge:

Flere fløy til og fra Værnes i 2021
«Trondheim lufthavn Værnes var blant flyplassene med mest vekst fra 2020 til 2021.» Kilde: mn24.no.

Venter fulle hus og håper på få restriksjoner
«Aldri har Fredrik Johannesson og Gurvikdal Havfiskesenter hatt så mange bestillinger som før sesongen i år. Sesongen til havfiskesenteret er fra mars og ut oktober.» Kilde: froya.no.

Ny rapport: Mener full hyttestopp ville være det beste +
«Nerskogen har fått flere hundre hytter siden årtusenskiftet, men er også kjerneområdet for tamreindriften i fjellregionen i Oppdal og Rennebu.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Trollstigen må sikres før 2024 (Møre og Romsdal)
«Risikoen for steinsprang og steinras henger over den populære turistvegen Trollstigen. .. Kostnaden på å renske fjellet og montere fangnett i Trollstigen er beregnet til 90 millioner kroner. Fylkespolitikerne håper på hjelp fra departementet.» Kilde: rbnett.no.

Hurtigruten Expeditions-skip med grunnberøring ved Måløy (Vestland)
«Ingen har kommet til skade etter at skipet med 398 om bord grunnstøtte i natt.» Kilde: vg.no.

Årets første cruiseskip til Flåm onsdag: – Veldig kjekt (Vestland) +
«MS Fridtjof Nansen startar årets cruisesesong i Flåm. Det skjer onsdag. – Veldig kjekt, me har aldri hatt cruiseskip så tidleg før, seier driftsleiar Jon Olav Stedje.» Kilde: sognavis.no.

Ny eigar av Rosendal Fjordhotell òg medeigar i Lothepus-camping (Vestland) +
«Iwan Eide Knudsen og broren Tom Eide Knudsen overtok Rosendal Fjordhotell 1. januar. I løpet av kort tid kjem dei til å søkja etter folk til å ta seg av den daglege drifta av hotellet.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Må velja mellom underskot, eller flytta kostanden over på kundane (Vestland) +
«Lønnskompensasjonsordninga gjer at verken Trolltunga Hotel eller Hotel Ullensvang har permittert tilsette no, men pandemi og høge straumprisar skapar likevel fleire utfordringar for reisellivet.» Kilde: hardanger-folkeblad.no. 

Ein milepæl for utvikling (Rogaland)
«Målet er å styrka Sauda som berekraftig heilårsdestinasjon.. Det er nå, det kommande dryge halvåret, det vil vera muleg å komma med spørsmål, innspel og kommentarar og eventuelt ha sjansen til å påverka planane.» Kilde: ryfylke.net.

Øst-Norge:

Vil ha ny attraksjon: – Jeg gir meg ikke før dette er i boks (Innlandet) +
«70.000 besøker den i Åndalsnes – nå kan dalen få sin egen «rampestrek» .. «Pillarguristreken» (GDs benevnelse) skal ikke bare være et utsiktspunkt, men en tur- og kulturopplevelse. Fra Otta sentrum og opp er det 3,9 kilometer og 590 høydemeter.» Kilde: gd.no.

Ansattmangel i utelivsbransjen: – Greier ikke fulle åpningstider (Oslo)
«Utelivstopp opplever hard kamp om arbeidskraften. Ved neste gjenåpning er det mulig at noen av REN-gruppens steder må holde dørene stengt.» Kilde: e24.no.

Fursetgruppen gambler på at skjenkestoppen opphører (Oslo) 
«Fursetgruppen åpner alle restaurantene to dager før regjeringen skal ta en beslutning om videreføring av koronatiltak.» Kilde: dn.no. 

Innlegg: Må åpne for skjenking i hvert fall frem til kl. 22.00 (Oslo)
«I desember meldte fire av ti Oslo-bedrifter at de frykter for konkurs. Det er grunn til å tro at tallene har forverret seg siden da.» Kilde: oslodebatten.no.

Blir sjef for hotellsatsing (Oslo)
«Erik Lee Myklebust blir sjef for CBREs nye nordiske rådgivningstjeneste for hotell- og servicenæringen.» Kilde: estatenyheter.no.

Hotelldirektøren om den vanskelige avgjørelsen (Akershus) +
«Mens permitteringsspøkelset hang tungt over Son Spa i desember, jobbet ledelsen med planer om å utvide spaavdelingen. Nå er ombyggingen i gang.» Kilde: oblad.no.

Lokale campingplasser blir en del av nasjonal storsatsing (Østfold) +
«De lokale campingplassene på Larkollen og Nes på Jeløy vil være toneangivende i NAFs nye storsatsing på campingplasser. Med på laget har NAF fått med seg entreprenør, investor og forretningsmann John O. Solberg.» Kilde: moss-avis.no.

Mange tomme hotellsenger: – Nærmest halvert fra 2020 (Vestfold) +
Sandefjord: «Ting er ikke som for to år siden, sier Kari-Ann Norén hos Clarion Colection Hotel Atlantic. .. – Når samfunnet åpner igjen, så tror jeg vi vil få få en ketsjupeffekt slik vi hadde i september. Da er det mange som igjen ønsker å treffes fysisk, sier hotelldirektøren.» Kilde: sb.no.

Sørlandet:

I forhandlinger om strømmen +
«Den Lille Dyrehage bruker vanvittig mye strøm på å varme opp sin regnskog og sin slangejungel, og har satt seg til forhandlingsbordet med sin strømleverandør. – Når en bruker 150.000 kwh i måneden, blir det dyrt.» Kilde: austagderblad.no.

Skjenkestoppen øydelegg serveringsbransjen! +
«Konsernsjef Ann-Torill Briksdal i Hovden Alpin Resort AS, her i ein av serveringsstadene til selskapet, Furumo kafé i Hovden sentrum, fryktar at heile serveringsbransjen blir øydelagt av skjenkestoppen.» Kilde: setesdolen.no.

Store forventninger til at regjeringen letter på tiltakene +
Egersund: «Grand Hotell-sjefen har store forventninger til at regjeringen letter på koronatiltakene fredag. – Slik kommunikasjonen utad har vært de seneste dagene, må de gi oss lov til å skjenke vin og øl til maten, sier Geir Sølve Hebnes Sleveland.» Kilde: dalane-tidende.no.

Annet:

Forbrukerrådet: SAS kan være ansvarlig for reise-kaoset
«SAS avviser alt ansvar for at ni nordmenn, som reiste fra USA, opplevde å bli holdt igjen og senere utvist fra Sverige fordi de ikke hadde gyldig PCR-test. Nå mener Forbrukerrådet at SAS kan være økonomisk ansvarlig i saken fordi selskapet valgte å gi de reisende informasjon som viste seg å være feil.» Kilde: flysmart24.no.

Del gjerne!