Visit Nordkapp søker ny Reiselivssjef, og 35 øvrige reiselivsnyheter

Norway – Awarded Top 10 country to travel to in 2022
«The essence of Norway’s appeal is remarkably simple: this is one of the most beautiful countries on earth.» Kilde: lonelyplanet.com.

Norgesferie: Soleklar favoritt
«Til tross for en dårlig start og dårlig slutt på året gikk altså reisepilene i Norge til værs. Og nå er det klart hva vi søkte mest på når det gjelder reiser i året som har gått.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Felles opprop: Stå opp for vassdragsvernet!
«Norsk Friluftsliv er en av 11 organisasjoner som nå ber statsminister Jonas Gahr Støre om å forhindre utbygging av vernede vassdrag.» Kilde: norskfriluftsliv.no. 

Reiselivet tærer på de siste kreftene
«Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 12. januar 2021» Kilde: nhoreiseliv.no.

Skjenkestoppen risikerer å slå en hel bransje konkurs
«En fersk undersøkelse viser at skjenkestoppen har ført til mange stengte dører i reiselivet, høy konkursfrykt og et ras av permitteringer. – Undersøkelsen bekrefter at det haster å få avviklet skjenkestoppen, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Flere restauranter og hoteller bekymret: – Situasjonen er kritisk
«Ferske tall fra NHO reiseliv viser at 71 prosent av medlemsbedriftene vurderer sin egen situasjon som dårlig.» Kilde: nrk.no.

38% av reiselivsbedriftene har nå permittert ansatte
«Bortimot halvparten (47%) av bedriftene oppgir at de har opplevd etterspørselssvikt eller kanselleringer pga corona de siste fire ukene, mot 42 prosent i desember. Forverringen er særlig markant for reiselivsbedriftene..» Kilde: reiseliv1.no.

LO-tall: Lønnsstøtten sikret jobb for 10.000 nordmenn
«Nær 10.000 nordmenn som forberedte seg på å bli permittert i starten av 2022, slapp unna med skrekken. – Lønnsstøtten sikret tusenvis av arbeidsplasser, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.» Kilde: aftenposten.no.

Kulturbransjen ber regjeringen innføre koronasertifikat
«Creo, Virke, Spekter, NTO, NKA og Norske kulturhus har i dag sendt følgende brev til regjeringen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Regjeringen bør si ja til vaksinepass
«Et slikt pass bør derfor gis en klar tidsramme og det bør begrenses til kulturliv, reiseliv og uteliv. Dette er de tre næringene som er hardest rammet av nedstengninger, .. Regjeringen bør derfor si ja til vaksinepass.., og det må komme på plass raskest mulig.» Kilde: an.no.

5 nye medlemmer i De Historiske
«Hafslund Hovedgård, Aak Hotel, Utstein Kloster & Utstein Kloster Hotell, Lindstrøm Hotel og Villa Åmot går alle inn i De Historiske.» Kilde: travelnews.no.

Passasjerskip svært hardt rammet av coronatiltak
«..situasjonen svært krevende for passasjerskipene og deres ansatte. Tirsdag deltok Rederiforbundet i møte med næringsministeren for å diskutere status i coronahåndteringen og etterlyste bedre tilpasning av tiltakene, slik at det er mulig å opprettholde driften..» Kilde: reiseliv1.no.

Flyr brenner av over 50 millioner kroner i måneden
«Flyselskapet tror fortsatt det vil være tilstrekkelig finansiert etter den pågående kapitalinnhentingen. Samtidig leies det inn nye Max-fly for over én milliard kroner.» Kilde: e24.no.

Mange tomme seter – SAS tvunget til å kutte drastisk
«Den nye korona-varianten omikron har fått mange flykunder til å avlyse eller utsette sine reiser. Derfor har også SAS kuttet i sin ruteproduksjon.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Ny høring om ferdsel (Svalbard) + 
«Jeg kan forstå reiselivets behov for å kunne tilby opplevelser, men dette handler om at alle må justere seg til den nye virkeligheten, sier Kristin Heggelund. Sysselmesteren har på nytt lagt ut forslag om ferdsel på sjøisen til høring.» Kilde: svalbardposten.no.

Innlegg: Nord og ned – historien om ikke å komme seg til Svalbard 
«Korleis det er å bli stoppa då ein skal til det forjetta Svalbard?» Kilde: svalbardposten.no.

Visit Nordkapp søker ny Reiselivssjef/ daglig leder (Finnmark)
«Som daglig leder i Visit Nordkapp får du en viktig rolle i å forme framtidens reiseliv på destinasjon Nordkapp.» Frist: 14.02.2022. Kilde: finn.no.

Tromsøværing om reiselivssatsing i Harstad: – Dette er pionerarbeid (Troms) +
«Ett nytt kvalitets- og sikkerhetssystem for reiselivet er klar til å tas i bruk i Harstad.» Kilde: ht.no.

Havfiske-trio vil satse på reiseliv i Åkervågen (Nordland) +
«I oktober 2014 var daglig leder Jonny Berfjord guide i området i Åkervågen der Dønna Havfiske hadde kommet i gang med arbeidet med ei ny fiskerihavn. Nå jobbes det med planer om et reiselivsanlegg et trinn lenger ut i vågen.» Kilde: hblad.no.

Midt-Norge:

Luksushotellet har brukt skjenkestoppen til kursing
«Like før jul besluttet Britannia i Trondheim å trekke tilbake permitteringsvarslene for nesten 300 ansatte. Nå er de mer enn klare til å åpne.» Kilde: e24.no.

Fjord-Norge:

Brennheit marknad på Strandafjellet (Møre og Romsdal) +
«Vil du sikre deg ei attraktiv fjellhytte i vinter- eller påskeferien byrjar det å haste. Særleg om du vil bu nært skibakken. .. Helge Ibrahim ved Visit Stranda har innlosjert gjestar sidan 2004.» Kilde: nyss.no.

Er fastlands-Bremanger for stygt å vise fram? (Vestland) +
«Er fastlandet med sine naturinngrep for negativt å vise fram slik at det ikkje er ynskjeleg med ei reiselivsatsing i indre Bremanger ? Skal vi ikkje stå fram som ein samla kommune?» Kilde: firdaposten.no.

Turister strømmer til iskaldt båtcruise på Byfjorden (Vestland) +
«Disse turistene betaler gladelig 650 kroner hver for et tre timers bergenscruise i vind og januarsludd. – Bestillingene strømmer inn. ..mellom 25 og 35 passasjerer på hver tur i ukedagene, som vi er positivt overrasket over nå i vintersesongen, sier reder Pål Eide Hansen.» Kilde: ba.no. 

Restaurant med 700 sitteplasser og takterrasse: – Blir en destinasjon (Rogaland)
«Olivias flytter inn på Amfi Vågen.. Her i Sandnes gjør vi noe vi aldri har gjort før ved å kombinere bar, takterrasse og restaurant. Faktisk blir det en av Norges aller største takterrasser..» Kilde: sandnesposten.no.

Bygger 14 gamle oljebrakker inn i ny hotellsatsing (Rogaland) +
«De satser igjen, surferne, som realiserte det første strandhotellet i Klepp, bak sanddynene på Borestranda. Nå dobles anlegget. Igjen med oljebrakker og igjen med tegninger fra arkitektkontoret Helen & Hard i Stavanger.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Gruppeboom i Hafjell og Kvitfjell (Innlandet)
«Aldri før har det vært så mange skoler og grupper på besøk i Alpincos skidestinasjoner. Gjester som er utrolige viktige for å fylle midtuke i januar.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hotellene jubler: – Gir store ringvirkninger (Innlandet)
«Det handler om Lillehammer-regionen som arrangørsted og viser hvor stor betydning slike store arrangementer har lokalt, sier Erik Fostervoll, direktør ved Scandic Victoria Hotel i Lillehammer. Hotellet er ett av fem offisielle VM-hotell under verdensmesterskapet i snøsport som starter torsdag 13. januar.» Kilde: gd.no.

Stenger fjellstua i vinter: – Det er trist (Buskerud)
«Onsdag ble det kjent at Torsetlia stenger fjellstua i stille perioder i vinter på grunn av høye strømpriser. – Det er trist fordi det går ut over våre hytte- og fritidsbeboere, sier Reino Skjøtskift, som er daglig leder på Torsetlia i Nore og Uvdal.» Kilde: laagendalsposten.no. 

Visit Telemark AS søker Destinasjonsledere
«Visit Telemark AS er på jakt etter 2 destinasjonsledere som vil spille en nøkkelrolle i dette arbeidet og inngå i selskapet ledergruppe. .. Vest-Telemark regionen med kontorplass i Kviteseid og Grenland og kystregionen med kontorplass i Skien.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Prosjektleder Merket for Bærekraftig Reisemålsutvikling Vest-Telemark
«Visit Telemark AS er på vegne av oppdragsgiver, Vest-Telemarkrådet, på jakt etter en person som skal ha prosjektlederansvaret for prosessen. Ansettelsesform: Prosjekt. Frist: Snarest.» Kilde: finn.no.

Tinn helt oppe i hyttepristoppen (Telemark)
«Ferske tall for omsetning av hytter og fritidsboliger viser at Gaustaområdet nå er helt oppe i Norgestoppen for priser per kvadratmeter.» Kilde: radiorjukan.no.

Bruker 1,5 mill på nye skilt i skieldorado (Telemark) +
«I Rauland er det 150 kilometer med preparerte skiløyper. Nå skal det brukes 1,5 millioner kroner på over 200 nye skilt og informasjonstavler. Går du deg vill nå burde du antakelig pakke bort swixpakken for godt.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Tror på norgesferie: – Vi snakker ikke bare om Kaptein Sabeltann +
«Det er nesten sånn at Sørlandet er blitt det nye Nordnorge – rent reiselivsmessig i alle fall. .. Trenden viser en stor interesse for sørlandsperlene langs kysten, samt for de mindre byene. Folk vil oppleve mer enn bare storbyer.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Sykdom og karantene i utlandet kan gi langvarig sykepengekutt
«Ansatte som blir satt i karantene eller smittet med korona på riser utenfor EØS-området, har ikke rett til sykepenger. Etter to uker mister de retten til sykepenger også når de kommer hjem.» Kilde: abcnyheter.no.

Thailand Will Charge $9 Tourist Tax Starting in April
«It’s not a surprising move for a destination with one of the longest pandemic shutdowns. Travel just keeps getting more expensive.» Kilde: skift.com.

Hvorfor liker skandinaver vinteren bedre enn oss?
«Det kanadiske hyttemagasinet Cottage Life og det amerikanske nettstedet Real Simple løfter fram det norske friluftslivet som forbilde for sitt store publikum. Nettstedet Real simple (realsimple.com) anbefaler folk «to try friluftsliving» i stedet for «going full hygge»..» Kilde: hytteavisen.no.

Del gjerne!