23 utvalgte reiselivsnyheter

Overtolkes friluftslivets posisjon og deltakelse i Norge?
«I iveren etter bekreftelse på at friluftsliv står sterkt i befolkningen, er det lett å ty til overtolkninger som befester det vi ønsker, skriver friluftsforskerne Kjersti Gurholt og Annette Bischoff.» Kilde: utemagasinet.no.

Endelig sesongstart – nå åpner skiheiser over hele landet!
«Mange skidestinasjoner og alpinanlegg har sesongstart denne helgen, og deretter følger mange på neste helg. Det er fantastiske forhold og et tilbud for alle over store deler av landet, sier Camilla Sylling Clausen..» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Innlegg: Nypreparerte skispor og slalåmbakker ingen selvfølge
«Klimaendringene påvirker snøforholdene i mange land. En felles innsats må til for å forberede og hjelpe skidestinasjonene med å finne bærekraftige løsninger for vintrene som kommer.» Kilde: gd.no.

Koronasertifikatet klart for lokal bruk
«Koronasertifikatet er oppgradert klart til bruk for kommuner som ønsker å innføre det lokalt for å gi lettelser på smitteverntiltak.» Kilde: dinside.dagbladet.no. 

If:  – Det er UD som sitter på reise-fasiten
«Norges største reiseforsikringsselskap opplever nå en kraftig økning i antallet henvendelser. Omikron-spredningen skaper frykt og usikkerhet, og rådene fra myndighetene spriker.» Kilde: abcnyheter.no.

Det har blitt dyrere å ta buss, fly og tog
«Prisene for kollektivtransport steg mer enn generell prisvekst fra 2010 til 2020. Mest steg prisene på passasjertransport på vei og vann.» Kilde: nettavisen.no.

Nord-Norge:

Disney med Svalbard-cruise til sjokkpris (Svalbard)
«Disney har annonsert at de i 2023 setter i gang med to cruisereiser til Svalbard. Prisen for å få billett til cruiset er spinnvill.» Kilde: dagbladet.no. 

Skuterfølge på åtte tatt for ulovlig kjøring (Troms) +
«Et turfølge med turister og lokale guider kan vente seg kraftige bøter etter at de kjørte snøskuter uten at skuterløypene i Tamokdalen er åpnet. De ble stoppet i en rutinekontroll der politiet var en av aktørene.» Kilde: nye-troms.no.

Innlegg: Noen tanker om bruken av fjellheimen i Indre Troms
«Jeg stiller spørsmål ved det om den slitasjen og det avtrykket en særdeles sterkt tilrettelagt trafikk/turisme av turgåere .. er forenelig med det vernehensynet det mest sårbare og verneverdige område vi har utsettes for i dag.» Kilde: nye-troms.no.

Denne badstua er ulovlig lagt ut i havna, mener kommunen (Nordland)
«I oktober fortalte eier og daglig leder Ola Skjeseth ved Svinøya rorbuer om den nye attraksjonen til anlegget. En flytende badstu er etablert i vannkanten ved Børsen spiseri. Vågan kommune reagerer nå på etableringa ved Svinøya rorbuer.» Kilde: lofotposten.no. 

Midt-Norge:

Blir ikke enig om pengene. Det kan gå utover skisporene +
«Preparerte skiløyper på Vulusjøen og Frolfjellet er noe mange av oss setter pris på. Nå har imidlertid ikke partene på Vulusjøen blitt helt enig om hvordan løypekjøringen skal finansieres.» Kilde: innherred.no.

Sjekk utsikten fra det nye pariserhjulet på Torvet
Trondheim: «Årets julemarked blir ikke bare tidenes lengste. Gjengen i Midtbyen har også fått tak i en helt ny attraksjon, som du umulig ikke kan ha sett om du har tatt turen til sentrum i det siste.» Kilde: trd.by.

Nektes plass på den eneste flyruta til Oslo
Røros: «Reisende, næringsliv og lokalpolitikere i Røros-regionen fortviler. Det svenske flyselskapet Air Leap vant anbudet på ruta mellom Røros og Oslo fra 2020 til 2024. Nye internasjonale regler gjør imidlertid at flyene deres ikke kan operere med fulle fly.» Kilde: nrk.no.

Fjord-Norge:

Med sitt nye prosjekt håper Tone å øke turismen (Rogaland) +
Kvitsøy: «Når badstuen åpner, vil det være en helårsattraksjon som Hegre håper vil trekke mange folk ut til Kvitsøy.» Kilde: bygdebladet.no.

Vil bygge badeland ved Solastranden (Rogaland) +
«På det som nå er parkeringsplass ønsker Glastad Farsund å lage badeland ved Sola Strand Hotel. Eierne av Sola Strand Hotel har sendt åpent brev til kommunen med invitasjon om samarbeid.  – Vi vil realisere et folkebad med spektakulær beliggenhet.» Kilde: solabladet.no.

Øst-Norge:

Tar drastisk grep: – Horribelt (Innlandet)
«Norske skianlegg er avhengig av å fyre opp snøkanonene for å sikre sesongåpningen. Nå setter strømprisene solide kjepper i hjulene.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Enova-støtte til landsstrømanlegg (Oslo)
«Oslo Havn KF er glad for Enova-støtten til bygging av landstrøm for cruise og containerskip. Det endelige vedtaket om bygging skal fattes av havnestyret.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Julebordsgjester: Hurtigtest før fest (Oslo)
«Årets julebordsgjester er ikke som før. For gjengen VG møtte på Gamle Raadhus blir det ikke fest uten test.» Kilde: e24.no.

Nå åpner skianleggene i Oslo
«Varingskollen og Skimore Oslo åpner de første skibakkene allerede til helga. En halv uke senere åpner Oslo Skisenter Trollvann.» Kilde: friflyt.no.

Denne mannen skal lede Vestbys mest kjente hotell (Akershus) +
«Over 60 personer ønsket jobben som hotelldirektør ved Son Spa. Valget falt til slutt på Kim Nyheim Ragnarsson (39). – Jeg har i to og et halvt år vært hotelldirektør ved Refsnes Gods. Så jeg går fra et ikonisk hotell til et annet flott hotell.» Kilde: moss-avis.no.

Visit Telemark søker Kommunikasjons- og markedssjef (Telemark)
«Vi er nå på jakt etter en fremoverlent og ambisiøs Kommunikasjons- og markedssjef som skal lede markedsarbeidet for regionen innen reiseliv.» Frist: 19.12.2021. Kilde: finn.no.

Annet:

Almost half of travellers willing to pay more for eco-friendly travel
«Google data shows a majority of global travellers want to travel more sustainably, almost half will pay extra for it, but that only a third know how to make such choices.» Kilde: travolution.com.

Data suggest business travel decline may continue post pandemic
«The decline in the volume of business travellers may continue beyond the pandemic, Google’s latest travel data suggests.» Kilde: travolution.com.

Del gjerne!