VisitOSLO med flere ledige stillinger.. og 34 andre saker denne onsdagen

Sebina Stegavik blir ny kommunikasjonsleder for Visit Norway
«Sebina Stormo Stegavik overtar som kommunikasjonsleder i Visit Norway. Hun erstatter Marianne Mork Andersen, som nylig gikk til NHO og Norsk Eiendom.» Kilde: business.visitnorway.com.

Rapport: Norsk reiseliv før, under og etter pandemien
«Rapporten «Norsk reiseliv før, under og etter pandemien» er utført av Menon Economics på oppdrag av NHO Reiseliv, og beskriver reiselivsbransjens situasjon og utsikter frem til 2030. Last ned rapporten her.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Apollo: Fem tydelige reisetrender i 2022
«Etter to år med pandemi er det ingen tvil om at nordmenns reisevaner har endret seg. Rastløshet, trygghet, dugnadsånd og aktivitet vil oppsummere reiseåret 2022!» Kilde: abcnyheter.no.

Hurtigruten og LO står sammen om strengere lønnsvilkår
«LO og Hurtigruten går sammen for å be regjeringen om å jobbe for at skip som er innom flere norske havner må ha norske lønns- og arbeidsvilkår.» Kilde: e24.no.

Testplikt på flyplassene kan være det neste som fjernes
«Den massive korona-testingen av alle som kommer fra utlandet og til Norge kan være det neste krav som forsvinner. Nye smittevern-lettelser er varslet, og det foreligger allerede forslag om å fjerne dette påbudet.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Ønsker innspill om utvikling av reiseliv (Troms) +
«Nå kan du være med på å forme reiselivet og lokalsamfunnets framtid i Balsfjord. Torsdag inviteres det til digitalt møte på Teams.» Kilde: nye-troms.no. 

Milliardkontrakt for drift av hydrogenferjer til Lofoten (Nordland)
«Statens vegvesen har signert kontrakt med Torghatten Nord om å drifte hydrogenferjer mellom Bodø og Lofoten. Kontrakten har en verdi på 4,9 milliarder.» Kilde: e24.no.

Fjord-Norge:

Dette skiltet er feil – og det er tusen andre skilt også (Vestland)
«Tusenvis av norske vegkilometer er skilta med feil nummer. Det kan gjere navigeringa til eit mareritt.» Kilde: nrk.no.

Første cruiseskip til Nordfjordeid i mars (Vestland) +
«Seawalk Nordfjord AS opplyser .. at Mein Schiff 1 frå TUI Cruises er booka inn for vintercruise til Nordfjordeid i mars og april.» Kilde: fjordabladet.no. 

Cruiseturistene tilbake i Bergen: – Det er en vakker by (Vestland) +
«Bryggen var igjen fylt opp av engelskspråklige turister med munnbind og kamera om hverandre. Tirsdag formiddag kunne man se cruiseskipet «Viking Venus» bre om seg i Vågen, et skip som til sammen huser 930 gjester til vanlig.» Kilde: ba.no.

Nye Espenes rasteplass – ein installasjon verdt ventetida (Vestland)
«Ein pandemi, frakt av stål til havs frå Kina og ruskever på Vestlandet. Utfordringane har stått i kø for det nye designbygget på Espenes i Hardanger.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Erlend Stueland kjem heim – vert kjøkkensjef for nysatsing (Vestland) +
«Frå 2. mai i år vert det 100 prosent fast stilling som kjøkkensjef ved Nasjonalparkgården for Erlend. Då ventar høgsesongen gjennom sommaren, med lunsj kvar dag.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Innlegg: Jada, byen tåler langt flere cruiseturister (Rogaland)
«Og Stavanger tåler flere cruiseskip enn det var i 2019. Jeg tror det er på tide at vi som synes at båter og skip hører hjemme på sjøen, og at havner er laget for å ta i mot båter og skip, sier vår mening.» Kilde: aftenbladet.no.

Grand Hotell-sjefen om de høye strømregningene (Rogaland) +
Egersund: «Grand Hotells strømregning for desember var halvannen gang høyere enn i desember 2020. – Dette kommer på toppen av korona-utfordringer. Nå må også næringslivet få strømhjelp, ber Geir Sølve Hebnes Sleveland.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Slik skal de hjelpe ungdom til å få drømmejobben (Innlandet)
«Digital strømming, videoinnslag og en virtuell messehall. Torsdag skal ungdom i regionen få hjelp til å ta smarte karrierevalg. «Elev møter næringsliv» arrangeres av Hamarregionen Reiseliv og Utvikling, Innlandet fylkeskommune,..» Kilde: h-a.no.

Vil bygge åtte etasjers hotell i helseparken, men kutter 100 rom (Buskerud) +
Drammen: «Allerede i 2017 forelå planene om hotellet til minst 200 millioner kroner. Siden har prosjektet blitt knadd og knadd, men nå skjer det noe.» Kilde: estatenyheter.no.

Næringsministeren på bedriftsbesøk i Snøbyen og på SNØ (Akershus) 
«Her fikk næringsminister Jan Christian Vestre høre om ambisjonene om å etablere SNØ som en attraksjon og møteplass for aktive vinteropplevelser hele året for folk flest.» Kilde: facebook.com/norskealpinanleggogfjelldestinasjoner  

UMAMI ARENA: Sammen for bransjen! (Akershus/Oslo)
«Vi er mange som har strevd under pandemien, og vi ønsker å gi noe tilbake til en del av bransjen som har vært hardt rammet, sier Torill Engelberg, direktør for UMAMI ARENA.  Så i stedet for å arrangere bransjefest én kveld på ett sted, så planlegger vi en UMAMI dine around alle kvelder fra 14. – 17. februar.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vi søker webredaktør til visitoslo.com (Oslo)
«..vi søker derfor en strukturert, ambisiøs og iderik etterfølger som får det overordnede ansvaret for å utvikle og vedlikeholde nettsiden slik at den leverer verdi i henhold til VisitOSLOs mål.» Søknadsfrist: Snarest! Kilde: VisitOSLO

Er du VisitOSLOs nye produktredaktør? (Oslo)
«VisitOSLOs markedsavdeling søker en nøyaktig og språksterk Oslo-entusiast som vil ha ansvar for vår digitale produktdatabase, som utgjør en sentral del av innholdet på visitoslo.com. Søknadsfrist: Snarest! Kilde: VisitOSLO

Søker Hva skjer-redaktør (Oslo)
«VisitOSLOs hva-skjer-kalender trenger en strukturert ildsjel.» Søknadsfrist: Snarest! Kilde: VisitOSLO

Oppbemanner på Munch (Oslo)
«Munch forventer mange turister i sommer, og selskapet som ivaretar sikkerheten trenger flere folk. .. Avarn Security skal ansette mellom 50 og 60 nye vektere til museet i Bjørvika.» Kilde: ao.no.

Er operativ ledelse innenfor reiseliv din drømmejobb? (Oslo)
«Stromma utvikler og leverer opplevelser, aktiviteter og underholdning innen turer og opplevelser i Nord-Europa. I Norge er virksomheten foreløpig konsentrert rundt våre røde toetasjes busser som kjører Hop On Hop Off guidede turer. Vi operer også en båt i Oslofjorden.» Kilde: finn.no.

Usikkerhet rundt 17. mai-feiringen i Oslo
«17. mai-komiteen i Oslo sier de er usikre på hva slags 17. mai-feiring det kan være i hovedstaden i år.» Kilde: reiseliv1.no.

Idun (11) elsker Oslos beste opplevelse for barn (Oslo) +
«Teknisk museum er med sine 100 prøv-selv installasjoner et eldorado for barn i alle aldre. Museet fikk desidert flest stemmer i kategorien «Oslos beste opplevelse for barn».» Kilde: aftenposten.no.

Avslutter med tidenes «Allsang på grensen» (Østfold)
«Sommerens «Allsang på grensen» blir det siste. Etter 15 sesonger er det slutt for det populære TV 2-programmet. Nå planlegges en fantastisk avslutningssesong på Fredriksten festning i Halden.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Dette sier de unge om de debatterte hotell-planene (Østfold)
«Fredriksstad Blad har en rekke ganger omtalt hotell-planene på Hvaler. Et svært debattert tema som mange engasjerer seg i. FB har nå spurt flere unge fra Hvaler om hva de synes om hotell-planene.» Kilde: f-b.no.

Sjokkpris-Roy søker plass på Skjærhalden torg (Østfold) +
«Roy Andersen, kjent for firmanavnet Sjokkpris og tivolivirksomhet, har søkt plass på Skjærhalden torg til sommeren. Her vil han selge alt fra T-skjorter til kopper og krus med Hvaler-motiver påtrykt. – Sommergjestene vil ha med seg suvenirer hjem.» Kilde: f-b.no.

Raidet to hoteller i Fredrikstad – så kom Per Ole ut av heisen (Østfold) +
«I helgen booket tre menn seg inn på hotell i Fredrikstad. Først på Quality Hotel Fredrikstad, så på Scandic City. Men gjestene hadde ikke rent mel i posen.» Kilde: smaalenene.no.

Fjord Line gjenopptar seilinger mellom Sandefjord og Strømstad (Vestfold)
«Et av de to rederiene som har ferje mellom Sandefjord og Strømstad gjenopptar sine seilinger 4. februar.» Kilde: travelnews.no.

Fylkesmidlar til det som kan bli skog- og landbruksmuseum (Telemark) +
Treungen: «Fylkespolitikar Sigvald Oppebøen Hansen fekk gjennom forslaget om å løyve 130 000 kroner til Z museum sitt forprosjekt. Johan Ziener Thronsen set stor pris på summen, som kan bli starten på minst 1000 kvadratmeter nybygg med skog- og landbruksmuseum.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Bildet viser krisen: – Leit og provoserende
«Norske skianlegg får juling i møte med mildvær og sjokkpriser på strøm. Eikerapen alpinsenter fikk aldri åpnet bakken, men sitter likevel igjen med en monsterregning.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Førsteinntrykket har alt å si +
«På Hotel Lyngørporten har de brukt tiden under nye koronarestriksjoner godt. Nå mates fjorårets overskudd tilbake for å utvikle hotellet ytterligere. For nå pusses hele resepsjonen opp, samt toalettene i resepsjonsområdet og i baren.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Annet:

Luftfartstopp vil ha alle reiserestriksjoner fjernet
«Den internasjonale passasjertrafikken har falt nær 60 prosent siden før coronapandemien. IATA-sjef Willie Walsh mener reiserestriksjonspolitikken har vært feilslått.» Kilde: e24.no.

European tourism sector calls for greater coordination among nations
«European tourism organisations have called on governments across the continent to align travel rules to avoid a patchwork of regulations.» Kilde: breakingtravelnews.com.

Del gjerne!