VisitOSLO signerer Grønnvaskings-plakaten.. og 42 andre utvalgte reiselivsnyheter

Innlegg: Vernede vassdrag i rør? Glem det!
«Det er helt avgjørende at vassdragsvernet nå ikke blir omgjort eller uthult, skriver Per Hanasand, styreleder i Den Norske Turistforening (DNT).» Kilde: dnt.no.

Skjenkestoppen redder populære reiselivsbedrifter
«For norsk reiseliv er ikke en ensartet næring men består av en kjede av næringer. Der en skjenkestopp rammer ulikt. For noen er den kjærkommen og lønnsom og sørger for at vi fortsatt har et mangfoldig og helhetlig reiseliv i Norge også etter pandemien.» Kilde: thetravelinspector.no. 

Helsedirektoratet vurderer ulike skjenkeregler for barer og restauranter
«Helsedirektoratet vurderer om det er mulig å gjøre tiltakslettelser for de rene restaurantene. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til NRK at det har vist seg vanskelig å skille spisesteder fra skjenkesteder i reglementet.» Kilde: reiseliv1.no.

Slik håndterte Nordic Choice dataangrepet: – Det har vært tøft
«Choice-ansatte har fulgt gjester til rommet og ført bookingliste på tavle. Etter flere uker med trøbbel er hotellkjeden snart i mål med opprydningen.» Kilde: e24.no.

Rett til ny ferie ved karantene i ferien?
«Ansatte som blir syke i ferien, kan etter bestemte vilkår ha rett til å ta ferien på nytt senere – såkalt utsatt ferie.» Kilde: abcnyheter.no. 

«Viking Sky»-rapport er utsatt igjen
«Dag Liseth, som er leder for sjøfartsavdelingen i Havarikommisjonen, sier til NRK at alle tekniske undersøkelser er klare, men at rapporten skal ut på høring i inn- og utland før den blir offentlig.» Kilde: tk.no.

Nord-Norge:

Har ansatt flere hos Svalbard Husky (Svalbard) +
«Svalbard Husky opplever nå et oppsving på antall bestillinger, og legger planer også for lokalbefolkningen. Vi ønsker å skape en aktivitetspark for fastboende.» Kilde: svalbardposten.no.

Alta er Nordlysbyen: Jakten på Himmelske Fenomen (Finnmark)
«I Nordlysbyen Alta handler vinter-livet og mørketiden mye om nordlys, særlig når «søringan» dukker opp i snøfokket på jakt etter fenomenet. Lokalt råd, ikke vink: «Aurora virker fortryllende, men hun er naturens mest lunefulle dansepartner».» Kilde: kinggoya.no.

Noah (12) har spart i tre år for å oppleve nordlyset (Troms)
«Noah har spilt klarinett på gata i Australia i tre år for å oppfylle drømmen om å reise til Norge og se nordlyset. Nå er drømmen realisert.» Kilde: nrk.no.

Nøstvik og Iversen – et dreamteam (Troms) +
«Treskuta Hermes II glir inn mot kaia i Torghuken i Tromsø sentrum. På land står to smilende damer og vinker entusiastisk til turistene om bord. Turistene vinker tilbake – med hånda som ikke holder mobilen. Turistene, ja. They’re back, baby!» Kilde: nordlys.no.

Ingen god  jul i isolasjon på hotell i Tromsø (Troms)
«Måtte tilbringe jula i isolasjon på hotell i Tromsø. Det ble ingen hyggelig opplevelse, mener gjestene. Reagerer både på mat fra kommunen og service ved karantenehotell.» Kilde: nordlys.no.

Fikk 50.000 i bot for scooterkjøring (Troms)
«Under en kontroll av politi, Statens naturoppsyn og Fjelltjenesten ble det 1. desember 2021 oppdaget ulovlig skuterkjøring i Tamokdalen i Balsfjord kommune i Troms.» Kilde: fremover.no.

Britisk reiselivsinfluenser kåret Narvik til beste reisemål (Nordland) +
«Dylan Bowes (20) reiser mye, og for det meste med tog. Turen hans til Narvik gjorde inntrykk – nå vil han utforske regionen mer i fremtiden. – Jeg valgte Narvik som nummer én reisedestinasjon fordi det var helt annerledes enn alt jeg noensinne har opplevd før, forteller Bowes til Fremover.» Kilde: fremover.no.

De vil bidra til å utvikle og sette Nyksund på kartet (Nordland) +
«Et trekløver damer står i spissen når planene for Nyken Resort ved inngangen til Nyksund stakes ut. – Aktivitet skaper aktivitet, og der ønsker vi å bidra, fastslår de.» Kilde: vol.no. 

Midt-Norge:

Det smakte likestilling
«Ida sitter med førerhunden sin Ella på Egon City Lade i Trondheim. Her har hun endelig fått muligheten til å bestille mat helt selv. Nå har det kommet en løsning på problemet for synshemmede personer.» Kilde: nrk.no. 

Nå kan hele Namsosbanen bli tursti +
«..men bare så lenge svillene og skinnene kan ligge til «evig tid». Nå gir Bane Nor grønt lys til kommunene om å gjøre om hele togstrekninga mellom Grong og Namsos til tursti.» Kilde: namdalsavisa.no.

Debatten om skjenkestopp: Dette sier restaurantdriverne i Namdalen +
«Rune Fortunato ved Tino»s restaurant og hotell i Namsos, påpeker at januar ikke er den verste måneden å ha skjenkestopp. Samtidig håper han ikke forbudet varer lenge.» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:

Starter cruisesesongen 2022 – ligger an til et rekordår (Møre og Romsdal)
«Lørdag 8. januar starter årets cruisesesong på Nordmøre med anløp av eksedisjonscruiseskipene «Maud» og «Otto Sverdrup». Hvis årets cruiseanløp gjennomføres som planlagt med 53 anløp og opp mot 40.000 cruisegjester, blir 2022 det beste cruiseåret siden 2015.» Kilde: ksu.no. 

Tror på Norgesferie og stappfull seter også i 2022 (Møre og Romsdal) +
«Utfordringa vår de siste årene? At det er for mange folk, faktisk. Vi har jo ikke disk eller noen ting, vi er ei gammel seter og er ikke rigga for å ta imot så mange dagsturister, sier Eystein Opdøl, som driver Renndølsetra i Innerdalen.» Kilde: driva.no.

Vil setja opp to nye glashytter på Nes (Vestland) +
Luster: «Nes Gard har hatt mykje besøk på Fjordspeilet i bakken bak hovudhuset på garden. No vil dei setja opp to glashytter til.» Kilde: sognavis.no.

Vikjer med millionsatsing i Hodlekve (Vestland) +
«Her vil Carl André Riiber, i samarbeid med Sognehus AS, byggja eksklusive utleigehytter skreddarsydd for pengesterke turistar. Riiber og selskapet Charter Cruise har vore hardt ramma av pandemien. No mobiliserer dei for ei tid etter koronaen.» Kilde: sognavis.no.

Her vil de skape «Bergens nye storstue» (Vestland) +
«I nesten to år har dørene vært stengt. Til våren skal Frescohallen igjen servere bergenserne.» Kilde: bt.no.

Guida turar har starta opp att (Vestland) +
«Trolltunga Active har starta guida turar til Trolltunga for vinteren. Dagleg leiar, Jostein Soldal, seier det er nokre utlendingar på tur i Noreg.» Kilde: h-avis.no.

Sveio kan bli en del av Rogaland (Vestland/Rogaland) +
«Mandag kan innbyggerne av Sveio kommune være med å stemme på om de vil tilhøre Rogaland eller Vestland fylke.» Kilde: aftenbladet.no.

Heia Vetlebu! (Rogaland)
«I januar 2021 presenterte Ryfylke nokre av funna i ein rapport frå Menon Economics der reiselivet i Sauda var sett under lupa. Bodskapen i rapporten var i korte trekk at Sauda i liten grad hentar ut næringspotensialet som ligg i turismen, særleg om vinteren.» Kilde: ryfylke.net.

Etablere høyspent landstrøm for cruiseskip i Haugesund (Rogaland)
«Havnekraft AS skal etablere et høyspent landstrøm system for cruise skip i Haugesund. Anlegget vil i tillegg kunne brukes utenom cruise sesongen til andre typer fartøy noe som gir en svært fleksibel løsning til havnen og besøkende skip.» Kilde: maritimt.com.

Foreslår å bygge vikingsenter i sjøen (Rogaland) +
«Stavanger Høyre foreslår å bygge et vikingsenter på påler i sjøen i Møllebukta.» Kilde: aftenbladet.no.

Stavanger får midlertidig isolasjonshotell (Rogaland) +
«21. desember sto Stavanger kommune uten noe avtale om isolasjonshotell. Ingen hoteller hadde hevet seg på anbudsrunden – mye på grunn redsel for smitte. Nå har Viste Strandhotell sagt ja til en avtale som varer ut januar.» Kilde: aftenbladet.no.

Tom planlegg signalbygg, men først utleigehytter (Rogaland) +
«Hytteprosjektet The Bolder i fjellsida over Lysefjorden har blitt ein suksess. – Me startar arbeidet med fire nye hytter nå i år og håper dei skal vera ferdige til sommaren, seier dagleg leiar i Lysefjorden Investering, Tom Bjarte Norland.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Leie av hytte i vinterferien: – Har aldri opplevd maken
«Nordmenn betaler 110 000 kroner for å leie hytte i én uke. – Vi får tilbakemelding fra hytteutleiere om at etterspørselen er så stor at de kunne ha leid ut hytta si fire ganger samme uke, .., sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise.» Kilde: dinside.dagbladet.no. 

Daglig leder Sjusjøen Hytteutleie AS (Innlandet)
«Vi søker en daglig leder som aktivt vil bidra til videre vekst og utvikling for Sjusjøen Hytteutleie AS.» Frist: 21.01.2022. Kilde: finn.no.

Skafferiet lever videre – ny driver på plass (Innlandet)
«Mange sukket tungt da det ble kjent at Skafferiet på Helgøya legges ned etter 13 års drift. Men bare en snau uke senere er det klart at det populære serveringsstedet likevel lever videre.» Kilde: ringsaker-blad.no.

Coronastenging rammer gården: – Veldig krevende (Akershus)
«Når hoteller og restauranter stenger ned, rammer det også Egge gård. — De har ikke fått inn sesongarbeiderne som pleier å plukke frukt og bær, taxfree-salget har vært sterkt redusert, og hoteller og restauranter har periodevis vært stengt.» e24.no.

VisitOSLO signerer Grønnvaskings-plakaten (Oslo)
«Vi er og skal fortsette å være en pådriver for bærekraft i Oslos reiselivsnæring. Grønnvaskingsplakaten vil være et viktig verktøy i dette arbeidet, sier Sonja Birch-Olsen, leder for kommunikasjon og myndighetskontakt i VisitOSLO.» Kilde: visitoslo.com.

Fremhever det nye Nasjonalmuseet i Oslo
«Britiske The Guardian føyer seg inn i rekken av store internasjonale publikasjoner som fremhever det nye Nasjonalmuseet i Oslo blant kunst- og arkitekturhøydepunkter i 2022.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Stenge smittevernfaglig forsvarlig serveringsteder? (Oslo)
«Bare tre steder ble stengt i fjor for brudd på smittevernreglene. Helseminister Ingvild Kjerkol mener erfaringene med delvis skjenking «ikke er gode». Axel Nordahl på restaurant Geita mener det vil være uproblematisk å servere gjestene et glass vin eller øl.» Kilde: ao.no.

Sørlandet:

Lokker koronatrøtte nordmenn med kystperle fra Tvedestrand
«Når Finn Reiser skal få ferieklare kunder inn på sine hjemmesider, er det Gjeving som brukes som lokkedue. ..vi synes videoen fra Gjeving er et nydelig eksempel på den idyllen man kan finne her hjemme, sier kommunikasjonsrådgiver Adele Cappelen Blystad i Finn.no.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Vil bygge 18 nye fritidsboliger i Tvedestrands indrefilet +
«På Østre Løktene, nær både Lyngør og Askerøya, er planen å kunne oppføre 18 nye fritidsboliger. Det seks familier som står bak planforslaget som nå skal behandles av Tvedestrand kommune.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Annet:

Tyskland strammer inn for barer og restauranter
«Bare fullvaksinerte og de som har kommet seg fra koronasykdom, og kan vise en negativ test får slippe inn i Tysklands barer og restauranter, melder regjeringen.» Kilde: reiseliv1.no.

Strenge karantenekrav spolerer utenlandsferien
«Flere fortvilte nordmenn henvender seg nå til sine forsikringsselskap fordi de havner i karantene under ferien sin.» Kilde: abcnyheter.no. 

Turistbåter truffet av fjellras – minst ti døde
«I Brasil er minst ti mennesker er døde etter at båtene de satt i ble truffet av steiner fra et fjellras.» Kilde: nrk.no.

How destinations will use invisible tech to fire traveller imaginations
«Phil Teer, global strategy lead brand and customer experience agency VMLY&R, says destination truths are the springboard for engagement and loyalty.» Kilde: travolution.com.

Del gjerne!