38 utvalgte reiselivsnyheter

Overnattinger formidlet via delingsplattformer
«Informasjon om delingsøkonomi – tjenester som formidles gjennom digitale plattformer, og dens betydning for ulike næringer har lenge vært etterspurt. Åpne og les publikasjonen i PDF her.» Kilde: ssb.no.

Tre nye stipendiater innenfor reiselivsforskning
«I 2021 har det startet flere stipendiater med tilknytning til Senter for Reiselivsforskning. Bli kjent med dem og deres prosjekter.» Kilde: reiselivsforskning.org.

Gjenopptar charterflyvninger fra Sør-Korea til Norge
«Interpark Tour, i samarbeid med andre operatører, planlegger charterflyvninger fra juni 2022 med Asiana Airlines. HanJin Kal Tour planlegger å gjenoppta charterflyvningene til Norge fra juli 2022 med Korean air.» Kilde: business.visitnorway.com.

Travelnet Reisevarehuset overtar cruiseeksperten Carica
«Travelnet er blitt en av de store reiselivsaktørene i Norge, først og fremst på jobb-/feriereiser, men nå skjer det mye i cruisesegmentet, som for alvor er i ferd må hente seg inn igjen etter en tøff tid for hele bransjen.» Kilde: reiseliv1.no.

Tiårsjubileum for årets viktigste tradisjon for Nordic Choice
«Siden 2012 har Nordic Choice Hotels samlet inn julegaver til barn og voksne i en krevende livssituasjon gjennom initiativet “Ensomt juletre søker gaver”.» Kilde: reiseliv1.no.

PTG slutter seg til Snow for the Future
«Norsk leverandør .. PTG slutter seg til forskningsprosjektet Snow for the Future. Snow for the Future er et internasjonalt fellesprosjekt for å utvikle klimavennlig og kostnadseffektiv snøproduksjonsteknologi for alpinanlegg og vintersportsanlegg.» Kilde: sintef.no.

Feriepenger på dagpenger
«Nå får Amir og kollegaene likevel feriepenger til sommeren. – Vi er i gledesrus, sier Amir Mayani, leder i HKs Fagforening for luftfart og reiseliv.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Nye koronatiltak: Nasjonal anbefaling om munnbind
«Alle over 18 år skal få tilbod om oppfriskingsdose innan påske. Regjeringa innfører også nasjonal anbefaling om munnbind der ein ikkje kan halde avstand.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Vi trenger større forutsigbarhet
«Skal jojo-politikken fra forrige regjering fortsette? Blir det ytterligere innstramminger? .. De som jobber i reiseliv, uteliv og kultur, fortjener å vite hva planen er når smitte og innleggelser øker.» Kilde: bt.no.

Reiseforbud vil ikke forhindre spredningen av omikron
«Verdens helseorganisasjon (WHO) mener at generelle reiseforbud for å hindre spredningen av omikron-varianten av koronaviruset ikke vil være effektive.» Kilde: travelnews.no.

Hurtigruten med nytt stortap etter sommeren – har tapt 1,9 mrd. hittil i år
«Hurtigruten har tapt 1,9 milliarder kroner før skatt hittil i år – men ser positive signaler i bestillingene. Egenkapitalen faller ytterligere i minus.» Kilde: dn.no.

Gjeninnfører ikke krav om å bruke munnbind på fly
«Flyselskapene vurderer situasjonen fortløpende, men innfører per nå ikke obligatorisk munnbind om bord i våre flyvninger. Vi støtter regjeringens anbefalinger om smittevern, og ser gjerne at passasjerene våre benytter munnbind på våre flyvninger, sier pressesjef John Eckhoff i SAS.» Kilde: flysmart24.no.  

Fersk SAS-sjef om problemene: – Beklager til kundene
«Den nye SAS-sjefen varsler en ny kurs for selskapet med mer fokus på fritidsreiser. Samtidig svarer han på konflikten med pilotene, og beklager overfor passasjerene.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Vil satse mer på kongekrabbesafari enn hvalsafari (Finnmark) +
«Det er en del hvalturister i Nord-Troms, men det er ikke like mye hvalaktivitet lenger øst i storfylket. – Vi har tenkt å satse mye hardere på kongekrabbesafari i samarbeid med Storekorsnes Ferie & Fritid.. sier daglig leder i Æventyr A.» Kilde: ifinnmark.no.

Letter på smitteverntiltak i Tromsø (Troms)
«Tirsdag bestemte politikerne i Nordens Paris at blant annet kravet til munnbind på utesteder og restauranter fjernes. Det er til stor glede for utelivsnæringa.» Kilde: nrk.no.

Trip Advisor-utmerkelse til Malangen Resort (Troms)
«Den daglig lederen ved Malangen Resort er kjempestolt av utmerkelsen som hotellet har fått av gjestene sine. – Det er en anerkjennelse av hva vi holder på med.» Kilde: nye-troms.no.

Midt-Norge:

Nå er Jørgen (22) blitt hotelldirektør +
Namsen hotell: «Jørgen Brobakken er ikke skvetten: 22-åringen har kjøpt aksjene i Namsen Motorhotell AS og gleder seg til å utvikle eiendommen på Spillum videre.» Kilde: nt24.no.

Underskriftskampanje for skuterløye på Røros +
«Med tilstrekkelig antall stemmer, vil Vinterled Røros AS ta saken til kommunestyret over nyttår. Røros Ap har sagt nei til løypeprosjektet.. blant annet på grunn av økonomisk risiko, mulig tap av omdømme og potensielle konflikter mellom skiløpere og skuterkjørere.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Visit Nordfjord søker prosjektleiar og forretningsutviklar (Vestland)
«Visit Nordfjord søker ein prosjektleiar og forretningsutviklar, som skal utvikle og leie berekraftsatsinga i Visit Nordfjord.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Rapport: Fare for skred på stien inn til Trolltunga (Vestland) +
«Det anbefales ikke å utføre sikringstiltak som vil kreve inngrep i terrenget, men heller å benytte skilting for å gjøre folk oppmerksomme på potensiell skredfare og informere om prinsippene ved preventiv farevurdering.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Ny storsatsing på reiseliv fra Lura (Rogaland) +
«Det trønderske reisevarehuset Travelnet overtar cruiseeksperten Carica som holder til på Lura. Cato Melkstavik blir daglig leder i den nye storsatsingen.» Kilde: sandnesposten.no.

Øst-Norge:

Webinar: Har korona endra framtida for fjellområda?
«Koronakrisa har endra samfunnet. Korleis påverkar dette framtida for fjellområda? På seminaret vart det presentert nye tal for befolkningsutvikling og næringsliv i fjellet.» Kilde: fjellnettverket.no.

Hyttemeglere venter nytt toppår: – Det er stor betalingsvilje
«Det norske hyttemarkedet er fremdeles brennhett. På Kvitfjell har gjennomsnittsprisen steget med mer enn 22 prosent, viser fersk analyse.» Kilde: e24.no.

SkiStar kjøper Sport Lodgens butikker i Trysil (Innlandet)
«Fra og med 1. desember overtar SkiStar driften av Sport Lodgens butikker på Turistsenteret, Radisson Blu Mountain Resort, Høyfjellssenteret i Fageråsen, og Trysil Outlet i sentrum. Med det samles kompetanse og konsepter for å gi en enda bedre opplevelse for Trysils gjester året rundt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

30 år med Finnskogtoppen (Innlandet) +
«Langt inne på Finnskogen, høyt hevet over sjøen Røgden, og bare en kilometer fra svenskegrensen, finner du landets eneste velværehotell. I september feiret Finnskogtoppen 30-årsjubileum.» Kilde: horecanytt.no.

Oslo-hotellene nær 2019-nivå i helgene i høst (Oslo)
«Losjiinntekt per disponible rom, den såkalte RevPAR, har samlet sett for Oslo i høst ligget langt bak det den var i 2019. Men tallene fra Benchmarking Alliance viser at bildet på helg skiller seg klart ut positivt.» Kilde: reiseliv1.no.

Avbestillingsrush: – Folk er nervøse (Oslo)
«Byrådsleder Raymond Johansen ber osloborgerne om ikke å avlyse årets julebord. Hos enkelte restauranter renner likevel kanselleringene inn.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Sarpsborg-hotellets strømregning i november > 800.000 kroner (Østfold) +
«Øyvind S. Hagen er hotelldirektør ved Quality Hotel Sarpsborg. Han mener Norge har en energikrise som er ekstrem i et kostnadsbilde for næringslivet.» Kilde: sa.no.

Flyttet 1900 kilometer for å overta restauranten (Telemark) +
«Da restauranten ble lagt ut for salg slo kameratene til. Etter mange år i hotell- og restaurantbransjen flyttet de 1900 kilometer fra Nordreisa til Skien for å drive restaurant. – Folk skryter veldig av maten.» Kilde: ta.no.

visitRjukan søker reiselivssjef! (Telemark)
«Den nye reiselivssjefen skal lede destinasjonsselskapet, destinasjonens reiseliv og samarbeidspartnere inn i en ny vekstfase.» Frist: 20.12.2021.

Nå slipper vi en minimumsløsning og vi er utrolig takknemlige! (Telemark) +
«Gleden er stor på NIA som har fått de 15 millionene de trengte for å lage et Tungtvannsmuseum som ikke går på sparebluss.» Kilde: rablad.no.

571 hyttetomter i revidert plan på Gautefallheia (Telemark) +
«På halvøya i Reinsvatn ynskjer grunneigar Sverre Tveit i revidert planforslag framleis å bygge ti enkle utleigehytter med tanke på utmarksbasert reiseliv. Vidare inneheld planen totalt 571 hyttetomter, 146 av dei er det bygg på.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Julen er høysesong for bestilling av sommerferie
«Visste du at når familien samles i jula er ofte ferieplanleggingen et viktig samtaleemne? .. Her er mine tips til hva du kan gjøre for å få gjestene til å bestille sommerferien på Sørlandet» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Vinterkampanje i Kapital Reise 
«Ny kampanje for vinteropplevelser på Sørlandet i Kapital Reise – Norges ledende og største reisemagasin for forretnings- og feriereiser.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Skal investere 480 mill. på Hovden +
«Konsernsjef i Hovden Alpin Resort AS, Ann-Torill Briksdal og styreleiar Roger Hagel Sørli ved Hovdestøylen, som skal bli ”ny”. Totalrenoveringa er i full gang.» Kilde: setesdolen.no.

Dyreparken investerer for 60 millioner kroner
«Onsdag presenterte Dyreparken i Kristiansand investeringer for 60 millioner kroner.» Kilde: fvn.no.

Annet:

VisitDenmark i datasamarbejde med Instagram
«Nyt pilotprojekt skal trække dataindsigter fra Instagram. Målet er et fælles værktøj, der kan give viden om gæsternes adfærd og optimere markedsføringen i danske destinationsselskaber.» Kilde: standby.dk.

Nå vil vi ha alt inkludert igjen
«Den store driveren er pandemien, som bidrar til at det å reise i såkalte «bobler» igjen føles attraktivt, fordi det opplevelser som trygt. En større undersøkelse fra USA tyder også på at såkalt «all inclusive» – i ulike former – er tilbake som reisetrend.» Kilde: way-2-go.no.


NB!Send gjerne inn nyhetstips og pressemeldinger for gratis formidling, både på www.reiselivskunnskap.no og/eller i nyhetsbrevet. Over 1000 mottakere!

Del gjerne!