Workshop Hiking and Biking 2022.. og flere utvalgte reiselivsnyheter denne onsdagen

Workshop Hiking and Biking 2022, Geilo 6-8 september
«Nå har du muligheten til å møte turoperatører fra våre prioriterte markeder spesialisert på Hiking & Biking-segmentet. Det blir faglig seminar og foredrag etterfulgt av en heldags workshop med effektive salgsmøter. Meld deg på her! Frist 9.juni.» Kilde: business.visitnorway.com.

Tusenfryd om ekspresspass: − Ikke et nytt fenomen i Norge
«Tusenfryd får kritikk for å øke klasseskillene i Norge med sine nye ekspresspass. Men også Dyreparken i Kristiansand lar besøkende betale for å slippe kø til noen forestillinger – og har gjort det siden 2015.» Kilde: vg.no.

Tusenfryd snur – dropper ekspresspass
«Markedssjef for Tusenfryd bekrefter at de nå dropper ekspresspass etter massiv kritikk.» Kilde: vg.no.

Planlegger «billig» ferie med barna
«Aldri før har foreldre kjent på et så stort feriepress som i år. Trebarnsmor May Liss håper foreldre senker forventningene. – Det er innholdet som betyr noe.» Kilde: nrk.no.

Miljøvennlig ferie på budsjett
«Vi spurte de ansatte i KLP om å dele sine beste miljø- og lommebokvennlige ferietips. Mikroeventyr, nostalgi og kortreist var fellesnevneren på tipsene vi fikk. Les tipsene og drøm deg bort.» Kilde: klp.no.

FHIs beskjed til reisende: – Det er en del kompliserte regler nå
«I Norge har koronarestriksjonene vært fraværende en god stund nå, men flere populære reisemål opererer fremdeles med blant annet koronasertifikat og innreiserestriksjoner.» Kilde: an.no. 

Korte forretningsreiser er tilbake på 2019-nivåer
«For første gang siden pandemien har bestillinger av korte forretningsflyvninger gått tilbake til 2019-nivåer, ifølge ny forskning utgitt av Mastercard Economics Institute. Langdistansetrafikken er imidlertid fortsatt betydelig redusert..» Kilde: travelnews.no.

Acamp lanseres i Norge
«En nordisk markedsplass der over 100 000 registrerte bobilfrelste kan finne og bestille et sted å feriere. Acamp ble lansert i Sverige i 2020, og er i ferd med å etablere seg i hele Norden.» Kilde: travelnews.no.

70 prosent nyansatte på norske hoteller
«På tross av at nesten halvparten av alle norske reiselivsbedrifter er tilbake til normalen for sommeren, er det mange som er helt ferske i jobben.» Kilde: p4.no.

Nordic Choice lanserer nytt restaurantkonsept
«I år lanserer Nordic Choice Hotels et nytt restaurantkonsept på flere av konsernets hoteller. ­Brasserie NÒR skal fokusere på ukomplisert mat som hyller den nordiske kokkekunsten, med inspirasjon fra Europa.» Kilde: reiseliv1.no.

110 millionar i minus for Havila 
«Det viser ei børsmelding der årsresultatet blei offentleggjort. Administrerande direktør, Bent Martini, skriv i ei pressemelding at resultatet er som venta, sidan selskapet berre hadde nokre få veker med drift på eitt skip i fjor.» Kilde: nrk.no.

Tror på mindre statlig eierskap i SAS
«Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs tror Sverige ønsker å selge seg ned i det kriserammede flyselskapet. – Det er veien fremover.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Sommerbilletten: én billett, syv dager, hele fylket (Finnmark/Troms)
«Fra 1. juni til 24. august er Sommerbilletten 2022 på plass, og kan ta deg gjennom hele fylket på én billett med buss og båt fra Troms fylkestrafikk og Snelandia.» Kilde: tffk.no.

Røde tall til tross – nå ser Filip endelig enden (Finnmark) +
Gjesvær: «Etter to års drift, der pandemien har preget tilværelsen totalt, håper fiskeguide Filip Wasan Nielsen at de utenlandske turistene igjen skal vende tilbake.» Kilde: ifinnmark.no.

Innlegg: Quo vadis, Harstad? (Troms)
«Harstad har ikke tilrettelagt for å ta Øyriket i bruk. Og – kontakten mot Lofoten i sør og Senja i nord, er åpenbart et tankekors: Hvorfor dette ikke blir satset på, om man vil fange opp turismen som både Lofoten og ikke minst Senja nå tiltrekker seg?» Kilde: iharstad.no.

Hotellet er i rute og direktøren lover folkefest (Troms) +
«Direktør for det nye Quality hotellet i Harstad, Stian Jakobsen satser på en storstilt folkefest når hotellet åpner 27. august.» Kilde: iharstad.no.

Jenny leder det nye hotellet i Bø (Nordland) +
«Jenny Fagereng er headhuntet av Håkon Ulriksen til å lede Hotell Regine på Straume i Bø kommune. – Dette er litt morsomt, for det var morfaren min, Arne Johansen, som første gang hadde hotell her på Staume.» Kilde: vol.no.

Midt-Norge:

Stokkøya Sjøsenter skaper en virkelighet folk har lyst til å leve i
«Da Roar Svenning tok over campingplassen på Stokkøya, ville han ikke bare utvikle bedriften og skape flere arbeidsplasser, men også oppgradere bygda til en ny og forbedret versjon av seg selv.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ny rute i øyrekka – skal gjøre det enklere for feriefolk og fastboende +
Frøya: «Det er mye folk som reiser til og fra i øyrekka om sommeren. Nå får de bedre kollektivtilbud.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Dette er en skjult perle som overrasker (Møre og Romsdal) +
Surnadal: «Kommer turistene hit i samme omfang? Ikke lett å spå, sier Nes. Heidi Berre Nes sier Bøfjorden er en gjemt perle hun tror overrasker mange.» Kilde: driva.no.

Satser på nytt tilbud til sjøs (Møre og Romsdal) +
«Sivert Hole og Rudi Samseth har startet sin egen bedrift og er klare for å legge til rette for et nytt tilbud i Rauma, denne gangen til sjøs.» Kilde: andalsnes-avis.no.

I kø for å kome til toppen på Dalsnibba (Møre og Romsdal) +
Geiranger: «Nokre motorsyklistar frå Nederland var mellom dei første i år til å køyre opp til Dalsnibba – 1500 meter over havet.» Kilde: smp.no.

Presentasjon av byggprosjektet Hotel Union Øye (Vestland)
Norangsfjorden: «Nasjonalt verneverdige Hotel Union Øye har bygget og utviklet for 300 millioner kroner. I tillegg til påbygg i identisk sveitserstil, innebærer den arkitekt-oniske løsningen palmehage og et gårdstun med seks bygninger.» Kilde: bygg.no.

Dei hadde inga erfaring, men valde å opne hotell likevel (Vestland) +
Gulen: «Maike Norman Bøe, Rune Håvåg og Daniel Olai Kvernøy bestemte seg i fjor for å leige Eivindvik hotell i Gulen for sommarsesongen. No vil dei igjen dra i gang arrangement, restaurant og hotelldrift i sommarmånadane.» Kilde: firda.no.

Da er beffene sommerklare (Vestland)
Bergen: «Fra onsdag formiddag kl. 1100 er Sandviksruten oppe og går igjen – og med forhåpentligvis et normalår i vente, er optimismen stor.» Kilde: ba.no.

Vel fortent, Helgøysund (Rogaland)
«Båtfolket roser Helgøysund Marina for god service og hyggeleg personale, og synes kåringa som «årets gjestehavn» er vel fortent.» Kilde: oyposten.no.

Øst-Norge:

7 tips til pinsehelga i Trysil (Innlandet)
«Det er langhelg i sikte. Her gir vi en oversikt over hva du kan fylle pinsehelga i Trysil med.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Beitostølen Resort berget av kompensasjoner og leilighetssalg (Innlandet) +
«To ytterst krevende regnskapsår er gjort opp for selskapet Beitostølen Resort. Direktør Atle Hovi sier at de statlige kompensasjonene har vært med på å berge regnskapet.» Kilde: oa.no.

Det var moro i starten, men nå er det ikke gøy lenger (Innlandet) +
«Ellen Tømte Hagen og Janne Hemma driver Naustet på Sjusjølunga. Men på grunn av vannstriden mellom kommunen og grunneierne får ikke driverne lagt inn vann- og avløp til turistvirksomheten ved Sjusjøvannet.» Kilde: h-a.no.

Sjøhytte gikk 3,45 millioner over prisantydning (Akershus)
«En hytte i Nordre Frogn lå ute med en prisantydning på 4.75 millioner kroner, men ble solgt for 8,2 millioner kroner. – Ble priset edruelig, sier megler.» Kilde: e24.no.

En måned etter åpning er sommeren allerede fullbooket (Vestfold) +
«Bookingene renner inn på nye Quality Hotel Grand Larvik. – Det er en stolthetsfølelse å kunne si til hele Larvik at vi har et smekkfullt hotell i sommer, sier hotelldirektør Andreas Nilsson.» Kilde: op.no.

Sørlandet:

07000 Agder Taxi og humor i markedsføringen
«07000 Agder Taxi med Carl Fredrik Holst i spissen har gått nye veier i kommunikasjonen ut mot publikum. Stadig dukker det opp stunts i sosiale medier med en humoristisk tvist! Fra kjente TV-parodier til 1. april spøker..» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Annet:

COVID-19 has spurred new consumer trends in luxury travel market
«In the luxury travel market, there has been an influx of consumer travel trends as a result of the COVID-19 pandemic.» Kilde: traveldailymedia.com.

Del gjerne!