Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Annet


Snowballkonferansen om to uker!
Dersom du er opptatt av hva som blir de viktigste sakene for norsk reiseliv de neste 10 årene bør du delta på Snowballkonferansen 2-3 mars på Lillehammer. Meld deg på via www.snowballkonferansen.no

Michelinutdelingen: Stjernefest i Norge
«Det er duket for fest når den prestisjefylte Michelinutdelingen for første gang blir avholdt i Norge. — At arrangementet legges til Norge, og ikke minst til Trondheim, er stort for profileringen av både Trondheim og Norge som reisemål, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Why you might want to visit Sweden instead of Norway
«While Norway deservedly tops many peoples’ top places to visit in Europe, there are many reasons why Sweden warrants a glimpse.» Kilde: thepointsguy.co.uk.

Rekordhøy interesse for bobil
«2019 ble et vanskelig år for mange i bobilbransjen, men interessen for bobil var rekordhøy uten at det førte til like mange salg som året før. De første månedene av 2020 peker de økonomiske indikatorene oppover igjen.» Kilde: bobilverden.no.

Opplever økt interesse for tog – mener tilbudet er for dårlig
«Reisebyrå og miljøbevegelse mener togtilbudet er ikke i nærheten av å dekke etterspørselen. Nå krever de at samferdselsministeren kommer på banen.» Kilde: vg.no.

Vekst for Vy i 2019
«I fjor ble det gjennomført 73,2 millioner reiser med Vys tog i Norge. Det er en økning på 2,8 prosent sammenlignet med 2018.» Kilde: abcnyheter.no.

280.000 flere passasjerer reiste ved norske lufthavner i fjor
«Det er en økning på 0,5 prosent. På utenlandske flyvninger økte passasjertallet med 1,7 prosent til 24,5 millioner, mens passasjertallet på innenlandsflyvninger ble redusert med 0,4 prosent til 33,4 millioner. Det er første gang siden 2015 at antallet passasjerer innenlands går ned.» Kilde: dn.no.

Kansellerer Kina-flyvninger ut vintersesongen
«Både flyselskapet SAS og Finnair velger nå å kansellere flyvninger fra Norden til Kina, resten av vintersesongen.» Kilde: hangar.no.


NORD-NORGE:

Spørsmål om Svalbard minutt for minutt (Svalbard)
«I løpet av ni døgn fikk seerne bli med på en rundtur rundt Svalbard. Fredag svarte Hurtigrute-kapteinen på spørsmål fra publikum.» Kilde: nrk.no.

The Best Places to Visit in Northern Norway
«Are you planning a trip to Scandinavia? If so, you probably already have a bucket list. But here’s my take on some of the best places to visit in northern Norway that may be new to you.» Kilde: lifeinnorway.net.

Kobler nordnorske opplevelser med friluftsutstyr
«Opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company (NAC) og utstyrsprodusenten Mammut inngår strategisk samarbeid, og kobler unike nordnorske opplevelser med en sterk internasjonal merkevare for aktivitet utendørs.» Kilde: horecanytt.no.

Vil ha målrettet samarbeid (Troms og Finnmark)
«Markedet og de lokale aktørene er ikke samstemte i oppfatningen av Nordkapp som reiselivsprodukt. Reiselivssjef i Nordkapp, Marianne Berg, ba om samarbeid.» Kilde: radionordkapp.no.

Dette mener Vest-Finnmark om turistfiske (Troms og Finnmark)
«Kommunene i Vest-Finnmark Rådet har avgitt sin høringsuttalelse om turistfisket.» Kilde: .kystogfjord.no

Årets første cruiseanløp i Honningsvåg (Troms og Finnmark)
«Lørdag formiddag fikk Honningsvåg besøk av årets første cruiseskip, et besøk som markerte starten på vinter- og sommersesongen.» Kilde: radionordkapp.no.

Grønt lys for utbyggingen av Tromsø lufthavn (Troms og Finnmark)
«Avinors styre ga i dag sin endelige tilslutning til utbyggingen av Tromsø lufthavn. Skal ferdigstilles i 2023.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Nye Tromsø lufthavn blir viktig (Troms og Finnmark)
«..for byen og regionen. Morten Skandfer (V) er glad for flyplassplanene i Tromsø.» Kilde: itromso.no.

Øksnesfirma med i hotellprosjekt i Harstad (KB) (Troms og Finnmark)
«Hotell Kaarbø AS lanserte i dag byggestart for et nytt hotell i Harstad med 180 rom, konferansekapasitet til 700, bar og restaurant. Hotellet skal ligge i det nye Kaarbøkvarteret som er under utvikling i sentrum av Harstad.» Kilde: vol.no.

Elina presenterer Kilpisjävri: Handel, forskning og turisme (over grensen)
«I anledning temakveld Halti Interreg 27. februar på Halti, Storslett forteller Elina Hutton om Kilpisjävris historie, næringsliv og fremtidens turisme.» Kilde: reisanasjonalpark.no.

Innlegg: Vil ha innstramminger i fisketurismen (Nordland)
«Fylkesrådet vil ha strengere regler for turistfiske.» Kilde: lofotposten.no.

101 cruiseskip til Lofoten (Nordland)
«Denne sesongen er det planlagt 101 cruiseskipsanløp i Lofoten. Sesongen innledes i Leknes havn den 25. mars. Da kommer «Le Bellot» som er ute på jomfruturen.» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Vekst og utvikling i Svolvær, Vågan, Lofoten (Nordland)
«I løpet av to, tre tiår har Svolvær utviklet seg til å bli det mange liker å kalle «verdens minste storby». .. Så – hva er da neste trekk? Hvor skal vi? Hvor vil vi?» Kilde: lofotposten.no.

Reagerer på flyplass-spørsmål i Stortinget (Nordland)
Rana: «Et spørsmål som SVs Marius Jøsevold har stilt til samferdselsministeren på Stortinget vekker reaksjoner. – Han snakker jo for egen arbeidsplass, sier Vefsn-ordføreren.» Kilde: nrk.no.

Ærfugl skaper konflikt (Nordland)
Bodø: «Det brygger til strid om ærfugler og båttrafikk i Saltstraumen. Forslaget om strengere regler fot båttrafikk vekker harme både blant lokalbefolkningen og dem som driver den populære RIB-trafikken i området.» Kilde: nrk.no.

Hotellet i Sulis åpner lørdag (Nordland)
Sulitjelma: «I 1982 ble villaen omgjort til hotell med 50 sengeplasser, hotellet ble renovert og bygd ut i 1993 slik at den i dag har 60 overnattingsplasser. I morgen åpner det på nytt.» Kilde: saltenposten.no.


MIDT-NORGE:

Nå kan du bli med på vinterbadefestival
«Er du klar for en opplevelse litt utenom det vanlige? Da skal du finne frem badetøye , sette av den fjerde helgen i mars – sette kursen mot Trøndelag. .. Åfjord kommune i Trøndelag vil bli Norges helårsbadebygd.» Kilde: thetravelinspector.no.

Er positiv til å utvikle Røros til nasjonal skidestinasjon
«Ordfører vil følge opp initiativet fra Røros Venstre, og bruke de kanalene kommunen har mot den lokale reiselivsnæringen.» Kilde: retten.no.

SAS på vrangen
«Tidligere rejseredaktør Ejvind Olesen mener at SAS har slået en skævert med den omdiskuterede reklamefilm. Den er en hån mod historie, kultur og værdier i flyselskabet, mener han.» Kilde: standby.dk.


FJORD-NORGE:

Turisme og giftdeponi er en meget dårlig kombinasjon (Møre og Romsdal)
«Turistbyen Molde satser på roser, bærekraft – og giftdeponi! Hva i all verden er det de tenker på?» Kilde: thetravelinspector.no.

Nye satsinga innanfor vinterturisme i Sogn (Vestland)
«Reiselivsnæringa vil lokka fleire vinterturistar til fjells: – Dette kan eg tenke på når eg vert gammal, seier Hildur Dvergsdal (85).» Kilde: nrk.no.

Stavanger er Noregs beste by å bu i (Rogaland)
«Rein luft, god folkehelse, bra infrastruktur og lite kriminalitet. .. På ei liste over verdas beste byar for europearar, har Noreg berre éi plassering.» Kilde: nrk.no.

Her sitter de midt i slaget i Hafrsfjord (KB) (Rogaland)
«William Pedersen Eskeland og Elise Eskeland kom så vidt fra det med livet i behold da Viking House på Strandkaien ble offisielt åpnet på lørdag.» Kilde: aftenbladet.no.


ØST-NORGE:

Vinterferien står for døren: – Kom til fjells
«Lei av bar asfalt og vårstemning i byen? Da bør du ta turen til fjells. Flere steder melder om knallforhold og store snømengder.» Kilde: nrk.no.

Et vellykket Trysil Skimaraton (Innlandet)
«Trysil Skimaraton ble gjennomført for 21. gang i dag og det ble en bra renndag i Trysils skoger. Vinneren i dameklassen ble Martine Ek Hagen og vinneren i herreklassen ble Andreas Nygaard.» Kilde: Destinasjon Trysil

Sier nei til gedigen sædcelle på pendlerparkering (Hedmark)
«Det er all grunn til å tro at mange vil stoppe for å ta bilder av den 11 meter høye sædcella og det er ikke plassen egnet til, mener Statens vegvesen. .. Skulpturen er laget av kunstneren Linda Bakke som også har laget elgen i Stor-Elvdal.»  Kilde: nrk.no.

Messecamp 2020 – garantert (Viken)
Lillestrøm: «I forbindelse med årets Caravanmesse på Lillestrøm blir det garantert messecamp for om lag 750 bobiler og vogner. Ikke på gress, men med fast grunn under hjulene. Og det beste; I år er Caravanmessen uka etter Dyrskun.» Kilde: bobilverden.no.

Hotelltest av Thon Hotel Vika Atrium (KB) (Oslo)
«Konferansehotellet til Olav Thon i Vika i Oslo har i flere år fått meget bra score fra brukerne på nettstedet Tripadvisor. Det er ikke uten grunn.» Kilde: dn.no.

6 år:  0 – 100 millioner (Viken)
Støtvig Hotel: «Hotelldirektør fra null til 100 millioner kroner i omsetning på seks år: – Nå må vi dempe oss litt. .. Stig Fisches strandhotell i Østfold passerte i fjor 100 millioner kroner i omsetning.» Kilde: dn.no.

Nå åpner Hovdenut-trekket på Hovden (KB) (Vestfold og Telemark)
«Etter et massivt snøfall åpner nå Hovden Alpinsenter skitrekket som nesten aldri åpner.» Kilde: friflyt.no.


ANNET:

Iceland is One of the Most Sought-After Locations in Film and Television
«Iceland is known for its dramatic landscapes ranging from glaciers, geysers and hot springs to volcanoes and lava fields––the perfect place to film sweeping epics of all sorts.» Kilde: icenews.is.