Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Annet


Nå vil barnefamiliene til Norge på ferie
«Norges popularitet som reisemål øker blant europeiske barnefamilier.» Kilde: business.visitnorway.com.

Coronaviruset herjer med norsk turisme
«Norsk turisme og hotellvirksomhet påvirkes av coronaviruset, og konsekvensene på lang sikt kan påvirke sommersesongen.» Kilde: nettavisen.no.

Slik kan coronaviruset ramme norsk reiseliv
«Konsekvensene av coronaviruset på norsk reiseliv er foreløpig små, men kan få konsekvenser på lang sikt.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Turistskatt er ikke løsningen
«Skal hotellene få en ekstra skatt, mens Airbnb og cruisegjester får slippe?» Kilde: dagbladet.no.

Innlegg: Hvorfor skal vi tilrettelegge for cruiseturister?
«Vi må sette grenser for den forurensende cruisenæringen. .. Det betyr ikke at vi skal avvikle cruisenæringen, men vi må sette krav til aktørene. Her er mine forslag:..» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Norsk reiseliv mister reklame for millioner
Innlegg: «Selv om nordmenn allerede i dag er den største bidragsyteren til reiselivet så er det utenlandsmarkedet som får det klart største oppmerksomhet.» Kilde: thetravelinspector.no.

NRK sykler gjennom Norge i sommer
«Med sykkel, elsykkel og transportsykkel skal NRK forflytte seg langsomt fra nord til sør. Hver dagstur er på rundt fem mil, og hvert minutt sendes direkte.» Kilde: nrk.no.

Attraktiv by 2020 – nominasjonen er i gang
«Jakten på Norges mest attraktive by eller sted er i gang. Nominér din favoritt innen 15. mars.» Kilde: distriktssenteret.no.

Gull til Norge i kokke-OL
«Ellevill glede da det ble klart at Norge vant OL i kokkekunst i Stuttgart.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Innlegg: Nok en stein til byrden
«Widerøes tilstedeværelse i distriktene er blitt døpt for kystens bussrute. .. I den grad man pålegger selskapene nye avgifter, er det som regel brukerne som blir straffet, skriver Altaposten på lederplass.» Kilde: altaposten.no.

Miljøbevegelsen vil sende regningen til byene i sør
«En samlet miljøbevegelse vil gjøre det billigere å fly i distriktene. Regningen mener de at reisende mellom byene i sør bør ta.» Kilde: nrk.no.


NORD-NORGE:

Isfjord Radios Venneforening konstituert (Svalbard)
«Vi er svært glade for å få en uavhengig og entusiastisk Venneforening til det beste for Isfjord Radio. Vi håper venneforeningen vil finne frem til gode prosjekter innen natur- og miljøaspektet på og rundt Kapp Linné, tilrettelegge for besøk innretta mot barn og unge, samt ivaretagelse av kulturskatten Isfjord Radio.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

12 Excursions That Are Worth Your Money (Svalbard)
«This is my list of the best Svalbard tours and excursions that are good value for their money… and they will help show you one of the most magical places on Earth.» Kilde: meganstarr.com.

Høyre-politiker vil bryte opp Widerøe-monopolet
«Tilliten til Widerøe er tynnslitt, sier Høyres stortingsrepresentant Jonny Finstad. Han mener rutekuttene viser hvor sårbar hele Nord-Norge er med bare en aktør på markedet.» Kilde: e24.no.

GPS sendte turist på ville veier (Troms og Finnmark)
«En uheldig turist med misvisende GPS havnet en kilometer inn i en skiløype. Også traktoren som skulle berge bilen kjørte seg fast.» Kilde: nrk.no.

Ny daglig leder i Riddu Riđđu Festivála (Troms og Finnmark)
«Frode Haugstvedt Henriksen er ansatt som daglig leder i den internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu.. en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Turister presser bort konferansegjester i Tromsø (T&F)
«Losjiinntekten per hotellrom i Tromsø var i januar mer enn dobbelt så høy som i Oslo og Trondheim – og mer enn tre ganger så høy som i Bergen.» Kilde: dn.no.

Innlegg: Mangel på politisk styring og flyplassplaner (T&F)
«I flere år har ulike politiske regimer, politikere, næringslivet og samfunnsaktører arbeidet for en utvidelse av Tromsø Lufthavn, skriver Høyres gruppeleder, Sebastian Henriksen.» Kilde: itromso.no.

Slik blir nye Thon Hotel Harstad (Troms og Finnmark)
«Thon Hotels utvider i Harstad. Totalt blir hotellet på 10,000 kvadratmeter fordelt på 190 rom og et stort konferansesenter med plass til 500 personer.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Er dette Skandinavias fineste løyepekart? (Nordland)
«Denne uken lanserte det hardtsatsende skianlegget i Narvik, Narvikfjellet, sitt nye løypekart. Der mener det svenske skinettstedet Freeride.se muligens er det fineste i Skandinavia.» Kilde: friflyt.no.

Trollet har plaget kunstneren i over tjue år (Nordland)
«Det har vært forsøkt påtent og er delt i to. Nå gis «en av landets styggeste attraksjoner» bort. Men kunstneren selv vil ikke anbefale noen å ta det imot.» Kilde: nrk.no.


MIDT-NORGE:

Næringslivet betalte millioner for å få Michelin til Trondheim
«Michelin Guide Nordic Countries 2020 ble arrangert i samarbeid med reiselivsselskapet Visit Trondheim, som har fått æren for å få prisutdelingen til byen. – Ut i fra det som er planlagt, vil arrangementet koste rundt 3,5 millioner.» Kilde: e24.no.

Blir ny sjef for Bjørgan og Grong hotell (KB)
«Jørn Opdahl går fra næringsutvikling til turisme. Gir seg i Namdal næringsforening og blir sjef for både skisenteret på Bjørgan og Grong hotell fra 1. juni.» Kilde: namdalsavisa.no.

Headhuntet Oslo-gutten Andreas (KB)
Fosen: «Andreas Dahl er ny daglig leder i Fosen Aktiv. .. slik skal han selge Fosen til hele verden.» Kilde: fosna-folket.no.

Vil plassere himmelseng på Våttåhaugen (KB)
Verdal: «Det var nå avdøde Gunnar Hjelde som i sin tid lanserte ideen om en himmelseng på toppen av Våttåhaugen, like nord for Stiklestad.» Kilde: t-a.no.


FJORD-NORGE:

Vestland søker støtte til elfly-prosjekt (Vestland)
«Vestland fylkeskommune søker om støtte til et elfly-konsortium. Målet er å få fortgang i elektrifiseringen av kortbanenettet.» Kilde: travelnews.no.

Måtte brøyte frem skiheisen i Myrkdalen (Vestland)
Voss: «Øverst i trekket var det så mye snø at kraftige maskiner måtte til for å rydde traseen.» Kilde: ba.no.

Suldal er ekte vare (Rogaland)
«Dei fekk vera med på rafting, laksesafari og alt anna kjekt som reiselivet her inne tilbyr, fortel ho. Likevel var det naturen som slo henne mest. –Suldal har jo alt!» Kilde: suldal.no.


ØST-NORGE:

Snømangel i skianlegg i Sør-Norge 
«Langs hele Sør-Norge mangler snøen i skianlegg i lavlandet. Flere anlegg har investert for mange millioner kroner, men nå i vinterferien er det bar mark og ingen gjester. Eierne fortviler og tror årets vintersesong allerede er over.» Kilde: nrk.no.

Nettverk for fjellstuer i Norge (Innlandet)
«Ruten Fjellstue, Dalseter Høyfjellshotell, Rustad Hotell & Fjellstue og Smuksjøseter Fjellstue i Innlandet har tatt initiativet til et bedriftsnettverk for fjellstuer. Innovasjon Norge og NHO Reiseliv Innlandet er viktige støttespillere i nettverket..» Kilde: norskturistutvikling.wordpress.com.

Solon med utbygging i Hafjell (KB) (Innlandet)
«Ferdig utbygd kan Kringelåsgrenda få opp mot 375 fritidsleiligheter. Første trinn blir 26 selveide enheter i fire lavblokker – 750 meter over havet.» Kilde: estatenyheter.no.

Lærlingene tar over restaurantene (Oslo)
«Lærlingene på Ekebergrestauranten, Grand Café og Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo tar over kjøkkenet fredag 21. februar. .. «Oslo har blitt en foodie-destinasjon i verdensklasse. For å beholde denne posisjonen må vi sikre rekruttering til bransjen.».» Kilde: horecanytt.no.

Hotellet blir tvangssolgt (KB) (Vestfold og Telemark)
«Morgedal hotell blir tvangssolgt. Det framkommer av en kjennelse ved Vest-Telemark tingrett.» Kilde: varden.no.

Bygger hytter for milliarder, men byen sliter (KB) (Vestfold og Telemark)
Rjukan: «Byen og fjellet må bli bygd tettere sammen, sier ordfører Steinar Bergsland. Vi må dra fjellfolket oftere ned i byen.» Kilde: varden.no.


ANNET:

Ny rekordnotering for svenske campingplasser
«Svenske campingplasser hadde en betydelig økning i antallet overnattinger i 2019 sammenlignet med året før. I Norge var økningen svært beskjeden.» Kilde: bobilverden.no.