Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Annet


Norsk reiseliv ser mot Europa for inspirasjon
«På Snowballkonferansens 10-årsjubileum 2-3. mars kommer flere europeiske byer til Lillehammer for å vise hvordan de utvikler nye jobber, øker innovasjonen og styrker verdiskapingen i reiselivet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Campingkonferansen 2020
«I mars hvert år inviterer NHO Reiseliv campingbedrifter fra hele Norge til campingkonferanse på Kiel-fergen Color Fantasy.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Melder om metervis med snø og nydelige forhold!
«Media fokuserer stadig på snøfattig vinter, men i alpinanleggene laver snøen ned og det er knallforhold i vinterferieukene!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Tissepause til besvær
«Vil kritikerne av de nye toalettene ha utedassene tilbake? .. De fargerike, nye toalettene er ikke sløsing med skattebetalernes penger. De øker trafikksikkerheten på en strekning der det var mange soveulykker, skriver replikkforfatteren.» Kilde: nrk.no.

Taus om rutekuttene: – Fullstendig feigt av distriktsministeren
«Regjeringens nye distriktsminister vil ikke kommentere Widerøes rutekutt eller si hva regjeringen gjør med saken. – Det viser at denne ministerposten er opprettet for å drive PR, ikke for å ta ansvar for distriktene, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.» Kilde: nrk.no.

Ny rapport avslører: Norwegian forurenser mer enn SAS
«Norwegian avviser konklusjonen og mener den er trukket på feil grunnlag, mens SAS mener undersøkelsen «er forbilledlig.»» Kilde: flysmart24.no.

Flybransjen venter første fall siden finanskrisen
«Flyselskapenes internasjonale organisasjon IATA frykter at coronaviruset vil føre til en kraftig nedgang i etterspørselen etter flyreiser.» Kilde: e24.no.


NORD-NORGE:

To personer omkommet i snøskred på Svalbard
«To tyske statsborgere er bekreftet omkommet i et snøskred på Fridtjofbreen. De to ble tatt av snøskred på tur med en russisk turoperatør.» Kilde: nrk.no.

Vil styrke vernet av natur og kulturminne på Svalbard
«Regjeringa vil stramme inn miljøregelverket for Svalbard. Målet er å styrke vernet av den unike og sårbare svalbardnaturen og kulturminna på øygruppa.» Kilde: regjeringen.no.

Vil bygge utsiktspunkt på Sukkertoppen (KB)
«Visit Svalbard ønsker å sette opp et utsiktspunkt på Sukkertoppen, for å fortelle om klimaendringer og naturfarer i Longyearbyen.» Kilde: svalbardposten.no.

Heile Nordkapp isolert – 40 personar evakuerte (Troms og Finnmark)
«40 menneske, blant dei 17 turistar i ein utanlandsk buss, er evakuerte frå E69 i Nordkapp. Nesten alle vegar er stengde på grunn av uvêr, ras eller fare for ras.» Kilde: nrk.no.

Near Russia, with love Norway’s Finnmark Alps (Troms og Finnmark)
«You’ve heard of Lyngen and Lofoten. .. But go even farther north and there’s a forgotten range that even many Norwegians don’t visit. And for the natives of this place, that’s just fine.» Kilde: backcountrymagazine.com.

Widerøe-kutt blåser nytt liv i Nord-Norgebanen (Troms og Finnmark)
«Widerøe kutter en rekke ruter i distriktene. Det gir Senterpartiet klokkertro på flertall for et forslag om bygging av Nord-Norgebanen som snart behandles i Stortinget.» Kilde: nrk.no.

Arbeiderpartiet avviser forslag om Nord-Norgebanen (Troms og Finnmark)
«Det lå an til thriller om Nord-Norgebanen på Stortinget, men nå kan et forslag om å skinnelegge landsdelen bli skrinlagt.» Kilde: e24.no.

Åpner ny turistbutikk i Tromsø sentrum (KB) (Troms og Finnmark)
«I mars åpner butikkjeden Way Nor en ny butikk i Tromsø .. Selger alt fra kjøleskapsmagneter og troll til ytterklær.» Kilde: itromso.no.

Søker prosjektleder for forprosjekt «Cruise» (Troms og Finnmark)
«Vil du bidra til å utvikle Lyngenfjord regionen til et mer bærekraftig reisemål? Visit Lyngenfjord søker prosjektleder for vårt cruise prosjekt i 50% stilling.» Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Lofotkonferansen 2020 – siste dag for påmelding! (Nordland)
«Lofotkonferansen er et samlingsted for næringslivet og kommunene på tvers av Lofoten med søkelys på reiselivsnæringen. .. arrangeres av Destination Lofoten og Lofotrådet. Konferansen vil være på Thon Hotel Lofoten / Lofoten Kulturhus 25.-26. februar.» Kilde: lofotkonferansen.no.

Innlegg: Enkelt veivalg (Nordland)
«I det hele tatt synes jeg Avinor og Statens Vegvesen har vært svært så generøse med oss. Vi bør nå bruke tiden fremover til å skaffe gjennomslag for at pengene faktisk bevilges, slik atvei og flyplass kommer på plass før det er for sent.» Kilde: lofotposten.no.

Blodfersk statsråd på Bodø-besøk: – fantastisk opplevelse (Nordland)
«Å få oppleve Saltstraumen på nært hold var en helt fantastisk og luftig opplevelse, sier den splitter nye næringsministeren som også har ansvar for reiselivsnæringen.» Kilde: an.no.


MIDT-NORGE:

Britannia Hotel i verdensklasse
«Michelin-jubelen hadde knapt stilnet i Trondheim da den neste toppkåringen fulgte: Verdens største reisemagasin har plassert Britannia Hotel på listen over verdens beste nye hotell i 2020.» Kilde: horecanytt.no.

Hotelldirektør Forselius: – Overgår alle mine forventninger
««Trondheim hadde mye før Britannia Hotel åpnet i april i fjor. Inkludert en blomstrende matscene og sjarmerende gamle bydeler. Men Britannia har gjort Trondheim til en destinasjon», skriver magasinet.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Michelinstjerner gir merverdi
«Utviklingen vi nå ser med Trondheim og Trøndelag som matdestinasjon, har allerede gitt oss mye, men åpner samtidig for mange andre muligheter. Vi må derfor være bevisst på å snakke frem restaurant- og matfagene i skolen.» Kilde: adressa.no.

Air Leap er klare for Røros
«Ledelsen gjør seg kjent på Røros ved å besøke martnan. .. Om en drøy måned, 1. april, så tar selskapet Air Leap over flygingene på rørosruta.» Kilde: nearadio.no.


FJORD-NORGE:

Litt fleire hotellgjester i 2019 (KB) (Vestland)
«Å marknadsføra eit vinterleg Myrkdalen når det er full vårstemning i Bergen, er utfordrande, vedgår hotelldirektør Knut Kettermann på Myrkdalen Hotel. Likevel: totalt hadde hotellet fleire overnattande i 2019 enn året før, ifylgje statistikken.» Kilde: avisa-hordaland.no.


ØST-NORGE:

SAS fortsetter til Trysil og Sälen (Innlandet)
«Allerede i dag slipper SAS flybillettene for vintersesongen 2020/21 til Norges og Sveriges største skisteder Sälen og Trysil.» Kilde: travelnews.no.

Stans på Sjusjøen (KB) (Innlandet)
«Vannkrise og byggestans. Nabokrangel, fakkeltog og advokatfeider. Sjusjøen er landets mest populære hytteparadis.» Kilde: dn.no.

Nå blir det catskiing i Raudalen (KB) (Innlandet)
Beitostølen: «Raudalen Alpinsenter starter med catskiing i løpet av mars, og kan kjøre beltebilen frem til 2024.» Kilde: friflyt.no.

Et bortgjemt stykke kaffeglede på Løkka (Oslo)
«I et gatehjørne på Grünerløkka skjuler kaffebaren Tim Wendelboe seg. Hit kommer turister fra hele verden, og den lysbrente kaffen herfra blir servert i innland og utland.» Kilde: vartoslo.no.

Togstasjonen Oslo S på verstingliste (Oslo)
«To help travellers arrive on time and inspired, the European Railway Station Index has been compiled to rank the continent’s 50 largest stations, from best to worst.» Kilde: nzherald.co.nz.

Vil absolutt ikke ha noen Michelin-stjerner (Vestfold og Telemark)
«Mesterkokk Geir Skeie er sikker på at kunder blir skremt bort hvis han jakter på Michelin-stjerner.» Kilde: nrk.no.

Stadig nærmere toppen (Vestfold og Telemark)
Rjukan: «Den siste tids satsing i Gaustaområdet gir raske resultater når Gausta Skisenter får gode skussmål i Dagens Næringslivs årlige kåring av Norges beste skidestinasjoner. ..Gausta til et av Norges mest spennende anlegg. Den allerede gjennomførte kvalitetshevingen på matfronten er et eksempel..» Kilde: radiorjukan.no.


ANNET:

Partykulturen som har inntatt påskefjellet har nesten blitt tragikomisk
«Krevende skigjester og afterski-glade ungdommer er blant utfordringene som oppstår når påskefjellet inntar det store lerret i oppfølgeren til klassikeren «Fjols til fjells» – 63 år senere.» Kilde: dagsavisen.no.

Dette er alle de nordiske stjernerestaurantene
«Selv om Norge forsynte seg godt under Michelin-utdelingen mandag kveld, er det fortsatt langt frem til våre naboland i sør og øst. Danmark er Nordens gourmetland med 25 stjernerestauranter og 33 stjerner. Se alle de nordiske stjernerestaurantene her.» Kilde: horecanytt.no.

Klar til Skandinaviens største rejsemesse
«Den kommende weekend er Messecenter Herning igen klar til Ferie for Alle og cirka 60.000 besøgende. Hver fjerde køber noget på messen – fra campingvogne og udlandsrejse til golfkøller.» Kilde: standby.dk.