Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Her kan du se fredagens webinar om reiseliv og korona
«Mange sitter hjemme i frivillig eller ufrivillig karantene, og tiden er inne for å treffes – på nettet. Her finner du lenke til fredagens avholdte webinar om koronaviruset og innvirkningen på reiselivet.» Kilde: travelnews.no.

Staten tar 90 % av risikoen ved nye lån
«Fredag 20. mars foreslo regjeringen å etablere en statlig garantiordning for lån til små og mellomstore bedrifter.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Vedtatt endring i permitteringsregler
«Fra og med 20. mars er det NAV som tar over full lønn til alle som har vært permittert i mer enn to dager. NHO Reiseliv jobber med å få kompensert for dem som allerede er langt inn i arbeidsgiverperioden, slik at disse heller ikke skal betale mer enn to dager.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Regjeringen gjør retrett om avgiftslettelser
«En akademisk debatt i Finansdepartementet om EUs statsstøtteregler er i ferd med å velte noen av de viktigste tiltakene i Stortingets krisepakke for næringslivet.» Kilde: revisorforeningen.no.

Virke utfordrer kommunestyrene til å redde lokalt næringsliv
«Over 8 av 10 bedrifter i handels- og tjenestenæringen .. oppgir at de enten allerede har permittert, eller vurderer å permittere ansatte. Derfor kommer Virke med fire anbefalinger til hvordan de 9 344 kommunestyrerepresentantene i Norge kan bidra til å redde lokalt næringsliv.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Reiselivsnæringen håper flere legger ferien til Norge
«Når det blir mulig å dra på ferie igjen, håper den hardt økonomisk rammede reiselivsnæringen at flere nordmenn velger å feriere i eget land.» Kilde: finansavisen.no.

Innlegg: Reiselivet i dvale
«I påvente av oppvåkningen bør det gjøres en nasjonal dugnad for ytterligere digitalisering av reiselivet og styrking av nasjonale distribusjonsløsninger hvor bransjen har bedre kontroll. Det vil gi oss et mer robust reiseliv.» Kilde: travelbusiness.no.

Turistforeningen frykter konkurs
«Hytter er stengt og turer avlyst. DNT frykter at 150 års arbeid for fjell og friluftsliv lider som følge av koronaviruset. – For hele DNT er dette en veldig krevende tid. I enkelte av medlemsorganisasjonene våre er 80 prosent av våre ansatte permittert.» Kilde: nrk.no.

Full stopp i hyttekommuner: – En surrealistisk situasjon
«På en solfylt helg som denne er Geilo vanligvis full av besøkende. Nå er gatene og skiløypene tomme, og en skyhøy andel av innbyggerne er plutselig permittert.» Kilde: dn.no.

Nå roses hytteeierne
«Hyttefolket tar hytteforbudet på alvor. De store hyttekommunene melder om svært liten trafikk.» Kilde: nrk.no.

WHO-rådgiver: Hytteforbudet er bare tull
«Det norske hytteforbudet er bare tull, sier en av Europas fremste smitteeksperter og rådgiver for Verdens helseorganisasjon (WHO) i korona-spørsmål.» Kilde: nrk.no.

Mangedobling av folk prøver å melde permanent flytting til hytta
«Folkeregisteret har fått en kraftig økning i antall flyttemeldinger fra folk som ønsker å bytte bostedsadresse, slik de kan på bo på hytta i påsken.» Kilde: nrk.no.

Krever at folk får dra på hytta i påsken!
«Norsk Hyttelag krever endring i forskriften som hindrer folk i å dra på hytta. Tiltakene er for strenge og for lite målrettede, mener generalsekretær Audun Bringsvor. Han krever at hyttefolket kan være på hyttene sine i påsken.» Kilde: hytteavisen.no.

Airbnb lar alle avbestille gratis
«Har du bestilt overnatting via Airbnb, kan du nå få full refusjon. Andre hytteutleiere er ikke like smidige.» Kilde: dinside.no.

Koronakrisen skaper nye kreative hotelltilbud og samarbeid
«Nordic Choice Hotels har kontaktet kunder, samarbeidspartnere og gjester for å tilby lokaler og personale for nye behov og situasjoner.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Bocuse d’Or Europe 2020 i Tallinn er utsatt
«Bocuse d’Or Europe, som egentlig skulle arrangeres i slutten av mai, er utsatt til september 2020.» Kilde: horecanytt.no.

Tog: Endrer rutene og reduserer tilbudet
«Både Vy, Flytoget og Go-Ahead har redusert togtilbudet som følge av koronasituasjonen, opplyser Bane Nor. Nå kommer også Ruter etter.» Kilde: dinside.no.

Mangedoblet pågang ved Widerøes kundesenter
«Og i Norwegian har antall eposthenvendelser økt med 2200 prosent. – Ulikt noe vi noensinne før har sett i luftfart.» Kilde: nrk.no.

Avinor vurderer permittering av noen av de 3000 ansatte
«Avinor har fått et fall i omsetningen på 68 prosent, så langt i mars måned, nå vurderes det å start permittering av deler av de 3000 ansatte.» Kilde:

Feil flyinformasjon etter teknisk feil i Avinor-systemet
«Rutetider og avganger som for lengst har blitt kansellert som følge av korona-krisen, står oppført som om de går som normalt på bl.a. OSLs nettsider.» Kilde: flysmart24.no.


NORD-NORGE:

Basecamp Spitsbergen: Ber staten vurdere eget krisefond for Svalbard
«-Reiselivet har fått og tatt en stor posisjon for sysselsetting og tilstedeværelse på Svalbard. Nå står den sentrale næringen på øygruppa i knestående, sier Brita Knutsen Dahl, styreleder i Basecamp Explorer Spitsbergen.» Kilde: highnorthnews.com.

Vil sikre inntekt til utenlandske permitterte (Svalbard)
«Regjeringen innfører en stønadsordning for de som står uten inntekt etter permitteringer på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Gode nyheter til de som må fly (Svalbard)
«Dette er mer enn vi nesten hadde tort å håpe på, sier sjefen ved Svalbard lufthavn.» Kilde: svalbardposten.no.

Stanset all turisme i Barentsburg (Svalbard)
«Koronapandemien har også ført til stille dager i Barentsburg. All booking er stanset, og turistene har forlatt bosetningen.» Kilde: svalbardposten.no.

Koronautbruddet gir svart hav for havfisketurisme (T&F)
«Havfisketurismen er i fritt fall etter koronautbruddet. Alt av aktiviteter er avbestilt til langt ut i mai, og nå frykter bedriftene at årets fiskesesong står i fare for å bli avlyst.» Kilde: nrk.no.

Nå kan alt rakne igjen for denne kommunen (T&F)
Kautokeino: «Her skulle påsken bli en etterlengtet opptur for reiselivet. I stedet holder de på å gi opp livsverket sitt.» Kilde: nrk.no.

Korona-krisen: Hvordan går det med reiselivet i Nord Troms (T&F)
«Destinasjonsselskapet Visit Lyngenfjord, som jobber for kommunene Storfjord, Kåfjord, Lyngen, Nordreisa og Skjervøy, har gjennomført en kjapp undersøkelse hos sine medlemsbedrifter de siste dagene for å tallfeste hvordan krisen påvirker reiselivsnæringen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Avinor overtar utbyggingen av storflyplassen i Rana (Nordland)
«Planen var at private krefter skulle bygge den planlagte storflyplassen i Rana på Helgeland. Men store utfordringer med regelverket, gjør at regjeringen ber Avinor overta.» Kilde: nrk.no.


MIDT-NORGE:

Millioner til trønderske småbedrifter
«Trønderske småbedrifter og enkeltpersonforetak får en utstrakt hånd i en vanskelig tid. Ni millioner kroner foreslås puttet inn i den fylkeskommunale ordningen «BIO Trøndelag».» Kilde: nearadio.no.

Flere smittet etter afterski-fest rett over grensen
«Svenske skianlegg holder fortsatt åpent, og nå er flere smittet etter afterski i Åre.» Kilde: friflyt.no.


FJORD-NORGE:

Covid-19: Informasjon fra Visit Nordvest
«Visit Nordvest jobber hele tiden for vår region skal komme best mulig ut av denne krisen, og her på denne siden vil du kunne finne nyttige linker og tips og råd til hvordan du og din bedrift skal kunne være her når verden normaliseres igjen.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Nå starter de byggingen av denne nye gondolen (Møre og Romsdal)
«I tider der reiselivsbransjen over hele landet ligger nede for telling som følge av Korona-viruset, velger Romsdalen AS å starte byggingen av Romsdalsgondolen til 280 millioner.» Kilde: thetravelinspector.no.

Vi vil gjøre Ålesund til en av landets beste sykkelbyer! (M&R)
«Innbyggerne i Ålesund kan nå glede seg over en gavepakke fra Asplan Viaks byplanleggere: En digital sykkelportal for den nye storkommunen!» Kilde: asplanviak.no.

Sjekk denne brøytekanten på Folgefonna (Vestland)
«Det har kommet rekordstore mengder snø på Folgefonna – som håper og tror de får åpne til sommeren.» Kilde: friflyt.no.

Campingplasser kommer til kundene på YouTube (Vestland)
«Campingplasseier Adrian Thomson savner kundene sine og starter direktesending på YouTube for å holde på det sosiale fellesskapet i disse koronatider.» Kilde: bobilverden.no.

Innlegg: Utfordrende tider (Rogaland)
«Vår reiselivsdirektør jobber kontinuerlig på vegne av næringen inn mot NHO Reiseliv, sentrale myndigheter og lokale offentlig instanser, for å sikre best mulig tiltakspakker for reiselivsnæringen. Vi jobber også..» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Utenomnordisk opplevelse (Rogaland)
«På en øy utenfor Stavanger vokser aprikoser, sitroner og palmer. En ny plan for familiebedriften Flor & Fjære skal ramme inn livsverket til en helt uvanlig oppdragsgiver.» Kilde: arkitektnytt.no.


ØST-NORGE:

Fjellområdene tømt for hyttefolk. Politiet patruljerer i hyttefeltene
«Umiddelbart etter at hytteforbudet trådte i kraft, begynte politiet patruljering i hyttefelt i en rekke av kommunene i Sør-Norge.» Kilde: hytteavisen.no.

Her taper de 750 millioner på to uker (Innlandet)
«Hver tredje arbeidstaker er permittert. I løpet av to uker rundt påske taper næringslivet i Trysil kommune 750 millioner kroner på koronakrisen..» Kilde: nrk.no.

Kvitfjell er mye mer enn carving og champagne (Innlandet)
«Ole Kristian Furuseth: – Så langt i år har jeg 25 dager offpist her oppe. Det var alt Skipatruljen til Fri Flyt trengte å høre for å komme på besøk.» Kilde: friflyt.no.

Hotell opplever strøm av høstbestillinger (Viken)
«Losby gods i Lørenskog har i likhet med svært mange andre hoteller måttet stenge dørene og permittere ansatte. Nå opplever de en helt uvanlig booking-periode.» Kilde: e24.no.

Fra mandag blir det store endringer på Oslo Lufthavn (Viken)
«De som skal reise fra Oslo Lufthavn fra mandag av, vil måtte forholde seg til vesentlige endringer. Et av flyplassens to store innsjekkingsområder blir stengt, og kapasiteten i sikkerhetskontrollen redusert.» Kilde: flysmart24.no.

Få Oslos fantastiske kulturliv inn i egen stue!
«..deler av Oslos fantastiske kulturliv har flyttet seg inn i digitale rom og kan nå oppleves i live streaming-arrangement på Facebook og andre sosiale medier. Vi lister disse arrangementene fremover på våre nettsider, og oppfordrer alle der hjemme til å nyte kulturen og støtte opp om artister og kunstnere.» Kilde: visitoslo.com.

Skjenking blir forbudt i Oslo
«Vil du ta deg en fest? Da må du gjøre det et annet sted enn ute på byen i Oslo. Kommunen forbyr skjenking av alkohol.» Kilde: klartale.no.

Høyre om ordførerens turistløsning (KB) (Viken)
Fredrikstad: «- En sak som vil ri oss som et mareritt. .. Truls Velgaard (H) advarte formannskapet kraftig mot at kommunen selv skal ta et ansvar for ledelsen av reiselivstjenestene.» Kilde: f-b.no.


SØRLANDET:

Hyttekommunen har fått nok – sette opp grensepost
«Kommunen fryktar at hyttefolket ikkje følger lova. Fredag kontrollerte dei kor mange som ikkje heldt forbodet – og satte brannvesenet på saka. Laurdag er fleire hundre hytteturistar i Sirdal.» Kilde: nrk.no.


ANNET:

Irmelin ble permittert: – Jeg lurer på hvordan dette skal gå
«Alenemor Irmelin Skage ble permittert fra jobben som kokk. Om en måned kan hun stå med drøyt 60 prosent av lønnen. – Det er ulevelig, sier hun.» Kilde: bt.no.

One million travel jobs lost every day: WTTC
«A staggering one million jobs are being lost every day in the travel and tourism sector due to the sweeping effect of the coronavirus pandemic, according to the World Travel & Tourism Council (WTTC).» Kilde: traveldailymedia.com.