Snarveier: Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet


Webinar: Hva skjer med hotell- og konferansemarkedet?
«Webinaret kommende fredag tar utgangspunkt i dagens situasjon, og ser på hvordan vi kan forberede oss på de mulighetene som vil komme.» Kilde: travelnews.no.

Gode råd fra strategisk råd
«Innovasjon Norges strategiske råd for reiselivssatsingen hadde i forrige uke et digitalt møte, hvor fokuset selvfølgelig var koronakrisen og reiselivsnæringen. Rådet som består av ressurspersoner fra reiselivsnæringen..» Kilde: business.visitnorway.com.

Ber NHO reiseliv og Virke reiseliv vere tydelege
«Å sende heile det norske reiselivet i  kneståande vil få alvorlege og langsiktige konsekvensar som kjem til å koste samfunnet vårt endå meir i fleire år framover.» Kilde: fjordabladet.no.

NHO Reiselivs videre arbeid med koronakrisen
«Konsekvensene av korona-viruset er mange. Dette er noen av sakene NHO Reiseliv vil sette søkelys på i vårt arbeid fremover.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Virke: Lån og utsatte betalinger er ikke nok 
«Virke mener regjeringen må komme med en kompensasjonsordning utover lån og utsetting av utgifter og skatter, slik at de utsatte virksomhetene holder seg i live gjennom koronakrisen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Dette skjer med dagpengene i påskeferien
«Tusenvis av ansatte i reiselivet og andre bransjer må holde seg borte fra arbeidsplassen på grunn av permitteringer. Da er i alle fall dette noen gode nyheter:..» Kilde: thetravelinspector.no.

Mange er få uker fra konkurs: – Verste situasjon siden krigen
«Store og små bedrifter haster med å dekke faste kostnader for å hindre konkurs. – Jeg har ikke hatt lyst til å ta telefoner eller sjekke e-posten, sier eventgründer.» Kilde: e24.no.

Det kan bli en ny hverdag for guider etter dette (KB)
«For norske guider, som er inne i den viktigste sesongen i året, ble det fullstendig stopp i både gamle og nye oppdrag da koronakrisen rammet Norge i forrige uke. Tindeveglederne Jørgen Aamot og Mikal Nerberg frykter konsekvensene vil vare lenge.» Kilde: friflyt.no.

Vi skal være klare for å ta med Norge på tur!
«Når hverdagen er tilbake skal DNT-familien over hele landet være klar for å ta med Norge ut.» Kilde: dnt.no.

Hyttepåska 2020 er avlyst
«Forbudet mot å reise på hytta, blir videreført fram til 13. april. Dermed blir det ingen hyttepåske i år, verken på fjellet eller ved sjøen.» Kilde: t-a.no.

Hyttekommuner fornøyd med forlenget hytteforbud
«Hyttekommunene er fornøyde med videreføringen av hytteforbudet, selv om det kan få dramatiske konsekvenser for påskenæringen i lokalsamfunnet.» Kilde:

Nei, du kan ikke reise på fritidsreiser
«NRK har i ettermiddag en artikkel med overskriften «Du kan ikke dra på hytta, men campingvogna og bobilen er lov». Men helseministeren minner om det overordnede påbudet.» Kilde: bobilverden.no.

Scandic trenger 1,6 mrd kroner
«Lavt belegg i flere måneder fremover gjør at hotellkjeden Scandic ifølge egne beregninger har et finansierings-behov på rundt 1,6 milliarder kroner.» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Verden snudd på hodet
«For noen få uker siden gikk diskusjonen høyt om overturisme og hvordan turismen til Norge skulle begrenses, om vi f.eks. skulle innføre turistskatt. Noen mente til og med at folk som reiste med fly burde føle skam og at det var viktig å sette en sluttdato for olje- og gassnæringen.» Kilde: hrrnett.no.

Innlegg: Slik kommer koronaen til å endre reisevanene
«Ja, vi elsker dette landet – og vi kommer til å endre våre reisevaner betraktelig når vi har lagt koronasituasjonen bak oss.» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Turistar og omstreifarar
«Turist eller flyktning? Det er først og fremst rolla som «turistar» at vi opplever dei strenge Koronatiltaka. For omstreifarane er det små endringar. Kan ei krise også vitalisera en fornya solidaritet?» Kilde: nytid.no.

Norwegian får krisegaranti på 300 millioner
«Norwegian har oppfylt kravene for de første 300 millioner kronene i garanti fra den norske regjeringen i forbindelse med koronakrisen.» Kilde: travelnews.no.


NORD-NORGE:

Forskning: How do Chinese travelers experience the Arctic? 
«Cai, Y., Ma, J., & Lee, Y.-S. (2020). How do Chinese travelers experience the Arctic? Insights from a hedonic and eudaimonic perspective. Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism, 1–22.» Kilde: tandfonline.com.

Innlegg: Forutsetter at regjeringen tar hensyn til reiselivet (T&F)
«Disse bedriftene er svært sesongavhengig og tar store deler av sin årsinntekt i disse vintermånedene. Koronaviruset har nå ført til totalt stopp i inntektene. Inntekter som ikke kan tas igjen senere i året.» Kilde: altaposten.no.

Lyngen- og Ullsfjordferga blir elektrisk (T&F)
«Fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap), melder at Norled har vunnet kontrakten om drift av fergesambandene Breivikeidet-Svendsby og Lyngseidet-Olderdalen.» Kilde: tffk.no.

Foreslår å rive «Kull-lageret» på Stokmarknes (Nordland)
«Kommunedirektøren i Hadsel foreslår at «kull-lageret» kan rives. Det er byggingen av Hotell Richard With som er bakgrunnen for forslaget.» Kilde: vol.no.

Ber om unntak fra hytteforbud for å berge ærfuglen (Nordland)
«Riksantikvaren ber Vega kommune om fritak fra hytteforbudet. De frykter at det blir vanskelig å ta vare på ærfuglene som har gitt øygruppen verdensarvstatus.» Kilde: nrk.no.


MIDT-NORGE:

Trøndelag reiseliv ser framover
«Når det lempes på restriksjonene, vil konkurransen om å være synlig bli knallhard, sier daglig leder for Trøndelag reiseliv, Petra Sestak.» Kilde: nearadio.no.

Scandic har stengt ni hoteller i Midt-Norge
«Hotellkjeden Scandic har stengt 60 av 86 hotell i Norge. I Trondheim er bare Scandic Nidelven fortsatt åpent.» Kilde: adressa.no.

Leier ut hotellrom som hjemmekontor (KB)
«Clarion Hotel Trondheim gjør alt for å holde åpent, og for å sysselsette så mange som mulig.» Kilde: adressa.no.

Vi ønsker ikke å være et mekka for villmannskjøring (KB)
«Ifølge Ydse sirklet flyet i halvannen time over skuterkjørerne, som lekte seg over et område på cirka ti kilometer ganger åtte kilometer.- Hva gjorde de da flyet hang over dem i lang tid? – Ingenting. De brydde seg ikke om det.» Kilde: avisa-st.no.


FJORD-NORGE:

Luftig gladnyhet (Møre og Romsdal)
«Reiselivsbransjen over hele landet ligger nede for telling. Men det finnes enkelte lysglimt. Som at Romsdalen AS har valgt å starte byggingen av Romsdalsgondolen til 280 millioner.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Må starte forberedelsene til sesongen i april (KB) (Vestland)
«Det er mer snø på Strynefjellet enn på flere år. Men sommerskisenteret trenger korona-avklaring god tid i forveien om det skal bli drift i sommer.» Kilde: friflyt.no.

Se hele serien «Sognefjorden på langs» her (Vestland)
«Fjelløper og randonee-stjerna Malene Blikken Haukøy brukte seks dager på løpeeventyret Sognefjorden på langs. Se alle episodene.» Kilde: utemagasinet.no.

Flåmsbana med færre avgangar (Vestland)
«..det vart innført strenge restriksjonar på grunn av koronaviruset. Difor vert det berre køyrt to daglege avgangar kvar veke, mot fire som normalt på denne årstida.» Kilde: nrk.no.

Drømmer om godol i Sauda (KB) (Rogaland)
«Næringslivet i Sauda drømmer om gondol til både Djuvsbotn og Ravnafjell. – Det handler om å få på plass rundt 40 millioner kroner. I første omgang må vi skaffe ti millioner fra næringslivet og privatpersoner.» Kilde: friflyt.no.

Slik ser Atlantic-hotellet ut nå (Rogaland)
Stavanger: «Hotellets ledelse bestemte seg for å sende kjærlighet til Stavanger-folk i disse litt triste tider. Derfor trikset og fikset de med lysene, slik at et hjerte lyser over Breiavatnet i sentrum.» Kilde: aftenbladet.no.


ØST-NORGE:

Høyfjellshotellene fortviler: – Dette er jo helt katastrofalt
«Høyfjellshotellene fortviler over nedstengning: – Dette er jo helt katastrofalt for en reiselivsdestinasjon som Hemsedal.» Kilde: vg.no.

Landsskytterstevnet avlyses (Innlandet)
«Landsskytterstevnet som skulle vært arrangert fra 7. – 14. august avlyses. .. 5 000 skyttere og over 10 000 tilreisende blir direkte berørt av beslutningen.» Kilde: dfly.no.

Mener Nesbyen er beste sykkelsted i Norge (KB) (Viken)
«Når Nesbyen skal satse mot å bli en av landets ledende terrengsykkeldestinasjoner, er det Ove Grøndal og Knut Lønnqvist som leder sti-arbeidet.» Kilde: terrengsykkel.no.

Over 80 prosents passasjernedgang på Oslo lufthavn (Viken)
«Totalt 84.071 passasjerer reiste over Oslo lufthavn i uke 12 mot 517.734 samme periode ifjor. Det er en nedgang på 84 prosent.» Kilde: dfly.no.

Oslo lufthavn tilpasser seg trafikknedgangen (Viken)
«Det gjøres kontinuerlige tilpasninger på hvilken infrastruktur som skal benyttes parallelt med nedgangen i flytrafikken på hovedflyplassen. – Skal sørge for sikker og stabil drift.» Kilde: dfly.no.

Y-blokka på trist liste (Oslo)
«Samme uke som første rettsmøte om Y-blokka blir avholdt havner regjeringsbygningen på liste over Europas syv mest truede kulturminner.» Kilde: arkitektnytt.no.

Bråket om hytteforbudet: Vinje-ordføreren.. (V&T)
«..Jon Richard Kleven vil gi de mange hytteeierne et lite plaster på såret: Han foreslår at Vinje avstår fra å innkreve kommunale avgifter for 2. kvartal.» Kilde: hytteavisen.no.

Tinnosbanen får kulturvernmidler (V&T)
«Bane NOR skal vedlikeholde Tinnosbanen for 7,5 millioner kroner i 2020. På planen står blant annet skogrydding og nytt treverk i planoverganger og gangbaner på bruer.» Kilde: radiorjukan.no.


SØRLANDET:

Påsken er avlyst: – Det er som en spøkelsesby (KB)
«I stedet for å ha fullt med gjester i alpinbakken må daglig leder på Bortelid skisenter bruke påsken på å pakke ned for i år.» Kilde: l-a.no.

Ordførere om hytteforbud: Frykter konkurser (KB)
«Regjeringen varslet tirsdag at hytteforbudet vil vare til over påske. Ordførere i Agder frykter at lokale reiselivsbedrifter vil gå konkurs.» Kilde: fvn.no.

Ønsker ikke båtturister og bobilferierende til Risør (KB)
«Vurderer å stenge gjestehavna og bobilparkeringen.» Kilde: austagderblad.no.

Skeptisk til å bevilge 250.000 kroner årlig (KB)
«Stanley Tørressen (H) er skeptisk til å bevilge 250.000 kroner årlig til drift av Industrihistorisk senter på Ballastbrygga på nåværende tidspunkt.» Kilde: l-a.no.


ANNET:

Svenskene tjuvstarter uteserveringen
«Mens Oslo stenger alle kraner, oppfordrer Göteborg og Stockholm til å åpne uteserveringen en uke før de egentlig skulle åpnet.» Kilde: nettavisen.no.

Flygiganter struper refusjon av billetter (KB)
«Lufthansa, KLM, Air France, Icelandair, Turkish Airlines, Emirates, Qatar Airways og Singapore Airlines struper adgangen til refusjon av flybilletter. – De forsyner seg helt urettmessig av vanlige folks penger, sier Astrid Bergmål i Virke.» Kilde: dn.no.

Ryanair blir stående på bakken frem til juni
«Ryanair setter 24. mars sine fly på bakken og lavprisselskapet regner med at det ikke blir noen kommersiell flyvninger igjen før i juni – dvs om drøye to måneder.» Kilde: dfly.no.

How the Travel Ban Impacted a Cruise Ship Already at Sea
Norway: «The crew and the passengers were phenomenal. For now all I can do is dream of the that opportunity to explore the Nordic wilderness on the back of a dog sled, which couldn’t happen this time around.» Kilde: cntraveler.com.