Siste reiselivsnytt fra Fjord-Norge

Ørsta skisenter opnar for heilårsdrift (Møre og Romsdal) +
«Styret ved Ørsta skisenter er i gong med å realisere målet om heilårsdrift av anlegget. Dei har fleire planar som vil setje Ørsta på kartet og trekke til seg turistar både sommar og vinter. – Vi må tore å tenkje nytt og større, seier styreleiar Gunnar Knutsen.» Kilde: mre.no.

Vil lære turistane i Aurland korleis dei skal skite (Vestland) +
«Turistane skal få opplæring i dorutinar ute i naturen, med glimt i auga, seier prosjektleiar Snædís Laufey Bjarnadótter. Ein liten spade kan vera eit godt hjelpereiskap.» Kilde: firda.no.

Full rulle med konferansar på Voss (Vestland) +
«Me har utruleg bra med kurs- og konferansegjestar denne hausten, seier hotelldirektør Berit Lunde. Resepsjonist Marianne Bruvik tykkjer det er heilt vedunderleg at hotellet no går for fullt. – Måtte ringa nabohotella for å få plass til alle gjestene.» Kilde: avisa-hordaland.no.

Nytt hotellkonsept til Skudeneshavn (Rogaland) 
«Ny restaurant og hotell åpnes etter planen våren 2022. På sikt vil også Blondefabrikken gjestgiveri bli en del av konseptet. – En opplevelse utenom det vanlige. Torget Restaurant & Hotel, er navnet på nyvinningen i Skudeneshavn.» Kilde: h-avis.no.

Politikerne avslo hotellplaner på Kjelvene (Rogaland)
Stavanger: «Et flertall av byutviklingspolitikerne stemte nei til å godta utbyggernes forslag til hotell på Kjelvene.» Kilde: dagsavisen.no


Innlegg: Ventar spent på Støre og cruise» (Møre og Romsdal)
«Debatten har tagna om kva som vil skje med cruisetrafikken på verdsarvfjorden til Geiranger. Kanskje har den sovna. Korleis skal vi tolke det?» Kilde: smp.no.

Reiselivet vil gi turistar do-opplæring (Vestland)
«19.000 fjellvandrarar set sine spor. På godt og vondt. No vil bygdefolket gi dei do-opplæring.» Kilde: nrk.no.

Det skal være stas å komme til Bergen (Vestland)
«Neste år vil rundt 80 0000 hurtigrutegjester ha den nye loungen i Bergen som sitt startpunkt på reisen langs norskekysten.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Derfor var «utsolgt» tog ikke fullt (Vestland)
«I BT 18. oktober spør Anne Kristin Kayser Eitungjerde om Vy ønsker henne som kunde. .. Årsaken til at du og alle andre opplevde å få beskjed om at toget var fullt, var en feil i billettsystemet på alle fjerntog med plassbestilling i Norge.» Kilde: bt.no.


Bergen er verdens «roligste» (Vestland)
«I en studie utført av flyselskapet Icelandair er Bergen kåret til den byen i verdens det er mest avslappende å bo i. .. For det er tross ikke tatt helt ut av det blå.» Kilde: way-2-go.no. 

Hurtigruten med ny gjestelounge på Bergen havn (Vestland) +
«Mandag 18. oktober åpnet Hurtigruten millioninvesteringen Bergen Guest Lounge på Bergen Havn.» Kilde: horecanytt.no.


Øystein startar lodge på Heggmyrane (Vestland) +
«Øystein Veum har gode kontaktar både i skimiljø og motorsportmiljø. Desse vil han nytta for å få kundar til Luster Lodge. – Dette er jo ein lodge meir enn ei hytte. Når bygget vart som det vart så ser eg sjansen til å bruka det i baseturisme.» Kilde: sognavis.no.

Triatlonfest i Bergen i 2022 (Vestland)
«Verdenseliten i triatlon kommer til Bergen 27.og 28. august 2022, og vi regner med at dette blir en norsk folkefest! Det internasjonale triatlonforbundet, World Triathlon, har valgt Bergen til å være vertskap for et verdenscup-arrangement kommende sesong.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Visit Bergen Venue Finder Delivers a Boost (Vestland)
«Simpleview has completed the development of a new conference site for Visit Bergen with a host of new search and display functionality to boost the efficiency of the event planning process.» Kilde: simplevieweurope.com.

Planene om strandhotell ble lagt på is, blir boliger i stedet (Rogaland) +
Stavanger: «For ti år siden viste planene et hotell med 125 rom på den attraktive strandtomta i sentrum. Slik gikk det imidlertid ikke, men nå kan det bli boliger i stedet.» Kilde: estatenyheter.no. 

Kåkå utvider til to festivaler i året (Rogaland) +
Stavanger: «Cornelius Middelthon er tilbake i kulturbransjen etter noen år som hotelldirektør. Jan Inge Reilstad fortsetter som faglig ansvarlig i Kåkå.» Kilde: aftenbladet.no.


Hamnesjef «utan» skip: – Det ser mørkt ut (Møre og Romsdal) +
«Pandemien har nærast reinska hamna for skipsanløp. Framover er det nye og strengare miljøkrav som er utfordringa. – Det blir tøft, seier hamnesjef Tor Mikkel Tokvam. – Frå å vera ein av dei store cruisehamnene kjem me neste år til å hamna utfor topp ti-lista.» Kilde: sognavis.no.

Dei ønskjer å byggje Via Ferata i Vadheim. Men.. (Vestland) +
«..først må dei finne ut om det er mogleg. Fire eldsjeler drøymer om Via Ferata i Vadheim. Men då treng dei nokon som er villige til å satse med risiko.» Kilde: porten.no.

Rosar norske frivillige etter 18 timar i fjellet (Vestland)
«Det som skulle vere ein etterlengta tur i Stølsheimen for det tyske ekteparet, enda med ein dramatisk redningsaksjon i norsk vintervêr.» Kilde: nrk.no.

United Airlines starter direkterute til Bergen: – En gledens dag (Vestland)
«Ingen amerikanske flyselskap har flydd direkte til Norge siden United la ned Oslo-ruten i 2015. – Dette betyr mye for flyplassen, sier Flesland-sjef.» Kilde: abcnyheter.no.

Hotel Park Pension trekker De Historiske for retten (Vestland)
«Hotel Park Pension krever nærmere 800.000 kroner i erstatning av De Historiske Hotel- & Spisesteder DA. Bakgrunnen er at hotellet mener det foreligger mislighold i medlemsforholdet.» Kilde: estatevest.no.

Det er bra trøkk i Odda nå (Vestland) +
«Hardanger hotell er tilbake i full drift. Etter en tøff koronatid, er alle ansatte nå tilbake. Hotelldirektør Ole Melkeraaen er glad for å være tilbake i normalen.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Er du vår nye rådgiver for reiseliv? (Rogaland)
«Rogaland fylkeskommune .. har ledig en 100 % stilling som rådgiver for reiseliv. .. Rådgiveren vil ha en viktig rolle i å følge opp og videreutvikle vår nye nærings- og innovasjonsstrategi som har reiseliv som satsingsområde..» Frist: 31.10.2021. Kilde: finn.no.

Kan gulrotplukking bli ein draumeferie? Ja, meiner desse (Rogaland)
«Over 500 norske gardar har noko å tilby turistar. No går jærske bønder saman for å styrka Jæren som turistdestinasjon.» Kilde: e24.no.


Turistbygda som kjenner seg glemt (Møre og Romsdal) +
«Gatelys i den populære turiststaden Geiranger manglar, og innbyggjarane fryktar ulukker når mørketida kjem. På ein sommardag i Geiranger er bygda full av liv og turistar, og ein kan vente tusenvis av menneskje gåande i gatene.» Kilde: nyss.no.


Innlegg: Kristiansunds reiseliv avhengig av flere tiltak (Møre og Romsdal)
«Til tross for full jubel etter gjenåpning, har reiselivsbedrifter rundt Kristiansund behov for flere kompensasjonstiltak så lenge pandemien fortsatt påvirker næringen.» Kilde: tk.no.

Innlegg: Stolpejakt, men ikke i Kristiansund (Møre og Romsdal)
«Nils Meland tar gjerne hurtigbåten fra Trondheim til Kristiansund for å lete etter stolper – men da må det finnes stolper å lete etter..» Kilde: tk.no.

Hardanger og Voss museum søkjer avdelingsleiar – vikariat (Vestland)
«Hardanger og Voss museum søkjer Avdelingsleiar – vikariat, 100% stilling frå snarast til 1.2.2023 ved Hardanger folkemuseum og Agatunet.» Kilde: finn.no.

Skulle åpne nytt hotell, men fikk nedslående svar (Rogaland) +
Kvitsøy: «Hadde alt gått som de ønsket, hadde det flytende hotellet (Slogen Hotell) vært fullt av gjester allerede. Nå kan det la vente på seg, og Tone Hegre og Magnar Eilert Vestly må vurdere alternative løsninger.» Kilde: bygdebladet.no.


Skapt av Gud eller Ole? (Møre og Romsdal)
«Dei sju systrene har ei ukjent fortid. Og ei uviss framtid. Heilt sidan turistane starta å komme til Geirangerfjorden på Sunnmøre på slutten av 1800-talet, har dei fått vite at fossen har fått det namnet fordi sløra av vatn liknar på håret til sju kvinner.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Hva vil slike besøkstall si for reisemålet Selja kloster? (Vestland)
«Ifølge avisene skal 23 cruiseskip besøke Måløy i 2022 og 63 kommer til Nordfjordeid. .. Hva vil skje med vårt fremste turistmål hvis en slik mengde cruisegjester skal besøke klosteret neste år?» Kilde: fjt.no.

Etter åtte år som direktør er Ståle klar for nye utfordringar (Vestland) +
«Ståle Brandshaug gir seg som reiselivsdirektør i Visit Sognefjord AS ved årsskiftet, og går laus på nye utfordringar i 2469 Reiseliv.» Kilde: sognavis.no.

Dei vil gjere regionen meir attraktiv – no planlegg dei Via Ferrata (Vestland) +
«Dette er ikkje noko berre Vadheim og Høyanger vil kunne dra nytte av, men heile regionen, seier Ingun Indrebø. .. Ønsket er å bygge ein klatresti med vaier på framsida av Fløyen, som ruvar 764 høgdemeter over Sognefjorden i Vadheim.» Kilde: sognavis.no.

Norske isbrear held fram med å smelte (Vestland) 
«For åtte år sidan rakk breen fram til denne steinen, sidan har han minka nær 100 meter. Haugabreen i Jostedalsbreen nasjonalpark har minka kvart år sidan målingane starta.» Kilde: nrk.no.

Neste år vert det cruisebesøk kvar einaste månad (Vestland) +
«Cruise Destination Hardangerfjord skriv i ei pressemelding at det for første gong vil blir cruisebesøk i Hardangerfjorden kvar einaste månad i 2022.» Kilde: grenda.no.

Bergen-Krakow: 479 kroner. Ulriksbanen: 345 kroner. (Vestland) +
«Ulriksbanen åpner igjen lørdag, med nye gondoler og høyere priser. .. I turløypen på Ulriken er meningene delte om de nye prisene. Gro Bjørgum fra Kristiansand er på ferie i Bergen og liker økningen dårlig.» Kilde: ba.no.

No er Geopark Sunnhordland offisielt stifta: – Ein merkedag (Vestland) +
«Med det er Kvinnherad og nabokommunane i regionen eit steg nærare UNESCO-status.» Kilde: grenda.no.

Storslått feiring da Utvandrersenteret åpnet (Rogaland)
«Lørdag 9. oktober åpnet det nye Utvandrersenteret og Utvandrerrommet på Utstein Kloster Hotel på Mosterøy. Åpningen som også falt sammen med den årlige markeringen av Leif Erikson Day i USA startet det hele med en seiltur i skuta «Restauration».» Kilde: bygdebladet.no.

Fonn-restaurant kan falle i fisk (Rogaland) +
«Verken seksjon for kulturarv i Rogaland fylkeskommune eller biskopen vil uten videre velsigne Fonn Egersund AS sine planer om en fiskerestaurant like ved Egersund kirke.» Kilde: dalane-tidende.no.


Stor etterspørsel etter julebordshow (Vestland/Rogaland)
«Quality Hotel Edvard Grieg og Quality Airport Hotel Stavanger tar sats inn i julemånedene og fortsetter suksessen med Julebordshow for både bedrifter og privatpersoner. Hotellene merker stor etterspørsel og har allerede solgt rekordmange billetter til årets show.» Kilde: reiseliv1.no.

80 serveringssteder i Stavanger får nye korona­kroner (Rogaland) +
«Formannskapet bevilget torsdag 6,7 millioner kroner i koronastøtte til 80 serveringssteder i Stavanger.» Kilde: aftenbladet.no.

Madland havn får ny rasteplass med stormhytte (Rogaland)
«Madland havn får det neste tilskuddet på Nasjonal turistveg Jæren. Der skal det bygges servicebygg og stormhytte for de som vil nyte naturkraftene.» Kilde: bobilverden.no.


Nordvestambassadørene i Romsdalen (Møre og Romsdal)
«Denne høsten har Nordvestambassadørene hatt samling og planlagt det kommende innholdet for høst/vår. Vi bodde på trivelige Romsdal Lodge i Isfjorden, og fikk noen gode samarbeidsøkter hvor vi diskuterte hva vi har laget til nå og hvordan vi skal samarbeide fremover.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Pakkekurs for cruise og grupper (Møre og Romsdal)
«I Molderegionen ønsker vi en bærekraftig utvikling av cruise, ..å levere utflukter og opplevelser slik at gjestene legger igjen verdiskaping på land. Bli med på kurs 15. og 16. november, der vi lærer å pakke, selge og distribuere med tanke på cruise og gruppemarkedet.» Kilde: moldenaeringsforum.no.

No vil Linda selje Melshorn Hotell (Møre og Romsdal) +
Hareid: «Linda Haddal Røssevoll har vore eineeigar av Melshorn Hotell sidan 2014, men både på drifts- og eigarsida også før det. No vil ho overlate stafettpinnen til andre og Melshorn Hotell blir no lagt ut for sal.» Kilde: smp.no.

Sommaren er her snart: Ventar storinnrykk til Kinn (Vestland) +
«Det er berre 255 dagar til laurdag 18. juni 2022. Ein laurdag mange gler seg til. .. Eller Kinnaspelet som det heiter i reiselivet. – Kinn er ein diamant vi skal gjere endå meir tilgjengeleg for turistar, seier Marita Solheim i Fjordkysten Reiseliv.» Kilde: firdaposten.no.

Slik har du aldri sett Ulriksbanen (Vestland)
«Er du klar for ein tur med Ulriksbanen att? Etter eit halvanna år med oppussing er gondolbana endeleg klar for opning den 9. oktober.» Kilde: nrk.no.

Elfly-rute mellom Stavanger og Bergen? (Vestland/Rogaland)
«Tror på verdens første elfly-rute mellom Stavanger og Bergen i 2026. En elfly-rute er økonomisk bærekraftig, viser en fersk rapport. – Dette prosjektet lønner seg, sier Harald Minge i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.» Kilde: e24.no.

Hotelldirektøren gjør baren om til konferanserom (Rogaland)
«Etter halvannet år i dvale merker hotellbransjen at folk har behov for å treffes. Hotelldirektør May Lise Holden må nærmest daglig si nei til folk som vil arrangere konferanser.» Kilde: nrk.no.

SMIL-konferansen synliggjorde utrolig mange muligheter (Rogaland) +
«Anne Lise Barka har jobbet i reiselivsbransen i 40 år. Hun gleder seg over at bærekraftig turisme var tema under SMIL-konferansen i flerbrukshallen på Jørpeland.» Kilde: strandbuen.no.

Tre versjoner av Stavangers nye badeland (Rogaland) +
«Tre grunneiere har levert inn sine forslag til hvordan bestillingen på et badeland for byen kan besvares. Bane Nor Eiendom slår på stortromma, med både Paradis Folkebad og et hotell i tilknytning til anlegget.» Kilde: aftenbladet.no.


Innlegg: Kulturhusets forfall (Møre og Romsdal)
«Arne Helseth er ikke begeistret for de nye skissene for opera- og kulturhuset i Kristiansund.» Kilde: tk.no.

Skipstunnelkommunane får 750.000 for å skape ringverknader (M&R/Vestland)
«Stad skipstunnel vil opne ei heilt ny akse mellom Bergen og Ålesund, som kan utløyse ny grøn næringsutvikling. Difor har Agenda Vestlandet støtta prosjektet med 750.000 kronar, seier Siren Sundland, styreleiar i Agenda Vestlandet og konserndirektør for strategi og digital distribusjon i Sparebanken.» Kilde: fjt.no.


Tom Anker Skrede om reiselivsnæringar i Møre og Romsdal +
Møte om turistsatsing i Volda: “Det handlar om å få dei beste turistane til å kome, dei som er her lengst og betalar best. Arbeidsplassar og identitetsskaping er viktige biprodukt av ei rett turistsatsing. For å lukkast er samarbeid og god innsats frå alle helt nødvendig.” Kilde: mre.no.

Optimisme i turistnæringa (Møre og Romsdal) +
“Trass i at ein del problemstillingar vart reiste, var det likevel optimisme som prega møtet om turistsatsing i Volda. John Leirvik: – Arbeidet som Destinasjon Ålesund og Sunnmøre set i gang i Volda, er som musikk i øyra mine.” Kilde: mre.no.

Vikariat i fagstilling innan reiseliv (Vestland)
“Høgskulen på Vestlandet har ledig mellombels  stilling som førsteamanuensis / førstelektor / høgskulelektor ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitskap, campus Sogndal.” Frist: 22.10.2021. Kilde: finn.no.

Hentar fire millionar til gondolbanesatsing i Jølster (Vestland) +
“I juni bad Sunnfjord kommune Vegvesenet om å planlegge ei avkøyrsle som er dimensjonert for veg til ei eventuell gondolbane i Jølster. No hentar styreleiar i selskapet, Ola Fugle, fleire millionar til selskapet.” Kilde: firda.no.


Håpar på Bond-effekt for reiselivet (Møre og Romsdal)
“Fleire av scenene i den nye James Bond filmen er tatt opp i Noreg. – No må reiselivet nytte sjansane, seier reiselivsekspert.” Kilde: nrk.no.

Rundt 60 anløp neste år (Vestland) +
“Neste år, i 2022, ser det derimot lysare ut, og per no ligg det an til at rundt 60 anløp tek turen til Nordfjordeid, om alt går som planlagt.” Kilde: fjordabladet.no.

Ventar cruiseskip alle månedar i 2022 (Vestland) +
“Hardangerfjorden vil for første gong få besøk av cruiseskip i alle månadane av året i 2022. Det melder Helge Møller, dagleg leiar i Cruise Destination Hardangerfjord.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Ambisjonar for Tunnelvegen til Tusenmeteren (Vestland)
“Nasjonalparkkommunen Årdal har litt av kvart å by på når det kjem til turar å gå. Bulder og Brak Opplevingar håpar ei ny utleigesatsing vil gje resultat. – Prøver å svara på behovet i marknaden.” Kilde: porten.no.

Dei tok over Eivindvik hotell for sommaren (Vestland) +
“Den lokale gjengen har drive hotell i tre sommarmånader. På vegen har dei fått god hjelp av dugnadsånda i bygda. Folk i Eivindvik har gjort alt frå å klippe plen til å vaske hotell.” Kilde: firda.no.

Fekk ja til å byggja utsiktspunkt ved Sivlefossen (Vestland) +
“Voss herad fekk på sist møte i verneområdestyret godkjenning til å byggja eit utsiktspunkt i Sivlefossen, om lag midtvegs oppe i Stalheimskleiva. Vedtaket var samrøystes, men omdiskutert. Og vegen fram for å byggja anlegget, er ikke lagt utan vidare.” Kilde: avisa-hordaland.no.

5000 jobber står ledige. Men her står kokkene i kø for å jobbe (Vestland) +
Bergen: “På Hotel Norge-kjøkkenet er det full fart. .. Dette er et av landets nyeste og beste hoteller. Ikke så rart at mange vil jobbe her, sier sjefkokk Natalia Borylo (24).” Kilde: ba.no.

Hjøllo-planen lagt ut til offentleg ettersyn (Vestland) +
Odda: “Da` vette` kjempetøft, sa Leif Einar Lothe då han orienterte om planane sine på Smelteverkslunsjen førre fredag. No er planen lagt ut til offentleg ettersyn.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.


Innsjekkingar på over 9000 turmål – éin landsdel dominerer
“Nordmenn registrerer turane sine som aldri før. Her er lista over dei mest registrerte turmåla i landet. – Mange er konkurransestyrte, det er litt overraskande.” Kilde: nrk.no.

No stengjer Anders dørene til Tørvis (Vestland)
“Tørrvis hotell har hatt ein ok sommarsesong. No stengjer Anders Grorud og resten av dei tilsette dørene, og skal bruka vinteren til å planleggja neste sesong. – Skal pynta til jul før me dreg.”  Kilde: sognavis.no.

Cruiseskipene har ikke brukt landstrøm (Vestland) +
Bergen: “Over 20 cruiseskip har besøkt Bergen i år. Ingen av dem har brukt strøm fra land. – Pandemien har nok medført at vi har tapt halvannet år i utvikling av landstrømtilbudet til cruiseskip, sier havnedirektør Johnny Breivik.” Kilde: e24.no.

Dingeling, trikken går! (Vestland) +
Bergen: “Det er 71 år siden trikken gikk hit sist. Nå kan du snart ta den historiske turen. Målet er at den skal nå sentrum neste år. Da kan du dra til Møllaren på skinner.” Kilde: bt.no.

Stor etterspørsel etter julebordshow (Vestland/Rogaland)
“Quality Hotel Edvard Grieg og Quality Airport Hotel Stavanger tar sats inn i julemånedene og fortsetter suksessen med Julebordshow for både bedrifter og privatpersoner. Hotellene merker stor etterspørsel og har allerede solgt rekordmange billetter til årets show.” Kilde: hsmai.no.

Vurderer å gjøre dette hotellet om til boliger (Vestland) +
“Det er kommet inn 94 ulike innspill til ny kommuneplan. Et av innspillene kommer fra Thon Hotellbygg AS som ønsker å gjøre endringer ved Thon hotell Sandnes.” Kilde: sandnesposten.no.

September

Innlegg: Turisme – potensial for vikingsenter (Møre og Romsdal)
“Sykkylven har eit stort potensial fortel Torill Olson frå Mimir, til Nyss. Ho peikar på alle eldsjelene i Sykkylven som lagar turistopplevingar av til dømes sykling, fotografering og trening. .. I tillegg har Sykkylven eit enno større potensiale, som heimstaden til sunnmøringen Rollon.” Kilde: nyss.no.

Unngjekk bemanningskrise på hotell: – Me satsa lokalt og ungt (Vestland)
“Grunna manglande utanlandsk arbeidskraft, har hotell- og serveringsbransjen trygla om opne grenser. Synnøve Bjørgum søkte i det ho såg at hotella trong folk.” Kilde: nrk.no.

Solvåg Fjordferie vil dela frå og selja ni utleigehytter (Rogaland) +
“Turistvert Terje Mosnes (69) har blitt hardt råka av innreise- og smittevernreglar, og har fleire gonger sagt at det kan bli aktuelt å skilja frå nokre av utleigehyttene for å få inn pengar til å komma over kneika. Nå har han søkt om å skilja frå ni hytter.” Kilde: strandbuen.no.

Nå skal flate Jæren løftes fram som ny attraksjon for kraftturisme (Rogaland) +
“Stavanger og Time er ikke akkurat kjent for kraftverk. Men nå skal by og land sammen vise vei for «opplevelser i det vestnorske kraftlandskapet».” Kilde: aftenbladet.no.

Slottet – nytt medlem i Region Stavanger (Rogaland)
“Slottet i Sirdal er en restaurant hvor du ikke bare får god mat, men også storslått utsikt. Restauranten er bygget på utsiktspunktet med samme navn; Slottet. Restauranten åpner lørdag 9. oktober 2021!” Kilde: blogg-regionstavanger.com.


Samarbeid må til mellom cruisehamnene (Møre og Romsdal)
“Eit samarbeid mellom cruisehamnene i fylket kan vere med på å gjere cruisenæringa meir miljøvennleg, meiner dagleg leiar i Ålesund cruisenettverk, Monica Berstad Mæland. Allereie neste år kjem nye reglar, og på sikt skal det bli null utslepp frå skipa.” Kilde: nrk.no.

Norsk turistperle flyttes til Jamaica? (Møre og Romsdal)
“Aktører i norsk reiseliv jublet da innspilling av deler av James Bond-filmen «No Time To Die» ble lagt til Norge. .. Nå er det ting som tyder på at den norske nasjonale turistvegen Atlanterhavsvegen kan bli flyttet til Jamaica.” Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Reiselivet er en del av løsningen (Møre og Romsdal)
“I den kommende stortingsperioden står landet ovenfor en rekke, store samfunnsutfordringer som vil prege den politiske agendaen. Slik er reiselivet i Ålesund en del av løsningen på disse utfordringene.” Kilde: smp.no.

Jobbar for at Nordfjord skal bli eit berekraftig reisemål (Vestland) +
“Visit Nordfjord har teke initiativ til å starte arbeidet med «Berekraftig reisemål» i samarbeid med Nordfjordrådet og kommunane i Nordfjord. – Berekraft er ikkje lenger noko ein berre kan snakke om, men eit område som krev handling.” Kilde: fjt.no.

Nordskår blir «hytteby»: Grunneigar regulerer 76 nye hyttetomter (Vestland) +
“Planen om reguleringsplan for hytter i Nordskår ytst i Årdalsfjorden blei først lansert i 2018 og varsla i 2019. I debattane etter den tid har talet på hytter variert frå 15 til 120. Nå er planen levert til behandling, og talet er 76.” Kilde: strandbuen.no.

Pilene peker bratt oppover for næringslivet: – Vi er super happy (Vestland) +
“Smilene er tilbake blant både gjester og ansatte, konstaterer Frank Ove Wennevik, som er direktør ved Radisson Hotel på Bryggen.” Kilde: e24.no.

Godt fornøyd med sesongen, men vurderer mindre båt neste år (Vestland) +
“Passasjerkatamaranen Vision of the fjords er ferdig med andre sesong. Tallet på passasjerer har økt, men ikke nok til fylle opp båten. Nå vurderer rederiet om den skal gå et annet sted til neste år.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Satser stort når Norge gjenåpnes (Rogaland)
“Quality Hotel Edvard Grieg og Quality Airport Hotel Stavanger tar sats inn i julemånedene, og fortsetter suksessen med julebordshow for både bedrifter og privatpersoner. Hotellene merker stor etterspørsel, og har allerede solgt rekordmange billetter til årets show.” Kilde: horecanytt.no.


Sikker på vi skal reise uten å planlegge? 
“For å begynne arbeidet med å etablere assosiasjoner mellom fjordnorway.com og reiseplanlegging på Vestlandet, samt drive trafikk til reiseplanleggeren for å avdekke brukeradferd, kjørte vi ut en kampanje i sosiale medier..” Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Bli med å utvikle reiselivet i Romsdalen (Møre og Romsdal)
“Romsdalen AS søker prosjektleder innen aktivitetsbasert reiseliv .. du vil lede og være en operativ nøkkelperson som sammen med samarbeidspartnere, leverandører og kunder skal realisere strategiske målsetninger.” Frist: 01.10.2021. Kilde: finn.no.

Mange tar gondolen (Møre og Romsdal)
“Målet så langt er allereie passert sidan snart 80 000 har besøkt gondolen og Nesaksla på Åndalsnes. For den sju månader lange sesongen kan det bli 90 000 besøkande, seier dagleg leiar Pål R. Amundsen.” Kilde: nrk.no.

Vil byggje ut nytt hotell trinnvis (Vestland) +
“Det nye hotellet i Selje skal heite Seljesanden Hotell, og skal byggjast ut trinnvis.” Kilde: fjordabladet.no.

Selger familiehotellet etter 46 år (Vestland) +
“Fjordslottet på Osterøy blir nå lagt ut for salg. Hotelldriften videreføres til nye eiere er på plass.” Kilde: ba.no.

Byggestilen fra byene har inntatt den norske fjellheimen (Rogaland)
“Skåpet i Frafjordheiene representerer en ny generasjon hytter med moderne arkitektur og er en av landets med besøkte turisthytter.” Kilde: aftenposten.no.

Karmsund Havn vil sprenge for større cruiseskip (Rogaland) +
Haugasund: “Garpeskjærskaien er for grunn og nå ønsker enda større cruiseskip enn tidligere å komme på besøk. Men det haster. Og Statsforvalteren er skeptisk til dumping av sprengemasser.” Kilde: h-avis.no.

Har fått 1 million kroner til satsing på bilturisme (Rogaland)
“Direktøren for Grand Hotell i Egersund har nå blitt prosjektleder for “Driven”, en stor satsing på bil- og motorturisme i Dalane og Rogaland. – Vi har noen veldig spennende muligheter i regionen.” Kilde: dalane-tidende.no.


Her gler dei seg til 63 cruiseanløp neste sommar (Vestland) +
“Seawalk Nordfjord AS planlegg for 63 anløp av cruisebåtar til Nordfjordeid mellom mai og oktober neste år. Reiselivsnæringa på Nordfjordeid begynner å sikte seg inn på ein meir normal turistsesong neste år, og tar opp tråden frå 2019, då dei hadde sin første sesong med cruiseanløp.” Kilde: fjt.no.

Preben Moen: – Det var vill jubel då nyheita kom! (Vestland) +
“Direktør ved Gloppen Hotell, Preben Moen, fortel om stor jubel i hotellbransjen etter det vart kjent at landet opnar opp igjen.” Kilde: firda.no.

Blant dei første til å læra den spenstige måten å fortelja på (Vestland) +
“Har du gått og geispa på eit museum fordi guiden berre fortel om årstal, namn på døde folk og så vidare? Den fella skal dei unngå i Nærøyfjorden Verdsarvpark framover. .. I denne omgangen blir kursdeltakarane sertifiserte interpretasjonsguidar, og på sikt er tanken at fleire guidar skal bli sokalla «Fjord rangerar».” Kilde: sognavis.no.

Wittgenstein sitt hus i Skjolden er no freda (Vestland)
“Stiftinga Wittgenstein i Skjolden har huset ope for dei som ynskjer å kome dit for å sjå og oppleve korleis Wittgenstein levde og arbeidde i Skjolden.” Kilde: abcnyheter.no.

Bybanen i tunnel vil bli nesten tre ganger dyrere enn trasé langs Bryggen (Vestland)
“Bybane langs Bryggen er billigere, raskere på plass og mer tilgjengelig for folk enn tunnelalternativet, viser ny gjennomgang. Kulturminner står i fare ved begge løsninger.” Kilde: nrk.no.

Hotellkjedens drøm kan bli realitet (Vestland) +
Bergen: “Kommunen har ikke behov for det historiske bygget. Det kan bety godt nytt for den bergenske hotellkjeden.” Kilde: bt.no.

Skal løfta kraftperlene som reiselivsmagnetar (Rogaland) +
“Suldal er inne med fleire kraftperler når fleire aktørar går saman om prosjektet Kraftturisme.” Kilde: suldalsposten.no.

SAS og Norwegian får konkurranse på Oslo – Sola (Rogaland) +
“Flyr fortsetter inntoget i norsk luftfart og lanserer Oslo som nytt reisemål med daglige avganger til og fra Sola.” Kilde: solabladet.no.

Spennende lederrolle innen reiseliv og destinasjonsutvikling (Rogaland)
“Vi søker deg som brenner for vår region og ønsker å være med å videreutvikle et bærekraftig reiseliv.” Region Stavanger BA søker Reiselivsdirektør. Frist: 10.10.2021. Kilde: finn.no.


Korleis kan vi løfte reiselivet i Volda kommune? (Møre og Romsdal) +
“29. september vert det folkemøte på Bjørke knytt til felles satsing på reiseliv.” Kilde: mre.no.

Loen Skylift tapte logosak i lagmannsretten (Vestland)
“Voss Gondol vant fram i ankesaken mot Loen Skylift. Bergen tingrett mente at selskapenes logoer er for like, men lagmannsretten kom til en annen konklusjon.” Kilde: travelnews.no.

Her kan du sjå folkemøtet der ein vil dyrke optimismen i bygda (Vestland)
“I regi av Stad Vekst er det invitert til folkemøte i Selje for å diskutere og synleggjere kva moglegheiter som er på staden. Det vil òg bli presentasjon av ulike prosjekt som allereie er under utvikling.” Kilde: fjt.no.

Dette skal det nye hotellet ved sanden heite (Vestland) +
“Styreleiar i Selje Hotell Invest, Liv Ingrid Koller-Borg lanserte det nye namnet på hotellet i Selje.” Kilde: fjt.no.


Filming i Nordvest (Møre og Romsdal)
“Prosjektet raser fremover og det er nye locations hver uke. På slutten av høsten skal vi sitte igjen med en film og fotobank som medlemmene våre fritt kan benytte seg av, og hver kommune skal få sine egne filmer.” Kilde: visitnw.wordpress.com.

Kongen av campingplassen (Møre og Romsdal)
Molde: “Når Kviltorp Camping er full av smilende feriegjester, kjenner vaktmester Asle Nakken på en grunnleggende glede. – Det er hotellene i Molde vi konkurrerer mot, ikke andre campingplasser.” Kilde: frifagbevegelse.no.

Hellesylt er nøkkelen (Møre og Romsdal) +
“Frp-politikar Frank Sve meiner det blir avgjerande å få på plass ein korridor for cruisebåtar inn til Hellesylt. Dette krev dispensasjon fordi Stortinget har vedtatt krav om nullutslepp for turistskip og ferjer i verdsarvfjordane seinast innan 2026.” Kilde: nrk.no.

Smeltande brefall utfordrar turistnæringa
“Turistane kan svikte turistmagnetane rundt Jostedalsbreen etter kvart som brearmane trekkjer seg tilbake. Førebelse forskingsresultat tyder på at det kjem færre turistar når avstanden til brefall og blåis blir for stor. Samtidig ser forskarane eit potensial for omstilling.” Kilde: vestforsk.no.

Ny tunnel snart klar, men utkikkspunkt må ein sjå langt etter (Vestland) +
Årdal: “Bjørn Årebru og fleire i Årdal er skuffa over at det ikkje blir lagt til rette for å kunne stoppa ved den gamle utkikksplassen på 400 meteren i samband med tunnelbygginga ved Jåteli på fylkesveg 53.” Kilde: sognavis.no.


Foreslår avgift på cruise-anløp (Møre og Romsdal)
“Molde MDG vil ha ned utslippp fra cruiseskip, og foreslår å få utredet en form for turistskatt.” Kilde: rbnett.no.

Cruisedestinasjonar skal få konkrete råd (Vestland)
“Effekten av redusert cruisetrafikk i dei størte cruisehamnene på Vestlandet er kartlagt. .. Eidfjord er ei av bygdene som er med på undersøkinga av korleis innbyggjarar og norske turistar reagerer på fråværet av cruiseturistar.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Fikk to millioner i støtte – blir stort pariserhjul på Ruten (Rogaland) +
Sandnes: “I adventstiden blir det skikkelig julestemning på Ruten. To millioner i støtte er sikret, og nå lanseres en svært velkjent og høyreist attraksjon.” Kilde: sandnesposten.no.


Ingen riving, seier eigedomssjefen om Jølster hotell (Vestland) +
“Arkitektar skal finne ut kva som er mogleg å få ut av Jølster hotell. Men det blir i alle fall ikkje riving.” Kilde: firda.no.

Uroa for villaksbestanden – her har dei ikkje fiska på årevis (Vestland)
“Handlingsplan for å redde villaksen vert kritisert for å vere tafatt. – Det er så få laksar i elva at vi nesten har namn på kvar og ein.” Kilde: nrk.no.

Siste kveld på jobben for Fløibanen-fører Solveig (Vestland) +
Bergen: “Vognfører Solveig Eikesdal har jobbet på Fløibanen siden 2017. Søndag kveld kjørte hun sine siste turer på lang tid. Det neste halvåret er banen stengt grunnet oppussing. .. Samtidig sier byen farvel til vognene Rødhette og Blåmann, som skal byttes ut etter nærmere 20 år i trofast tjeneste.” Kilde: ba.no.


James Bond-tur til Atlanterhavsvegen (Møre og Romsdal)
“Neste år legger 40 turister, forkledd som hemmelige agenter, ut på Europa-tur for å følge James Bonds fotspor. Reiseoperatøren lover mye action.” Kilde: tk.no.

Nå er Bergen på sparkesykkeltoppen i Europa (Vestland)
“Siden det ble innført en ny forskrift for elsparkesykler i Oslo tidligere denne måneden, er Bergen nå byen med størst elsparkesykkeltetthet i Europa.” Kilde: e24.no.

Bre minka 24 meter på eit år: – Som eit månelandskap (Vestland)
“I løpet av eit år har ein av brearmane til mektige Hardangerjøkulen gått så mykje tilbake at enorme mengder grus og stein kjem til syne.” Kilde: nrk.no.

Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner (Vestland) +
Odda: “Investoren kaller det et høyrisikoprosjekt. Ordføreren klager over mørkemenn. – En av de aller tøffeste debattene i Odda, sier redaktøren.” Kilde: aftenbladet.no.

Camping-forbud på rasteplass trolig ikke mulig å få til (Rogaland)
“Rasteplassen mellom Tungland og Jøssang fungerer mer eller mindre som en campingplass om sommeren. Men å forby at turister og bobiler overnatter her, er neppe mulig.” Kilde: strandbuen.no.


Walaker Hotell tener pengar som aldri før (Vestland) +
“Ole-Henrik Nitter Walaker er godt nøgd med årets sesong, men hadde ynskt at det gjekk like vel for dei rundt han. – Det er ikkje så mange gjestedøgn, men god omsetjing per døgn. Me har verdas beste gjester, norske gjester, og dei er ikkje redde for å kosa seg.” Kilde: sognavis.no.

Store planer: Vil lage tilbygg med 21 nye hotellrom (Vestland) +
Askøy: “Slik vil de utvide Biologen. Eierne er avhengige av én ting for å få lov. – Vi ønsker å utvikle eiendommen og skape noe bra på Herdla, sier Thomas Rasmussen, som representer den nye eieren av Biologen Herdla.” Kilde: av-avis.no.

Etter at det ble lagt ut for salg, ble det stille (Vestland) +
Askøy: “Høsten 2016 ble Lauvøy Feriesenter lagt ut for salg for 40 millioner kroner. Fem år senere drives det fremdeles av de samme eierne.” Kilde: av-avis.no.

«De Små Grønne» har stått på vent. – Endelig er vi kommet i gang (Vestland) +
Bergen: “«De Små Grønne» blir snart like vanlige i bybildet som busser flest. Cruiseturistene er allerede kommet om bord. Når Fløibanen nå stanser – vil de små elbussene også kjøre «buss for bane»!” Kilde: ba.no.

Me har gitt Ryfylke Fjordhotel eit nytt bein å stå på (Rogaland) +
“Hotelldirektør Per Kristian Djuvsland har tru på at pandemien har ført til ei varig endring blant nordmenns reisevanar, slik at dei framleis vil halde fram med å bruke nærområda aktivt.” Kilde: suldalsposten.no.

Ledig stilling: Reiselivsdirektør i Region Stavanger (Rogaland)
“Vi søker deg som brenner for vår region og ønsker å være med å videreutvikle et bærekraftig reiseliv.” Kilde: blogg-regionstavanger.com.


Inviterer til møte om reiselivsprosessen (Møre og Romsdal) +
Sykkylven “Torsdag 16. september er det klart for ope møte om reiselivsprosessen i Sykkylven. Åsne Helene Folstad, dagleg leiar i Sykkylven Næringsutvikling, og ordførar Odd Jostein Drotninghaug er opptekne av reiseliv.” Kilde: nyss.no.

Har ikkje fått melding om konkursar i reiselivet, men.. (Vestland) +
“Så langt ser det ut som reiselivsbedriftene i Sogn har overlevd reiselivskrisa. No byrjar kampen om å vinne gjenopninga. – Det har vore knalltøft for lokalsamfunn, bedrifter og dei tilsette.” Kilde: porten.no.


71° nord med flott sognereklame (Vestland) +
“I den nye sesongen av 71° nord på Discoveryplus skjer mykje i Sogn. .. Me har saman med Sogn sparebank valt å bruka 71° nord i eit nytt kampanjeløp på google og sosiale medium for å få flest mogleg norske turistar til å velja Sogn som feriemål, seier markandssjef Renate Kvåle Hagen og direktør Ståle Brandshaug i Visit Sognefjord.” Kilde: sognavis.no.

Rekordår for Tindevegen (Vestland) +
“Tindevegen har auka talet på passeringar med over 5000 samanlikna med rekordåret i fjor. – Ikkje tvil om at det har vore ei positiv utvikling.” Kilde: porten.no.


Kinn Hotell Florø har lukkast i nye marknadar (Vestland) +
“Satsinga på Kinn Hotell har blitt ein suksess. Frå å vere eit jobbhotell, har eigarane som overtok drifta i 2017 skapt eit populært trestjernes overnattingstilbod i Florø.” Kilde: firdaposten.no.

HavExpo utvider etter stor respons (Vestland)
“Gjennom deres tette samarbeid med Visit Bergen, utelivsbransjen, Bergen kommune og Avinor har messen satt av et helt «HavExpo-distrikt» der kjentfolk fra bransjen kan møtes til sosialt samvær.” Kilde: kyst.no.

Flere togavganger med Bergensbanen (Vestland)
“Bergensbanen øker antall togavganger fra Bergen mot Arna, Voss og Oslo fra 12. desember, opplyser Vygruppen.” Kilde: abcnyheter.no.

Region Stavanger søker Reiselivsdirektør (Rogaland)
“Spennende lederrolle innen reiseliv og destinasjonsutvikling. Region Stavanger er destinasjonsselskapet for Stavangerregionen. Frist: 10.10.2021.” Kilde: finn.no.

Innlegg: Reiselivet som politisk verktøy (Rogaland)
“En rekke utfordringer vil fylle den politiske agendaen i neste stortings­periode. Reiselivet i Stavanger og Rogaland kan være en del av løsningen.” Kilde: aftenbladet.no.


En bauta i Raumas reiseliv er gått bort (Møre og Romsdal) +
“Erling Kjølseth var en av initiativtakerne til de aller første planene om gondolen opp til Nesaksla for 60 år siden. Han var glad for å kunne få oppleve at prosjektet til slutt ble realisert, og var også hedersgjesten under åpningen av Romsdalsgondolen i mai i år.” Kilde: andalsnes-avis.no.

Hva med reiselivet etter pandemien? (Møre og Romsdal)
Ålesund: “#Braby2021 Gjenoppbyggingen av norsk reiseliv etter pandemien krever attraktive og bærekraftige reisemål. Men hvordan kommer vi dit?” Kilde: bypatrioten.com.

Sesongslutt på museet: – Til saman har 20.000 vore innom (M&R)
Surnadal: “Bøfjorden Sjøbruksmuseum avrundar sommaren 2021 søndag – med soddmiddag, nostalgiske idrettsglimt og trekning av sesongutlodninga.” Kilde: tk.no.

Regjeringa sikrar at Selje får etablert eit fast pilegrimssenter (Vestland) +
“Ein million kroner til Kystpilegrimsleia.” Kilde: fjt.no.

Gaularfjellet – Hestad rasteplass i ny drakt (Vestland)
“Onsdag 15. september opnar nye Hestad rasteplass langs Nasjonal turistveg Gaularfjellet.” Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Steffen (28) hentar både familie og arbeidsplass heim (Vestland) +
“Steffen Lisboa Iversen har køyrt både Kygo og Harald Rønneberg i båten. No hentar han eit vinnande konsept til Askvoll. .. Askvoll har dei siste åra hatt ei auke i turisme.” Kilde: firda.no.

Fotefar temareiser AS søker Turprodusent (Vestland)
“Fotefar temareiser arrangerer unike temareiser til Norge, Europa, Afrika, Asia, Nord- og Sør-Amerika. Historie- og kulturopplevingar står sentralt i reisene.. Frist: 30.09.2021” Kilde: finn.no.

Frode Rokne konstituert adm. direktør i Norway’s Best (Vestland) +
“Frode har fått reiseliv inn med morsmjølka. Han tek over leiarstillinga i eit av dei største reiselivsselskapa i landet, innanfor ein bransje som er hardt ramma av pandemien. Likevel meiner han det er lys i tunnelen.” Kilde: porten.no.

Nær 9 av 10 hotellrom belagt i Haugesund i sommer (Rogaland)
“Tall fra Benchmarking Alliance som Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert for Reiselivskunnskap, vises at hotellene i Haugesund hadde 88,1 % rombelegg i de tre sommermånedene.” Kilde: reiselivskunnskap.no.


Innlegg: Reiseliv og regiontilhørighet – 10 gode grunner (Møre og Romsdal)
“Det er utvilsomt store fordeler i et reiselivsperspektiv at Nordmøre forblir i Møre og Romsdal, og at vi fortsatt er en del av Fjord Norge som markedsfører Vestlandet mot det norske og utenlandske markedet.” Kilde: driva.no.

Foreslår 1 million kroner til Geitbåtmuseet (Møre og Romsdal)
“Regjeringspartiene Venstre, KrF og Høyre foreslår å gi 1 million kroner til Geitbåtmuseet i neste års statsbudsjett. Kystkultur er et prioritert område i den nye museumsmeldingen. Geitbåtmuseet i Halsa er en avdeling under Nordmøre museum.” Kilde: tk.no.

Innlegg: Store planer for nytt hotell i Selje (Vestland)
“Denne veka handsamar Stad kommunestyre nye hotellplanar for Selje sentrum. Investorane legg opp til eit gigantinngrep i strandsona.” Kilde: fjordabladet.no.

Turismen tok seg opp i slutten av sesongen med potensial (Vestland) +
“Det har vore ein noko utradisjonell sesong for reiselivsnæringa i Sogn. Sommarsesongen har blitt noko utvida, det har reiselivsbedriftene lagt merke til. – Denne marknaden var nesten ikkje-eksisterande på denne tida i fjor.” Kilde: porten.no.

Tar grep etter at Danskebåten glemte 60 passasjerer (Vestland)
“Det ble kaos i havnen onsdag, da 60 reisende ble forlatt i ventehallen av danskebåten MS «Bergensfjord». – Det er jo flaut og pinlig dette, sier Fjord Lines kommunikasjonssjef Flemming Hofmann Tveitan.” Kilde: ba.no.

Sidereventyret i Hardanger (Vestland)
“Eplene er i ferd med å modne på epletrærne som står i sirlige bratte rekker nesten ned til fjordkanten. Lenger opp i dalsiden, der epletrærne tar slutt, tar først bartrærne og så fjellene fatt. Dette er synet fra hybridbåten på Sidersafari på Hardangerfjorden.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vi trenger en godt belyst sak med gode analyser og utredninger (Vestland) +
Odda: “En rekke profilerte fordragsholdere står på scenen i kinosalen i Odda torsdag for å diskutere natur, miljø og reiseliv. Bakteppet er det omdiskuterte pendelbaneprosjektet til Rossnos.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Verdens første hydrogenferge ble Ship of the year (Rogaland)
“Norled -ferga MF Hydra, som går på riksvegfergesambandet Hjelmeland-Nesvik, gikk til topps i årets utgave av Skipsrevyens kåring Ship of the year.” Kilde: abcnyheter.no.


Ålesund har fått en ny attraksjon (Møre og Romsdal)
“Nå har Ålesund sentrum fått en ny attraksjon. Den flytende sjøsaunaen er på plass utenfor Thon Hotel Ålesund.” Kilde: bypatrioten.com.

Dedikert stilling til reiselivs- og markedsføringsarbeid? (Møre og Romsdal) +
Sunndal: “Mye turisme men ingen som jobber dedikert med dette i kommunen, var konklusjonen til Stig Rune Andreassen (uavhengig) i spørrehalvtimen. Han hadde forslag til en mulig løsning.” Kilde: driva.no.

Vil bygge klatresti i ny nasjonalpark: – Problematisk (Vestland)
“Regjeringen vil gjøre Europas høyeste sjøklippe (Hornelen) til nasjonalpark. Det kan sette en stopper for de lokale planene om å bygge Via Ferrata-rute opp fjellet.” Kilde: nrk.no.

Hestad rasteplass – i ny turistvegdrakt (Vestland)
Gaularfjellet: “I neste uke åpner nok en påkostet rasteplass på Nasjonale turistveger. Denne gangen er det turistvegen over Gaularfjell som får en ny oppgradering.” Kilde: bobilverden.no.

Fredrik (70) med turiststunt på Svanøy (Vestland) +
“Den gamle Flora-rådmannen Fredrik Gulbranson har funne trivsel i turisme. I to dagar denne veka er han vert for turistar på Svanøy.” Kilde: firdaposten.no.

Planar om underfjordsrestaurant og flytande basseng (Vestland) +
Balestrand: “På ein pressekonferanse onsdag fortalde hotelldirektør Sigurd Kvikne korleis han ser for seg Balestrand kan verta ein heilårsdestinasjon.  Han starta med å trekke dei historiske linjene som førte til at Kviknes Hotell vart bygt i 1913.” Kilde: firda.no.

Planlegg restaurant nede i Sognefjorden (Vestland)
“Kanskje kan Noreg snart få sin andre undersjøiske restaurant. – Dette vil bli ei arkitektonisk og kjenslemessig oppleving, meiner hotellsjefen.” Kilde: nrk.no.

Enorm pågang gjør at Robert og hotellet må ansette flere (Rogaland) +
Mosterøy: “Etter en god sommer for Utstein Kloster Hotell, ser drift- og hotellansvarlig Robert Raustein etter nye tilskudd i rekkene. – Jeg oppfordrer unge lokale folk til å søke.” Kilde: bygdebladet.no.


Opplevelsesfestivalen 23.-24. september – se program her! (Møre og Romsdal)
“I regi av prosjektet «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal» arrangeres det for 3. år på rad Opplevelsesfestival. Denne gangen arrangeres festivalen i Molde 23.-24.september og det forventes stor deltakelse og ståhei. Programmet kan du se her!” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Reiselivet fekk nye kundar, no må dei bli digitalt bråmodne (Møre og Romsdal)
“Reiselivsbedrifter som vel å ikkje bli med på den digitale utviklinga, gjer seg irrelevante. I verste fall kan dei miste kundane. Det meiner Eirik Norman Hansen, ekspert på digitalisering og teknologi.” Kilde: mrfylke.no.

Fjella i Hjørundfjorden bør bli nasjonalpark (Møre og Romsdal)
“Hjørundfjorden er ei perle for naturbasert turisme. I det ligg det også ein stor gevinst å få etablert ein ny nasjonalpark.” Kilde: smp.no.

Innlegg: Sunndal og turisme (Møre og Romsdal)
“Er vi Sunndal vill og vakker eller er vi Fossens rike? Forbedringspotensialet er i alle fall til stede etter mitt skjønn.” Kilde: auraavis.no.

Innlegg: Å investere i hotell i dag er eit tvilsamt prosjekt (Vestland)
“Selje Hotell Invest må gjerne ta pennen fatt og fortelje konkret kvar det eg har skrive, er tvilsomt eller feil. Det hadde vore så bra om det var det. Men ver så snill å ikkje bruke ordet utvikling i argumentasjonen!” Kilde: fjordabladet.no.

Aldri før har så mange teke båt eller bubil til Florø (Vestland) +
“Talet på båt- og bubilturistar i Florø blei rekordstort i sommar. – 2500 overnattingsdøgn totalt sett er vi strålande nøgde med, seier dagleg leiar Anita Eikevik i Florø Parkering.” Kilde: firdaposten.no.

Nye kompanjonger i Åkrafjorden Glamping (Vestland) +
“Åkrafjorden Glamping kunne ta imot sine første gjester i midten av juli. Allerede nå har daglig leder Kristian Fjæra fått med seg to nye kompanjonger – Celine Sandø Jessen og Mikael Mørkve Bjørnetun, begge bosatt i Odda.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.


1 av 4 vestlendingar skal på ferie til utlandet i haust
“Vi i vest er mest svoltne på å reise på ferie til utlandet i haust, viser ei undersøking Ipsos har gjort for Gjensidige denne veka.” Kilde: firdaposten.no.

Kjempevarden ferdigstilt (Møre og Romsdal) +
“Den gedigne varden som Stig Gribbestad har bygd på nordsida mot toppen av Hellandshornet er no ferdigstilt. .. eit skikkeleg fotoobjekt og landemerke.” Kilde: nordrenett.no.

Flytta hytta frå fjord til fjell. Med kranbil og hjullastar (Vestland) +
“Hytta på 2,5 tonn har stått både på Heradsplassen i Sandane sentrum.. No er ho frakta til sin endelege haldeplass. Saman med Olav Aabrekk etablerte (Marius Tenden) i år Gloppa trehytter. Konseptet er flyttbare og miljøvenlege hytter som står mellombels plassert.” Kilde: firda.no.

Skjolden Hotell – En gastronomisk suksess (Vestland) 
“Skjolden Hotells ganske nye eiere har pusset opp og satset på høyverdig gastronomi, noe de i den grad har lykkes med. Hotellet i dag fremstår som vestlandsfylkets mest spennende gastronomiske destinasjon.” Kilde: abcnyheter.no.

Talet på turistar som vil hit har sjudobla seg (Vestland) +
“Kinn og Kinnakyrkja blir stadig meir populær. På 9 veker i sommar tok 45 kyrkjevertar imot 3300 besøkande. Det er 1000 fleire enn i fjor.” Kilde: firdaposten.no.

Johannes drog med seg 30 Porsche-entusiastar på rundtur i Sogn (Vestland) +
“Ein Porsche-klubb frå Bergen booka Lærdalsøren hotell og det meste av overnatting i gamlegata denne helga. – Viser fram det flottaste eg veit.” Kilde: sognavis.no.

Odd Erik treng fleire tilsette (Vestland) +
“No er det god etterspurnad og aktivitet på hotellet, og det ser veldig bra ut framover. Det gjer at vi har behov for nye tilsette, seier hotelldirektør Odd Erik Gullaksen på Scandic Sunnfjord hotell.” Kilde: firda.no.

LO er urolege for tryggleiken på flyrute Oslo og Florø (Vestland)
“LO-leiar meiner usikre arbeidsvilkår skaper fare for tryggleiken på flyruta mellom Oslo og Florø. – Vanvitige påstandar, kontrar flyselskapet.” Kilde: nrk.no.

Widerøe åpnet rute fra Bergen til Færøyene (Vestland)
“Flyselskapet Widerøe åpnet fredag sin nye rute til Færøyene.” Kilde: hangar.no.

Forlenger kjøp av flyrute mellom Stord og Oslo (Rogaland)
“Samferdselsdepartementet har besluttet å videreføre det midlertidige kjøpet på flyruten Stord–Oslo ut året.” Kilde: hangar.no.

Markedsverdien av Preikestolen er hundre millioner kroner. Minst! (Rogaland) +
“Ved riktig bruk, kan markedsverdien av Preikestolen være hundre millioner kroner årlig – ja, kanskje en milliard. Men da må en tenke stort og bruke turistmagneten riktig. En må tenke større enn noen iskiosker og å få cruiseskip til Jørpeland, mener markedsføreren Kenneth Hansen.” Kilde: strandbuen.no.


Eivind forelska seg i bygget og vart investor (Vestland) +
“Den nyaste investoren i hotellet, Eivind Lund, trur at plasseringa høgt over Lustrafjorden potensielt sett kan lokka mange til hotellet når det står ferdig.” Kilde: porten.no.

Se, et cruiseskip i Vågen (Rogaland) +
Stavanger: “Torsdag dukket et sjeldent syn opp i Vågen. I toppåret 2019 la 242 cruiseskip til kai i Stavanger. Så langt i år har ti cruiseskip lagt til kai samme sted.” Kilde: aftenbladet.no.


En hilsen fra den nye markedssjefen i Visit Nordvest (Møre og Romsdal)
“Jeg heter Torill og er nyansatt markedssjef i Visit Nordvest, med kontorsted i Molde. .. Nå har jeg hatt min første uke i ny stilling og ser frem til å bli kjent med dere som nå er mine nye reiselivskolleger.” Kilde: visitnw.wordpress.com.

Gler seg over strålande omtale av hotellet (Vestland) +
“Hotelldirektør Siri Dalehaug og restaurantsjef Pål Gøran Pettersen gler seg over at dei får strålande kritikk for maten dei serverer, og opplevinga Skjolden hotell gir gjestane. – Me hentar dei beste folka.” Kilde: sognavis.no.

Dukka opp eit stort kunstverk i den vesle Vestlandsbygda (Vestland)
“I bygda Matre i Vestland fylke har det i løpet av to veker vokse fram eit stort veggmåleri like ved europavegen. .. Rogne trur kunsten blir ein attraksjon som vil få fleire til å stanse.” Kilde: tv2.no.

Bygger nytt skitrekk i Eikedalen (Vestland) +
“I Eikedalen i Kvam utenfor Bergen er byggingen av et nytt skitrekk i full gang. Men det er fortsatt ikke bestemt hva som skjer med stolheisen, som nok et år er ute av drift.” Kilde: friflyt.no.

Ap skal satse på Hardanger og reiseliv (Vestland)
“Arbeiderpartiet vil ha én prosent av statsbudsjettet øremerket kultur. Der bør kulturminnevern ha en sentral plass, ifølge førstekandidaten fra Hordaland. En nasjonal reiselivsstrategi med Hardanger som sentral del av satsingen er på beddingen.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Helikopterselskapet Fonnafly er konkurs (Vestland/Rogaland)
“Daglig leder og eier Sverre Underbakke i Fonnafly forteller at selskapet har blitt hardt rammet av coronakrisen, som gjorde at all turisttrafikk forsvant.”
Kilde: e24.no.

50.000 gikk til Preikestolen i august: – Det hjalp at grensene åpnet (R) +
“Besøkstallene til Preikestolen var bedre i august i år enn samme måned i fjor. 49.740 personer passerte telleren i august. I fjor var det 42.003.” Kilde: strandbuen.no.

Ny sykkelrute lanseres rundt Lysefjorden (Rogaland)
“Nå åpner elsykkel helt nye muligheter for oss som ikke er så spreke til å kunne ta turer som vi før ikke hadde sett syn på. Dette blir spektakulært og flott, sier Iselin Nybø, næringsminister og stortingskandidat.” Kilde: aftenbladet.no.


Innlegg: Bærekraftig reiseliv må bety mindre cruiseturisme
“Det er ingen grunn til å prioritere turister som forurenser mye og legger igjen lite.” Kilde: bt.no.

Innlegg: Trøhjelp for sykkelturisme (Møre og Romsdal)
“Tradisjonelt er det flate, vindfulle og ganske kjedelige landskap som lokker til sykkelferie. Men med trøhjelp frå elsykkelen kan fjordbygdene våre bli eit eldorado både for norske og utanlandske pedalturistar.” Kilde: nyss.no.

Gir seg som bestyrer på Vangshaugen etter rekordsommer (M&R) +
“Ingunn Talgø (75) har vært på KNT sitt staselige anlegg på Vangshaugen siden 14. juni. Nå er sesongen over, med tidenes besøkstall, og Talgø insisterer på at dette er siste sesong. – Det er på tide å la yngre krefter slippe til.” Kilde: auraavis.no.

Vestlandsforsking ser etter ny direktør (Vestland)
Sogndal: “Direktør ved Vestlandsforsking, Anders-Johan Almås, gir seg etter to år i stillinga. No er instituttet på leiting etter ein etterfølgjar med like stor glød for forsking.” Kilde: vestforsk.no.

May Lene måtte kutte halve staben – turistane dreg til nabofjorden (Vestland)
“Lokale miljøkrav gjer at cruiseturistane til May Lene i Flåm heller dreg til nabofjorden. Frå 1. januar neste år blir reglane ytterlegare stramma inn.” Kilde: nrk.no.

Margaret Hystads reiselivssatsing vokser (Rogaland) +
“Hun er tungt inne i lokalt opplevelse- og reiseliv. Sommersesongen har gjort Margaret Hystad optimistisk. Snart skal investoren rigge sitt nye hotell med julepynt. Før påske var Margaret Hystad og Viking Adventure klare til å dure i gang årets turistsesong.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Selger campingplassen. Får henvendelser fra inn- og utland (Rogaland) +
“Selger campingplassen i Skudeneshavn etter rekordsesong. Helt siden slutten av 1950-tallet har det vært drift av campingplassen like utenfor Skudeneshavn sentrum.” Kilde: h-avis.no.

Innlegg: Bærekraftig reiseliv må bety mindre cruiseturisme (Rogaland)
“Det er ingen grunn til å prioritere turister som forurenser mye og legger igjen lite.” Kilde: bt.no.

Innlegg: Høyre vil utvikle, ikke avvikle cruisenæringen (Rogaland)
“Sakte, men sikkert må vi erstatte mange av cruise­turistene med andre typer tilreisende.. Det pågår fremdeles en viktig debatt om fremtiden for turistnæringen i vår region, men den er på ingen måte lik tidligere diskusjoner.” Kilde: aftenbladet.no.

August

Korleis blir reiselivet i Møre og Romsdal i framtida?
“Møre og Romsdal fylkeskommune inviterer aktørar innan reiseliv, lokalmat, aktivitetar, festivalar, kunst, hotell, transport og andre opplevingsnæringar i Møre og Romsdal til opplevingsfestival i Molde 23. og 24. september.” Kilde: mrfylke.no.

Vi er med i toppen til Visitnorway også i år! (Møre og Romsdal)
“I 2020 hadde innhold fra Visit Nordvest meget gode tall på Visitnorway sine sider, og vi kan med glede registrere at vi i 2021 også er med å markerer oss på topplistene for søk på norske attraksjoner og aktiviteter i sommer.” Kilde: visitnw.wordpress.com.

No kjem hurtigruta tilbake til Hjørundfjorden (Møre og Romsdal)
“Hurtigruta går innom Urke i perioden frå 1. september og ut oktober. Neste år kan Urke feire 10-årsjubileum som vertshamn for hurtigruta. Det var hausten 2012 at første hurtigrute-anløpa på Urke var, og sidan har bygda blomstra som turistbygd.” Kilde: morenytt.no.

Innlegg: Hytteutbygging trugar fuglane – også på Sunnmøre (Møre og Romsdal)
“Kommunane Sykkylven og Stranda er populære stadar å byggje hytte. Folk ønskjer tilrettelagt tilgang til urøyvd natur. Dette er ein vanskeleg kombinasjon.” Kilde: nyss.no.

Her valde tyskarane å setja bubilen sin (Vestland)
“Våtedalen er kanskje mest kjend for geiter og særeigen natur. Det var ikkje det einaste desse tyskarane fekk oppleva på ferie.” Kilde: nrk.no.

Smilte breitt bak munnbindet: – Dette var ein god dag (vestland) +
Aurland: “Det var litt emosjonelt då «Mein Schiff 3» la til cruisekaien søndag. Det må eg berre innrømma, seier driftsleiar Jon Olav Stedje.” Kilde: sognavis.no.

Hardangervidda nasjonalpark 40 år (Vestland)
“Invitasjon til jubileumskonferansen “Hardangervidda nasjonalpark 40 år. Dato: 8. – 9. september 2021 i Eidfjord. Framleis mogeleg å melda seg på! Kilde: eidfjord.kommune.no.

Lager matfest på Bergen Matfestival (Vestland) +
“Nærmere 100 aktører er i sving for å skape Vestlandets største lokalmat-festival i Bergen 3. og 4. september. Til tross for et tøft år for mat- og drikkebransjen, er oppslutningen rundt Bergen Matfestival større enn noen gang.” Kilde: horecanytt.no.


Nå kommer stadig flere for å overnatte og spise (Møre og Romsdal) +
“Mange overnattinger og bespisninger har ført til en god sesong for Ragnhild Nisja på Nyheim Lodge, som begynner å bli ferdig med mange års oppussing.” Kilde: auraavis.no.

Ynskjer informasjon om villcamping (Vestland)
“Anne Rudsengen i Statens Naturoppsyn trur meir og betre informasjon kan vere løysinga på villcamping.” Kilde: nrk.no.

Framleis høgare utslepp utan cruiseskip..? (Vestland)
“Utsleppa av svoveldioksid er framleis høgt over målingane i 2019, i ei tid mest utan cruiseanløp. – Eg lurer framleis på kvifor det er slik, seier hamnesjef Tor Mikkel Tokvam.” Kilde: sognavis.no.

Tidlegare hotelleigar reagerer på høge prisar på Finse (Hordaland) +
“Ei natt på eit dobbeltrom på nyoppussa Hotel Finse1222 kan kosta frå 3900 til 6200 kroner. – Det ristar i grunnvollane til mitt gamle hotell.” Kilde: avisa-hordaland.no.

Konferansehotell ser lyst på høsten (Rogaland)
“Denne uken hadde Clarion Hotel Energy i Stavanger sin første skikkelige konferanse. Hotelldirektøren er svært optimistisk. – Vi planlegger julebord som før pandemien.” Kilde: e24.no.

Jøssingfjord Vitenmuseum nyt godt av gåveforsterkingsordninga (Rogaland) +
“Privat givar gav 2 mill. til vitenmuseet. Dermed plussar staten på med ein halv mill. Naturperla Jøssingfjord er i seg sjølv ein attraksjon. Jøssingfjord Vitenmuseum, inst inne i fjorden, blir dermed ein attraksjon i attraksjonen.” Kilde: dalane-tidende.no.


Beta-versjon av reiseplanleggeren er nå live
“Vi inviterer dere til å ta i bruk reiseplanleggeren og gi Fjord Norge innspill som vi kan ta med i det videre utviklingsløpet.” Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Få med deg Opplevelsesfestivalen 23.-24. september i Molde (M&R)
“I regi av prosjektet «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal» arrangeres det for 3. år på rad Opplevelsesfestival.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå kommer cruiseturistene (Møre og Romsdal)
“Endelig er vi i gang igjen. Det er godt at det rører på seg, sier Anita Nøring i Destinasjon Ålesund og Sunnmøre som ser frem til å hilse gjestene om bord Mein Schiff 1 velkommen til Ålesund lørdag.” Kilde: bypatrioten.com.

Stavanger kommune deler ut mer koronastøtte til næringslivet (Rogaland)
“Som et tiltak for å skape aktivitet for reiseliv og Stavanger sentrum er det foreslått å tildele 7 millioner kroner til STAS og Region Stavanger. Saken behandles i formannskapet i september.” Kilde: dagsavisen.no.

Europa-inspirert boutiquehotell er på vei til Langgata (Rogaland) +
Sandnes: “Etter å ha hatt minneverdige opplevelser på boutiquehoteller i Europas storbyer, ville eiendomsinvestor Jan Olav Knudsen skape det samme i Sandnes. Nå er hotellplanene klare, og prosjektet skal ut på anbud.” Kilde: aftenbladet.no.

Statsminister Erna Solberg åpner KNA Raceway (Rogaland)
Sokndal: “Søndag ettermiddag vil Statsminister Erna Solberg stå for den offisielle åpningen av KNA Raceway – Motorcenter Norway. I løpet av en times seanse vil Solberg bli gitt en omvisning av anlegget i tillegg til at Statsministeren får oppleve asfaltbanen på nært hold ved at hun får kjøre tre runder.” Kilde: reiselivskunnskap.no.


Innlegg: Den såkalte gondol-suksessen i Rauma (Møre og Romsdal)
“Rauma har tatt et langt skritt i retning samlebånd- og masseturisme, skriver Stein P. Aasheim i denne kronikken.” Kilde: utemagasinet.no.

Tar Fjord1 av børs – kjøpes opp av amerikansk selskap (M&R / V)
“Amerikanske Vision Ridge har satset på solkraft, billadere og skotsk laks. Nå fullfører de oppkjøpet av fergerederiet Fjord1 med skipsreder Per Sævik.” Kilde: e24.no.

Cruise-passasjerene kan gå fritt i land i Bergen (Vestfold) +
“Når «Mein Schiff 1» legger til Jekteviksterminalen torsdag klokken 11, er det 17 måneder siden siste store cruiseskip la til kai i Bergen.” Kilde: e24.no.

Spent på om Nordkapp-dommen vil påvirke parkeringsavgift (Rogaland) +
“Dommen fra Vestre Finnmark tingrett konkluderer med at Nordkapp kommune får medhold i at Scandic ikke skal få lov til å ta parkeringsavgift fra turistene på Nordkapplatået. Lysefjorden Utvikling AS følger spent med på denne dommen. Kan den få konsekvenser for innkrevingen av parkeringsavgift ved Preikestolhytta og Øygardstølen?” Kilde: strandbuen.no.


«MS Kong Harald» til kai etter dramatisk redningsaksjon (M&R)
“Hurtigruta «MS Kong Harald» gjekk til Molde for eigen maskin, etter å ha drive mot land utanfor Bud i Møre og Romsdal. Store styrkar var involvert i redningsarbeidet.” Kilde: nrk.no.

Topprangert på reisenettsted (Møre og Romsdal) + 
Kristansund: “Det renner inn med gode anmeldelser fra besøkende på Gripruta denne sommeren. Gripruta er inne i sin siste uke denne sesongen. Det går mot rekordår, i år også. – Vi har mål om å gjøre en god jobb uansett.” Kilde: tk.no.

Frykter masseoppsigelser på Flesland (Vestland) +
“Tillitsvalgte på flyplassen slår alarm. 100 taxfree-ansatte kan miste jobben dersom ikke permitteringsordningen forlenges. Tirsdag formiddag ble tillitsvalgte i taxfreekjeden Travel Retail Norway AS innkalt til møte med ledelsen.” Kilde: ba.no.

Nordiske Michelin-stjerner deles ut i Stavanger 13. september (Rogaland)
“Presentasjonen av Michelin Guide Nordiske land 2021 blir avholdt i Stavanger Konserthus 13. september.” Kilde: reiseliv1.no.

Her er vinnerne av Tour of Norway-konkurransen (Rogaland)
“Strandbuen fikk inn nærmere 100 bidrag til konkurransen om det mest kreative innslaget langs Tour of Norway-løypa.” Kilde: strandbuen.no.


Positiv trend for gondolbanene i sommer
“Nordmenn har lagt sin elsk på gondolbaner i sommer. Til sammen har vi brukt over 100 millioner kroner på å komme oss til fjells uten å gå.” Kilde: reiseliv1.no.

Det har vore ein topp sumar for oss (Møre og Romsdal) +
“I juli og august har det vore fullt på Trædal hotell og Turistsenter. Det har mellom anna vore mange motorsykkelturistar buande på Trædalsbakken. – Fleire køyrer Aursjøvegen med motorsykkel, seier Jostein Trædal.” Kilde: driva.no.

Staten vil ikkje sponse kyrkja før 1000-årsjubileet (Vestland)
“Fortidsminneforeningen søkte om tilskot til å restaurere Moster gamle kyrkje til tusenårsjubileet. Så snudde departementet og sa at det berre gjeld for Den norske kyrkja.” Kilde: nrk.no.

Før tok man bare bilder av fjellet. Så begynte noe å skje (Vestland) +
Gloppen: “Historien om turmål som går fra å være godt bevarte hemmeligheter til å bli verdenskjente attraksjoner, har gjentatt seg flere ganger i løpet av de siste ti årene. Er Eggenipa på samme vei?” Kilde: bt.no.

Åpner havgolfanlegg i Korshamn som den tredje i Norge (Rogaland) +
“Det første koronaåret rammet Korshamn rorbuer hardt, og daglig leder Åse Jorunn Kokaas måtte finne fram til nye aktiviteter som kunne lokke flere gjester.  – Jeg tviler på at noen av de andre er like spektakulære.” Kilde: strandbuen.no.


Innlegg: Den såkalte gondol-suksessen (Møre og Romsdal)
“Stein P. Aasheim : «Rauma har tatt et langt skritt i retning samlebånd- og masseturisme».” Kilde: rbnett.no.

Innlegg: Midsundtrappene skaper økt aktivitet (Møre og Romsdal)
“I løpet av få år har Midsundtrappene vokst til å bli en av de største turistattraksjonene i nye Molde kommune. Prosjektet startet som et folkehelseprosjekt, men har utviklet seg til å bli et populært reisemål.” Kilde: rbnett.no.

Statsforvaltaren er negativ til planene deira (Vestland) +
Gloppen: “Gründerane bak Påldtun, Veronica Hauge og Magne Ravnestad, har store planar om gardsturisme og vil difor byggje flytebrygge. Men det vil ikkje Statsforvaltaren ha noko av.” Kilde: firda.no.

Synfaring på Jølster Hotell (Vestland) +
Jølster: “Coop Nordvest held alle moglegheiter opne for framtidig bruk av hotellet — bortsett frå daglegvareutsal.” Kilde: firda.no.

Arbeider for fullt med Harastølen (Vestland) +
Luster: “Det gamle sanatoriet i Luster skal bli til Harastølen hotell og arbeidet med bygningen starta i vår. .. – Me jobbar framleis etter den planen, altså å opna hotell her i 2024.” Kilde: sognavis.no.

Politiet vil jage bort turistar som driv med villcamping (Vestland) +
“Politiet i Hardanger hadde torsdag ulike oppdrag i Odda og Tyssedal. Dei brukar hagar og slikt til toalett.” Kilde: h-avis.no.

«Reiseliv eller næringsliv – hvor vil Strand kommune?» (Rogaland) +
“Med reiselivsplanen til Strand kommune, vedtatt i kommunestyret i 2019, friskt i minne, hvor det skisseres flere strategier og tiltak, kan en lure på hva som skjer mellom slagene. Hva er egentlig gjort med tiltakene de siste to årene? spør Marius Bjørnør i dette leserbrevet.” Kilde: strandbuen.no.


Satser stort på bilutleie i vest (Vestland)
“Fjord Mobility utvider driftsområdet og går inn som lisenstaker for Avis Bilutleie i Bergen. Med satsingen følger et behov for rundt 50 nye biler i måneden – biler som selskapet ønsker å kjøpe lokalt.” Kilde: reiseliv1.no.

Thon Hotels søker en regional salgssjef (Vestland)
“Har du en genuin interesse for salg og motiveres av resultater? Thon Hotels søker for tiden en regional salgssjef med kontorplass i Bergen. Frist03.09.2021.” Kilde: finn.no.

Her kan Sandnes få nytt hotell med 250 rom (Rogaland) +
“Nye bygg i mellom fire og sju etasjers høyde er det som utbygger og arkitekter ser for seg kan bli et nytt hotell i dette svært sentralt beliggende kvartalet i Sandnes. – Vi ser for oss å investere rundt 400 millioner kroner i prosjektet, sier Jan Olav Knudsen i Oalsgata 1 AS.” Kilde: aftenbladet.no.


Hotellet kan få 23 rom til: – Akutt behov for meir plass (Vestland) +
“Stad hotell held fram med å vekse. Det er i alle fall det som ligg i korta om Vestkapp Eiendom AS får det som dei ønsker, nemleg å omregulere eit større område søraust for dagens hotell for å lage plass til femten nye hotellrom.” Kilde: smp.no.

Kulturminnefondet skal besøke Jølster hotell (Vestland)
“Torsdag 19. august får Jølster hotell stort besøk. ..  Vi ønsker oss også fleire søknader frå området og nyttar derfor høvet til å sjå nærare på nokre potensielle prosjekt, seier direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet.” Kilde: firda.no.

Preben måtte stenge restauranten (Vestland) +
“Dei neste ti dagane vil Gloppen Hotell halde restauranten stengd etter at ein tilsett testa positivt på korona. Hotelldirektør Preben Moen seier hotellet gjer alt dei kan for at smitten ikkje skal spreie seg.” Kilde: firda.no.

Hjelleflat sluttar i Norway’s best (Vestland)
“Solrun Hjelleflat har beslutta å fråtre stillinga si som administrerande direktør/CEO i Aurland Ressursutvikling AS (ARU)/ Norway’s best AS med umiddelbar verknad. Styret har konstituert CFO Frode Rokne som ny adm. dir., og vil starte prosessen med å tilsette ny CEO så snart som mogleg.” Kilde: nyereiselivsavisen.no.

Ulriksbanen – fortsatt usikker åpningsdato (Vestland) +
“Det gjenstår fortsatt noe arbeid før Ulriksbanen igjen er klar for å ta imot passasjerer. De nye gondolene, med plass til langt flere enn de gamle, ankom Bergen i midten av juni. Haugland ønsker at både stasjonene og restauranten på toppen skal være klargjort før de tar imot besøkende.” Kilde: ba.no.

Strand skal få ny reiselivsplan: – Håper Solspeilet blir brukt (Rogaland) +
“I disse dager starter Strand kommune med å revidere reiselivsplanen sin. Kunstner Stian Heimlund Skjæveland håper Solspeilet får større oppmerksomhet i lokal reiselivssammenheng.” Kilde: strandbuen.no.

Forumhotellet ny Thon Partner (Rogaland)
“Forumhotellet i Stavanger blir fra januar 2022 ny partner med Thon Hotels. Kjeden vil da ha totalt tre hoteller i byen.” Kilde: dfly.no.

Vil satse på reiseliv (Rogaland) +
Bryne videregåande skule: “Utdanningsvalget salg, service og reiseliv utdanner morgendagens reiseeksperter. Oskar Ramstad sin store drøm er å jobbe i hotellbransjen.” Kilde: jbl.no.


Nå blir det cruisetrafikk til Kristiansund igjen! (Møre og Romsdal)
“Denne uka blir det cruiseanløp til Kristiansund for første gang siden mars 2020. Ekspedisjonsskipet «World Voyager» skal anløpe Devoldholmen fredag morgen.” Kilde: ksu.no.

Ny trapperekord, og ny guide (Møre og Romsdal) +
“Midsundtrappene fekk i sommar ny rekord med 2.599 besøkande på eitt døgn. No er det også lansert ny lyd-guide for Midsund. Hilde Bergebakken i Masterplan Reiseliv 2030 for Molde og Aukra, opplyser at guiden for Midsund er laga av Voice of Norway (VON)..” Kilde: rbnett.no.

Hjelleflat sluttar i Norway’s best (Vestland)
“Solrun Hjelleflat har beslutta å fråtre stillinga si som administrerande direktør/CEO i Aurland Ressursutvikling AS (ARU)/ Norway’s best AS med umiddelbar verknad. Styret har konstituert CFO Frode Rokne som ny adm. dir..” Kilde: dfly.no.

Klart hvilken hotellkjede som skal inn i dette signalbygget (Rogaland)
“I mai ble det høye signalbygget på Tjensvoll solgt for mellom 60 og 80 millioner kroner. Nå er det klart at Thon Hotels tar over driften i det 60 meter høye landemerket på Forum-området.” Kilde: e24.no.

Vil bygge gedigent hotell – kommunen noe skeptisk (Rogaland) +
Sandnes: “Det er selskapet Oalsgata 1 AS som legger frem forslaget til Sandnes kommune. Det blir garantert debatt når de omfattende planene skal behandles.” Kilde: sandnesposten.no.


Dobler antallet hytter rundt skisenteret (Vestland) +
Harpefossen, Nordfjordeid: “Til nå har de brukt 600 millioner kroner på utviklingen. Neste trinn blir dobbelt så dyrt.” Kilde: estatenyheter.no.

Snart blir det aktivitet i hotellet: – Mykje spennande på gang (Vestland) +
“Dei har halde korta tett til brystet, men no kan eigarane av Eide’s Hotell i Høyanger dele ein etterlengta nyheit. – Målet er å opne restaurant no i haust, seier Idar Kollsete.” Kilde: sognavis.no.

Tom Cruise: Avlyser opptak i Norge (Vestland)
“Superstjernen Tom Cruise skulle etter planen filme i kommunene Sogndal og Aurland til høsten. Alle opptakene er nå avlyst. Det er uvisst om «Mission Impossible»-gjengen kommer tilbake i 2022.” Kilde: seher.no.

Slik skal Flåm få turismen på beina igjen (Vestland) +
“Tallet på turister som besøker Flåm har vært i fritt fall siden koronaepidemien startet. Nå legger de nye planer for å komme tilbake. – På tide vi får et spa.” Kilde: e24.no.

Vil ta tid i Flåm (Vestland)
“I Flåm reknar reiselivet med at vi kan sjå 2024 før turismen er attende på nivået før covid19. Solrunn Hjelleflat i Norways Best, seier til Bergens Tidende at ho er sikker på at turistane vil finne vegen attende til Flåm, men at det vil ta tid.” Kilde: nrk.no.

Nå kommer cruiseturistene tilbake: Alle fullvaksinerte (Rogaland) +
“Søndag 22. august kommer det første cruiseskipet på halvannet år til Haugesund. Neste år er det full fart for Karmsund Havn og destinasjonsselskapet. Alle om bord må være fullvaksinerte.” Kilde: h-avis.no.

Forslag om bobilparkering på ferjekaien på Tau (Rogaland) +
“Senterpartiet i Strand ønsker en plan for bobilsatsingen, og vil at kommunen skal vurdere å tilrettelegge parkeringsplassene på ferjekaien på Tau som oppstillingsplass for bobiler.” Kilde: strandbuen.no.


Folk fra hele verden kommer til den lille butikken (Møre og Romsdal) +
Eide: “Aner ikke hvordan de har hørt om oss. .. Vi merker at det er mye positivitet rundt det å handle lokalt, sier ekteparet Røynstrand om osteproduksjonen på Derinngarden.” Kilde: rbnett.no.

Denne bygda har levd av turister i mer enn 200 år (Vestland)
“Da nytt nasjonalt reiselivsmuseum skulle bygges, ble Balestrand et naturlig valg. Det er det mange gode grunner til.” Kilde: aftenposten.no.

Villcamping og bæsj i buskene irriterer (Vestland) +
” Laurdag kveld stod campingbilane tett på industrikaien i Gaupne. Like ved gjekk lokale turgåarar seg på ruer med fersk bæsj og dopapir. Det irriterer.” Kilde: sognavis.no.

Sel raftingverksemda si til Fjordguiding (Vestland) +
“I 2007 starta Jon Ivar Langøy Kystrafting og med base i Florø har han arrangert turar på kysten og i fjordane frå Måløy til Bergen. Rib-båten med plass til 12 passasjerar vert no ein del av flåten til Fjordguiding som er ein større aktør i bransjen.” Kilde: firda.no.

Melde først bilen stolen. .. fann den i ein foss (Vestland) +
“Nokre turistar på tur i Viksdalen trudde først dei hadde vore uheldige og fått stole bilen. Det synte seg at dei hadde vore uheldige på ein litt annan måte …” Kilde: firda.no.

No står mange livsverk i fare for å ryke (Vestland) +
Aurland: “Nok ein koronaprega turistsesong går mot slutten, og hausten er like rundt hjørnet. Ordførar i Aurland kommune, Trygve Skjerdal, fryktar at denne hausten og vinteren vil by på tøffe tider for næringslivet.” Kilde: porten.no.

Frå toppsommar til ein usikker haust (Vestland) +
“Flåm har vore avhengig av 95 % utanlandske gjester, og dei mista me over natta. No er me komne til ein ny normal der me vender alle steinar, endrar produkt, og prøver og gjere det beste ut av situasjonen.” Kilde: porten.no.

Tydeleg at nordmenn vil på tur (Vestland) +
“Det har vore ein hektisk sommar for Folgefonni Breførarlag så langt, og endå er det lenge att av sesongen. Hovudaktiviteten er guida turar på Folgefonnhalvøya, men kajakk har også vore populært i sommar.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Fire par giftet seg på Trolltunga i Hardanger (Vestland)
“Fire par giftet seg lørdag på det ikoniske fjellutspringet Trolltunga 1.100 meter over havet i Hardanger.” Kilde: nettavisen.no.

Det kan ta flere år før bransjen nærmer seg normalen (Vestland) +
“Det siste hotell- og utelivsbransjen vil ha nå er strengere tiltak dersom smitten ikke synker. – Vi har ikke rom for flere stengte dører og permitteringer. Det sier styreleder for NHO Reiseliv i Bergen, Terje Hansen. Han er også direktør for Scandic Neptun Hotel Bergen.” Kilde: ba.no.

Innlegg: Vi må vente på strategiplanen for cruisenæringen (Rogaland)
“Først må jeg si at jeg synes debatten om cruisenæringen har blitt alt for opphetet, og at det virker som at dette er noe som hentes fram når det er valgkamp.” Kilde: aftenbladet.no.


God sommar for gondolane (Møre og Romsdal / Vestland)
“Gondolane i Åndalsnes og Nordfjord hatt godt besøk i sommar. Dei fryktar ikkje det blir konkurranse om besøkande i framtida.” Kilde: firda.no.

Hardanger – en frieri-destinasjon (Vestland) +
“Draumen går i oppfylling. Både for dei som vil gifta seg på spektakulær stad og for dei som ser for seg Hardanger som aktuell destinasjon for brudlaupsarrangement.” Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Har kjøpt ni utesteder i Haugesund (Rogaland) +
“Rekom Group Norge gjør en storsatsning i Haugesund, og kjøper ni utesteder fra Inventum Gruppen. Selskapet har stor tro på byen, og ønsker å utvikle den til å være ledende innen kultur og uteliv.” Kilde: horecanytt.no.


Trur det kjem ei bølgje av utanlandske turistar (Vestland) +
Høyheimsvik, Luster: “Svein Arne trur det kjem ei bølgje av utanlandske turistar dei komande vekene. – Me ser bølgja allereie blant gjestane på campingen vår. Me treff Svein Arne Næss utanfor Viki Fjordcamping i Høyheimsvik. Campingen rommar 13 hytter og 17 bubil- og teltplassar.” Kilde: sognavis.no.

Fjellfolket har gitt Hotel Aurlandsfjord ein god andresommar (Vestland)
“Me har hatt ein veldig god juli månad, med ein oppgang på 34 prosent sett i høve til same månaden i fjor, seier Ingvild Åsvang, dagleg leiar for Hotel Aurlandsfjord.” Kilde: sognavis.no.

Universitetsmuseet i Bergen er Årets Museum 2021 (Hordaland)
“Universitetsmuseet i Bergen ble kåret til Årets museum 2021 onsdag 11. august under et arrangement på Oslo Museums avdeling Bymuseet på Frogner hovedgård.” Kilde: museumsforbundet.no.

Innlegg: Still krav om miljømessig oppdaterte skip (Rogaland)
“Vi er ikke lenger i en tid der lukrative konsept som gigantiske cruiseskip med tusenvis av passasjerer ikke skal tilpasse seg miljøet og omgivelsene rundt seg.” Kilde: aftenbladet.no.

Et unikt galleri som vi alle bør kjenne (Rogaland)
“Nå skal Kvitsøy sin kunst- og kulturhistorie bli mer synlig for folk flest. – Vi åpner på onsdag, sier Anders Olsen til Bygdebladet entusiastisk for at noe som til nå har vært litt gjemt skal løftes enda sterkere fram.” Kilde: bygdebladet.no.


Foreslår cruisenekt i juli (Rogaland) +
Stavanger: “I et forsøk på å komme næringen i møte rundt cruise-taket foreslår nå Rødt-Mímir å endre det. Som en del av forslaget nektes cruiseskip inn til byen i juli. Sjokkerende, sier opposisjonen.” Kilde: e24.no.

Strand kommune tjener bra på bobilturistene (Rogaland) +
“Drift av bobilparkering og gjestehavn i Jørpelandsvågen har i år vært en lønnsom geskjeft for Strand kommune. Besøket har så langt i år vært over 30 prosent større enn i samme periode i fjor.” Kilde: strandbuen.no.


Cruisebåter ventes til Ålesund i august (Møre og Romsdal) +
“Med forbehold om endringer i koronasituasjonen, er det duket for at cruisebåter med utenlandske gjester om bord igjen kan besøke Ålesund og Sunnmøre fra slutten av august.” Kilde: smp.no.

Ronja merkar korleis vindkraft slit i lokalsamfunnet (Vestland) +
Gaular: “Ho er redd turismen forsvinn viss turbinane kjem. Hjartesaka for mange skaut valkampen i gang i Viksdalen. – Heile bygda blir splitta. Ein merkar det er kaldt mellom folk, fordi det er eit så sårt tema.” Kilde: firda.no.

Nå lever hun av frukt og turisme i Hardanger (Vestland) +
“For fire år siden tok Therese Angel Mæhle (42) et ganske drastisk valg. Hun solgte leiligheten i Oslo og kjøpte et gammelt gårdsbruk med historisk sus ved Sørfjorden.” Kilde: aftenposten.no.

Dariusz planlegg utviding av Utsikten Motell (Rogaland) +
“Utsikten Motell på Hjelmeland fekk akkurat tid til å opna dørene før turistsesongen starta. Erfaringane så langt viser at dei har litt færre overnattingsgjester enn venta, men langt fleire restaurantgjester.” Kilde: strandbuen.no.

Hamrane Hyttefelt har hatt veldig lite besøk (Rogaland) +
“Jeg stresser ikke. Tvert imot har jeg hatt veldig god tid i sommer, sier Magne Jakob Bjørheim, innehaver av Hamrane Hyttefelt i Bjørheimsbygd. Han har hatt svært få gjester i sommer.” Kilde: strandbuen.no.


Straumkrise truar framtida for Geiranger (Møre og Romsdal)
“Om nokre år skal all trafikk på Geirangerfjorden skje med utsleppsfrie båtar. Men mangel på straum kan bli eit stort problem dersom bygda skal leve av turistar i framtida.” Kilde: nrk.no.

Sykkylven som sommarparadis (Møre og Romsdal) +
“Sykkylven seglar opp som ein populær turdestinasjon. Fjell, fjord og fager natur lokkar mange. No kjem og stadig nye tilbod for dei yngste.” Kilde: smp.no.

Fortvilar over turistar som tenner bål (Vestland)
“Skogbrannfaren er skyhøg og fleire kommunar har innført totalforbod mot eld. Likevel trassar mange forbodet. Campingeigar i Stryn er skremd. – Trur ikkje turistar veit kor farleg det er.” Kilde: nrk.no.

Turistane frå utlandet uteblir på Høiland Gard (Vestland) +
Årdal: “Tonje Tytlandsvik hadde ganske fulle ordrebøker før sommaren, men mange utanlandske gjester har avbestilt. Dei norske turistane sørger for at det likevel ikkje står tomt.” Kilde: strandbuen.no.

El-cruisebåt gjekk rett i kaia (Vestland)
“Den hypermoderne el-cruisebåten “Future of the Fjords” gjekk i ettermiddag rett i kaia i Undredal i Sogn. Ingen av dei 95 passasjerane blei skadde.” Kilde: nrk.no.

Satsa på sunn vegmat – det ville nesten ingen av kundane ha (Vestland)
“Per Hauge satsa på fersk og sunn vegetar- og veganmat då han pussa opp gatekjøkenet og kafeen. Men den maten ville nesten ingen ha og det meste gjekk i boset.” Kilde: nrk.no.

Har åtte cruiseskip på blokka (Vestland) +
“Reiselivet i Aurland står føre ein spennande og utfordrande haust. – Me har åtte cruiseanløp på blokka framover og håpar inderleg at turane vert gjennomførte, seier Jon Olav Stedje, driftsleiar i Aurland hamnevesen. – Utan meir aktivitet kan det bli tøft for mange.” Kilde: sognavis.no.

Prøver å holde hotellsenger varme med studenter (Vestland) +
Bergen: “Mye ledig kapasitet har fått flere hoteller i Bergen sentrum til å fri til studenter på boligjakt i leiemarkedet.” Kilde: ba.no.

Nye besøksrekorder for den lille kommunen Utsira (Rogaland) +
“Når høsten nærmer seg, går det mot roligere tider for de ansatte på ferja over til Utsira, men fortsatt er det mange turister som tar turen over til øykommunen.” Kilde: h-avis.no.

Preikestolen Camping: – Vårt beste besøksdøgn denne uken (Rogaland) +
“Besøkstallene er langt fra slik de vanligvis er for Preikestolen Camping. 2020 var et dårlig år. Dette året begynte enda dårligere, men har tatt seg noe opp. Denne uken hadde campingplassen sitt beste døgn så langt dette året.” Kilde: strandbuen.no.

Magma Geopark AS søker daglig leder (Rogaland)
“Vi søker ny daglig leder som kan være med å videreutvikle Magma Geopark AS og bidra til økt lokal verdiskaping.” Frist: 15.08.2021. Kilde: finn.no.


Bergen: – Nesten ikke til å tro (Vestland)
“Munnbindpåbud, registreringsplikt og dempet musikk er noen av tiltakene som venter bergenserne den kommende tida. – Det er en fantastisk innrømmelse av at det går an å t.enke kreativt i disse tider, mener bareier.” Kilde: borsen.dagbladet.no

Gjenreiste klassisk hotell i samarbeid med Snøhetta (Vestland)
” Hit kommer du bare med toget, til fots eller på sykkel. Den offisielle åpningsfesten for det restaurerte hotellet (Hotel Finse 1222) er 13.–15. august.” Kilde: dn.no.

Innlegg: Cruisetrafikken er et gode for hele regionen (Rogaland)
“Cruisediskusjonen i Stavanger er eksempelet på at et lite problem kan gjøres til et stort, uoverstigelig hinder.” Kilde: aftenbladet.no.

Glad for å bli oppdaga av norske turistar (Rogaland) +
“Det opnar for fleire gjester på helgebesøk framover. Janneke Wijgergangs og Martijn Bellemakers tok over Fossane Gard i Vormedalen i Hjelmeland i mai i fjor. Det betyr at dei ikkje har drive reiselivsverksemda. ” Kilde: strandbuen.no.

Hotell Jæren fikk et uventet resultat i fjor (Rogaland) +
“Hotelldirektør Mette Vigre er fornøyd med plusstall for fjorårets regnskap. Hotell Jæren var i drift i sju måneder.” Kilde: jbl.no.


Rekordresultat, fulle hotell og høge prisar (Møre og Romsdal) +
Molde: “Uvanleg stor etterspørsel i sommar gjer at prisane for hotellrom skyt til vêrs, og hotella ser no framover mot ein betre haust enn fjoråret.” Kilde: rbnett.no.

Innlegg: Mímirs lille navle (Rogaland)
“Mímir Kristjánsson later som om det var han som besluttet å flytte på cruiseskipene for to års tid siden. Men det er ikke riktig.” Kilde: aftenbladet.no.


Her vil Daniel skape tropisk surfemekka (Vestland) +
“Daniel Lira Figueiredo (35) har store planer om å skape utendørs surfe- og badeanlegg på Vassenden i Sunnfjord. Med seg på laget har han insta-hitten Jølstraholmen camping.” Kilde: ba.no.

Testar ut elbuss på turistruter: – Dette er framtida
“Gründeren frå Flåm har vore aktiv i det lokale reiselivet dei siste vel tretti åra. No tenkjer han grønt og framoverretta for verksemda Flåm Bilutleie AS. Tysdag testa han ein ny elbuss..” Kilde: sognavis.no.

Vidar har hatt sommerjobb som byvandrer (Vestland) +
“Postmannen Vidar Solvi har hatt byvandring i Odda denne sommeren. Et tilbud han har savnet i byen. .. Dette vi har drevet med nå er kanskje bare begynnelsen på noe mer, forteller han.” Kilde: ba.no.

Her er Haugesund nest-best i landet: – Overveldende (Rogaland) +
“Hotellnæringen lokalt gjør det svært godt, til tross for at store deler av landet sliter. Det takker de spesielt ett selskap for. – Vi har vært heldige med prosjektet på verftet hvor Aibel og Equinor samarbeider. – I tillegg har vi turistene som er på norgesferie.” Kilde: h-avis.no.

Verkshotellet blomstrer: – Noen veldig bra måneder (Rogaland) +
Jørpeland: “Verkshotellet har hatt veldig bra belegg de siste månedene. De fleste overnattingsgjestene er norske, men de siste ukene har de merket at det har kommet tyskere og dansker.” Kilde: strandbuen.no.

Sterkeste måned for Stavanger-hotellene på flere år (Rogaland)
“Nesten syv av ti hotellrom var utleid i juli. Så høye tall har ikke hotellene i regionen sett siden før pandemien. – Kjekt å se at norske turister finner veien.” Kilde: e24.no.

Refser cruise-taket: – Dreper en veldig sårbar næring (Rogaland)
“De borgerlige mindretallspartiene beskylder flertallspartiene for å ta livet av byens turistnæring gjennom cruise-taket. Kristjánsson (R) feller ingen tårer for dem: – Ikke alle næringer har livets rett.” Kilde: e24.no.


TV2: Tom Cruise kan komme tilbake til Norge
“Ifølge TV2 skal filminnspillingen av Mission Impossible 8 etter planen starte i september. Innspillingen vil muligens skje i Aurland i Norge.” Kilde: vg.no.

Professor: – Ei utruleg historie om gratis reklame (Møre og Romsdal)
“Jeanette Aurdal frå Ålesund har gjort suksess med gåveartiklar i tre. Mykje takka vere gratis PR frå den britiske kongefamilien, og eit instagram-fenomen på Sunnmøre.” Kilde: nrk.no.

Flere får ikke plass på omvisning (Møre og Romsdal) +
“Det kan være “fole vanskelig å holde en meter i en bunkers”. Kystmuseet opplever stor pågang og ønske om å delta på omvisninger de holder av Ergan Kystfort.” Kilde: rbnett.no.

Villcamping: – Stort problem (Vestland)
“Fulle campinger i Lodalen har ført til mye villcamping de siste åra. Nå jobber kommunen med å finne ut hva som kan gjøres for å stoppe det økende problemet.” Kilde: dagbladet.no.

Ho vil gjera Munthehuset til attraktivt reisemål, men.. (Vestland) +
“Gunvor Røkholt ynskjer løfta Munthehuset inn i framtida og gjera det til attraktivt reisemål. Fredingsplanar kan velta dei visjonane.” Kilde: sognavis.no.

Rasar mot kommunen etter parkeringskaos (Vestland) +
Årdal: “Den nye parkeringsplassen på Hjelle klarer ikkje ta unna eit stigande tal besøkjande. No reagerer reiselivsnæringa.” Kilde: sognavis.no.

Nye grep gir betre sommar: – Det har verkeleg slått an (Vestland) +
“Dei utanlandske turistane uteblir, men samarbeid og nytenking har likevel ført til ein betre sommar for Borgund stavkyrkje.” Kilde: sognavis.no.

Operagründarar ønskjer elektrisk turistbåt på Breimsvatnet (Vestland) +
Gloppen: “I sine villaste fantasiar ser Kollevåg for seg ein båt a la «Vision of the Fjords» i Flåm, på Breimsvatnet.” Kilde: firda.no.

2019: Årets hostell. 2021: Nedlagt: – En del av gamet (Vestland) +
“Gjestehuset i Bergen har kjempet seg gjennom pandemien, men tapte kampen. Nå er det prisvinnende gjestehuset nedlagt, og det er de ikke alene om.” Kilde: ba.no.

Haugesund kan ta cruise fra Stavanger (Rogaland) +
“Stavanger vil ha færre cruiseskip: – Da vil de skipene som får nei her sannsynligvis gå til Haugesund.” Kilde: h-avis.no.

Det nære og autentiske blir viktigere (Rogaland)
“Reiselivssjefen fra Rogaland mener pandemien har vist hvor omstillingsdyktige reiselivet er. Hun tror at flere nordmenn vil velge eget land fremover.” Kilde: nhoreiseliv.no.

Stadig færre velger å besøke Preikestolen (Rogaland) +
“Besøkstallene for Preikestolen fortsetter å falle i juli. 52.162 personer gikk til Preikestolen i sist måned. Det er over 15.000 færre enn i 2020 da 67.586 besøkte turistmagneten i den beste sommermåneden.” Kilde: strandbuen.no.

Kombibåten i Lysefjorden er stort sett fullbooket i sommer (Rogaland) +
“Kapteinen på MS «Lysefjord» er fornøyd med årets sesong så langt. – Det har vært bra og de som har vært om bord har storkost seg, sier kaptein Sven Osaland.” Kilde: strandbuen.no.


Aktiv ferie er den store vinnaren
“Sjølv om Vestlandet er feriefavoritten i sommar, ser det mørkt ut for reiselivsbedrifter som er avhengige av cruiseturistar. Norske turistar vil ha aktiv ferie i naturen.” Kilde: nrk.no.

Innlegg: Gondol-suksessen er helt etter planen (Møre og Romsdal)
“En milepæl for satsingen på reiselivet i Rauma ble passert denne uka. Romsdalsgondolen kunne registrere at 50.000 billetter er solgt for gondolbanen til fjellet Nesaksla.” Kilde: rbnett.no.

Innlegg: Nå har Sunndal sjansen (Møre og Romsdal) +
“Det er nesten overveldende å se besøket på Ekkertind, i Innerdalen og i sentrum. .. Nå har vi sjansen, mener jeg. Til virkelig å sette Sunndal på turistkartet i Norge.” Killde: auraavis.no.

Rampa er blitt en attraksjon i seg selv (Møre og Romsdal) +
“For noen uker siden åpnet den universelle gangstien for bruk på toppen av Nesaksla. Nå er den blitt et yndet fotopunkt.” Kilde: rbnett.no.

Jaktar på spektakulær natur – utset seg for stor fare (Vestland)
“Jølster: Turistar campar i rasfarlege område, trass fareskilt – skremmande, seier NHO Reiseliv.” Kilde: nrk.no.

Nysatsing i Eivindvik gjev framtidshåp: – travel juli (Vestland) +
“Ein ambisiøs gjeng frå Eivindvik sakna tilbod i bygda og ynskte å gjera noko med det. Pandemisommaren har ikkje drive dei vekk frå draumen.” Kilde: porten.no.

No lagar kommunen liste over «smittebesøk» (Vestland) +
“Dei siste ti dagane har personar som kort tid seinare testa positivt for korona vore innom turistplassar i Flåm og Gudvangen. Kommunen har difor sett i verk eit nytt tryggleikstiltak.” Kilde: sognavis.no.

Stort tysk cruiseskip ankommer Bergen i august (Hordaland)
“Etter halvannet år med tom cruisehavn er de første skipene klare for å innta Bergen. Da kan 2.000 coronabeskyttede cruisepassasjerer og mannskap gå i land.” Kilde: abcnyheter.no.

Akutt kokkemangel i Bergen (Vestland) +
“Kokkemangel tvinger flere restauranter i Bergen til å holde stengt i sommer. – Mange permitterte kokker har funnet seg andre jobber.” Kilde: bt.no.

Trolltunga autorisert som Nasjonal turiststi (Vestland)
“Vi er glade for at vi nå kan autorisere Trolltunga som Nasjonal turiststi, et verdenskjent ikon der naturens eget verk utgjør attraksjonskraften, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.” Kilde: abcnyheter.no.

I denne byen er hotellene så fulle at gjestene skal sove her (Rogaland)
“Ingen byer hadde så fulle hoteller som Haugesund de tre første ukene i juli. Og snart går to festivaler av stabelen. Da må festivallederne legge hodene i bløt.” Kilde: nrk.no.

Turistsatsning gir resultater i Stavanger (Rogaland)
“Tall fra Benchmarking Alliance viser at Stavanger-hotellene på nytt øker kapasitetsutnyttelsen for juli. Og romprisene er gode.. ..men gjester styrer etter værvarslingen.” Kilde: reiseliv1.no.

Spår mørkere dager for reiselivsnæringen i regionen (Rogaland) +
“Det er ikke bare koronaen som har skapt hodebry for Stavangers reiselivsnæring. Cruise-taket skaper nå harde fronter mellom politikere og turist-aktører. – Vi kan ikke ha en slik omkampskultur, sier Rødt-politiker.” Kilde: e24.no.


For tidligere nyheter se nyhetsbrevene i arkiv her 🙂

Tips en kollega om dette!