Siste reiselivsnytt fra Midt-Norge

European region of gastronomi Trondheim og Trøndelag 2022 
«Trondheim og Trøndelag er nå i godt driv for å bære tittelen European Region of Gastronomy 2022 (ERG) med stolthet. Fortløpende vil aktiviteter og nyheter bli presentert på deres hjemmeside.» Kilde: regjeringen.no,

Pilegrimsleden trenger mer arbeid med infrastruktur
«De siste årene har det vært en pilegrimsrenessanse i Norge som har bidratt til en stor økning i folk som bruker pilegrimsledene. Dette er bra for folkehelsen og gir vandrerne viktige natur- og kulturopplevelser. Men det er ikke bare positivt.» Kilde: nationen.no.


Frosta vil legge begrensninger på campingvogner 
«Et enstemmig formannskap på Frosta sa nei til å tillate villavogner på campingplassene. Det vil si større og mer huslignende vogner enn de som trekkes langs vegene.» Kilde: s-n.no.

Hjelper bedrifter som ble rammet av korona
«Frøya havfiskecamp er én av bedriftene som får støtte, når Frøya kommune deler ut sin koronapott på nesten én million. Her får du oversikten.» Kilde: froya.no.

Vil feire Norges høyeste fyr
«Sletringen fyr på Titran fyller 100 år i 2024. Det må markeres, mener Frøya kommune. Nå ber de Kystverket om å bli med på et løft.» Kilde: froya.no.


Skal gjøre slutt på app-kaos: Nå finner du «alt» på ett sted
«Nå kan du få elsparkesykkel, leiebil og buss på samme app i Trondheim. En åpenbart god idé, mener Transportøkonomisk institutt.» Kilde: nrk.no.

Eventyrpark tas ut av arealplan
Frøya: «Motstand mot planene for Jendorgråbjørn`s Familiepark førte til at prosjektet ble lagt på is. Nå tas parken ut av kommunens arealplaner.» Kilde: froya.no.


Natt på museet!
«Nå er det mulig å booke de første overnattingene på Trondheim kunstmuseum! Hver overnatting har plass til åtte gjester. Hver gjest får tildelt hver sin seng i Sovesalen, med en god og varm dyne og dynetrekk fra selveste Britannia Hotell.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Friluftsliv, formidling, foto og å formidle gode naturopplevelser?
«Oppdal Safari søker Guide og friluftsambassadør. Oppdal Safari har drevet med safari – og turguiding siden 1995, og er i dag en av de største aktørene i regionen.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Megleren om hotellinteressen: – Det tikker inn jevnt nå +
Oppdal: «Eiendomsmegler Olav Granheim regner med at samtlige 27 hotelleiligheter er revet vekk før bygget står ferdig. Fem år etter at det ble lansert, er 17 av 27 leiligheter i Skifer Signatur solgt.» Kilde: opp.no.


Opptur for reiselivet i høst: – Vi er svært optimistiske +
«Etter en rekordsommer får reiselivet ekstra fart inn mot høsten og vinteren. Erik Sæther møter OPP utenfor hotellet i en hverdag som har blitt travel igjen. Bak han går en av de stadig tilstrømmende gjestene ut fra hotellet.» Kilde: opp.no. 


Islandske Play starter flyruter fra Trondheim
«Det islandske flyselskapet Play etablerer direkteruter fra Stavanger og Trondheim lufthavn til Reykjavik, Island. Rutene starter opp i mai 2022.» Kilde: abcnyheter.no.

Tror vindkraftdommen også får følger for hytteutbygging +
«Dommen fra Høyesterett mandag vil føre til at både hytteutbyggere og vindkraftselskap må ta mer hensyn til samene, tror Karl Olav Mærk. Karl har vært sentral i motstanden mot vindkraft i Rennebu.» Kilde: opp.no.


Etter 25 år med fisketurisme er campen lagt ut for salg +
«Helt nede i sjøkanten på Austafjord ligger fiskecampen Angelcamp Austafjord.. For ett år siden døde eieren av fiskecampen på Austafjord. Nå håper sønnen at noen vil drive farens drøm videre.» Kilde: nt24.no.

Flyr lanserer to nye ruter fra Trondheim +
«Trondheim er en viktig by for oss og vi ønsker å utvikle Værnes videre fremover. Derfor lanserer vi to nye ruter denne uken, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Flyr.» Trondheim til Tromsø og til Alicante. Kilde: nt24.no.

I år kan du prøve en helt ny attraksjon på julemarkedet i Trondheim +
«Gjengen i Midtbyen har en god nyhet til alle uten høydeskrekk.» Kilde:

Godt i gang med forberedelsene til vinteren
«Om noen få måneder er alpinsesongen i gang, og Meråker Alpinsenter er godt i gang med forberedelsene til vinteren.» Kilde: s-n.no.


Stor oppslutning i Rørosregionen om Trøndelag som Europeisk gastronomiregion
«Destinasjon Røros har hatt gleden av å være vertskap for European Region of Gastronomy på Røros. Trøndelag er kåret til European Region of Gastronomy 2022, forkortet ERG, og det er første gang en region i Norge mottar denne utmerkelsen.» Kilde: retten.no.

Engasjement på folkemøte om hytter i Galåen +
Galåen: «Rundt 50-60 personer var til stede da planene til Steinar Skjerdingstad for Fruhaugen i Galåen ble presentert torsdag kveld. Han ønsker å regulere området på 375 dekar til bolig- og fritidsboligbebyggelse og drømmer også om en restaurant i området. – Prøver du å gi oss et hjerteinfarkt?» Kilde: fjell-ljom.no.

Turistattraksjon full av møkk: – Sauen gjør en viktig jobb +
Oppdal: «En perle for Oppdal er iferd med å bli ødelagt av saumøkk, mener hytteoppdaling. Sauene er avgjørende for at vi kan holde gravfeltet åpent, svarer kommunen. – Det har virkelig blitt et praktfull sted som Oppdal har all grunn til å være stolt av.» Kilde: opp.no.


Arctic Race of Norway til Nordland og Trøndelag
«Trøndelag Fylkeskommune ønsker å ta del i Arctic Race of Norway i 2022, og har bestemt seg for å tilrettelegge for at deler av neste års sykkelfest går gjennom fylket. Det betyr at Arctic race i 2022 vil gå gjennom Trøndelag og Nordland.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Busscharter med magre koronaår: – Nå ser vi sultne cruiseturister i det fjerne +
«Busselskapet med hovedkvarter i Levanger har fått to turistsesonger fullstendig ødelagt av pandemien. Omsetningen ble halvert i 2020, og forventet nedgang er enda større i 2021. – Vi gleder oss til neste år, sier daglig leder Hans Eirik Svepstad.» Kilde: nt24.no.

Strategisk og operativ ledelse av sterk merkevare innen reiseliv
«Din Tur AS søker direktør. Din Tur AS er et reiseselskap som er spesialisert på sjøfisketurisme langs vår unike kyst. Frist: Snarest.» Arbeidsted: Trondheim. Kilde: finn.no.

Innlegg: Endelig folkeliv og leven!
«I dag går startskuddet for en tre uker lang gjenåpningsfest i Trondheim. Sammen med kommune, frivillighet, kultur og næringsliv inviterer vi blant annet til gratis konserter, kultur- og idrettsarrangementer.» Kilde:

Væktarstua i Stugudal stenger dørene
«Væktarstua Hotell AS har meldt oppbud, og både kafé, restaurant og hotell stenger dørene. – Vi er både fysisk og mentalt utslitt, sier styreleder Helge Kvithammer.» Kilde: nearadio.no.

Ti år med Wenaas i heisen: Har gått 125 mill i overskudd +
Oppdal: «Feirer med åpning av ny heis 15. desember. .. Overskudd i ti år har gitt nesten like mye i overskudd som det skiheiseieren bruker på ny ekspressheis.» Kilde: opp.no.


Får millionstøtte: Lover sykkelfest i flere trønderske kommuner +
«Fylkeskommunen legger tre millioner kroner på bordet til arrangørene av det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway neste år. Men det var slett ikke bare jubel over arrangementet under fylkesutvalgets behandling tirsdag.» Kilde: namdalsavisa.no.

Rekordlang sesong gir tidenes campingår: – Eventyrlig +
«Koronaårene gir svært gode resultater for den kommunale campingplassen på Moan. Og de er ikke alene om rekorder i 2021.» Kilde: nt24.no.

Vil bygge opplevelsessenter til 70 millioner +
Agdenes: «Arne Jørrestol har i årevis jobbet for å realisere planene om et laksesenter. Målet er å tilrettelegge for etablering av et laksesenter for opplevelsesbasert turisme og sjørelaterte aktiviteter.. i ytre del av gamle Agdenes.» Kilde: avisa-st.no.

Vil gi Frøya et raskere og bedre båttilbud
«Axel Wold vil bygge Norges raskeste passasjerbåt og kjøre folk direkte mellom Frøya og Trondheim. – Kongstanken er å knytte Frøya nærmere Trondheim – og resten av Norge, sier Axel Wold.» Kilde: froya.no.

Turistinfo med Sara på Frøya ble en suksess
«Sara Meyer har fått mye besøk av turister i sommer. – Sara har vært en viktig suksessfaktor, sier Elin Karpinski Strandheim, leder for kultur og idrett i Frøya kommune.» Kilde: froya.no.


Bedre for Trøndelag i år +
“Trøndelag hadde 177.500 flere gjestedøgn i sommer sammenliknet med fjoråret. – Det gjør meg optimistisk.” Kilde: namdalsavisa.no.

Brannskader for mer enn tre millioner på sagbruksmuseet +
“Det blir nok vår før vi er ferdig.” Kilde: namdalsavisa.no.


Satser 10 millioner kroner på nytt hotell på Lund +
“Neste år åpner et nytt hotell i Namdalen, når den gamle skolen på Lund står klar til å ta imot gjester.” Kilde: namdalsavisa.no.


Sliter de med å få tak i nok folk
“Hotellbransjen måtte permittere nesten alle ansatte. Nå sliter de med å få tak i nok folk. .. Det er dessverre en mangel på arbeidskraft i bransjen, og det berører også oss. Spesielt merkes mangelen på kokker, sier Reidun Beate Thorsen ved Scandic Rock City i Namsos.” Kilde: nt24.no.

Emil (23) fra Scandic Nidelven til topps i VM for unge kokker
“Den talentfulle kokken ble første nordmann i historien til å vinne den prestisjefulle Jeune Chef Rôtisseurs-konkurransen i Paris.” Kilde: hsmai.no.

Orkland kan få nytt hotell +
“Orkland trenger et hotell som supplement til Bårdshaug herregård, ikke som en konkurrent. – Vi ser for oss to mulige plasseringer.” Kilde: avisa-st.no.

Sier ja til større ferge til øyrekka 
Frøya: “Fylket vil øke kapasiteten på ferga i øyrekka og øke kapasiteten i sommerhalvåret. – Vi er veldig godt fornøyd, sier ordfører Kristin Strømskag (H).” Kilde: froya.no.


Sliter de med å få tak i nok folk
“Hotellbransjen måtte permittere nesten alle ansatte. Nå sliter de med å få tak i nok folk. .. Det er dessverre en mangel på arbeidskraft i bransjen, og det berører også oss. Spesielt merkes mangelen på kokker, sier Reidun Beate Thorsen ved Scandic Rock City i Namsos.” Kilde: nt24.no.

Emil (23) fra Scandic Nidelven til topps i VM for unge kokker
“Den talentfulle kokken ble første nordmann i historien til å vinne den prestisjefulle Jeune Chef Rôtisseurs-konkurransen i Paris.” Kilde: hsmai.no.

Orkland kan få nytt hotell +
“Orkland trenger et hotell som supplement til Bårdshaug herregård, ikke som en konkurrent. – Vi ser for oss to mulige plasseringer.” Kilde: avisa-st.no.

Sier ja til større ferge til øyrekka 
Frøya: “Fylket vil øke kapasiteten på ferga i øyrekka og øke kapasiteten i sommerhalvåret. – Vi er veldig godt fornøyd, sier ordfører Kristin Strømskag (H).” Kilde: froya.no.

September

Trønderske bedrifter har fått mer enn en halv milliard i koronastøtte +
“555 millioner statlige kroner har holdt liv i mange trønderske bedrifter gjennom koronapandemien. Nå trappes koronastøtten ned. .. I løpet av koronapandemien har Røros Hotell mottatt 10,5 millioner kroner i koronastøtte..” Kilde: nt24.no.

Strålende fornøyd med nystartet bedrift +
Osen: “Signe Lillian og Jørn Nordmeland driver Nordmeland Gårdshotell. – Vi er ikke bare et stopp på veien, vi er målet til mange.” Kilde: fosna-folket.no.

Nå starter bygging av høyhus ved havna +
Ørland: “Det vil bli stor byggeaktivitet ved Ørland kysthotell framover. – Det er bare å stå på og ta litt risiko.” Kilde: fosna-folket.no.

Har valgt kunst som kler hotellet
Frøya: “Dronning Sonjas favorittkunstner og Norges fremste samtidskunstnere står bak utsmykkingen i restauranten på Hotell Frøya. Det er ikke tilfeldig.” Kilde: froya.no.


Jeune Chef 2020 og 2021 ble heltrøndersk
“Chaîne des Rôtisseurs har i helgen gjennomført to års kokkekonkurranse, Jeune Chef 2020 og 2021 ble slått sammen, og det var duket for tøffe konkurranser for unge kokker (under 27 år) i Paris.” Kilde: reiseliv1.no.

Kan pilegrimer bidra til stedsutvikling?
“NTNU deltar i et EU-prosjekt som tar for seg et tilsynelatende «svakt punkt» ved at stedene i tilknytning til pilegrimsledene ikke drar nytte av den jevne strømmen av passerende pilgrimer.” Kilde: oa.no.

Lover folkefest i Trøndelag +
“Lover folkefest i Trøndelag med verdens beste syklister neste år – hvis fylkeskommunen legger tre millioner kroner på bordet.” Kilde: namdalsavisa.no.

Sterk økning i antall reisende på Røros-Oslo (Trøndelag)
“Responsen på forbedringen i timeplanen har vært god, og vi ser en jevn salgsøkning for hver uke som går. På seks uker fra uke 32 i midten av august til uke 38 i september har kabinfaktoren på ruten økt med 75%..” Kilde: hangar.no.

Debatt om sherpatrapp (Trøndelag)
“Debatten om sherpatrapp rett opp på framsida av Allmannberget vekker debatt. Odd Nyberg mener folk ser problemer i stedet for løsninger.” Kilde: opp.no.


Rekordutleie av enkle hytter
Namdalen: “Leif Magnus Rogstad og kameratene i jaktlaget, har valgt seg enkel hyttestandard for jaktturen sin i Namdalen. .. Folk vil bort fra oppvaskmaskin og TV, sier utleier som nok en gang setter rekord.” Kilde: nrk.no.

Hotellkokkenes signaturretter: -Det beste Hitra har å by på +
“I sommer lanserte Dolmsundet hotell sin nye signaturrett «En smak av Hitra». Den har på kort tid blitt en suksess og over 500 tallerkener med det beste Hitra har å by på har blitt sendt ut fra kjøkkenet denne sommeren.” Kilde: hitra-froya.no.


Engasjert administrasjonsmedarbeider søkes – unik mulighet! (Trøndelag)
“Namsskogan Familiepark & Hotell er under stadig utvikling. De siste to sesongene har vært travle hos oss og vi skal nå styrke administrasjonen. Er du glad i å være pådriver og skape noe? Da er du riktig hos oss!” Søknadsfrist: 09.10.2021. Kilde: arbeidsplassen.nav.no.

Prisbelønte stab til Trondheim for å drive Havfruen (Trøndelag) +
Trondheim: “De driver en av Romanias beste restauranter – nå er de headhuntet til Trondheim: – Vi har veldig høye forventninger til dette teamet. Vi legger lista høyt, sier daglig leder, Tone Klomsten ved Havfruen.” Kilde: nt24.no.


Vinneren av Årets Lokalmatgründer er Vuku gårdsmeieri
Verdal: “Vuku gårdsmeieri kombinerer de gode råvarene fra egen gård med norske ystetradisjoner .. en meget god representant for utviklingen av det osteeventyret Norge har opplevd de siste 15 årene.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Inntektene til restauranten Fagn stupte i koronaåret +
Trondheim: “Etter flere måneder med stengte dører og permitteringer, er det full trøkk i lokalene til Fagn. Gründer Jonas Andre Nåvik (34) stortrives i sin nye rolle, og er sikker på ny millionsuksess.” Kilde: nt24.no.


Reagerer på stigmatisering av kjønnsroller. Slik svarer Destinasjon Røros
“Siri Beate Gellein la tirsdag ut et innlegg på sin private Facebook-side, der hun viser til Destinasjon Røros sin reklamekampanjer for henholdsvis jente- og gutteturer til rørosregionen. Tove Martens svarer på kritikken.” Kilde: retten.no.

Slik svarer skiheissjefen på priskritikken +
“Skiheissjef Arnulf Erdal er åpen for å se på nye prisløsninger, men mener kritikere ikke kan sammenligne prisene i Oppdal og Vassfjellet. Oppdal skiheiser har startet heiskortsalget, og kunder reagerer på det de opplever som høy pris.” Kilde: opp.no.


Innlegg: Hotell i øst ingen trussel for Midtbyen
Trondheim: “Hotellplanene på Falkenborg i Trondheim er neppe noen trussel for handel og vandel i Midtbyen.” Kilde: midtnorskdebatt.no.

Reagerer på reklame: – Utdaterte kjønnsrollemønster +
Rorøs: “Siri B. Gellein reagerer på Destinasjon Røros reklameartikler om aktiviteter for jenter og gutter på Røros.” Kilde: fjell-ljom.no.

Innlegg: En aktivitet for de få, eller for folk flest?
Oppdal: “Vi har et fantastisk skiområde med en flott beliggenhet her i Oppdal. I tillegg får vi ny heis i år, det er skikkelig stas. Men prisen da, Oppdal Skiheiser.” Kilde: opp.no.


Søndagsåpne butikker, gratis buss og gratis parkering +
Trondheim: “..Slik kan gjenåpningsfesten bli. Midtbyen har blødd gjennom pandemien. Nå sees det på hvordan sentrum skal få en ekstra dytt når det blir gjenåpningsfest.” Kilde: nt24.no.


Mener Trondheim mangler denne typen hotell +
“Britannia-direktør Mikael Forselius etterlyser mer bredde i hotelltilbudet i Trondheim.” Kilde: adressa.no.

Er usikker på om dette er klokt for byen +
“Østbyen i Trondheim kan få tre nye hotell. SVs Mona Berger er spesielt skeptisk til nye hotell på Falkenborg.” Kilde: adressa.no.

Vil skape yrende liv i gjestehavna
Mausund: “Odins Eiendom vil skru tiden tilbake til da det var yrende liv og mange gjester på gjestehavna på Aursøya på Mausund. Nå får de støtte fra næringsfondet.” Kilde: froya.no.


Heftig debatt om gondolbane til Våttakammen +
“«Halve» Trondheim vil vrake omstridte planer: – De skal bygge en turistfelle. Planer om gondolbane til Våttakammen har allerede skapt rabalder. Nå har 1000 innbyggere i Trondheim gitt svar på hva de mener bør skje med banen.” Kilde: nt24.no.

Røros kommunestyre om turistskatt: Dette er status nå +
“I budsjettbehandlingen i fjor bestilte kommunestyret en sak om turistskatt. Kommunedirektør Kjersti F. Jensås har levert og konkluderer med at det krever et omfattende og tidkrevende arbeid.” Kilde: retten.no.

Et slikt fly har ikke vært på Røros siden mars 2020 
“Røros lufthavn melder om at 679 passasjerer reiste over Avinor Røros lufthavn med rutefly i august 2021, det er en nedgang på om lag 70 prosent målt mot august i 2019, men opp ca. 30 prosent fra samme måned i fjor.” Kilde: retten.no.

Minskad nedskräpning i fjällen trots besöksrekord (over grensen)
“När fjälldestinationerna Lofsdalen, Vemdalen och Funäsfjällen satsade på en gemensam informationskampanj om fjällvett, lyckades de stävja skräpet trots besöksrekord i Härjedalens fjällområde.” Kilde: besoksliv.se.


Verdiskapingen av reiselivet har stor betydning for Ørland kommune
“Randi Wenche Haugen, styreleder ved Roret Ørland kulturforetak, og Hanne Falstad, daglig leder Ørland kulturforetak, har sendt inn dette leserbidraget.” Kilde: fosna-folket.no.


Michelin-utmerkelser til Trondheim
“I Trondheim ble Henrik Dahl Jahnsen, head sommelier ved Speilsalen på Britannia, er kåret til årets Michelin-sommelier (vinekspert). Credo, Fagn og Speilsalen en Michelin-stjerne fra tidligere. Nå har også Fagn fått utmerkelsen Bib Gourmand for bistroen i andreetasjen.” Kilde: nt24.no.


Innlegg: Oppdal så klart og masterplanen
“Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren utløste stor debatt i kritikken av masterplanarbeidet. Noen fakta var basert på en gammel nettside for Oppdal, og fikk da det svært dårlige inntrykket som jeg kommenterte, skriver van Ommeren i dette oppdaterte innlegget.” Kilde: opp.no.


Villaksen kan dø ut – slik skal den reddes
“Innsiget av villaks er halvert siden 80-tallet og kvaliteten har blitt dårligere. Nå legger regjeringen fram en rekke tiltak for å redde villaksen.” Kilde: nrk.no.

Over egg og stokk med reisende Edgar
“- Kommer du fra en reise med en gruppe jenter med livet i behold, er du god. Reiselivskongen Edgar Skjønhals fra Frøya flirer. Nå har humørbomben skrevet bok om sitt fantastiske liv.” Kilde: froya.no.

Høsttur til Røros?
“Nå har roen senket seg over Røros, men kanskje du skal ta høstturen i bobil til den verdensberømte byen. Alt er der, hele året.” Kilde: bobilverden.no.


Stor koronasmell for suvenirselgere: 45 millioner ble bare borte + 
“Svenn Tyrone Wiseth og kona Eva Holan Wiseth startet Nord Suvenir AS for 40 år siden. Bedriften fikk et brutalt møte med pandemien, og opplevde et fall i omsetningen på 80 prosent i 2020.” Kilde: nt24.no.

Innlegg: De kan skilte med ski, vandring og sykkel. Men de har ikke moskus
“Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren, kaster seg inn i debatten om slagordet Oppdal så klart og er meget kritisk til signalene som har kommet om revideringen av masterplanen.” Kilde: opp.no.


Da pandemien kom måtte han si opp mange ansatte, men nå..+
Hell: “Under pandemien ble hotellbransjen hardt rammet av restriksjoner og mindre reisende. Nå begynner hotellsjef ved Scandic Hell å se konturene av den nye hverdagen.” Kilde: nt24.no.

Trondheims beste områder for stisykling +
“Trønderhovedstaden har utallige fine sykkelstier på alle sider av byen. Her er også sykkelpark uten heis i Nilsbyen og planer om sykkelpark med heis i Vassfjellet 30 minutter fra sentrum.” Kilde: friflyt.no.


Skyver på gjenåpningsfesten
“Gjenåpningsfesten i Trondheim er skjøvet med to uker, opplyser kommunedirektør Morten Wolden under tirsdagens formannskap.” Kilde: nidaros.no.

Innlegg: Norske tog er fullstendig akterutseilt
“Togene mellom Trondheim og Oslo tar fortsatt omkring 6 timer og 45 minutter. Tilsvarende distanse i nærliggende land kommer seg på rundt fire timer.” Kilde: midtnorskdebatt.no.


En verden av luksus
“Hotelldirektør Mikael Forselius brukte et år på å reise og oppleve det beste innen hotellverdenen for å hente inspirasjon til renoveringen av Britannia Hotel.” Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Oppdalssola bør bevares uforandret
“..og benyttes som opprinnelig tenkt. Skaperen av Oppdalssola, nå avdøde Valdis Schønheyder, var tidligere leder av Oppdal kunstlag. Nå kaster kunstlaget seg inn i debatten om logoen.” Kilde: opp.no.


Vil legge ned Gaula natursenter så fort som mulig +
“Det handler da særlig det som går på markedsføring av turisme og reiseliv utover det som dreier seg om Gaula og laksenæringen, skriver rådmannen i..” Kilde: tronderbladet.no.

Er du den neste hotellsjefen på Hotell Frøya?
“Som hotellsjef-trainee vil du få mye ansvar. Sammen skal vi drive et hotell med høy standard og med mange muligheter framover. Du vil få tett oppfølging og opplæring. Frist: 19.09.2021.” Kilde: finn.no.

Når vil du rydde opp i anbudsrotet Hareide?
Røros: “Når vil Hareide sørge for at flyruten Oslo – Røros får den samme standard som andre ruter innenlands?” Kilde: retten.no.

Blir den nye stolheisen landets beste for frikjøring? +
Oppdal: “Den nye ekspressheisen til topps på Vangshøa i Oppdal gir effektiv tilgang til enorme frikjøringsområder – og heisen åpner i desember.” Kilde: friflyt.no.


Ville ikke være med da statsråden lanserte nytt hybridtog
“Tirsdag ble landets første hybridtog offisielt åpnet av samferdselsministeren. Fylkesordføreren i Trøndelag ville ikke være med.” Kilde: nrk.no.

Sprengt kapasitet på isolasjonshotell i Trondheim
“230 personer var tirsdag på isolasjonshotell i Trondheim, og over 30 står på venteliste.” Kilde: itromso.no.

Innlegg: Derfor ble det Oppdal smak av fjell
“Hvordan smaker fjell?, spurte Bård Jystad. Her får han svar av prosjektlederen om hvorfor navnet på matsamarbeidet i fjellregionen ble «Oppdal smak av fjell».” Kilde: opp.no.

August

Bobil- og campingvogn-salget har tatt helt av +
Bobilsenteret i Namsos: “Vi kjøpte inn 60 nye vogner – nå har vi kun seks igjen.” Kilde: namdalsavisa.no.

Røros kommune søker verdensarvkoordinator
“Vi har ledig en 100 % fast stilling som verdensarvkoordinator for verdensarvområdet Røros bergstad og Circumferensen. Frist: 20.09.2021.” Kilde: finn.no.


Innlegg: Pandemien åpner for store muligheter for reiselivet
“Kombinasjonen av endrede reiselivsmønster og sykdomsutbrudd over hele verden, er en stor mulighet framover. Reiselivsaktørene bør i løpet av kort tid utvikle flere tilbud og ta større del av en næring som er i sterk vekst.” Kilde: bladet.no.

Gullfeber i «Norges beste gullelv» – lista fullbookes på et kvarter
“Ikke i noen andre norske elver har det blitt funnet så store gullklumper som i Gisna. For dem som vil jakte nye rekorder der, er det om å gjøre å være raske.” Kilde: nrk.no.

Se! Et cruiseskip i Trondheim +
“Det er et sjeldent syn på Turistskipkaia i Trondheim søndag. Et internasjonalt turistskip ligger til kai.” Kilde: adressa.no.

Innlegg: Oppdal så klart!
“Oppdalssola og slagordet «Oppdal så klart» må brukes mer, ikke mindre. Det mener Bård Jystad, mangerårig næringskonsulent og leder for næringshagen.” Kilde: opp.no.


Fantastiske råvarer fra Trøndelag
“Jeg har tatt med meg det beste vi har å tilby fra Trøndelagskysten. Det sier kokk Thomas Borgan. Denne uka står han på Trøndelags stand på havbruksmessa AquaNor i Trondheim.” Kilde: trondelagfylke.no.

Evakuerer gjestene på Bergstadens Hotell
Røros: “Like etter klokka 21 kom det melding om sterk røyutvikling på kjøkkenet ved Bergstadens Hotel på Røros. Et branntilløp skal ha blitt slukket, men det meldes fremdeles om stor røykutvikling.” Kilde: nearadio.no.

Vil opprettholde statusen som nasjonalparkkommune +
Midtre Gauldal: “Forollhogna nasjonalpark ligger blant annet i deler av Midtre Gauldal.” Kilde: tronderbladet.no.


Innlegg: Ski-VM trenger et sterkt destinasjonsselskap
Tanja Holmen, tidligere reiselivsdirektør i Trondheim: “VM på ski er helt avhengig av et sterkt og fremoverlent destinasjonsselskap .. Det haster derfor med å tilføre Norges nest største kongressby midler slik at selskapet som jobber på vegne av alle, kan få de musklene og den kraften som må til.” Kilde: midtnorskdebatt.no.

Familieaktiviteter og unike overnattinger slo an i sommer
“En rekke trønderske reiselivsaktører melder om en svært god sommer, selv sammenlignet med rekordsommeren i fjor. Familieaktiviteter og unike overnattinger slo spesielt godt an.” Kilde: frostingen.no.

Ga grønt lys til hotell i Trondheim
“Onsdag gikk ti av bygningsrådets elleve medlemmer inn for å sette i gang detaljregulering for bygging av hotell på tomta som ligger mellom Svartlamon og Dora.” Kilde: nidaros.no.

Oppdalssola kan forsvinne i ny masterplan +
“Per Lund foreslår å skrote oppdalssola, men måtte humre da han oppdaget at den dukket opp i presentasjonen han, Stein Mellemseter og Harald Sundseth hadde laget om masterplanarbeidet.” Kilde: opp.no.

Klart for Oppdal fjellmaraton
“Slik blir årets utgave av det populære fjelløpet i Oppdal, i år også med deltakerrekord til tross for koronarestriksjoner.” Kilde: utemagasinet.no.


Tapte nesten to millioner i fjor – bedre i år +
Åfjord: “Stoksund Seapark tapte nærmere to millioner i omsetning i 2020, men august i år har vært «bedre enn normalt».” Kilde: fosna-folket.no.


Blir sjef for ski-VM i 2025: – Tiårets sjanse
Trondheim: “Næringslivstopp Berit Svendsen skal styre skuta for å etablere det som har som mål å bli en heidundrende og nyskapende folkefest.” Kilde: nrk.no.

Klart for gigantmesse i Trondheim – venter over 20.000 besøkende +
“Hoteller over hele byen har vært fullbooket i flere måneder. – Viktig å vise vi kan få til dette uten store katastrofer, sier arrangøren. .. Tirsdag åpner messen Aqua Nor dørene i Trondheim Spektrum.” Kilde: nt24.no.


Skal kåre «Årets midtnorske kokk»
“Nå inviteres det til «Årets midtnorske kokk». Den skal kåres i forbindelse med storhusholdningsmessen Meny 2021 i Trondheim i slutten av september. Konkurransen er åpen for alle faglærte kokker med fagbrev fra Midt-Norge.” Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: Forslaget til kystsoneplan truer viktig reiselivssatsing
“Reiselivsaktørene på Jøa – inkludert Jan Tranaas ved Jernaldergården «Janheim» på Tranås – mener de vil miste sitt grunnlag for satsing på naturbasert reiseliv om forslaget til kystsoneplan går gjennom.” Kilde: namdalsavisa.no.

Innlegg: Svar til innspill fra reiselivsaktørene på Jøa 
“Reiselivsaktørene på Jøa bør tenke at «nye ting må ha lov å skje dei og», slik Olav Duun ville ha sagt det.” Kilde: namdalsavisa.no.

Nå har Terje parkert bussen for godt +
“Tusenvis av namdalinger har en eller annen gang vært passasjer hos Terje Trones i Namdalslinjen. Og turene har omfattet alt fra en reise mellom to stoppested i Namsskogan til turer til reisemål over det meste av Europa. Nå har han kjørt sine siste passasjerer.” Kilde: nt24.no.

Flere politikere ønsker hotell på denne tomta +
Trondheim: “Hotellplanene på Nyhavna like ved Svartlamon i Trondheim er skalert ned. Nå skal politikerne avgjøre om detaljreguleringen kan starte.” Kilde: adressa.no.

Walter forlenger sesongen på Titran
“Walther Hakkebo har brukt sommeren til å fortelle Titranhistorie til turistene. Nå åpner guiden på Stabben fort opp for omvisninger også i høst.” Kilde: froya.no.

Gir seg som hytteverter på Snøheim +
Oppdal: “Ekteparet har vært verter for fjellfolk helt siden flaggskipet ble gjenåpnet i 2012.” Kilde: opp.no.


Koronapermisjon førte Britannia-kokk Olav hjem +
Grong: “Mens han sto og laget middag til laksefiskerne i Namsen, tikket beskjeden inn om at han var permittert fra jobben på Britannia. Det har ført til et nærmere samarbeid mellom kokk Olav Svarliaunet og Jørem gård.” Kilde: nt24.no.

Moskussafari har fenga nordmenn i sommar
“Nordmenn har for alvor fått opp auga for moskussafari. Ein av aktørane seier interessa er meir enn tredobla sidan i fjor. – Det har blitt litt galskap.” Kilde: nrk.no.


Knallår for namdalsk reiseliv +
“Namdalen er blitt godt besøkt i sommer. Namsskogan familiepark melder om skyhøye besøkstall, mens Langnes camping i Grong notert seg sitt beste år etter 30 års drift.” Kilde: nt24.no.


Rekordsommer for flere reiselivsbedrifter +
“Flere overnattingssteder på Innherred har vært fullbooket i hele juli. Blant hotellene som har hatt rekordbesøk er Scandic Stiklestad, som har hatt tilnærmet fullt belegg i hele juli. – Turte ikke håpe på at det skulle gå så bra.” Kilde: nt24.no.

Knallår for namdalsk reiseliv +
Langnes Camping: “Denne campingen har hatt sitt beste år på 30 års drift.” Kilde: namdalsavisa.no.

En hær av besøkende ga gode tall +
“Stiklestad  er strålende fornøyde med 22 prosent økning på daglige sommertilbud med Vikingsommer.” Kilde: innherred.no.

Starter konsert-selskap på Røros +
“..etablert Røros Konserter, et selskap som skal gi Røros og Fjellregionen et større tilbud innen musikk og arrangementer med tanke på både sjanger og publikumsgrupper. – Vi vil gi Rørosregionen konsertopplevelser som ikke finnes her fra før, forteller daglig leder Thomas Ryjord.” Kilde: nt24.no.


Melder om en svært god sommer i Trøndelag
“Flere trønderske reiselivsaktører kan skilte med gode tall for sommeren 2021. – Resultatene har ikke kommet av seg selv.” Kilde: mn24.no.

Innlegg: Fra fjøs til glamorøs
“Målet er å skape en destinasjon, forteller Lysklett, som allerede er godt igang med å realisere drømmen. Hun har tatt utgangspunkt i gårdstradisjoner hun selv er oppvokst med, og det er de opplevelsene hun ønsker å dele med gjestene sine.” Kilde: avisa-st.no.


Selger campingplassen etter 25 år +
“Erling Trygve Severinsen har bestemt seg for å selge Stiklestad camping: – Folk fra hele landet er interessert i å kjøpe, så er det er litt spennende.” Kilde: nt24.no.

Bobilturister kan ha lagt igjen millioner
Røros: “Bobilparkeringen på Øra har blitt svært godt besøkt i sommer. Anslag Røros IL har utført, tyder på at turistene har lagt igjen flere millioner kroner til næringslivet i Røros så langt.” Kilde: retten.no.

Da månedsrekorden ble knust +
Oppdal: “I juli slo Quality Hotel Skifer alle rekorder og havnet på nesten 10 millioner kroner i omsetning. Det er 2 millioner over den gamle månedsrekorden, ifølge hotelldirektør Michael Thomson.” Kilde: opp.no.


Fredet sagbruk – levende museum i Namsos
“Spillum Dampsag & Høvleri i Namsos er et kjempestort levende museum. Nå er sagbruket fredet av Riksantikvaren. – Det sikrer vårt unike anlegg for fremtiden. Dette er et kvalitetsstempel.” Kilde: kulturarv.no.

Nå kommer cruiseturister til Trondheim
“Torsdag 19. august ventes cruiseskipet World Voyager å legge til kai i Trondheim. Det blir Trondheims første cruisebesøk siden mars 2020, skriver Trondheim havn.” Kilde: nidaros.no.


Med Atlanterhavet på dørstokken
“En smak av Middelhavet, et glimt av Skagen og en følelse av Tolkiens Hobbit-tun. Hvem sa at Trøndelag ikke kan være eksotisk?” Kilde: vi.no.

Vi trenger ikke Topcamp når vi har 15 bønder som eiere +
“Mandag ble det kjent at en stor kjede vil kjøpe opp campingplasser i Trøndelag. Det er foreløpig uaktuelt på Øysand.” Kilde: tronderbladet.no.

Hotellsjefen etter rekordsommer: – Ungdommene reddet oss +
Oppdal: “Hotellsjef Erik Sæther ved Oppdal Turisthotell gir teamet av unge sommervikarer mye av æren for at de har klart å ta unna arbeidet gjennom tidenes hotellsommer.” Kilde: opp.no.


Settes på kartet med Smaker fra Øyriket
“Innovasjon Norge mener at samarbeidet Smaker fra Øyriket, virkelig vil sette Frøya og Hitra på kartet som lokalmatregion. – Positivt for turister og lokale, sier Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.” Kilde: froya.no.


Mener lokalmat bidrar til økt verdiskaping i regionen +
“Gjør Trøndelag til en attraktiv destinasjon i Europa. Nå skal arrangøren vurdere om den desentraliserte matfestivalen i Trøndelag skal fortsette neste år.” Kilde: nt24.no.

Inn på den europeiske menyen +
“Trøndelag og Namdalen har mye å by på når det gjelder mat. Så mye at i 2022 er Trøndelag matregion utvalgt som European Region of Gastronomy (ERG), sammen med den spanske øya Menorca. – Jeg vil si til alle namdalske småskalaprodusenter: Fram med brystkassa.” Kilde: namdalsavisa.no.

Brynhild sluttet i museumsjobben og satser på landhandel +
“Med utsyn over hele Overhalla og halve Namdalen finner vi Tødåsen landhandel. I helga er det møteplass for små og store i forbindelse med åpen gård og Trøndersk matfestival i Namdalen.” Kilde: nt24.no.

Har gjort prestegården til historisk perle, ølbryggeri og campingplass +
“I sju generasjoner fra 1851 har familien Dille eid den tidligere prestegården i Fosnes. Et besøk på prestegården hos Solveig og Åge Ivar er som en kulturhistorisk tidsreise med aner helt tilbake til den gangen man ofret til andre guder.” Kilde: nt24.no.

En eventyrlig campingsesong +
Langnes Camping, Gring: “Etter å ha hatt en vanvittig god sesong i fjor, trodde ikke Per Arne Lynum at det kunne toppes. Men årets campingsesong har slått alle rekorder.” Kilde: namdalsavisa.no.

Bekymret eier er redd kjedene presser ham ut av campingkampen +
“Geir Arthur Kalseth på Koa Camping..  Mindre campingplasser i Trøndelag er redde for å bli presset ut av markedet når selskapet Topcamp nå kikker etter oppkjøpskandidater i Midt-Norge. … Fremtidens camping kan preges av kjeder som tilbyr hotellstandard på campingplassene.” Kilde: innherred.no.

Landets største festival: 200 syklister inntar bygda +
Oppdal: “Syklister fra hele landet kommer i helga til Oppdal – og sykkelfestivalen er den største i sitt slag i landet. Kommende helg .. arrangeres nemlig Oppdal sykkelfestival for andre året på rad.” Kilde: opp.no.


Visit Namdalen forsterker laget og ansetter traktorpikene-grynder +
“Grynder Ine Kristiansen Bye Rossetnes har de siste årene jobbet for både Traktorpikene AS og i barnevernet. Til høsten skal grongningen være med å utvikle Namdalen som reisemål.” Kilde: nt24.no.

I normalår er kapasiteten sprengt +
“..en gjeng som ønsker å gjøre en tusen år lang tradisjon kjent for innbyggerne i byen … Og resten av verden. – Pilegrimsferd i Trondheim har lange røtter, sier Ingeborg Collin. Hun er daglig leder på Pilegrimsgården, og tar imot Nidaros sammen med prosjektleder for «Pilegrimsbyen Trondheim», Tor Inge Eikrem.” Kilde: nidaros.no.

Laget musikkfest for flere tusen
Frøya: Det ble solgt over 3000 billetter til de åtte arrangementene under årets Frøyafestival. Årets festival er en av de mest vellykkede, og koronatiltakene kan ha vært med på å endre festivalprofilen for alltid.” Kilde: froya.no.


Måla hakekors ved tysk familie si rorbu
“Familien Menz meiner tagginga like ved rorbua deira er laga av nokon som prøver å stemple dei som nazistar.” Kilde: nrk.no.


Hotelldirektør beskylder Adressa for klikkhoreri
Mikael Forselius, direktør ved Hotell Britannia i Trondheim: “Det skaper store ringvirkninger når ting blir tatt helt ut av sammenheng.” Kilde: kom24.no.


Erna fikk smake Li-bab i Namdalsteltet +
“Ikke nok med at Fredrik (18) fra Lierne har ansvar for en egen stand under Trøndersk Matfestival i Trondheim – han fikk også besøk av statsminister Erna Solberg, som skrøt av Liernes signaturrett. – Er det reinkjøtt som er i denne? Det er ikke bjørn, altså?” Kilde: namdalsavisa.no.


Trondheim og Trøndelag utpekt som European Region of Gastronomy 2022
“Trøndelag og Trondheim vil gjennom tittelen European Region of Gastronomy bidra til et mer komplett bilde av Norge som reiselivsdestinasjon.” Kilde: business.visitnorway.com.

Skal løfte fram trøndersk mat og opplevelser
“Trøndelag er den første norske regionen som kan smykke seg med tittelen Europas gastronomiregion. Fredag fikk de første bedriftene i Trondheim beviset på sin sertifisering.” Kilde: nidaros.no.

Besseggens tøffe veslebror har vorte for populær
“I mange år var fjellet Knutshøe fast hekkeplass for kongeørn. Men nå har turistane tatt over.” Kilde: nrk.no.For tidligere nyheter se nyhetsbrevene i arkiv her 🙂

Tips en kollega om dette!