Siste reiselivsnytt fra Sørlandet

Kick Off Norwegian Travel Workshop 2022
«25. oktober inviterer Visit Sørlandet til Kick off for NTW (Norwegian Travel Workshop) 2022, på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand fra klokka 11.30-14.30. .. Vertskapsbyen for selve arrangementet er Kristiansand, men vårt mål er å benytte denne fantastiske muligheten til å selge hele Agder/Sørlandet.» Kilde: usus.no.

Tror på ketchupeffekt etter utfordrende korona-år for reisebyrå +
Kvinesdal: «OK Reiser måtte tilpasse seg i koronatiden, men nå er reiselivsbransjen på vei opp igjen, og Kvinesdal-selskapet har stor tro på vekst og gode tider.» Kilde:  avisenagder.no.


Den Lille Dyrehagen med dobbelt besøk +
«Dyrehagen har hatt dobbelt så mange på besøk i høstferien i år sammenlignet med i fjor. I løpet av to uker med høstferie, passerte Den Lille Dyrehage én million kroner i omsetning. Daglig leder Terje Jensen er strålende fornøyd med resultatene..» Kilde: austagderblad.no.

Youtuber besøkte Flekkefjord – se den flotte videoen +
«Youtuberen Tone Sabro besøkte Flekkefjord i sommer og laget et reiseinnslag om Flekkefjord og Hidra på kanalen sin.» Kilde: avisenagder.no. Du kan se reiseinnslaget her


Tidenes rekordsommer på sørlandet
«Fra 2020 til 2021 var det en nasjonal reiselivsoppgang nasjonalt på hele 15 prosent. Og sørlandsfylket Agder har reiselivet og overnattingsbedriftene en ekstra god grunn til å smile bredt etter årets sommermåneder.» Kilde: thetravelinspector.no.

Nå satser de på Tvedestrand +
«Hovedaktørene bak det omstridte hyttefeltet på Åstø i Tvedestrand har all grunn til å gi tommel opp etter salget til Simen og Olav Gjelstad. .. de punget ut 21,5 millioner kroner for området som er regulert til hele 86 hytter.» Kilde: austagderblad.no.

Nå er det gitt grønt lys for oppstart av dette hyttefeltet +
«Risør kommune har gitt Østebøneset Utvikling AS rammetillatelse til å begynne arbeidet på det nye hyttefeltet Breibuktlia. Det skal bygges til sammen 17 enheter. Hver enhet er på 90 kvadratmeter og har fire soverom.» Kilde: austagderblad.no.

Hvordan skal Risør feire sine 300 år? Disse to vil ha dine innspill +
«I 2023 feirer Risør 300 år som by. Det skal bli en feiring gjennom hele året. Hva som skal skje, vil kultursjef Anna Stina Næss og ordfører Per Kristian Lunden ha deg med på å bestemme.» Kilde: austagderblad.no.

Stadig flere bruker høstferien på å bli skremt
«Det kom sterke reaksjoner på skrekkfilm-tema i Dyreparken. Likevel ble det besøksrekord. – Det var nesten 10.000 flere som besøkte oss i høstferien i år enn i fjor.» Kilde: nrk.no.


Overnattingsstatistikk Agder sommeren 2021
«Agder hadde flere gjestedøgn sommeren 2021 sammenlignet med sommersesongen “normalåret” 2019.» Kilde: usus.no.


Han vil ha flere lavstandardhytter ved Skarvann +
Risør: «Ola Husaas og Skarvann aktivitetspark søker å utvide hyttekonseptet fra 12 til 20 hytter. ..det er ikke snakk om prangende verk. De skal være av enkleste sort – uten innlagt vann.» Kilde: austagderblad.no.


Turistbussane tilbake på Revsnes Hotell +
Bygland: «Det har vore ei veldig krevjande tid for heile reiselivsbransjen under pandemien. På Revsnes Hotell på Byglandsfjord er turistbussane endeleg tilbake, men det er framleis lite utanlandske turistar som finn vegen til hotellet.» Kilde: setesdolen.no.

Dyreparken får kritikk: – Det er grotesk
Kristiansand: «Småbarnsforeldre reagerer på at skrekkfilm-aktige figurer vandrer rundt i Dyreparken i Kristiansand. .. Under «skumle dager» har Dyreparken delt de forskjellige aktivitetene inn i tre nivåer, basert på hvor skumle de er.» Kilde: nrk.no.

Delte ut over 1 million kroner i korona-bidrag +
Flekkefjord: «Formannskapet i Flekkefjord tildeler covid-19 kompensasjon til syv bedrifter og enkeltmannsforetak. Maritim Fjordhotell og Grand Hotell får mest av den drøye million Flekkefjord kommune har til utdeling denne gang. De to hotellene tildeles 270.000 kroner hver.» Kilde: avisenagder.no.


Wizz Air tapte rettssak mot fylkeskommune
«Agder tingrett har avvist Wizz Air sitt søksmål mot Agder fylkeskommune.» Kilde: nrk.no.

Mice to be back – Møtebyen på M&I Europe Autumn 2021
«I slutten av september deltok Møtebyen Kristiansand på M&I Europe i Kroatia der vi fikk gjennomført over 50 møter med innkjøpere fra MICE-markedet i Europa. Det er stor interesse for Kristiansand og spesielt fra de andre nordiske landene.» Kilde: usus.no.


Ny USUS partner: AnglerPilot
«AnglerPilot tilbyr høykvalitets fiskeguiding, kurs og opplæringog har erfaring og kompetanse i både fisketurisme, akutt medisin mm. Her forteller eier og gründer Ryan Marchese mer om virksomheten. Velkommen i nettverket!» Kilde: usus.no.

Ny USUS partner: Kristiansand Havn IKS
«Kristiansand Havn er en av landets viktigste havner og innehar en sentral plass i det nasjonale transportnettet. Her forteller markedssjef Mathias Bernander litt mer om virksomheten. Velkommen i nettverket!» Kilde: usus.no.


Åpner ny restaurant med alt fra kortreist gourmetmat til vafler +
Sirdal: “Champagnen ligger til kjøling i splitter nye kjøleskap, og den kortreiste maten er hanket inn. Den nye restauranten Slottet på Sinnes i Sirdal kan bli en attraksjon i seg selv og et turmål for hyttefolket.” Kilde: avisenagder.no.


Dresinrekord også i sommer + 
Flekkefjord: “Dresinbanen går opp og ned, men det gjør ikke interessen for den. Turistattraksjonen i Flekkefjord blir bare stadig mer populær. Neste år kan det bli el-motor og glamping i tillegg!” Kilde: avisenagder.no.

Tid for oppussing på Grand: Skal skinne til julebordsesongen +
Flekkefjord: “I disse dager foregår det et omfattende arbeid på fasaden på Grand Hotell i Flekkefjord. Grand Hotell skal skinne før julebordsgjestene inntar hotellet til det som forhåpentlig blir en fullbooket julebordsesong.” Kilde: avisenagder.no.

Ber kommunen si stopp til hytteutbygging +
“Leder i Naturvernforbundet i Agder, Peder Johan Pedersen, mener Lindesnes kommune må stanse hytteutbygging med tanke på fremtidige generasjoner.” Kilde: l-a.no.


Opna El-sykkelsystem til 1 mill. i Setesdal +
“Valle-ordførar og styreleiar i Setesdal regionråd, Steinar Kyrvestad, klypte snora for El-sykkelprosjektet Setesdal E-bike torsdag.” Kilde: setesdolen.no.

Hoveodden: Vi går fra campingplass til destinasjon +
Arendal: “Et flertall i bystyret går inn for å åpne for regulering til fortsatt camping på Hoveodden. Nå skal forslaget på høring.” Kilde: geita.no.

September

Webinar idag: Hvordan jobbe med mat og bærekraft 
“I forbindelse med Miljøuka i Kristiansand denne uken, inviterer vi til webinar med bærekraft på agendaen. Tema for Miljøuka er bærekraftig mat og vi setter samme tema på agendaen for webinaret. 30. september 12:00 – 13:30.” Kilde: usus.no.

Ferietilbud for barn og unge i høstferien
“I uke 40 (4.-8. oktober) er det høstferie i Kristiansand. I løpet av uken finnes det flere aktiviteter og arrangementer som barn og unge kan bli med på.” Kilde: kristiansand.kommune.no.


Nå rekker jeg ikke å svare alle telefonene +
“Resepsjonist Rita Eigeland på Grand hotell i Flekkefjord opplyser at alle plasser for middagsservering er fylt opp for i kveld.” Kilde: avisenagder.no.


Hovdestøylen rustes opp, høyfjellshotellet rives +
Hovden: “Høyfjellshotellet blir mest sannsynlig revet. På eiendommen tenker vi å bygge leiligheter, forteller Sørli. I desember 2020 meldte Fædrelandsvennen at Andersen Holding og Hovden Alpin Resort hadde undertegnet en intensjonsavtale om å stifte et felles selskap som skal eie og utvikle Hovdestøylen.” Kilde: fvn.no.

32.000 kunder bare i juni: – Jeg er spent på neste sommer +
Risør: “Terje Henriksens utesteder i Strandgata var fylt til randen gjennom sommeren. Nå er han spent på om trykket på sørlandsturismen forblir like høyt når pandemien ebber ut.” Kilde: austagderblad.no.

Planlegger ny sykkelfest i Kristiansand +
“Slik så det ut ved Vabua på Lund da Kristiansand første gang var målby for sykkelfesten. Nå ønsker Tour of Norway en ny folkefest i Kristiansand.” Kilde:

Tre tigerunger født i Dyreparken
Kristiansand: “I dag har den sibirske tigeren Boonya født tre unger i Kristiansand dyrepark.” Kilde: nrk.no.


Ønsker tre badstuflåter i Kristiansand +
“Kommuneadministrasjonen foreslår at det legges til rette for etablering av ikke mindre enn tre badstuflåter i Kristiansand. .. «I Kristiansand opplever man at interessen for å få på plass et badstutilbud er stor.” Kilde: fvn.no.

Slottet i Sirdal åpnes snart +
“Slottet er bygget i begynnelsen på Hønedalen i Sirdal. Budsjettet har vært på på 30 millioner kroner.” Kilde: fvn.no.


Filminnspilling med Visit Norway starter denne uken
“Kampanjen skal rette seg mot et internasjonalt publikum og skal ha fokus på hvor viktig det er å ta seg ferie, og da spesielt etter pandemien. Kampanjen skal ha en humoristisk twist med å dra på ferie til Sørlandet.” Kilde: usus.no.

Vår unike kystkultur og kystlinje på film
“Vi vil vise skjærgården med uthavner og fyr, bading og båtliv og opplevelser knyttet til kysten og havet – hele året. Derfor ble det i sommer produsert film fra de to kulturhistoriske båtrutene MB Øya og MB Høllen, og en film på Bredalsholmen fartøyvernsenter.” Kilde: usus.no.

Top Gear Frankrike til Sørlandet i høst
“Denne høsten kommer Top Gear Frankrike til Sørlandet for å filme. Filmcrewet skal innom en god del lokasjoner på Sørlandet for å spille inn det populære tv-programmet.” Kilde: usus.no.

Slottet i Sirdal åpner i høstferien +
“Slakter Albert Idsøe og kokk Andreas Myhrvold jobber nå med menyer som skal lokke sirdøler, hyttefolk og andre gjester til den nye fjellbistroen i Sirdal.” Kilde: aftenbladet.no.


Vi gjentar Sørpasset-suksessen
“I sommer kunne togpassasjerer hoppe av og på med Go-Aheads Sørpasset. Nå blir det mulig å ta en fleksibel ferie på skinner også i høstferien.” Kilde: reiselivskunnskap.no.


Tyske Frank har feriert i Lindesnes i 45 år +
“Frank Kirste fra Køln har vært i Lindesnes opptil flere ganger årlig. Helt siden han var fire år har Frank Kirste reist fra Køln til Lindesnes på ferie. -Tatoverte fyret på armen.” Kilde: l-a.no.


Høstkampanje gjennom Amedia
“15.september er oppstarten av vår høstkampanje for høstferien (uke 40-41). På denne kampanjen har vi sammen med Amedia sitt innholdsbyrå laget en innholdssak som skal stimulere til økt besøk på Sørlandet i høstferien.” Kilde: usus.no.


Kan starte arbeidet med de flytende hyttene i Gjerstad +
“Trehyttene AS, som drives av Jens Trydal og Åse Kristine Mæsel Trydal, har nå fått godkjent søknaden om igangsettelse av de to hyttene de skal bygge på Lundvann i Gjerstad.” Kilde: austagderblad.no.

Aldri før har så mange tatt turen til Den Lille Dyrehage +
“2021 så langt har blitt et rekordår for Den Lille Dyrehage både med omsetning og besøk. .. Vi har nå hatt fire år med gode og spennende nyheter, og da går besøkstallene oppover. Det tenker vi også å fortsette med..” Kilde: austagderblad.no.

For 75.000 kroner kan Risør nå få en dagsturhytte +
“Risør kommune ønsker å lage en såkalt “Dagsturhytte” i Risør – og for kun 75.000 kroner får vi et anlegg til en million – om politikerne vil. Et prosjekt ledet frem av Sparebankstiftelsen SR-bank.” Kilde: austagderblad.no.


Bærekraftig reisemål Arendal og Kristiansand – hvor er vi?
“Merket for Bærekraftig reisemål er et verktøy for reisemål som ønsker å jobbe langsiktig og fokusert med bærekraft i reiselivet, og her følger en kort status på arbeidet så langt.” Kilde: usus.no.

Kristofers festival gikk med underskudd – ber kommunen om hjelp +
“Mini-festivalen «Risørvibber» gikk med over 90.000 kroner i underskudd. Nå søker de kommunen om hjelp via såkalt underskuddsgaranti.” Kilde: austagderblad.no.

Møtebyen Kristiansand er i full sving igjen
“Etter en periode med tilnærmet full stopp i møte- og kongressmarkedet begynner det heldigvis å løsne, og her er en oppdatering fra Møtebyen Kristiansand på aktiviteter framover.” Kilde: usus.no.

Vil du bidra til å sikre fremtidig rekruttering til reiselivet?
“Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) har fått en ny yrkesfaglinje; Salg, service og reiseliv. Linjen handler om å utvikle kommersiell forståelse ved å tilpasse og skape salgs-, reiselivs- og serviceopplevelser.. Skolen søker nå aktuelle bedrifter for utplassering av praksiselever.” Kilde: usus.no.


Techpoint Travel 2021 nærmer seg..
Kristiansand: “Etter 8 år med Norwegian Digital Travel Conference er det tid for fornyelse, og den nasjonale reiselivskonferansen slår seg nå sammen med suksessen Sørveiv Tech og etablerer en helt ny konferanse og et nytt partnerskap – og blir Techpoint. 22.september.” Kilde: usus.no.


Vi må bli enda mer digitale
“Digital innovasjon skjer raskt, og den skjer på tvers av bransjer. Derfor er næringslivskonferansen Techpoint og Techpoint Travel en av årets viktigste konferanser for norske reiselivsbedrifter.” Kilde: reiseliv1.no.


Japanere og amerikanere blir gjerne helt fascinert når de kommer hit
“Det er historisk sus over Boen Gård – herregården som er bygget rundt sørlandsk laksefiske.” Kilde: abcnyheter.no.

Galtesund viste seg fra sin beste side for turistene +
“Galtesund viste seg fra sin beste side da cruiseskipet med tyske turister og TV-team om bord seilte inn til Arendal fredag morgen.” Kilde: geita.no.


Populær bobilplass reddet – foreløpig
Lillesand: “I dag kunne den populære bobilplassen på Kokkenes i Lillesand vært stengt, men den ble reddet i Plan- og miljøutvalgets møte tirsdag. Men det skjedde ikke uten bestemte krav.” Kilde: bobilverden.no.


Kristiansands spisesteder inviterer til matkupp
“Spis ute-Uka i Kristiansand er tilbake. I år arrangeres restaurantfestivalen fra mandag 6. til søndag 12. september.” Kilde: horecanytt.no.

Nå kommer cruiseturistene
“Tirsdag kommer de første cruiseturistene til Mandal siden koronaen brøt ut. Cruiseturisme er en av satsningene i det nye havnesamarbeidet.” Kilde: l-a.no.

August

Her vil de ha akvarium og ny kanal +
Kristansand: “Mulighetsstudien for Lagmannsholmen viser lav bebyggelse for blant annet opplevelsesbasert næring, regnskogakvarium nærmest Kilden og studenthybler i siloen. I 20 år har Alf Flørnes planlagt regnskogakvarium. Nå presenterer han sammen med arkitektene i Asplan Viak store vyer for byutvikling..” Kilde: fvn.no.

Nå kommer cruiseturistene +
Mandal: “Tirsdag kommer de første cruiseturistene til Mandal siden koronaen brøt ut. Cruiseturisme er en av satsningene i det nye havnesamarbeidet.” Kilde: l-a.no.


Sommerkampanje med over 1 million visninger
“I begynnelsen av juni var filmteam fra Amedia på Tregde Ferie i Mandal for å produsere film og artikkel til sommerkampanje. Kampanjen ble kjørt i lokale medier i hele Norge nå i sommer og hadde totalt over 1 million visninger.” Kilde: usus.no.

Høstkampanje – Sørlandet synlig i Fjell og Vidde
“Sørlandet synlig i Fjell og Vidde, Norges desidert største magasin med tanke på friluftsliv. Fjell og Vidde sendes adressert ut i et opplag på 172.000, og magasinet har i snitt 376.000 UNIKE lesere pr. utgivelse.” Kilde: usus.no.

Nesten utelukkende positive tilbakemeldinger +
Tvedestrand: “Roger Kvernvik Syversen har lagt sin første sesong med drift av Glampingplass bak seg. Så gjenstår det å se om det blir noe av neste år også. – Det har vært over 300 gjester. Vi var fullbooket i hele juli, og langt inn i august, sier han fornøyd.” Kilde: austagderblad.no.

Avventende til å putte mer penger inn i Magma Geopark +
“Magma Geopark ønsker en årlig driftsstøtte på 100.00 kroner fra Flekkefjord kommune. Nærringssjefen foreslår at politikerne holder seg til en årlig driftsstøtte på 40.000 kroner.” Kilde: avisenagder.no.


Rekordsommer for turisme i Agder
“Aldri før har Sørlandet hatt flere turister i juli enn i år. Det bekreftes av tall fra veitrafikken og mobilnettverkene. Selv om de fleste tilbragte sommeren hjemme også i fjor, økte trafikken enda mer i sommer.” Kilde: nrk.no.

Høstens tema-webinarer er klare
“I januar startet vi opp med månedlige tema-webinarer, oftest med gode case fra spennende bedrifter og god tid til å stille spørsmål og diskutere temaet etterpå. Disse webinarene ble veldig populære, så sett av datoene eller meld deg på høstens webinarer allerede nå.” Kilde: usus.no.

Techpoint 2021 – Vi sees 22.-23. september!
“Det er viktig nå at vi i reiselivet møter andre bransjer og lærer av hva andre næringer har gjort i forbindelse med digitalisering.” sier Bente Holm og Innovasjon Norge Reiseliv. Kilde: facebook.com/techpointtravel


Spennende partnerskap med AI:Hub etablert
“Vi har nå inngått et spennende samarbeid med AI:Hub, som har til formål å avmystifisere kunstig intelligens og hjelpe bedrifter til å forstå, teste og ta i bruk ny teknologi.” Kilde: usus.no.

Ønsker destinasjonsdebatt i Risør +
“Hanne Trine Helland Ellefsen og Andrew Windtwood fra Rødt ønsker debatten rundt destinasjon Risør velkommen – men tror ikke det vil redde helårsbyen. Må ha reel diskusjon på når den store hytteutbyggingen skal ta slutt.” Kilde: austagderblad.no.

Sa ja til å starte salg av kommunal del av hotellet +
“Kvinesdal kommune gikk inn med 17 millioner kroner for å realisere Utsikten hotell i 2008. Nå vil formannskapet starte forhandlinger for å selge «kommune-delen» av hotellet.” Kilde: avisenagder.no.


Stolpejakten har fått rekordmange brukere i sommer +
“Når vi er der, hender det vi sniker oss til en ekstra natt på hotell slik at vi får tatt noen stolper. Det er jo blitt litt vilt, innrømmer Holen.” Kilde: fvn.no.

Toppen har tusenvis av besøk – nå blir overnatting lettere +
Risør: “I løpet av en fem timer lang dugnad lørdag fikk den populære toppen Loftshei ved Røed en oppgradering. Moland, som er grunneier, var en del av en gruppe på 15 personer som satte opp seks stativer til hengekøyer.” Kilde: austagderblad.no.

Innlegg: Når det er grunn til å skryte – så skal en gjøre det +
Risør: “Arild Mathisen: – Jeg ble SÅ glad da jeg leste i AAB at Risør By hadde hengt opp nye fine bannere med teksten TREHUSBYEN RISØR.” Kilde: austagderblad.no.


Savner plan for hvordan vi skal utvikle Risør som destinasjon +
“Det gjøres for mange «ad hoc»-tiltak i sommerrisør, og jeg savner en overordnet plan for hvordan Risør skal utvikles som den destinasjonen vi er blitt og skal være, sier Kai Strat (H).” Kilde: austagderblad.no.

Salg av «kommune-del» av hotell.. +
Kvinesdal: “En av takstene er 10 ganger høyere enn første forslag til salgssum. Politikerne i Kvinesdal satte foten ned da rådmannen ville selge den kommunale delen av hotellet for 200.000 kroner. Nå legges det frem nye forslag fra administrasjonen.” Kilde: avisenagder.no.


Rune er klar for Brokelandsheiadagene: – Vi har full kontroll +
“Første helga i september arrangerer Rune Hagestrand Brokelandsheiadagene i Gjerstad. I fjor måtte Rune avlyse. I år derimot kan han arrangere med både bilmesse, casinoshow og konserter.” Kilde: austagderblad.no.

Arendal – Norges viktigste by akkurat nå
“Bare uker igjen til valget – og da er Arendal stedet. Her foregår nemlig Arendalsuka med kjempeoppbud av politikere, næringsliv, organisasjoner og andre som har noe på hjertet.” Kilde: nyereiselivsavisen.no.

En av landets mest populære bobilplasser trues av stengning
Lillesand: “Ved utgangen av august kan den populære bobilplassen på Kokkenes i Lillesand bli stengt på dagen. I verste fall kan det ta lang tid å få den åpnet igjen.” Kilde: bobilverden.no.

Best Event AS søker Prosjektleder
Kristiansand: “Best Event er i vekst og søker nå en dyktig og engasjert Prosjektleder til vårt team. Frist: 31.08.2021.” Kilde: finn.no.


Risør-bannerne er på plass: – Disse skal henge hele året +
“Bannerne er en viktig del av den nye profileringsplanen kommunen og Risør By samarbeider om. Senere vil skilter til byens attraksjoner, badesteder og annet også komme. Alt med hvit skrift og hvite symboler på den klare Risør-blåfargen.” Kilde: austagderblad.no.

Nå kan du få en sørlandsøy helt for deg selv
“..mange av dem er at de ikke vet om den fantastiske muligheten som ligger like utenfor Lillesand. Her ligger nemlig Saltholmen fyr..” Kilde: thetravelinspector.no.


Innlegg: Sørlandet er en attraksjon .. – la oss ikke ødelegge identiteten
“Tar egentlig myndighetene og utbyggerne hensyn til FNs bærekraftmål når hytte- og boligprosjektet i et økende tempo planlegges langs vår fantastisk flotte Sørlandsskjærgård?” Kilde: austagderblad.no.

Avlyser Møllafestivalen i Gjerstad +
“Pandemien setter kjepper i hjulene for avviklingen av Møllafestivalen i Gjerstad. ..årets festival i august er avlyst, og at den i beste fall flyttes til september.” Kilde: austagderblad.no.


Oppdrag Sørlandet – Episode 1
“I sommer produserte vi første episode av action serien som skal sette Sørlandet på kartet som adventure destinasjon. Stian Reinhartsen & crew har testet actionfylte aktiviteter og i første episode står bungee hopp, rafting, el-stisykling, fridykking og mye mer for tur!” Kilde: usus.no.

Vil stenge utsiktspunkt til 100 millioner 
Arendal: “Et feilsteg i den omstridte Glassheisen kan skade folk for livet, frykter Blindeforbundet. De mener Arendals nye attraksjon er livsfarlig for svaksynte.” Kilde: nrk.no.

Arendalsuka: Overfylte hoteller gir netter på sofa og feltseng
“Åpningen av den store politiske festivalen nærmer seg. Hotellene er fullt opp, men arrangørene venter noe mindre besøk enn i rekordåret i 2019.” Kilde: aftenbladet.no.

Første fly for Norse får navn etter nasjonalpark.. Raet!
“Den første Boeing 787 Dreamlineren som skal fly for det nye norske flyselskapet Norse Atlantic, har fått sitt navn etter en norsk nasjonalpark. Flyet har fått navnet Raet..” Kilde: hangar.no.


Kickstart høsten med å skape en ny, unik Sørlandsopplevelse!
“«Det finnes tre gode grunner til å bo på sørlandet: juni, juli og august», blir det sagt. Feil, sier vi! Les mer og bli med i konkurransen om vinne en innovasjonspakke til en verdi av 200 000 kr.” Kilde: usus.no.

Visit Sørlandet tilstede på Arendalsuka
“16.-20. august går Arendalsuka av stabelen – en av Norges største møteplasser for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. I år er vi tilstede både på kongress-seminar og i debatt om fremtiden til norsk reiseliv.” Kilde: usus.no.

Snøhetta vil gjenreise sjøbad i Arendal
“Med hjelp fra Snøhetta vil lokale krefter gjenreise det gamle funkisikonet Knubben i Arendal – og utvides med et kunstig svabergamfi.” Kilde: arkitektnytt.no.


Nå inntar cruisepassasjerene Kristiansand igjen +
“Det er luksusskipet World Voyager fra tyske Nicko Cruises som blir det første skipet som legger til i Kristiansand med passasjerer på over halvannet år.” Kilde: fvn.no.

Steinbutikken med økning: – Veldig variert kundegruppe +
Risør: “Henry Holgaard Clausen forteller at de har hatt økning siden butikken åpna i 2017 – og at denne sommeren har vært en kjempesesong. ..steinsenteret også skal være en opplevelse, ikke bare en butikk, og har derfor også utstillinger..” Kilde: austagderblad.no.

Magma Geopark AS søker daglig leder
“Vi søker ny daglig leder som kan være med å videreutvikle Magma Geopark AS og bidra til økt lokal verdiskaping.” Frist: 15.08.2021. Kilde: finn.no.


Femti år som feriegjest i Risør har resultert i bok +
“Karsten Alnæs er ikke noe fremmed navn for litteraturkjennere der ute. Nå er han aktuell med en bok som tar sitt utgangspunkt at han har feriert i området vårt de siste fem tiåra.” Kilde: austagderblad.no.

Mange besøkende båter i skjærgården i sommer +
Risør: “Dagen i juli med flest båter ble det telt 328 stykker, opplyser Oscar Brøndelsbo i Skjærgårdstjenesten.” Kilde: austagderblad.no.

Flere turister la igjen penger i Lister +
“Flere norske turister, først og fremst fra Øst- og Vestlandet, har denne sommeren bidratt til omsetningsøkningen innen handel- og overnatting.” Kilde: lister24.no.


Kari-Anne vil spre trebåten over hele året +
“Trebåtfestivalen har innledet samtaler om støtte fra fylkeskommunen til maritime kurs som kan gå i vinter. – Vi må fornye oss.” Kilde: austagderblad.no.

Innlegg: Kan vi gjøre mer for cruiseturistene?
“Gjennom hele sommeren har cruiseskipet «Hanseatic Nature» hatt Flekkefjord som destinasjon på sine rundturer fra Hamburg til Norge.” Kilde: avisenagder.no.


Ingunn og Espen har gjort investeringer på Jegertunet +
Risør: “I 2015 kjøpte Ingunn og Espen Engebretsen Jegertunet, og kort tid etter åpnet de feriesenter. Siden da har stedet vært i utvikling.” Kilde: austagderblad.no.

Hotellene fullbooket i forkant av Arendalsuka +
Arendal: “Flere leier ut hus og hytter i Arendal, men det går unna. Hotellene er fullbooket.” Kilde: fvn.no.

Kuppet snorklipping i protest mot Glassheisen
Arendal: “Åpningen av den nye glassheisen i Arendal gikk ikke helt som planlagt. Leif Kydland kom ordføreren i forkjøpet og klippet snoren i protest.” Kilde: nrk.no.

Utesteder stenger dørene for de yngste: – De driter i regelverket
Arendal: “Flere utesteder i Arendal har hevet aldersgrensene til 23 og 27 år fordi de ikke vil «bruke plassene på barnepass». Det kan være ulovlig.” Kilde: nrk.no.

Rekordhøye besøkstall i Dyreparken i juli: – Har ikke sett maken
Kristiansand: “Etter permitteringer og stor usikkerhet, endte fjoråret veldig godt for Dyreparken i Kristiansand. 2021 er trolig enda bedre.” Kilde: e24.no.

God sommer, men forventer tøff høst + 
Kristiansand: “Restauranter og reiseliv melder om enda en god sommer, men høsten kan bli avgjørende for mange. .. Jonas B. i Kristiansand har hatt en god sommer, men bemanningen har vært krevende.” Kilde: fvn.no.


Opplev mangfoldet på Sørlandet med ny app
“Nå blir det enklere å få informasjon om det du liker best å gjøre! AISPOT har sammen med Visit Sørlandet utviklet en unik app beregnet for innbyggere og turister.” Kilde: usus.no.

Bryr seg om hva andre turister mener +
“Familien Hove fra Førde pleier å sjekke anmeldelser når de reiser på ferie. Daglig leder i Smaabyen Flekkefjord, Frode Johannessen, mener tilbakemeldinger fra turister på plattformer som Tripadvisor hjelper dem til å bli bedre.” Kilde: avisenagder.no.


Mener noe må gjøres med køene i Dyreparken
“Flere reagerer kraftig på lange køer og dårlig tilbud. – Det var kanskje ikke helt verdt pengene, sier Cecilie Spidsberg (22), som dro til Dyreparken i Kristiansand i sommer.” Kilde: nettavisen.no.

Nå kan du oppleve et Under
Lindesnes: “En ellevill idé, kloke hoder, en solid porsjon pågangsmot og et jevnlig dryss av tålmodighet. Dette er hovedingrediensene i oppskriften bak restaurant Under.” Kilde: thetravelinspector.no.For tidligere nyheter se nyhetsbrevene i arkiv her 🙂

Tips en kollega om dette!