Reiselivsprisen 2019: Stem på din favoritt!
«Innovasjon Norges Reiselivspris 2019 deles i år ut på Kick-off Reiseliv i Oslo, 23. oktober. Avstemningen avsluttes 6. oktober 2019.» Kilde: business.visitnorway.com.

Konferansen går for miljøfyrtårnsertifisering
«Norsk Opplevelseskonferanse har i mange år hatt fokus på bærekraft, både på og utenfor scenen. I 2019 tar vi steget fullt ut! I samarbeid med Miljøfyrtårn er konferansen en nasjonal pilot for utarbeidelse av et system egnet for arrangementer som Norsk Opplevelseskonferanse.» Kilde:

Cruisereder Hagen vil ha turistskatt
«Cruisereder Torstein Hagen vil begrense trafikken i norske fjorder og vil innføre en avgift per cruiseturist. Det vil i så fall neppe ramme hans eget rederi.» Kilde: nrk.no.

Åpner for mindre hotell i rollen som underleverandører
«Vi har i vår anbudskonkurranse om hotellovernatting åpnet for at leverandør kan støtte seg på underleverandør(er) – f.eks. enkeltstående og mindre overnattingssteder – for å oppnå bedre dekningsgrad.» Kilde: anbud365.no.

Intervju: Hvordan står det egentlig til med reiselivet? (KB)
«Vi slår vi både svensker og dansker i vekst på antall gjestedøgn. Så da er vel alle glade og fornøyde? spør Per-Arne Tuftin.» Kilde: travelnews.no.

SAS inviterer til spleiselag for miljøet
«Ved å betale 100 kroner per 20 minutt en flytur varer, skal SAS kjøpe klimavennlig biodrivstoff i stedet for rent flydrivstoff for disse pengene.» Kilde: flysmart24.no.


NORD-NORGE:

Reiseliv er «big business» – mange frykter for de små aktørene
«Flere ser muligheten til å tjene gode penger i reiselivsbransjen ved å kjøpe opp mindre aktører. Tommy Schanke Hansen frykter storkapitalen vil gjøre livet surt for små familiebedrifter.» Kilde: nr.k.no

Nyoppusset landemerke vekker oppsikt (Finnmark)
«Da isbjørnen kom hjem fra «rehab», var innbyggerne i Hammerfest ikke imponerte. – Dette må være en spøk.» Kilde: vg.no.

Prisen på hotell-tomta på Stokmarknes er nå kjent (Nordland)
«Selskapet som skal bygge Richard With Hotell på Stokmarknes betalte 4,25 millioner kroner for tomta. Det går fram av eiendomsoverdragelsene for Hadsel.» Kilde: vol.no

Offisiell åpning av nytt uteområde ved Grønsvik kystfort (Nordland)
«Lørdag 28. september inviterer Statens vegvesen og Helgeland Museum til åpning av den nye rasteplassen ved Grønsvik kystfort. Ordfører Carl Einar Isachsen i Lurøy kommune står for den offisielle åpningen.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.


MIDT-NORGE:

Ny jentecamp med stisykling på Røros (KB)
«Lanserer stisykkelcamp for jenter på historisk grunn i og rundt Bergstaden Røros.» Kilde: te.rrengsykkel.no


FJORD-NORGE:

Camping- og reiselivskonferansen 2019 (Møre og Romsdal)
«Sammen med NHO Reiseliv og Nasjonal klynge for campingnæringen, ønsker Norsk Turistutvikling velkommen til nasjonal fagdag for camping- og reiselivsnæringen tirsdag 5. november på Scandic Alexandra Molde.» Kilde: norskturistutvikling.no.

Kraftig auke i lakserømmingar – laksefiskarar rasar (Sogn og Fjordane)
«Nær 300.000 laks har rømt frå norske oppdrettsanlegg til no i år, nær ei dobling i høve heile fjoråret. – Katastrofe, meiner laksefiskar.» Kilde: nrk.no.

Fjord focus: discovering Norway’s dramatic coastline (Hordaland)
«It’s Friday night in the small town of Voss in south-west Norway and the weekend is kicking off with a bang.» Kilde: fluxmagazine.com.

Turistbusser i Bergen ble avskiltet (Hordaland)
«Leder i busselskapet oppsøkte sykmeldte ansatte hjemme. Reiselivsdirektøren i Bergen truer med å bryte samarbeidet.» Kilde: nrk.no.

Spa-hotellet på Hjelmeland er konkurs (Rogaland)
«Spa-hotell Velvære er historie. 40 ansatte blir berørt av konkursen. – Vi hadde et godt år i fjor, men i år har det blitt for tøft. Regnskapene ved utgangen av august viste at det ikke er grunnlag for videre drift.» Kilde: aftenbladet.no.

Vil utvikle ny turistmagnet på Lauvvik (KB) (Rogaland)
«Nye Sandnes har blinket ut Lauvvik til et viktig område for reiselivssatsingen i kommunen. Sandnes tomteselskap er sentral i utviklingen av 115 dekar ved ferjekaien, som skal markedsføres som Porten til Lysefjorden.» Kilde: aftenbladet.no.

Nei til reiselivsanlegg på Øyren i Forsand (KB) (Rogaland)
«Forsand-para Katrin Persche og Pål Maudal, Nina Loose og Tor Anders Berge ønskte å byggja eit reiselivsanlegg på Øyren..» Kilde: strandbuen.no.


ØST-NORGE:

Se hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst (Hedmark)
«Trysil fortsetter å bygge nye sykkelstier, og til høstferien er det flere nyheter som står klare. I tillegg er høstferien i Trysil spekket med mange spennende arrangement som nattsykling, utekino og finale i 80/20 Enduro-serien.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå kommer stiene i Fulufjellet (KB) (Hedmark)
«De første sykkelstiene i Ljørdalen i Trysil står klare i slutten av september og markerer starten på en større utbygging for stisykling.» Kilde: terrengsykkel.no.

Denne skolen har verdens første sykkelsti-utdanning (Buskerud)
«Fagskolen Tinius Olsen er første fagskole som har gått til topps i internasjonal konkurranse om å få Erasmus-midler til et europeisk samarbeidsprosjekt.» Kilde: bfk.no.

Dronninga opna «The Twist» (Innlandet)
Kistefoss: «Onsdag kveld opna Dronning Sonja det nye museumsbygget «The Twist» til 200 millionar kroner. Bak står investoren Christen Sveaas.» Kilde: nrk.no.

Er blitt femte største hotell i sentrum (KB) (Oslo)
«Citybox Oslo har utvidet for andre gang. Med 341 rom er det nå bare 4 andre hoteller i Oslo sentrum som er større.» Kilde: estatenyheter.no.


SØRLANDET:

Fortsetter å utbedre turist-banen (KB)
«Setesdalsbanen kan miste driftstilskudd fra staten, men Flekkefjordbanen får fortsatt om lag to millioner kroner i året til vedlikehold.» Kilde: avisenagder.no.


ANNET:

Air France-KLM nok en gang mest bærekraftige flyselskap
«..ifølge Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Siden indeksen startet i 1999 har KLM vært en overlegen bransjevinner i kategorien for flyselskap med tolv strake år på førsteplass.» Kilde: dfly.no.

Mange flyansatte for tykke – selskap innfører slankemat
«Det er Air India det er snakk om, det nasjonale flyselskapet i landet. Medlem av Star Alliance og dermed partner med bl.a. SAS og Lufthansa.» Kilde: flysmart24.no.