Rekordtidlig åpning av langrennssesongen i Trysil

74.000 kubikkmeter snø har vært lagret under flis i Trysil gjennom sommeren. 24. oktober er denne snøen blitt til 6,5 kilometer med langrennsløyper på Trysilfjellet Arena, og dermed er en rekordtidlig langrennssesong i gang i Trysil.

– I år har vi lagret 10.000 kubikkmeter mer snø enn tidligere år. Så vi kommer til å ha en knallgod såle, som kommer til å vare gjennom hele tidligsnøperioden vår som er til 13. desember, sier Johan Swärd, daglig leder ved Trysilfjell Utmarkslag.

En fantastisk måte å bli en bedre skiløper på

En tidlig start på langrennssesong er blitt svært populært i Trysil de siste årene. Langrennsløypene og skiskytterarenaen brukes både av aktive mosjonister og landslag. Johannes Høsflot Klæbo er stor fan av tidligsnø. Det avslørte skikongen da han gikk rulleskisprint i Trysil tidligere i høst.

– Jeg tror at åpning 24. oktober med en såpass lang løype som de har her i Trysil, er en fantastisk måte å bli en bedre skiløper på, sa Høsflot Klæbo. – Det er klart stor forskjell på 6,5 kilometer og én kilometer løyper som du kan gå andre plasser når de legger ut snø.

Trysil tilrettelegger for rekruttering

I Trysil fortsetter man å tilrettelegge for rekruttering innen langrennssporten ved å bygge egne teknikkområder rundt langrennarenaen. Det har vist seg å være viktig for å gjøre langrennstrening mer interessant, særlig for langrennsklubbene som kommer til Trysil med barn og unge.

– Jeg må si at jeg er veldig glad for å høre at det legges til rette i Trysil for å jobbe med teknikk og få bedre balanse på skiene. Det å jobbe med tekniske øvelser gjør at man blir en bedre skiløper og tar steg, sa Høsflot Klæbo.

Smittevern i fokus – trygt og sikkert i Trysil

Tidligsnøsatsingen er en del av Trysils bærekraftige helårsutvikling. Langrenns- og skiskyttertilbudet fyller senger i en periode hvor det historisk sett har vært veldig lite gjester i Trysil. I år er det viktigere enn noensinne å holde «reiselivshjulene» i gang. Derfor jobbes det i hele Trysil med smittevern og tiltak som skal sikre gjestene på plass.

– Vi har akkurat vært igjennom en god sommer for hotellet. Vi er derfor trygge på at treningsgjester i Trysil skal oppleve det sikkert å bo hos oss. Med hotellets 33.000 kvadrat så har vi mulighet til å spre gjestene våre godt, sier Maria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil. – Vi har tidligere år hatt veldig fornøyde treningsgjester her. Vi tilrettelegger med gode og næringsrike måltider, og en stor bonus er selvfølgelig beliggenheten vår. Langrennsarenaen ligger kun noen hundre meter fra hotellet. Nå gleder vi oss til å ta imot langrennssultne gjester igjen.

Foto øverst: Destinasjon Trysil

Tips en kollega om dette!