Den 15. februar blir det sesong for Isfjord Radio, Kapp Linne, Svalbard. Basecamp Explorer Spitsbergens erfarne vertskap kom hjem til Isfjord Radio den 3. februar, på fine snøforhold fra Longyearbyen.

Foto: Stuart Thomson

Stasjonsmester og ansvarlig for hotelldriften ved Isfjord Radio for 5. sesongen på rad Malin Stark, opplever det som like magisk hvert år med blåtoner og et stille arktisk landskap som ønsker henne velkommen hjem. Malin har nå klargjort anleggene for gjester fra fjern og nær. Kokeriet (badstua) er varm, sengene oppredde og lysene er tent. De første gjestene ventes til gards på snøscooter 14. februar.

Med på laget ved oppstart er kjøkkensjef Simon Liestøl Idsø umiddelbart i gang med matforberedelser, som han selvfølgelig startet allerede i fjor. Nå er det endelig tilberedning av Svalbardrein fra lokale fangstfolk med tørking og fermentering av kjøtt, og mange hundre spesial brød skal bakes i dagene som kommer. Urtehagen vil gradvis spire nå som lyset og Simons sikre stell tar over for vinterdvalen.

Vår overalt tilstedeværende Henrik Sjøstrøm har meldt overgang fra Nordenskiöld hytta, for å være sentral i Isfjordteamet denne vinteren. Henrik er allrounderen som fikser det meste for gjester og kollegaer på Isfjord Radio med et erfarent Basecamp & Svalbardblikk.

Utposten Isfjord Radio

Isfjord Radio Hotel tilbyr unik innkvartering i villmarken ca 100 km fra Longyearbyen. Det er ingen veiforbindelser hit, og du trenger snøscooter eller båt transport for å komme hit. Om sommeren har vi daglige båtavganger fra Longyearbyen til Isfjord Radio. Vær oppmerksom på at Isfjord Radio er et villmarks hotell, og for å bevege deg bygningene må du være i følge med en guide som er rustet med isbjørnbeskyttelse.

Foto: Stuart Thomson

Når vi nå åpner for sesongen, frem til sist i september, tilbyr vi frokost, lunsj og middag som er en ren måltidsopplevelse – samt herlig overnatting. Ved overnatting på Isfjord Radio anbefaler gjerne to netter for til det fulle få oppleve lokasjonen og hotellets fasiliteter. Det beste er å delta på en organisert tur med kompetent guide fra Basecamp Explorer Spitsbergen, eller en av de øvrige etablerte turarrangørene med base i Longyearbyen.

Nytt av sesongen er at vi har utvidet vårt aktivitetsprogram på Isfjord Radio og tilbyr daglige heldagsaktiviteter med startpunkt frå Isfjord Radio hver dag i sommersesongen. Nytt av sesongen er også vårt bibliotek; Prof. Åkermans Bibliotek.

Litterær dessert

Isfjord Radio har flere sider enn rå natur, mat og arkitektur. Om du ikke allerede er i vinduet for å se etter isbjørn, så kan man ta et dypdykk i hotellets bøker. Et passelig stort og kvalitetssikret utvalg av Arktis litteratur preger stuene og stedets to bibliotek. Her møtes akademia, Nansen, fangstmenn- og kvinner, og den moderne tids eventyrsøkende.

En ting skal være sikkert – det er noe eget ved å lese om Arktis i Arktis!


Les mer her; www.basecampexplorer.com/no/svalbard/basecamper/isfjord-radio/

For ytterligere informasjon kontakt Birgitte Tautra Vegsund på telefon 916 20 448, e–post for generell info eller bestilling av tur. Eller direkte til Isfjord Radio på telefon 79 02 73 00.